Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-28-04, 04:57 PM   #1
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
90 年代 OVA 動畫綜合心情報

1. 偶像防衛隊 , 90 年代幻之名作(?) ..... 實質上係雷聲大雨點小
2. AIKa , ( 當年睇到我 )
3. 無責任艦長 taylor

e + 想揾日版 dvd,cd都難,相關書刊更加冇可能搵到,連邪道都冇
有冇人睇過 ??

此篇文章於 06-12-06 12:29 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-04, 05:05 PM   #2
白薔薇騎士
God of Gamer
まきちゃん

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: 歌絲˙暮斯
1. 偶像防衛隊 , 90 年代幻之名作(?) ..... 實質上係雷聲大雨點小
2. AIKa , ( 當年睇到我 )
3. 無責任艦長 taylor

e + 想揾日版 dvd,cd都難,相關書刊更加冇可能搵到,連邪道都冇
有冇人睇過 ??
1.有睇過幾集但唔記得囉
2.無睇過
3.好鍾意的作品

日版DVD等番出啦另個樣唔係無係難搵姐

我唔係蘿莉控,只係我咁啱我鍾意d角色大部份係蘿莉姐
天道語錄:
everything is awesome
白薔薇騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-04, 07:33 PM   #3
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: 蘿莉藍戰士
1.有睇過幾集但唔記得囉
2.無睇過
3.好鍾意的作品

日版DVD等番出啦另個樣唔係無係難搵姐
humming bird 根本就得 4 集耶 , 不過0甘耐都好似冇番出 ......

Taylor 好似出過日版 dvd box , 不過好貴 , 而且係限定既

台版有冇出冇出過 ??
舊 07-28-04, 07:45 PM   #4
美堂蠻
Ultimate Gamer
蛇夫座的使者

註冊日期: Oct 2003
humming bird 同AIKA我都想睇,另外還有爆裂HUNTER...............
頭兩套我只有回味OP片段同演唱會片段..........
爆裂HUNTER想看回日語原聲版.............

打撃系など花拳繍腿、関節技(サブミッション)こそ王者の技よ!!

生きているのなら…神様だって殺してみせる!
美堂蠻 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-04, 07:55 PM   #5
angelsky
Crazy Gamer
CL&L

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDangelsky
3DS Friend Code4957 6769 7414
PSN  IDangelsky
XBox Live Gamertagangelskyhk
humming bird和Taylor都睇過

比較想搵返Taylor的小說睇
現在也只有看漫畫版那外傳故事

舊 07-28-04, 07:58 PM   #6
jamsquare
God of Gamer

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
引用:
作者: 美堂蠻
humming bird 同AIKA我都想睇,另外還有爆裂HUNTER...............
頭兩套我只有回味OP片段同演唱會片段..........
爆裂HUNTER想看回日語原聲版.............
爆裂無記都配得幾好呀~~~~

雖然同個兩個比又真係天同地

但係嘉洛仔都唔輸蝕呀

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-04, 08:39 PM   #7
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: jamsquare
爆裂無記都配得幾好呀~~~~

雖然同個兩個比又真係天同地

但係嘉洛仔都唔輸蝕呀
林原 X 水谷優子 , HK 果 D 邊可以比

爆裂hunter 係0米有出 OVA 續篇 ?? 不過無記都冇可能會播吧
舊 07-28-04, 10:14 PM   #8
美堂蠻
蛇夫座的使者

好似有套叫做「元祖爆裂hunter 」
不過我冇睇過無記版...........
唔知VCD版係唔係無記d人配呢???

打撃系など花拳繍腿、関節技(サブミッション)こそ王者の技よ!!

舊 07-28-04, 10:15 PM   #9
P.Hope
GAF GGXX團
39最高( ̄∇ ̄)

註冊日期: Nov 2002
humming bird未睇過... 但聽過好多佢地的歌..都想睇下~

舊 07-28-04, 11:08 PM   #10
lbiceman
Game Master

註冊日期: Mar 2002
humming bird 都幾好睇,可惜無緣看第二輯ova,只看了第一輯
最後一幕開演唱會好鬼o正!
信和仲有冇得賣?
lbiceman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-04, 11:13 PM   #11
lbiceman
Game Master

註冊日期: Mar 2002
引用:
林原 X 水谷優子 , HK 果 D 邊可以比

爆裂hunter 係0米有出 OVA 續篇 ?? 不過無記都冇可能會播吧
爆裂HUNTER TV版都比無線cut到肢離破碎,ova仲點會播呀
lbiceman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-04, 11:21 PM   #12
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagk0h4ku
aika睇過 不過係近期睇番
所以覺得najica會好睇d 因為劇情豐富 d
反而我想睇魔物獵人妖子呢

//Blog
//Flickr
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-04, 11:21 PM   #13
美堂蠻
蛇夫座的使者

引用:
作者: lbiceman
humming bird 都幾好睇,可惜無緣看第二輯ova,只看了第一輯
信和仲有冇得賣?
我都想有...........
第一輯LAST係邊首??
情熱果個演唱會最正~~~~~~~

舊 07-28-04, 11:24 PM   #14
美堂蠻
蛇夫座的使者

引用:
作者: Hayami
感覺上AIKA同NAJICA差唔多(小褲褲多.....),不過睇完NAJICA覺得七虹香正D~~~~~

舊 07-29-04, 12:48 AM   #15
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: lbiceman
信和仲有冇得賣?
的確 , 之後 3 集既演唱會場面走晒樣 , 質素明顯低過第一集好多 , 因為換左作監
舊 07-29-04, 12:55 AM   #16
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

當時 HUMMING BIRD 帶紅左草地江章 ( 4 妹 ) , 但係唔知點解佢事業冇乜起色 , 之後配閒角多 , 稍為出名既係 fancy la la 有演出過 , 再之後直頭唔見左 tim
舊 07-29-04, 01:04 AM   #17
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: Hayami
我有妖子 last 果隻 LD , staff list 搵渾都唔多覺有邊個係 studio fantasia 既元老 ( 好似moriyama yuuji , 西島克彥 , 菊地洋子 果幾位 )
唔明妖子同 studio fantasia 有乜關係 ???

此篇文章於 07-29-04 01:06 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 07-29-04, 06:44 PM   #18
naco
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 美堂蠻
感覺上AIKA同NAJICA差唔多(小褲褲多.....),不過睇完NAJICA覺得七虹香正D~~~~~
AIKA始終係元祖,當時打鬥及服裝設計比較有特色,所以睇番NAJICA反而覺得唔夠放,
humming bird 又係LD時代既作品,都好想睇番,呢套又係元祖,之後的青空少女隊印象無
咁深;
至於無責任艦長出過幾輯加劇場版,後期睇到無晒心機咯!!!

好想睇返moldiver 同MIKU就真,快d出dvd啦

舊 07-29-04, 09:29 PM   #19
美堂蠻
蛇夫座的使者

引用:
作者: naco
AIKA始終係元祖,當時打鬥及服裝設計比較有特色,所以睇番NAJICA反而覺得唔夠放,
humming bird 又係LD時代既作品,都好想睇番,呢套又係元祖,之後的青空少女隊印象無
咁深;
至於無責任艦長出過幾輯加劇場版,後期睇到無晒心機咯!!!

好想睇返moldiver 同MIKU就真,快d出dvd啦
AIKA入面果D女戰鬥員,好正~~~~
MIKU???係唔係重裝甲少女組呀????我都好想睇呀~~~~~~~~~
果首OP同ED好好聽~~~~~~~

舊 07-29-04, 09:35 PM   #20
endymion
ハン・イェスル

偶像防衛隊早兩年出返DVD.最衰無銀.唔係我都想再買.

舊 07-29-04, 09:37 PM   #21
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

原來出過 ga ..... 邊間 ?? 東寶 EMI ??
舊 07-29-04, 10:21 PM   #22
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

見過未 ??
舊 07-29-04, 10:24 PM   #23
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

XBox Live Gamertagk0h4ku
引用:
我有妖子 last 果隻 LD , staff list 搵渾都唔多覺有邊個係 studio fantasia 既元老 ( 好似moriyama yuuji , 西島克彥 , 菊地洋子 果幾位 )
唔明妖子同 studio fantasia 有乜關係 ???
同studio fantasia d人有關的係a子計劃 =p

//Blog
//Flickr
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-04, 10:30 PM   #24
endymion
ハン・イェスル

引用:

見過未 ??
未. 我鍾意卯月之後先到皐月

舊 07-29-04, 10:37 PM   #25
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: endymion
未. 我鍾意卯月之後先到皐月
卯月人氣仲高過皐月 , 卯月有自己既 side story , 又有卯月 ver. 既 love wing .

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
本月 OVA 「王ドロボウJING in Seventh Heaven」[King of Bandit Jing] DVD 截圖! bbaeric 日本動漫畫討論版 3 01-25-04 01:14 PM
Hunter X Hunter OVA 2 有幾多集 ? cwleung22 日本動漫畫討論版 1 12-31-03 02:04 PM
みずいろ ova 初回omake neko罐頭內容係… Hayami H-GAMEの部屋 46 12-28-02 12:45 AM
angel core ova 化 Hayami H-GAMEの部屋 0 12-03-02 09:58 AM

現在的時間是 11:27 PM

手機版 | APP版