Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-13-11, 09:36 PM   #376
hahahaaaa
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: メソウサ 查看文章
根本皐月先係last boss
女將的確係last boss,皐月應該係最強NPC
hahahaaaa 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-11, 03:25 AM   #377
神秘過客
God of Gamer
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
『花咲くいろは』オリジナルサウンドトラック

TVアニメ『花咲くいろは』を彩る、珠玉のサウンドトラック集!
“浜口史郎”作曲による劇中にて使用されたBGMを収録!!

定価:\3,300(税込) 品番:LACM-9217~8
2011年9月28日発売
発売元:株式会社ランティス
販売元:バンダイビジュアル株式会社

舊 09-17-11, 08:13 PM   #378
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

「花咲くいろは」ドラマCD 『after days』

それぞれのヒロインに焦点をあてた
オリジナルショートストーリーを収録。

出演:
松前緒花(CV:伊藤かな恵)
鶴来民子(CV:小見川千明)
押水菜子(CV:豊崎愛生)
和倉結名(CV:戸松 遥)
ほか

収録エピソード
1.プロローグ
2.ちかい、ふわふわ 脚本:浦畑達彦
3.みなも、ゆらゆら 脚本:樋口達人
4.おもい、つらつら 脚本:西村ジュンジ
5.ふとん、ふかふか 脚本:岡田麿里
6.エピローグ

2011年10月5日発売

--------------------------------------------------------

Blu-ray Disc 初回特典★64ページフルカラーブックレット

BD初回限定仕様に付属の「花いろノートブック 其の一」

BD初回限定仕様に付属の「花いろノートブック 其の二」

BD初回限定仕様に付属の「花いろノートブック 其の三」

BD初回限定仕様に付属の「花いろノートブック 其の四」

舊 09-17-11, 08:19 PM   #379
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

[転載] ぼんぼり祭りのチラシ

[転載] P.A.Works の十周年記念熊鈴

舊 09-18-11, 02:03 AM   #380
ta423
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: 神秘過客 查看文章

[転載] P.A.Works の十周年記念熊鈴

我記得之前唔係十週年,true tears採訪果陣都見到呢個鈴 係印多左10th anniversary
ta423 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-11, 03:23 AM   #381
marco仔
Game Master
香港人

註冊日期: Jun 2004
反抄個鈴來賣.
我想有多個角色圖案會更好賣.

marco仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-11, 01:19 AM   #382
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

我覺得今集有點悶....
劇本寫得麻麻, 轉接位差

若旦那你真係死左佢啦, 正廢材
徹哥不提也罷 , 最低
民子這個角色真係要黑到最後, 翻盤不能...
人地菜子都有改變呀, 佢咁多集都無成長不特止, 反而仲有倒退之嫌添
結名這個角色又係唔知設定黎做乜, 到最後都無作為, 超級閒角

媽媽條線入得一般, 好臨尾趕收工夾硬俾位佢入咁...
之前浪費咁多集寫D無謂人, 著筆寫多D皐月的諗法/心境好過啦...
不過今集唯一高興o既地方就係又見到三代同堂
女將同緒花的互動唔錯

予告緒花向孝告白
女將 D 對白又插哂旗, 不過之前插得太多...
所以插旗反而代表安全(?)

此篇文章於 09-19-11 01:54 AM 被 神秘過客 編輯。
神秘過客 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-11, 01:56 AM   #383
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
今集好多溫馨場面,老中青一齊捧餐,好舒服。

四十萬家,最唔成熟都係太子爺。
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-11, 07:37 AM   #384
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
預告時女將果句好似受到感召咁

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-11, 11:01 AM   #385
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
三代同堂正
希望下集唔好比d大驚喜我
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-11, 11:23 AM   #386
小Ray
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
比較有驚喜既係阿媽都返左幫手..
睇時幾擔心老闆娘會再倒下..
小Ray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-11, 03:56 PM   #387
冬雨
Game Master
closing

3代人一齊幫手,真係好感動!
雪洞祭終於開始,而且個ed幾好!
一路做下去,冇轉去ed畫面!

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-11, 05:55 PM   #388
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
若旦應該係"汁"返來的吧。

舊 09-19-11, 07:53 PM   #389
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
果然如我所料勉強去做搞出問題了……要不是有老板娘和老媽子在……

老板娘再做久違的服務員應很開心吧?看到三代一起工作也很感動,不過,會是第一次也怕是最後一次了……

下回我可以預見很美麗的閃光彈、但也可能我一個尊敬的角色的離去……由雪洞祭開始的故事,也同時在雪洞祭完結了……
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-11, 08:22 PM   #390
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

好過份的改圖

舊 09-19-11, 08:53 PM   #391
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
若旦那就算俾佢繼承都必然係傀儡黎
最後都係要班女人出手先可以穩住陣腳

今集喜翠莊全員好似廚二上身
菜子既爆發,女將出手同皋月出現令氣氛出現微妙既變化
最後仍然團結一致渡過難關
女將眼中既全家福蠻感動的,最後氣氛不錯
就睇下點埋尾
(反正我最喜歡既角色已經被徹底摧殘)
希望女將唔好出事

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-11, 09:17 PM   #392
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
四十万家三代同堂一齊做野﹐確實好感動。

引用:
作者: 神秘過客 查看文章
我覺得今集有點悶....
次次都好似得你覺得悶﹐你真係想趕住收工﹖

我又唔係咁睇播﹐開頭既不協調氣氛都係多得若旦那唔訓氣既廚二病發作,結果感染埋除左女將﹐緒花同菜子之外既人(就連民子也慘遭牽連﹐我同意你講﹐佢因為呢次而翻盤無望)

平時我係鬧爆崇子既﹐不過今次都係要讚翻佢一次﹕打得好﹗

引用:
結名這個角色又係唔知設定黎做乜, 到最後都無作為, 超級閒角
結名響緒花被孤立既時候肯陪佢﹐兼以外人身份嘗試幫緒花手﹐我唔覺得佢係太過無所作為。不過我同意佢戲分係應該可以多少少

引用:
媽媽條線入得一般, 好臨尾趕收工夾硬俾位佢入咁...
唔係好明點會夾硬﹐話o西先有佢肯陪個女去睇下喜翠莊有咩改變﹐令佢對祖家既評價有所改觀。之後仲主動寫文大讚喜翠莊﹐佢最後回心轉意肯翻黎幫屋企手只不過係遲早既事。你唸得太多了。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-11, 09:25 PM   #393
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
http://www.yuwaku.gr.jp/bonbori/index-b.html

真正既雪洞祭會響10月9日舉行﹐搵埋緒花做看板娘
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-11, 09:53 PM   #394
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004

1. 若旦那依然咁廢,緊張關頭仲攪咩畫廊 喜翠莊在佢手上只有死路一條。

2. 民子仲係無事就向緒花發火, 不過今集講佢其實在心底係愛著緒花?

3. 三代同堂工作好溫馨

4. 諗住結尾會影孝一搭火車途中… 唔知下集眼鏡娘會唔會出場?

5. ED首曲做咩攪到咁莊嚴肅穆~

6. 下集就完好唔捨得 希望有番外篇(水著回~)或第二季!
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-11, 10:26 PM   #395
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
四十万家三代同堂一齊做野﹐確實好感動。
次次都好似得你覺得悶﹐你真係想趕住收工﹖
我又唔係咁睇播﹐開頭既不協調氣氛都係多得若旦那唔訓氣既廚二病發作,結果感染埋除左女將﹐緒花同菜子之外既人(就連民子也慘遭牽連﹐我同意你講﹐佢因為呢次而翻盤無望)

平時我係鬧爆崇子既﹐不過今次都係要讚翻佢一次﹕打得好﹗

結名響緒花被孤立既時候肯陪佢﹐兼以外人身份嘗試幫緒花手﹐我唔覺得佢係太過無所作為。不過我同意佢戲分係應該可以多少少

唔係好明點會夾硬﹐話o西先有佢肯陪個女去睇下喜翠莊有咩改變﹐令佢對祖家既評價有所改觀。之後仲主動寫文大讚喜翠莊﹐佢最後回心轉意肯翻黎幫屋企手只不過係遲早既事。你唸得太多了。
覺得有點悶唔代表想趕收工, 可以係劇情、氣氛、節奏等問題引起的...
你都唔好次次曲解我意思, 屈我話想趕收工

我睇完上集已經講左若旦那同女將抗衡心態唔正確, 仲影響埋其他人啦...
今集 D 人件件都中二病上身咁, 佢搞咁多野出黎都無作為...
最後皐月難得肯幫手佢仲繼續廚, 要被崇子打一巴至由中二病變返廢柴...
呢個轉接位真係麻麻, 完全睇唔到佢o既成長, 反而只係更加突顯佢o既無能

結名這個角色設定上有點尷尬....
雖然屋企都係開旅館, 但又唔係寫佢係緒花o既競爭對手,
話佢地好好朋友應該又唔算, 通常出黎行行企企間中搞下 gag 咁....
之前花左兩集講佢, 以為佢對繼承旅館方面的心境有乜野變化啦..
但睇到家陣都唔覺佢有乜大改變無哂下文, 依舊奇奇怪怪, 模稜兩可咁

咁我都同意皐月的心境係有變化o既, 但描寫得唔夠深入囉...
至少到現時為止都無表明過皐月內心的真正想法, 對喜翠莊又好,對女將又好...
之前花兩集講結名...
又花兩集講廢材 x 崇子的愛情昇溫, 再花兩集講佢地結婚...
用呢 D 集數可以講到好多其他野

此篇文章於 09-22-11 12:21 PM 被 神秘過客 編輯。
舊 09-19-11, 10:31 PM   #396
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
作者: 事丫娃些 查看文章

1. 若旦那依然咁廢,緊張關頭仲攪咩畫廊 喜翠莊在佢手上只有死路一條。

2. 民子仲係無事就向緒花發火, 不過今集講佢其實在心底係愛著緒花?

3. 三代同堂工作好溫馨

4. 諗住結尾會影孝一搭火車途中… 唔知下集眼鏡娘會唔會出場?

5. ED首曲做咩攪到咁莊嚴肅穆~

6. 下集就完好唔捨得 希望有番外篇(水著回~)或第二季!
哂氣, 民子點都翻盤不能架...
佢心底最愛果個一定係人渣徹, 緒花點睇都只係佢既出氣對象
佢地之間o既友情可以因為件人渣而隨時被抹殺的...

下集完我都好唔捨得, 不過番外篇或第二季應該機會不大啦

此篇文章於 09-19-11 10:34 PM 被 神秘過客 編輯。
舊 09-19-11, 11:06 PM   #397
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
有ova用菜子做女主角拍成真正的秘湯就好(?

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-11, 11:16 PM   #398
Gallardo
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
希望幫結名出返個外傳吧.
緒花問女將有冇唔舒服果度笑左

舊 09-19-11, 11:16 PM   #399
森原里美
Game Master
閃の軌跡3

註冊日期: Apr 2002
第25話

四十万家既女性果然好強
若旦那就...算了...

睇到3代同堂一齊好高興

森原里美 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-11, 11:29 PM   #400
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
作者: Gallardo 查看文章
希望幫結名出返個外傳吧.
緒花問女將有冇唔舒服果度笑左
女將咁溫柔又真係會令人覺得佢反常既

不過女將同個小朋友玩果幕感覺幾慈祥幾warm

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「魔法少女まどか★マギカ」総合THREAD丨虚淵玄:「今、必死にシャフトと一緒に続きを考えている最中。」 Vol.3 money 日本動漫畫討論版 1142 12-14-21 09:57 AM
[動畫] 劇場版「あの日見た花の名前を僕たちはまだ知らない。」BD & DVD 発売中 supermanlady 日本動漫畫討論版 943 03-28-21 05:34 PM
虎穴 GOUF HOME ! KIM 收藏品討論版 508 09-07-15 10:26 PM
請問邊度買到windows home server? 埃及使者 手機資訊/電腦軟硬討論 15 02-17-12 12:13 AM
XP Home 要 login? t-cup 手機資訊/電腦軟硬討論 3 10-01-03 10:38 PM

現在的時間是 10:49 PM

手機版 | APP版