Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-25-15, 12:09 PM   #1026
clie
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
必殺LV2升LV3應該點食好?
SR(順便凸1)+2張R =50%
2張SR(順便凸2) =60%
邊個好?

LV3升4好難,手頭上得一張SR必殺=50%,搏唔搏得過?
啲好友隻隻LV5, 唔升唔係幾好
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-15, 12:24 PM   #1027
JMi

註冊日期: Feb 2011
機戰這東西不是只有0及100這兩個數字的嗎 lol

舊 10-25-15, 12:29 PM   #1028
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

問題冇了L R select start

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-15, 01:03 PM   #1029
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
SR突黎做乜...
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-15, 01:09 PM   #1030
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

d肥突過先食,個突率有冇加??

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-15, 01:15 PM   #1031
clie

SSR好難抽中相同,咁凸爆隻SR點都勁啲

另外,LV3升LV4係隻長期外借既SSR
舊 10-25-15, 01:39 PM   #1032
heyman774
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2005
SR突爆真係勁過ssr?…有冇例子 (除左cost低d之外
就算數值追到, 技能都應該有差
指揮技有佢作用就另計啦
heyman774 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-15, 02:18 PM   #1033
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
引用:
作者: clie 查看文章
必殺LV2升LV3應該點食好?
SR(順便凸1)+2張R =50%
2張SR(順便凸2) =60%
邊個好?

LV3升4好難,手頭上得一張SR必殺=50%,搏唔搏得過?
啲好友隻隻LV5, 唔升唔係幾好
LV2升LV3:狂食10張UC, 食到升到為止.
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-15, 02:23 PM   #1034
clie

睇錯,原來都係0凸SSR勁啲
舊 10-25-15, 02:30 PM   #1035
clie

引用:
作者: LordofNightmare 查看文章
LV2升LV3:狂食10張UC, 食到升到為止.
三四萬資金搏一次10%
舊 10-25-15, 02:46 PM   #1036
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
引用:
作者: clie 查看文章
三四萬資金搏一次10%
資金唔咁用有邊度用?
我打到卅幾萬用唔晒.
UC同錢好易揾, 但係R以上同升技咭就難

我咁摶至少摶咗三四隻LV3
順便講, LV1升LV2都係食UC10張, 有50%

此篇文章於 10-25-15 02:48 PM 被 LordofNightmare 編輯。
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-15, 02:57 PM   #1037
heyman774
Crazy Gamer

睇番DATA...真係4突滿改到SR的話都好接近0突滿改SSR, 作為過渡係OK
後期RANK升上去可以放滿SSR之後, SR就會無用
不過...SR4突都好有難度
舊 10-25-15, 03:01 PM   #1038
小嘉
The One

5個字比你
浪費資源
舊 10-25-15, 03:20 PM   #1039
clie

唔係剩係過渡期用既,CHALLENGE都有限COST同禁SSR既關
呢類嘢陸續有黎,唔會嘥咗

另,有啲SR大絕暫未有SSR可以代替,如保羅霍特
舊 10-25-15, 03:31 PM   #1040
rhmy348
Insane Gamer
你今日課左未?

註冊日期: May 2013
引用:
作者: heyman774 查看文章
睇番DATA...真係4突滿改到SR的話都好接近0突滿改SSR, 作為過渡係OK
後期RANK升上去可以放滿SSR之後, SR就會無用
不過...SR4突都好有難度
竟然係咁

CC滿突SR數值都勁過0突SSR丫

被動技另計
rhmy348 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-15, 04:06 PM   #1041
B..
Game Master

註冊日期: Apr 2005
3DS Friend Code3497 0569 5211
有無人識入事前 IOS AN各有一條CODE點搞都唔得

Ggen: hkbinbin
Full Bokko: 222223SEW2
B.. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-15, 04:45 PM   #1042
:bface:
Game Master

註冊日期: Jun 2003
XBox Live GamertagRedowata
引用:
作者: hm348 查看文章
竟然係咁

CC滿突SR數值都勁過0突SSR丫

被動技另計
但就算係咁,其實除左果別有特殊用途的SR同SR奶之外
無課玩家的打手角色極大部分都是SSR活動角/戒角

SR真是得唔夠cost時用來湊數或者cost/稀有度限制活動先會用

Chain Chronicle(日版):174 393 601
BD版白毛、各種天魔
加左請在gaf down聲
:bface: 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-15, 04:52 PM   #1043
小嘉
The One

我寧願換10介都唔拎黎突
限制活動呢D用D 0突打咪算囉
主流都係用SSR架啦
舊 10-25-15, 09:40 PM   #1044
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
個LINE群組咩事wwww

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-15, 09:41 PM   #1045
元首KFC
Senior Gamer
炸鷄好吃

註冊日期: Oct 2015
因為小家不回來所以解散了
元首KFC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-15, 09:44 PM   #1046
heyman774
Crazy Gamer

咩事爆炸左
洗唔洗開過個新
舊 10-25-15, 10:12 PM   #1047
元首KFC
炸鷄好吃

反正好像有好多新人沒加入群組,
從新招攬也是好主意
舊 10-25-15, 10:44 PM   #1048
rhmy348
Insane Gamer
你今日課左未?

註冊日期: May 2013
line group爆左 XD

麻煩post番line id....
rhmy348 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-15, 11:30 PM   #1049
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

註冊日期: Oct 2005
因為沒有在頭POST加LINK吧....去到十幾頁才找到~_~

此篇文章於 10-26-15 09:40 AM 被 ryvius123 編輯。
ryvius123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-15, 11:38 PM   #1050
元首KFC
炸鷄好吃

新生gaf的line群
http://line.me/R/ti/g/KVy2JbrL1m

此篇文章於 10-26-15 08:30 AM 被 元首KFC 編輯。

標籤
スパクロ, スーパーロボット大戦X-Ω, 本區金句:營運都要賺錢嫁, 極西支部, 超級機器人大戰 X-Ω

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
J League 討論區 泰利 體育版 131 08-17-14 12:19 PM
[憤怒鳥] MKJJPOP 討論區 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 34 07-07-14 05:54 PM
Xenosaga 討論區 + 爆機畫面 Legends 攻略及心得交流區 296 06-10-04 08:00 PM

現在的時間是 02:22 AM

手機版 | APP版