Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > 國家隊討論區

主題工具 顯示模式
舊 06-08-12, 08:06 PM   #1
initial
God of Gamer

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
2012 荷蘭國家隊討論區 (OUT!! June 18 02:45 Netherlands 1 vs 2 Portugal)

June 9 23:59 Netherlands 0 vs 1 Denmark

June 14 02:45 Netherlands 1vs 2 Germany

June 18 02:45 Netherlands vs Portugal

No Name Position
22 Tim Krul Goalkeeper
1 Maarten Stekelenburg Goalkeeper
12 Michel Vorm Goalkeeper
21 Khalid Boulahrouz Defender
5 Wilfred Bouma Defender
3 John Heitinga Defender
4 Joris Mathijsen Defender
2 Gregory Van Der Wiel Defender
13 Ron Vlaar Defender
15 Jetro Willems Defender
20 Ibrahim Afellay Midfielder
8 Nigel De Jong Midfielder
19 Luciano Narsingh Forward
14 Stijn Schaars Midfielder
10 Wesley Sneijder Midfielder
17 Kevin Strootman Midfielder
6 Mark Van Bommel Midfielder
23 Rafael Van der Vaart Midfielder
18 Luuk de Jong Forward
9 Klaas-Jan Huntelaar Forward
7 Dirk Kuyt Midfielder
11 Arjen Robben Midfielder
16 Robin Van Persie Forward

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞

此篇文章於 06-18-12 08:59 AM 被 initial 編輯。
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-12, 01:54 AM   #2
initial

唉, 提早畢業. 對我黎講今屆euro 可能唔駛睇....

2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
舊 06-10-12, 02:00 AM   #3
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: initial 查看文章
唉, 提早畢業. 對我黎講今屆euro 可能唔駛睇....
我真係唔明點解無人去迫搶~之前無一場係睇人猜波~今場做乜事會咁~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-12, 04:41 AM   #4
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

寄望葡撻贏曲奇~我地和到德國~重有1絲出線希望~

舊 06-10-12, 04:41 AM   #5
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
呢組而家好亂...
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-12, 04:43 AM   #6
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

引用:
作者: 小嘉 查看文章
呢組而家好亂...
唔亂呀~如果曲奇贏葡撻~德國曲奇9成出線~

舊 06-10-12, 10:31 AM   #7
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

荷蘭主帥下令必須擊敗德國

雲馬維克感嘆荷蘭揮霍破門機會……

荷蘭國家隊主帥雲馬維克表示,首戰爆冷不敵丹麥後,要出線的話一定要爭取下場比賽擊敗德國。

雖然全場比賽佔據明顯優勢,但荷蘭前鋒線卻破門乏術,反而被丹麥球員高恩迪利攻入致勝一球。餘下兩場比賽,荷蘭要面對實力更強的德國和葡萄牙,出線難度非常大。

賽後雲馬維克在記者會上表示:「現在我們必須擊敗德國,我們必須克服本場落敗帶來的後果,落敗是比賽的一部份。如果可以選擇,我當然想要不同的賽果,但我們是不會放棄的。」

談到本場比賽過程,雲馬維克認為球隊表現尚可,落敗是因為前鋒未能把握入球機會。

「比賽前20到25分鐘我們創造了很多機會,我們的場上組織很好,表現很出色,不過我們需要破門才有獲勝機會。我們不斷向對手施壓,不過與此同時我們的防線機會出現小漏洞。」(Goal.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------

表現尚可~!?唔係呀嘛~
我們不斷向對手施壓,不過與此同時我們的防線機會出現小漏洞<==借問聲幾時有施過壓~?咁踢都叫施壓~準備比德國炒啦~

下場唔好出洛賓啦~踢唔出水準~用拼命3郎古冶重好啦~起碼跑動好好多先~
不過外父3愛將~就算踢到點衰都係正選~

此篇文章於 06-10-12 11:11 AM 被 (=v=)b 編輯。
舊 06-10-12, 11:20 PM   #8
chunmanx
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
引用:
作者: (=v=)b 查看文章
表現尚可~!?唔係呀嘛~
我們不斷向對手施壓,不過與此同時我們的防線機會出現小漏洞<==借問聲幾時有施過壓~?咁踢都叫施壓~準備比德國炒啦~

下場唔好出洛賓啦~踢唔出水準~用拼命3郎古冶重好啦~起碼跑動好好多先~
不過外父3愛將~就算踢到點衰都係正選~
洛賓打右翼真係唔掂
成日淨係可以扣返去大位浪射
睇下c朗扣出黎射埋去又衡又難救
傷左好耐ge阿費利其實仲踼得好過洛賓
應該先換洛賓才對

雲達華治又係冇乜態咁
傳左幾腳都唔到ge
我建議不如雲佩斯右移打右箭頭
左邊阿費利、中間亨特拿好過

局攻時就亨特拿雲佩斯打前後箭頭
右翼古治、左翼阿費利
踢少個防中

我自己捧荷蘭
不過佢輸都有個好處
就係呢組更加好睇

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-12, 12:38 PM   #9
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
我覺得唔會比德國炒,反而有機會係比c7國家隊炒

舊 06-12-12, 12:28 PM   #10
小嘉
The One

荷蘭又內鬨
今年睇黎都係完
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-12, 01:11 PM   #11
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

好似話史奈達操練時又拉傷左~

舊 06-13-12, 09:39 PM   #12
initial

今晚輸就隨時係第一隊放暑假.

舊 06-14-12, 03:34 AM   #13
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
荷蘭真係成盤散沙咁,單打獨鬥,但最前兩個又死左腳,唔多夾 ...
相反依家德國完全睇住黎食

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-12, 07:37 AM   #14
Paptimus
Ultimate Gamer

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDpaptimuslun
佢大炒葡萄牙都重有一線生機
只要丹麥輸比徳國
但依隊荷蘭?
真係傷盡我心
當年上下一心反勝巴西隊荷蘭去左邊?
手上當fit唔用,亨特拉爾,阿費利,古治
雖然阿費利都係浪射...

此篇文章於 06-14-12 07:40 AM 被 Paptimus 編輯。
Paptimus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-12, 09:12 AM   #15
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

我唔求下場贏~就算輸~可唔可以唔好輸得咁難睇呀~
d人話希臘黎睇波~依隊荷蘭又何嘗唔係~

都係個句~洛賓真係唔好出啦~唔係話佢唔勁~但係佢真係踢唔到佢應有既水準~
女婿踢半場都唔夠氣~今年連茅波都打唔到~返去食蕉算啦~
艾費利~對弱隊重可以~強隊無表現~

舊 06-14-12, 09:57 AM   #16
魚伕
Moderator

一日出洛賓...一日都唔會有好結果...

就算比你集合晒全S級球員都無用....無teamwork就唔好諗住拎到冠軍...
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-12, 10:01 AM   #17
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: (=v=)b 查看文章
我唔求下場贏~就算輸~可唔可以唔好輸得咁難睇呀~
d人話希臘黎睇波~依隊荷蘭又何嘗唔係~

都係個句~洛賓真係唔好出啦~唔係話佢唔勁~但係佢真係踢唔到佢應有既水準~
女婿踢半場都唔夠氣~今年連茅波都打唔到~返去食蕉算啦~
艾費利~對弱隊重可以~強隊無表現~
起碼踢番出水準先,踢左兩場都唔知踢D咪出尼
成班大爺好似等運到
外父應該要付最大責任果個,起碼連續出洛賓踢正選已經係大錯
明知佢狀態唔好,對方又熟哂佢路都照出,打完之後應該有個交代

RVP一大賽就失準,真係唔可以剩係出佢打單箭頭
移番佢踢邊好過
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-12, 10:04 AM   #18
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

引用:
作者: okabe 查看文章
RVP一大賽就失準,真係唔可以剩係出佢打單箭頭
移番佢踢邊好過
2年前~我都已經咁講~雲佩斯踢邊效果好過踢正中~雲格要迫佢踢正中~先係咁讚佢踢正中好咋嘛~

舊 06-16-12, 03:43 PM   #19
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

http://euro2012.sohu.com/20120616/n345788491.shtml

外父對女婿真係唔話得啦~成隊踢得最衰果個~提都唔提~下場照出做正選~

舊 06-16-12, 10:56 PM   #20
chunmanx
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
洛賓踢返左邊會唔會好d
只係簡簡單單出下傳中球都行吧

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-12, 11:12 PM   #21
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: chunmanx 查看文章
洛賓踢返左邊會唔會好d
你覺得佢會斬波嗎

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-12, 11:20 PM   #22
碧克

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: chunmanx 查看文章
洛賓踢返左邊會唔會好d
佢由車仔年代已經係右路假翼,落底之後只有一個動作,就係cut返大位然後出波或者推射.
要佢打返左翼,只怕更加唔適應而冇心機踢.到時可能同打少一個冇分別

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-12, 01:29 AM   #23
Iro
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
都唔係 打Bayern 左有Ribery 後有Lahm 衰啲講句佢可以亂帶亂射 都有人幫佢 (佢有時係中間或者過埋左路 又肯交波 其他人會自動走位配合) 不過去到荷蘭佢真係獨食左
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-12, 01:45 AM   #24
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: 碧克 查看文章
佢由車仔年代已經係右路假翼,落底之後只有一個動作,就係cut返大位然後出波或者推射.
要佢打返左翼,只怕更加唔適應而冇心機踢.到時可能同打少一個冇分別
而家慘過打少一個

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-12, 04:39 PM   #25
okabe

註冊日期: Aug 2002
我想睇下外父仲夠唔夠膽排番上兩場個陣出尼應戰
反正都係要主攻,後防都唔多穩,直頭用番08果時出哂4小天王對攻仲好
OUT左阿費利 出拿亨特拿 搵番VP打邊
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「Animelo Summer Live 2015 -THE GATE-」8/28(金)-30(日) 3Days、さいたまスーパーアリーナに開催決定! money 日本動漫畫討論版 608 03-17-24 05:20 AM
Dance Evolution Arcade 香港 location test 2012/3/6~2012/3/12 tung999 街機遊戲討論版 101 07-11-13 11:58 PM
[多機種] Winning Eleven 2012 / Pro Evolution Soccer 2012 neo 電視遊戲討論版 236 03-24-12 08:09 PM
プロ野球スピリッツ2012 (職棒野球魂2012) - Konami ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 1 01-27-12 11:58 PM

現在的時間是 07:42 AM

手機版 | APP版