Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-31-17, 08:14 AM   #301
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
啊,老友,洗唔洗咁認真潑人冷水呀?係呀,我係屬於少數,吹呀?
老老實實,應唔係A-1出手cut,而係東出自己監修過個劇本前自己話要cut

我完全覺得佢當年寫ap根本係接左一個無興趣既JOB但又唔想錯失咁好既上位機會

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-17, 10:30 AM   #302
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: 細路翔 查看文章
老老實實,應唔係A-1出手cut,而係東出自己監修過個劇本前自己話要cut

我完全覺得佢當年寫ap根本係接左一個無興趣既JOB但又唔想錯失咁好既上位機會
你自己覺得cut得好我冇意見,但阿福賣萌cut走都可以叫好,冇嘢下?

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-17, 05:26 AM   #303
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
アタランテ隻手D黑影係咪想表達佢受左詛咒?
今集最後一幕鎮上明明係雨過天晴o既感覺,但ジーク內心就因為Jack o既遭遇而非常陰暗,睇左咁多集,總算有一幕比較印象深刻D(雖然有一半聽唔明係主要原因)
但點解貞德扶起佢俾ケイローン見到要面紅?

舊 11-05-17, 07:24 AM   #304
細路翔
The One

因為劇本根本無空間比男女主角感情發展所以唯有係貞德既反應上做功夫夾硬黎

今集重點唔係月神同C媽lily咩

英國說大家抱團死
舊 11-05-17, 10:41 AM   #305
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
能夠抽到傑克真是太好了(雖然FGO的她不是AP的她),她在FGO能有一班朋友愛著她

見到C子和月神也是最大驚喜了(還有劍元師)

雖然說有點硬來,不過看到貞德這樣顯露少女的心也是挻可愛啦

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-17, 03:45 PM   #306
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
有無睇過小說的朋友,可以解說一下原來傑克同佢老媽(?)條線係乜事……感覺CUT到咁其實成條線飛左都無影響咁……

舊 11-06-17, 02:51 PM   #307
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-17, 08:06 PM   #308
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
「Fate/Apocrypha」2ndクールOPテーマのLiSA『ASH』、アニプラ特典絵柄を公開
http://www.aniplexplus.com/itemyZAWgtHW
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-17, 11:02 PM   #309
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: 尼路 查看文章
有無睇過小說的朋友,可以解說一下原來傑克同佢老媽(?)條線係乜事……感覺CUT到咁其實成條線飛左都無影響咁……
無睇小說, 不過看隻字片語來看應該媽媽本身係祭品但反而比JACK救左
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-17, 06:52 PM   #310
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
j德駛唔駛見幾次就絆十?
齊格唔係視線時都還可以,一見到就真係.....

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-17, 07:33 PM   #311
細路翔
The One

引用:
作者: 尼路 查看文章
基本上jack阿媽(?)你當佢係新堂エル畫商業誌時既女角就得架啦(ry

英國說大家抱團死
舊 11-11-17, 09:14 PM   #312
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-17, 04:24 AM   #313
the fool
永遠的愚者

カルナ係咪終於搵到自己Master?

舊 11-12-17, 08:57 AM   #314
鐵之侍

小莫果然是那個人的孩子大食這方面都是遺傳了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 11-12-17, 11:14 AM   #315
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: T.K. 查看文章
j德駛唔駛見幾次就絆十?
齊格唔係視線時都還可以,一見到就真係.....
母豬化聖女

舊 11-12-17, 02:46 PM   #316
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
可以真名看破,但睇唔見狀態欄
孖生弟似主人公多d

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-17, 10:54 PM   #317
細路翔
The One

東出有心捧既角色睇到人訓著

東出求其寫既角色(他人設定)反而先係看點......

英國說大家抱團死
舊 11-13-17, 08:33 PM   #318
尼路
The One

今集唯一感想……小莫你個胸同個男人一樣,妳的感覺如何?

舊 11-16-17, 05:52 PM   #319
空調

註冊日期: Jun 2004
這也是小莫可愛的地方

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 11-25-17, 11:30 PM   #320
鐵之侍

今集難得作畫沒怎麼崩打也不錯看

天之衣出場都算驚喜

舊 11-26-17, 03:53 AM   #321
the fool
永遠的愚者

唔知有無聽錯,點解天草要用令咒唔俾莎士比亞寫悲劇?唔係太記得莎士比亞個寶具能力

舊 11-28-17, 09:41 PM   #322
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
總算知點解上個禮拜要出總編輯,原來啲經費去哂呢度。

繼蟲爺後而家連天之衣都有份客串都可以算係唔錯嘅彩蛋

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-17, 05:48 AM   #323
the fool
永遠的愚者

點解阿基里斯仲未收皮唔係話腳踝係弱點咩?

舊 12-03-17, 11:23 AM   #324
鐵之侍

經費果然是去了最後數集A1來說打得還不錯

再見了老師,我們在FGO再見吧

舊 12-03-17, 01:15 PM   #325
尼路
The One

引用:
作者: the fool 查看文章
點解阿基里斯仲未收皮唔係話腳踝係弱點咩?
X2 反正都係MAP炮唔係應該正接KO對方咩?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
TYPE-MOON「Fate/Grand Order 終局特異点 冠位時間神殿ソロモン」アニメ化決定!| 第六特異点 前編 8月15日公開! supermanlady 日本動漫畫討論版 225 06-28-23 07:43 PM
sell TYPE-MOON ANIPLEX Fate/stay night Saber~10th 10周年紀念婚紗版 1/7 全新未開 PORTABLE 買賣專區 3 01-06-16 02:44 PM
Type-Moon綜合スレ Vol.2「Fate/ hollow ataraxia」発売中(゚∀゚) [ネタバレ注意] Neloth H-GAMEの部屋 1012 03-10-06 11:16 PM
/TYPE-MOON綜合thread / Fate/stay 熱賣中 / fate人氣人物投票中 Hayami H-GAMEの部屋 1003 11-24-04 09:48 PM
TYPE-MOON「Fate / stay night」公式page公開 Hayami H-GAMEの部屋 2 08-02-03 07:57 PM

現在的時間是 11:49 PM

手機版 | APP版