Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-11-17, 09:47 AM   #276
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
https://novel.syosetu.org/19550/

雖然係FAP既同人(紅A替"黑"A),但我覺得仲好睇+合理過原著

舊 10-12-17, 02:20 AM   #277
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
只要它一直站在地上(伊甸園,即是固有結界) 它就可以不斷重生,因為在伊甸園不會受傷,只有使它脫離地面才能ko這傢伙(阿福的寶具意外的克到這傢伙)

如果想補ap原作可以看漫畫版,戰斗演出真是比動畫強太多,但因為完全跟中小說版某些情節就不及修改了的動畫版
原來隻巨人仲有個咁o既設定,睇動畫仲以為佢只係識改造世界
漫畫都有d興趣,想問下大概講到邊?

舊 10-13-17, 08:04 AM   #278
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
Extra本篇本身就suck 好難會好睇得去邊
根本就係CCC篇既先行投資…
由手機版發出
我覺得大公同佢老婆個段幾正架,然後係升降機入面開片超潮的(?

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-17, 05:09 AM   #279
the fool
永遠的愚者

貞德真係偏心到出哂面

舊 10-15-17, 04:35 PM   #280
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-17, 07:39 PM   #281
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
可唔可以投訴黑哨

舊 10-15-17, 08:03 PM   #282
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
今天過了1.5 3再看ap的天草。。。。。。

真是難想像他可以變得如此聖人

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-17, 10:29 PM   #283
The One
あかん

http://fate-apocrypha.com/music/
ASCA「KOE」ジャケット初解禁‼︎
アニメ盤には天草四郎時貞が登場‼︎

引用:
舊 10-22-17, 04:22 AM   #284
the fool
永遠的愚者

點解姐姐唔用令咒叫Archer返o黎?唔係太記得Jack個Skill效果,有無關係?

舊 10-22-17, 10:46 AM   #285
stevenfan
Ultimate Gamer
貧窮神附身

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: the fool 查看文章
貞德真係偏心到出哂面
FATE其他系列係看作者點樣係設定找空隙,呢度就打假波

stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-17, 11:36 AM   #286
鐵之侍

小說提到姐姐因霧所影響所以忘了用令咒

雖然實則上傑克戰力上不是很強的英靈,但配合技能就變得很強了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345

此篇文章於 10-22-17 11:45 AM 被 鐵之侍 編輯。
舊 10-23-17, 04:44 AM   #287
細路翔
The One

劇情唔重要,今集又有丹下櫻就夠啦

jack一個三線從者就已經搞到黑方兵荒馬亂

達尼克當初真係憑咩覺得自己會贏,我當你大公常駐鮮血傳承,人地小太陽食一發令咒buff一下普攻已經收你皮啦
依個系列d正統魔術師基本上真係智障到一個境界

本來唯一可以頂一陣既無降魔龍(笑)又係出黎打醬油自行提早收工

英國說大家抱團死

此篇文章於 10-23-17 05:01 AM 被 細路翔 編輯。
舊 10-23-17, 08:40 PM   #288
尼路
The One

話說紅方拎個聖杯走做乜重唔用,等佢地重有時間玩支線任務?係咪有提過,無乜印象……

話說站在劇情編排上呢條支線任個時間點真係好奇怪留來俾佢地升絆/加友好用??

舊 10-24-17, 12:33 AM   #289
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: 尼路 查看文章
話說紅方拎個聖杯走做乜重唔用,等佢地重有時間玩支線任務?係咪有提過,無乜印象……
大聖杯基本上係一個超級電腦。士郎呢個「拯救人類」嘅術式斷估唔係簡單嘅program,縱使係大聖杯,都仍然需要時間input超複雜嘅程式指令先可以發動。

同埋點都要將空中花園遠離羅馬尼亞呢個敵方陣地先可以安全地啟動佢所需要嘅龐大「程式」。

呢啲小說都有提及。

時間點上,應該係打敗完黑Caster巨人之後第一日而已。

另外,閣下早排吐槽話阿基里斯唔係浸聖水,而係被聖火燒過先擁有不死之身,就斷定作者冇做資料搜查。其實,呢個傳說係兩個版本都有,就算你話作者其他方面唔掂,但呢單恐怕作者被你請咗去食死貓。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-17, 08:07 AM   #290
細路翔
The One

所以天草點解唔趁黑方隊型大崩壞時叫腳很跟同小太陽去收佢地皮一直係個謎

黑方除左K隆P同貞德根本沒一個能打的

英國說大家抱團死
舊 10-28-17, 06:32 AM   #291
The One
あかん

LisAni Vol.31

引用:
舊 10-28-17, 11:16 PM   #292
The One
あかん

Fate/Apocrypha Blu-ray Disc BoxI
http://www.gaforum.org/showpost.php?...&postcount=115
引用:
近衛乙嗣描き下ろしBOX
東出祐一郎書き下ろし小説
引用:
舊 10-29-17, 04:00 AM   #293
the fool
永遠的愚者

雖然Jack個Master話魔術師被射穿心都無事好不可思議,但我覺得佢俾英靈支箭射中仲可以講咁多野仲神奇

舊 10-29-17, 08:51 AM   #294
鐵之侍

我知要黑的人還是會黑啦,但今回齊格貞德的對手戲我還挻喜歡

過了劍豪再看ap的天草說這話倒也感慨

傑克終於也要準備退場了

舊 10-29-17, 02:55 PM   #295
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
前半part睇到我打呵欠

傑克難得寶具滿開,可惜偏偏對上抗咒性ex的貞德,果然幸運E
雖然玲霞這一組屠殺了不少平民和魔術師,但結局還是讓人有點傷感

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-17, 06:18 PM   #296
Game Master

居然cut走阿福撒嬌打齊格塊面,同埋之後齊格上去安慰叫佢唔好嬲嗰一幕,完全係女主角嘅模樣。

仲要cut埋討論貞德生BB嘅對話。

明明呢兩幕我係非常期待嘅。

玲霞著墨點比小說仲要少得可憐。係咪只係因為純粹為咗報答傑克救佢呢條賤命,就甘願倍傑克周圍殺人?小說起碼會解釋多少少佢嘅動機。

舊 10-30-17, 07:56 AM   #297
細路翔
The One

cut得好,因為你最鐘意依兩段係當年東出比人插得最勁既a

連佢自己之後fgo寫第一章時既白貞都同ap依隻學生妹完全係兩個性格

唯一既丹下櫻要素都收埋皮,可以等小莫收皮個集先開返黎睇了

英國說大家抱團死
舊 10-30-17, 03:56 PM   #298
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
引用:
作者: the fool 查看文章
雖然Jack個Master話魔術師被射穿心都無事好不可思議,但我覺得佢俾英靈支箭射中仲可以講咁多野仲神奇
睇返個shot中箭位的確高左少少最多穿肺講野痛到似生仔生過既女人應該頂得到
所以獸耳娘要補中

第二部份好像叫好少少唔會單看著貞德跑來跑去
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-17, 08:53 PM   #299
尼路
The One

有無睇過小說的可以解釋俾我聽尼段支線有乜意義?感覺個流程完全係本家c媽條線加強弱化版……
又後腳跟個傳說有兩個版本之前以經睇到,再追多次其實你想我俾乜反應好?

舊 10-31-17, 01:09 AM   #300
Game Master

引用:
作者: 細路翔 查看文章
cut得好,因為你最鐘意依兩段係當年東出比人插得最勁既a
啊,老友,洗唔洗咁認真潑人冷水呀?係呀,我係屬於少數,吹呀?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
TYPE-MOON「Fate/Grand Order 終局特異点 冠位時間神殿ソロモン」アニメ化決定!| 第六特異点 前編 8月15日公開! supermanlady 日本動漫畫討論版 225 06-28-23 07:43 PM
sell TYPE-MOON ANIPLEX Fate/stay night Saber~10th 10周年紀念婚紗版 1/7 全新未開 PORTABLE 買賣專區 3 01-06-16 02:44 PM
Type-Moon綜合スレ Vol.2「Fate/ hollow ataraxia」発売中(゚∀゚) [ネタバレ注意] Neloth H-GAMEの部屋 1012 03-10-06 11:16 PM
/TYPE-MOON綜合thread / Fate/stay 熱賣中 / fate人氣人物投票中 Hayami H-GAMEの部屋 1003 11-24-04 09:48 PM
TYPE-MOON「Fate / stay night」公式page公開 Hayami H-GAMEの部屋 2 08-02-03 07:57 PM

現在的時間是 09:11 PM

手機版 | APP版