Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 12-06-16, 04:45 PM   #1
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
Hacksaw Ridge(鋼鋸嶺)

見好似無人提,開一串先

1. 前大半都好平淡, 都係啲戰爭片嘅老梗--識咗個女人,跟住為愛國從軍,家人反對,受訓俾人洽之類
2. 無睇過新蛛蛛人,但加菲做出嚟叫人信服
3. Weaving做佢老豆, 唔多戲亦唔誇,尤其飯枱嗰幕內心戲好到
4. 出奇地唔傳教, 不過反戰, 佢班同僚好騎呢下,引發唔少笑位
5. 打就去到雷霆救兵開頭咁嘅激同血腥程度,因為男主角無武器,有啲牙煙位,啲女士發出啲肉緊聲
6. 啲事跡有網頁比較過同真事差唔遠,尤其係戰場嗰度, 不過時間上有啲就壓縮咗,有啲更離奇嘅就刪埋
7. 話時話,啲炮彈就咁爆唔會有咁多火球㗎;而佢個沙展咁都死唔去真係好出奇
8. 片入面佢阿哥完全無講有冇生還,不過最後播返啲真人訪問, 知佢無事
9. 好有趣嘅係:男主角老豆,阿媽,阿哥同老婆都係澳洲演員做, 原來無計,澳洲拍平啲~

此篇文章於 12-06-16 04:49 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Hacksaw Ridge ︱《鋼鋸嶺》<米路吉遜作品> (另類二戰英雄傳奇)(12月8日) 信長 電影版 0 07-29-16 01:39 PM
Ridge Racer Unbounded LKC 電視遊戲討論版 129 02-18-14 10:18 PM
[PSV] Ridge Racer money 手提遊戲機討論版 164 03-17-13 08:39 PM
Ridge Racer 6 neo2046 電視遊戲討論版 100 03-10-10 12:27 PM
Ridge Racer 7 [已售] 神祕人1號 電視遊戲討論版 233 09-08-07 11:52 PM

現在的時間是 11:11 PM

手機版 | APP版