Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-10-14, 07:45 AM   #351
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 10-10-14, 12:21 PM   #352
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: fami~yan 查看文章
是我有問題嗎....我覺得最下位是SEED D...
SEED D係另一個次元……而且衰極佢機設相比下好過age……

舊 10-10-14, 12:38 PM   #353
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
SEED D有頭30集
A廚有奶茶

我覺得最下位係只剩下迪花的X

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-14, 12:39 PM   #354
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
原來駕駛室有馬桶係為左咁樣
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-14, 12:43 PM   #355
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: 尼路 查看文章
SEED D係另一個次元……而且衰極佢機設相比下好過age……
係?最少機設方面,AGE我睇到創意,SEED D只有不停"致敬"
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-14, 01:08 PM   #356
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: sugihara 查看文章
SEED D有頭30集
A廚有奶茶

我覺得最下位係只剩下迪花的X
x係悶不過劇情都叫合理
seed d就連劇情都唔合理
所以我都係選seed d做最下位帝王
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-14, 03:31 PM   #357
尼路
The One

引用:
作者: fami~yan 查看文章
係?最少機設方面,AGE我睇到創意,SEED D只有不停"致敬"
銷售量證明一切,當創意無人接受到就係失敗。
不過其實都係第一、第二之爭就係啦……

舊 10-10-14, 08:09 PM   #358
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
內附廁所還加上音樂功能……雖然人有三急是理解啦,不過男主你也真是太過……

天才能屈機大慨是首都軍太欠訓練吧,教官一出手已不夠打了

看來是教皇故意讓姐姐逃走的, 大慨是想借一個理由來對付海賊軍吧
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-14, 10:51 AM   #359
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
原SIZE

舊 10-11-14, 03:56 PM   #360
Hunter

男主最後係班女面前

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-14, 10:51 PM   #361
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

內置廁所~史上最人性化既設定~
3個人開到~會唔會有3部高達呢~
除左女主~其他角色好難有愛~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-14, 11:55 PM   #362
尼路
The One

好人性化的設計……但男主你……這已經是超越天然了吧……
聽左三集……其實有無人係正常的……全部都神神化化咁……尤其高達機師三人組……唔會欲要開高達便必須發神經吧……

舊 10-12-14, 09:11 AM   #363
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: 尼路 查看文章
聽左三集……其實有無人係正常的……全部都神神化化咁……尤其高達機師三人組……唔會欲要開高達便必須發神經吧……
唯一正常個件~一出場就死左~カーヒル・セイント~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-14, 10:31 AM   #364
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
粉紅機重型過主角機(個頭幾似凶鳥MK.2)

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-14, 10:39 AM   #365
x10a
Junior Member

註冊日期: Apr 2007
內置廁所。。。好貼心的設計

之後機體被插時,可能有機油以外的漏出來。。。。
x10a 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-14, 01:21 PM   #366
jason_kasim
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
有廁所,成件事變得正常左
有時都要長時間飛行(特別係宇宙)
有廁所變得好體貼

睇完今集覺得ok
習慣番富野式多對白多資訊角色多小動作描寫就得

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-14, 01:54 PM   #367
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2005
其實我睇左3集之後都係唔知誰是味方同敵人
058719057 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-14, 04:04 PM   #368
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
敵我反而問題不大
Overman到都尾直頭聯手大佬……

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-14, 09:22 PM   #369
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
富野節多過以前好多...
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-14, 09:36 PM   #370
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
只要啱胃口就敵我通食???
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-14, 09:53 PM   #371
chunmanx
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
X 係悶爆喎
SEED D都仲可以睇下SF 無雙自HIGH下

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-14, 11:19 PM   #372
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: jason_kasim 查看文章
有廁所,成件事變得正常左
有時都要長時間飛行(特別係宇宙)
有廁所變得好體貼

睇完今集覺得ok
習慣番富野式多對白多資訊角色多小動作描寫就得
今次駕駛倉除左廁所仲要有返安全氣袋

自馬返後高達動畫已經無出現過安全氣袋

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-14, 10:59 AM   #373
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

PSN  IDhigurash66442088
其實高達本身唔係話駕駛服個設計係有埋便袋架咩?

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-14, 08:27 PM   #374
XMew
Banned User 2012-2015
_(┐「 ):)_

註冊日期: May 2003
https://twitter.com/gundam_reco/stat...40575546789888
搞到官方要自己出黎做懶人包比觀眾睇,G-Reco真係有咁難明咩

1-3話懶人包

| Facebook | Plurk | Blog | Pixiv | dART |
XMew 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-14, 08:41 PM   #375
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
除左世界觀要逐少逐少從對白中了解
故事流程都冇乜好唔明

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
富野由悠季「劇場版 機動戦士Zガンダム」総合THREAD丨全部新規作画で行こうと断ったのは富野。 Vol.3 草薙さん 日本動漫畫討論版 526 02-23-24 01:34 AM
[3DS] ガンダム トライエイジ SP l AC 2021年5月31日に稼働終了 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 79 05-28-20 04:46 PM
徵[3DS] SD ガンダム GGENERATION 3D $120 BRA武藏 買賣專區 2 02-03-14 08:11 PM
吹水專區 vol.2054 《ガンダム!買うよ!》 題外: 今日MG X日本發賣日 Thaws 吹水專區 1031 02-01-14 06:43 PM

現在的時間是 05:59 PM

手機版 | APP版