Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 08-28-16, 11:09 AM   #451
sunnylau
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
開始集中火力攻擊了

毓民批梁天琦:未做議員先做政棍

https://hk.news.yahoo.com/%E6%AF%93%...221114177.html

有一點奇怪...
補選時熱普城不是有幫梁天琦站台?
怎麼立場會轉得那麼快?

如果不作澄清..(愛之心責之切?)
選情可能會幾影響下...
sunnylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-16, 12:16 PM   #452
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: sunnylau 查看文章
毓民批梁天琦:未做議員先做政棍

https://hk.news.yahoo.com/%E6%AF%93%...221114177.html

有一點奇怪...
補選時熱普城不是有幫梁天琦站台?
怎麼立場會轉得那麼快?

如果不作澄清..(愛之心責之切?)
選情可能會幾影響下...
細路仔唔識玩政治
以為人地無償幫你

點知人地幫完你你就一句非同路人就踢開佢

雖然教主都幫唔過
不過有時後生仔都要學下做人
有時唔係一路衝就得

成日都講第日你地係前面衝時
如果攪到班飯民(依家加上熱普城)係後面捅你地一刀
就無謂啦

睇著佢地依家咁分裂法有時真係心痛
唔好比我講中第日要做野時佢地互扯後腳就好了
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-16, 12:31 PM   #453
sunnylau

引用:
作者: kev00269270 查看文章
細路仔唔識玩政治
以為人地無償幫你

雖然教主都幫唔過
有時唔係一路衝就得

就無謂啦

唉..
真係攪到無邊個投得落手..
已經唔想再含淚投票了..
舊 08-28-16, 12:35 PM   #454
鳳熾魂
God of Gamer
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: DC 97 查看文章
新西有幾個都想投
都唔知比邊個好
新西好過我新東
無左梁天琦投乜真係唔知,區議會果票可能仲易簡過直選

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-16, 12:47 PM   #455
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
岩岩有起泛民做野既朋友私底下問我投邊個, 我答謝偉俊
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-16, 04:50 PM   #456
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: kev00269270 查看文章
細路仔唔識玩政治
以為人地無償幫你

雖然教主都幫唔過
有時唔係一路衝就得

就無謂啦

淨係睇到一個老野控制唔到人所以唔抵得發爛咋
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-16, 05:06 PM   #457
newb
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
梁天琦已經講番港島會幫手企
newb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-16, 05:17 PM   #458
sunnylau

其實毓民算是政壇老前輩..
且又曾當教師
就算梁天琦急於求胯
而沒有積極幫四眼拉票
輕輕薄責一下就好了
現在被人見到先後在兩個場合內罵梁天琦
結果不單無助選情..
還被拿來當笑柄
實在很難看..
舊 08-28-16, 06:20 PM   #459
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
新西就得鄭松泰或者朱凱迪接近本土

講應變能力鄭松泰明顯會好好多。。

另外朱凱迪係左翼,港獨成份又會少一D

如果泰博夠票,就投朱凱迪

舊 08-28-16, 06:30 PM   #460
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
換轉你係梁天琦
初一之後你都食官司
補選一選完,就熱普城就脅呢六萬票話搞五區公投
確認書就熱普城第一時間簽

梁天琦咩底線都掉走,跪求入閘都失敗
抽簽大會當晚,梁天琦粗口馮曄時,見到光頭攤屍,仲要飯民抗議衝突時講:『咁樣人地取消你資格架~』

你做佢咩感想?
大局為重,含_助選?

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨

此篇文章於 08-28-16 06:32 PM 被 T.K. 編輯。
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-16, 07:01 PM   #461
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
8月28日

給「未決定」人士參考。已經決定好嘅請無視

香港島

1 溫和/新進民主派 - 配票比公民黨陳淑莊,民主黨許智峯,工黨何秀蘭當中至少2人。放棄人力劉嘉鴻(#),眾志羅冠聰,獨立司馬文,徐子見。

2 本土派 - (#)放棄劉嘉鴻嘅人如唔想投俾民主派,可以考慮谷票比熱血鄭錦滿

民主黨樁腳開始做嘢,谷高咗許智峯支持率。變成何秀蘭告急

建制派方面已經大致穩定,葉劉過剩嘅支持率已經完美地配返比土共

九龍西

1 溫和/新進民主派 - 配票比民主黨黃碧雲,公民黨毛孟靜,小麗民主教室劉小麗。放棄社記吳文遠,民協譚國僑同獨立朱韶洪。

2 本土派 - 支持熱普城嘅繼續投普羅教主,其他繼續集中投青政游蕙禎,放棄何志光。

建制形勢無變化,狄志遠只係出嚟搞局,但睇嚟成效唔大。

九龍東

1 溫和/新進民主派 - 配票比民主黨胡志偉,公民黨譚文豪,放棄人力譚得志(#),工黨胡穗珊,前綫譚向文。

2 本土派 - (#)放棄譚得志嘅人如唔想投俾民主派,可以考慮谷票比熱血黃洋達。放棄青政陳澤滔

除非有奇蹟出現,如果唔跟以上建議嘅話,黃洋達同譚得志兩個必定攬炒。

新界西

1 溫和民主派 - 配票比民主黨尹兆堅,公民黨郭家麒,工黨李卓人,街工黃潤達當中至少2-3人。放棄民協馮檢基,獨立呂智恆。

2 新進民主派 - 集中比獨立朱凱迪,放棄人力黃浩銘

3 本土派 - 支持熱普城嘅繼續投熱血鄭松泰,其他集中投青政黃俊傑。

周永勤退選最大得益嘅係何君堯呢個新進中聯辦契仔。「非建制」:「建制」席位推算由5:4變成4:5嘅嚴峻局面。本土陣營喺「熱普城」同「非熱普城」爭持不下隨時攬炒。而家唯有盡量推高年輕人嘅投票率,先有可能雙雙入閘。

新界東

1 溫和民主派 - 配票比公民黨林岳橋,民主黨林卓廷,工黨張超雄。放棄獨立鄭家富。

2 新進民主派 - 配票比社記長毛,新民盟咖喱飯。放棄人力慢必。

3 本土派 - 配票比青政梁頌恆,復興會陳雲。放棄梁金成。

建制派大致上無變化

超區

配票比民主黨涂謹申,鄺俊宇兩張名單,及街工梁耀忠。

放棄公民黨陳琬琛,新民盟關永業,民協何啟明。

如果家中只得1-2人投票,請集中投比鄺俊宇,拉低周浩鼎

教主突然公然向梁天琦發炮唔感到奇怪。熱普城喺九龍西同新界東西選情出現暗湧,青政縱使喺論壇表現差,支持率仍然偏高,所以熱普城先希望諗辦法將流向青政嘅支持率爭返嚟。

而家唯有寄望年輕人投票率高,尤其首投族。咁樣「熱普城」與「非熱普城」兩方先會雙雙入閘。

此篇文章於 08-28-16 07:09 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-16, 08:49 PM   #462
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
你要真本土真勇武就朱凱廸啦,敢對抗班圍頭佬真係搵命博。
著重新西地區服務就可以諗下黃浩銘+陳偉業,大舊織左個地區網絡服務三十年,幫過好多新西居民。

舊 08-28-16, 09:07 PM   #463
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
其實唔知投比邊個咪投比【敵人】嘅【敵人】囉,因為目的係想某陣形輸,話之你邊個贏,投比最有能力贏嘅敵對陣形就得

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-16, 09:17 PM   #464
Garnet_Crow
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 某F 查看文章

泰博贏,何妖必輸,好簡單!

舊 08-28-16, 09:30 PM   #465
T.K.
很黃很暴力

1 何君堯 2,013*
2 阮偉忠 99
3 鄭松泰 391
4 張永偉 25
5 沈錦添 94
6 何俊仁 1,736

精神勝利法?
有無d比較客觀既因素

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 08-28-16, 09:43 PM   #466
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
引用:
作者: Garnet_Crow 查看文章
泰博贏,何妖必輸,好簡單!
邊個何妖先

舊 08-28-16, 09:53 PM   #467
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
8月28日

給「未決定」人士參考。已經決定好嘅請無視
九西區議會真係唔知投邊個好?上次已經含淚投
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-16, 10:02 PM   #468
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
引用:
作者: 某F 查看文章

唔好玩, 今屆真係冇乜邊個夠膽講夠票, 由其新嗰班

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-16, 10:23 PM   #469
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
岩岩經過大埔先留意到青年新政梁頌恒 d 單張, 增設移民入籍試呢點真係錯到無倫 wor.

入乜野籍 ?

1. 無所謂"香港籍", 持特區 passport 既一定係"中國籍".

2. 如佢地係指"香港籍", 則變相港獨, 如非港獨則表示佢地另有打算 ?

3. 如佢地係指"中國籍", 咁香港絕大部分既移民都已經有"中國籍", "中國籍"點樣再入"中國籍" ?

雖則呢個議席係爭奪政府資源遠多於實踐政崗, 就算佢地入到去都係分組點票而推行唔到.

起碼都要 make sense d, 就算對象係一般人, 呢 d 野已經廣泛討論緊.

唔係話唔想幫, 佢地到底係唔知定係特登寫 d 咁既野 ??
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-16, 10:34 PM   #470
Garnet_Crow

黃洋達

29分前 ·

【黑社會出動包圍恐嚇,叫我地唔好出唻選喎!】
今晚,我與毓民一起到慈雲山,一起出席慈雲山的盂蘭勝會,遇到黑社會恐嚇!
眾所周知,黃毓民與小弟,乃海陸豐人士,與海陸豐同鄉向來關係友好。往年中元節,毓民與我也有出席鄉里舉的盂蘭勝會,今年毓民同樣應邀出席活動。
然而可能因為正值選舉年,可能是建制派害怕我們得到同鄉支持,在我們到達之前,已有同鄉致電表示,現場會有建制人士到場,而且今年來了很多並非海陸豐同鄉到場,目的不明。
但我與毓民慣常出席同鄉活動,根本與選舉無關,所以也照常出席。
我與毓民到場後,正與相熟鄉里寒喧,忽然數十疑似黑社會人士,忽然一湧而上,向我與毓民出言恐嚇::
「咪L再出唻拉票呀!」
「你試下繼續選丫,選到你仲大L鑊呀!」
「搞港獨丫,打L死我再講港獨啦!」
諸如此類。
我們與一眾黑社會對峙,我四下環顧,見包括親民建聯人士在場,同時,現場也有不少警察。
但警察對現場的騷動全無反應。
我與毓民當然見慣這種場面,但我們的海陸豐鄉里,卻未想過盂蘭勝會竟會出現這種場面。
那群黑社會事實上也不敢動手,只是想嚇怕我的鄉里,讓我們尷尬。
最後當然不了了之,然而!在警察在場的情況下,一群黑社會意圖阻止我們參同鄉活動,公然恐嚇候選人,話唔畀我再搞競選活動,想迫我棄選!
這昰繼周永勤棄選後,另一次選舉恐嚇事件,出動黑社會唻兇我!
但係……我唔L係周永勤囉!
事件顯示:
1,中共為了保住他的西環嫡系候選人,無所不用其極(形勢好明顯,我贏,就係謝偉俊輸)
2,中共好怕我當選(所以,票投10號)
3,中共知道我在九東的鄉里網絡威力(所以,鄉里要爭氣,天上雷公,地上海陸豐,鄉里更加要票投10號)
4,建制黑幫本一家乃常識,暴力干預選舉已成常態。
我回應:
1,我唔L係周永勤!
2,我嚇大嘅!
3,手足做好心理準備,街站一定有人搞事,強健體魄!
4,愈要我收聲,我就愈大聲
5,我一定要贏!
(最後,近日很多事件,都令教主相當不快,但放心,我會幫你出呢口氣,等我一星期)

舊 08-28-16, 10:43 PM   #471
chitkan

註冊日期: Dec 2009
最後一句言下之意就係選完就準備向唔肯歸順教主既本土派開火?
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-16, 10:45 PM   #472
Garnet_Crow

引用:
作者: YHW 查看文章
唔好玩, 今屆真係冇乜邊個夠膽講夠票, 由其新嗰班
一定唔可以投比左膠,泛民已經係左膠,仲入多隻左膠去議事堂?
一個小麗及/或Heidi Chu當選表面睇可能冇乜野,但佢地一請幾位至十位議員助理,全部必係左膠,你話後果會點?

舊 08-28-16, 11:30 PM   #473
T.K.
很黃很暴力

下?驚黑社會架咩

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 08-28-16, 11:50 PM   #474
newb
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
佢字面上話唔驚既,當然你唔會信
newb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-16, 11:57 PM   #475
T.K.
很黃很暴力

唔係喎,英軍話自己好打得架
邊個搞熱普城,佢實出手的

行貨半訂,日本貨全訂
現貨

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 01:04 AM

手機版 | APP版