Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-11-18, 09:35 PM   #8701
KUTAR#
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
作者: 小光 查看文章
有免費的時候出SHIMAMU真合時宜
反正都不會中
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-18, 09:47 PM   #8702
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
不過呢個技能有d微妙....隊長只係加技發,唔可以代替SB.....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-18, 09:21 AM   #8703
Chitose1987
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
不過呢個技能有d微妙....隊長只係加技發,唔可以代替SB.....
都係俾你組純色放置隊
由手機版發出
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-18, 11:50 AM   #8704
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: Chitose1987 查看文章
都係俾你組純色放置隊
由手機版發出
佢冇SKILL BOOST喎,落坦未必頂到..
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-18, 02:01 PM   #8705
J+1
望過黎呀!!!!!!

而家先發覺....原來綠色惡魔改左成雪花喵喵.....

由手機版發出
舊 09-12-18, 02:46 PM   #8706
KUTAR#

乜唔係凜咩
舊 09-12-18, 03:19 PM   #8707
J+1
望過黎呀!!!!!!

之前呢個

由手機版發出
舊 09-12-18, 06:33 PM   #8708
KUTAR#

我意思是現在的不是凜嗎
雪花喵喵是誰?
舊 09-12-18, 06:52 PM   #8709
J+1
望過黎呀!!!!!!

自已search/\
由手機版發出
舊 09-13-18, 11:19 PM   #8710
sd03021
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
第二次無料入手成功,可以收工

sd03021 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-18, 11:51 PM   #8711
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
https://www.ptt.cc/bbs/IdolMaster/M....081.A.898.html

睇完有d頭痛,有冇人可以簡單d講用咩配閃耀??冇奶媽用c+血代替得唔得??又或者用sr奶媽得唔得?(sr卡d血量反而仲多....)

另...樓上燒

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-18, 02:17 AM   #8712
Terry
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDTerryLam_HK
佢係三色偏科+sb+三色協同+閃耀+ol

玩極限分數,c+血唔夠三色協同勁,sr 奶媽無c+p,更加無得比,其實首先要睇下有無三色全偏科卡先

其實而家最高分組合係點...?
Terry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-18, 09:24 AM   #8713
tsddr
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2007
cy做咩咁益我,之前免費10連兩限,尋日黎張恆常楓姐,今日黎埋卯月4.0

之前有心機又課金玩就乜都冇,依家少玩無課就不斷派新卡俾我,呢d讀心game真係好得人驚.....

アイドルマスター シンデレラガールズ スターライトステージ
ID: 475220148

Fate/Grand Order ID: 973296528

キャプテン翼〜たたかえドリームチーム〜 ID: 230398912

ドラゴンボールZ ドッカンバトル ID: 1126067984
tsddr 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-18, 10:51 AM   #8714
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
for 唔想研究既結論:無30/35潛推白值同血量可以唔駛哂時間諗閃耀

無奶媽同升潛唔駛諗閃耀,要既唔單係補血技,係血量

普通SSR角44血,+10血都追唔到一張無升過潛既SR補血角(86)
同埋用補血技先有可能係首歌1/3就推滿兩條血

睇wiki,閃耀個技要基礎血量305(滿血610)先有C+24%
4SSR + 1補 + fd先岩岩夠數
但係推到尼個血量都唔知夠唔夠cover讓一技蝕左既分

同樣無升潛既情況下我自己打幾鋪都仲低分過普通公主隊 (單公主+OL+SB+4C+ & 4P+)

詳細要篤計數機先得

舊 09-14-18, 12:06 PM   #8715
J+1
望過黎呀!!!!!!

呢半年仲係刷緊乃乃fans
見呢個月大概刷到1000萬,仲有抽到卡蓮先想睇下點想高分...

之前用開嘅藍隊...

由手機版發出
舊 09-14-18, 02:14 PM   #8716
小光
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
引用:
作者: tsddr 查看文章
cy做咩咁益我,之前免費10連兩限,尋日黎張恆常楓姐,今日黎埋卯月4.0

之前有心機又課金玩就乜都冇,依家少玩無課就不斷派新卡俾我,呢d讀心game真係好得人驚.....
駛乜讀心姐, 你login次數, 課金數量有晒數據

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-18, 04:46 PM   #8717
搖搖
永遠的毛毛王子↓

引用:
作者: J+1 查看文章
呢半年仲係刷緊乃乃fans
見呢個月大概刷到1000萬,仲有抽到卡蓮先想睇下點想高分...

之前用開嘅藍隊...

由手機版發出

涼可以收埋...除非無隊員啦
唔推血既閃耀用番C+18好過

不過唔追極限分都係愛行先
閃耀夕美我都照落3色隊用

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 09-14-18, 05:47 PM   #8718
J+1
望過黎呀!!!!!!

一隻補血因為手殘

而且之前都冇認真計數,記將最強幾張放埋一隊就係呢隊
由手機版發出
舊 09-15-18, 07:04 AM   #8719
搖搖
永遠的毛毛王子↓

涼換OL/4P+
第一隊已經係標配咁滯

---

閃耀個問題係投資太大回報太低
而家睇極限分會高過公主/3色隊
但係邊度黎咁多潛去推
根本係比啲課長玩既end game野黎

如果目標只係金杯其實公主/3色+超特化已經夠做

所以都係果句, 有愛就照玩, 無就倉管算啦

此篇文章於 09-15-18 07:44 AM 被 搖搖 編輯。
搖搖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-18, 12:50 AM   #8720
tsddr
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2007
今次打孖黎,真係好多謝cy

アイドルマスター シンデレラガールズ スターライトステージ
ID: 475220148

Fate/Grand Order ID: 973296528

キャプテン翼〜たたかえドリームチーム〜 ID: 230398912

ドラゴンボールZ ドッカンバトル ID: 1126067984
tsddr 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-18, 02:02 PM   #8721
~Sau~
Game Master
WA2深度中毒者

註冊日期: Feb 2008
PSN  IDSauWong2015
5等*3
6等*5
7等*15
8等*11

4等獎或以上級別機會果然不屬於我
~Sau~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-18, 02:09 PM   #8722
J+1
望過黎呀!!!!!!

5x3
6x7
7x7
8x17

由手機版發出
舊 09-18-18, 02:45 PM   #8723
小光
でっかいお世話です。

5x2
6x6
7x14
8x12

糞game

ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》

此篇文章於 09-18-18 02:49 PM 被 小光 編輯。
舊 09-18-18, 02:51 PM   #8724
J+1
望過黎呀!!!!!!

Ssr食唔食得?不過只要3粒ssr石又應該唔得

由手機版發出
舊 09-18-18, 02:54 PM   #8725
小光
でっかいお世話です。

引用:
作者: J+1 查看文章
Ssr食唔食得?不過只要3粒ssr石又應該唔得

由手機版發出
課長表示....

標籤
デレステ, 千川ちひろ, 戸田めぐみ, 杏仁豆腐, 鷹富士茄子

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 10:16 AM

手機版 | APP版