Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 02-27-09, 05:12 PM   #251
Prince21
Insane Gamer
終於可以早d訓覺

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDGafinity
引用:
作者: KUSANAGI 草薙 查看文章
Crushing都過埋?
可唔可以指導下小弟點玩
過左啦...真係差上面果個銅章..@@

可能我比較慳子彈..
通常可以用到連技的地方都會用連技黎呃子彈x2

仲有就係..我多數都係用手槍去打頭..好似準d加容易d headshot..
我覺得crushing d敵人會自己跑埋黎..
所以機槍, 散彈槍我會等d敵人沖埋黎先用(呢埋等佢地跑埋黎就咁禁r1射)

引用:
唔該晒~~~~~白金左啦..hahaha..人生第一次白金..feel so good

此篇文章於 02-27-09 06:28 PM 被 Prince21 編輯。
Prince21 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-09, 01:42 PM   #252
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
Ch.6 中段, 有個checkpoint位係有2個正面, 2個高處而來既敵人
打死佢地4個後, 上樓梯, 到頂果時就會有原先嚮高處果個位既敵人用機槍掃埋黎
每次都係死嚮呢個位...每次重打返, 打左半個鐘都過唔到 (岩岩又玩返都係過唔到)

有冇咩心得
這裡?
躲在圖中箱子後反擊就OK。

舊 03-04-09, 01:03 AM   #253
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: 機場美少年 查看文章
這裡?
躲在圖中箱子後反擊就OK。

[IMG]http://guidesmedia.ign.com/guides/812550/images/590/73.jpg[IMG]
就係呢度啦, 終於過左lu
我係一引到班敵人出黎就立即返起始地點
再慢慢一個個擊倒

之後果d可以慢慢玩, 開埋白金

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-09, 01:16 PM   #254
chanchichoi

註冊日期: Jun 2009
請問大家有無玩"神秘海域",我只差一個銅盃我拿不到呀,"頭部射擊專家"--施展一發精準的頭部射擊殺5人....有咩方法才可以拿到呀>?我已經成日射頭....請大家教下我...THX
chanchichoi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-09, 06:03 PM   #255
KUTAR#
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
作者: chanchichoi 查看文章
請問大家有無玩"神秘海域",我只差一個銅盃我拿不到呀,"頭部射擊專家"--施展一發精準的頭部射擊殺5人....有咩方法才可以拿到呀>?我已經成日射頭....請大家教下我...THX
試下連續五個head shot一擊死
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-09, 06:15 PM   #256
HIM

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
引用:
作者: chanchichoi 查看文章
響第一版船上面連續headshot 5 個人

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-09, 11:52 PM   #257
chanchichoi

好多謝大家的教導...仲有一個就係:"格鬥專家: 射敵人一槍跟住衝埋去打(正方三角正方)死佢..."
但係這個我次次都係射左佢一槍,再打一下,已經打死左佢,有什麼方法可以做到"格鬥專家: 射敵人一槍跟住衝埋去打(正方三角正方)死佢"這個動作?麻煩大家.....THX
舊 06-18-09, 09:16 PM   #258
chanchichoi

格鬥專家 - 40pts - 以一發強力歐打連續技 "方""三角""方"殺5人
有乜方法可以達成,我都係唔明??
到底係射一槍再沖過去用連續技 "正方""三角""正方"殺人,一共重複咁樣子殺5人...??
定係要用連續技 "方""三角""方",連續重複咁樣子殺5人...??

此篇文章於 06-18-09 09:30 PM 被 chanchichoi 編輯。
舊 06-18-09, 10:37 PM   #259
KUTAR#

http://www.ps3trophies.org/game/unch...fortune/guide/

Check this guide for help
舊 06-19-09, 10:43 PM   #260
chanchichoi

引用:
作者: KUTAR# 查看文章

謝謝....終於拿到啦....而家只係差最後一個難度未爆機....真係超難打呀,都唔係人打的...仲難打過"生化危機5".....

此篇文章於 06-20-09 03:21 AM 被 chanchichoi 編輯。
舊 08-26-09, 05:15 PM   #261
哎呀!

註冊日期: Aug 2009
各位好,小弟剛開始玩哩隻 game
玩普通難度打到第六版

但在 game 入面我見有得重新選擇難度
如我選 easy 打了一兩版後改番 normal
咁爆機係計 easy 定係 normal 爆機?

Thanks
哎呀! 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-09, 06:28 PM   #262
KUTAR#

引用:
作者: 哎呀! 查看文章
玩普通難度打到第六版

Thanks
應該係計easy...
因為你頭兩關只係clear左easy
舊 08-26-09, 06:39 PM   #263
kennethshiu
Junior Member

PSN  IDkennethshiu
引用:
玩普通難度打到第六版

Thanks
應該計普通的, 因為我試過用east玩左頭幾關之後就較hard玩到爆機,但最後只係拿到east隻杯. =='
kennethshiu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-09, 12:03 AM   #264
哎呀!

請問各位拎 "生存專家" (Survivor) 獎盃有冇心得?

我試過不過打 chapter 1 都唔得
唔知係我未殺夠 50 個就放棄定真係要一氣呵成?

thanks all
舊 09-06-09, 10:02 AM   #265
Kit
Game Master

註冊日期: Feb 2003
引用:
請問各位拎 "生存專家" (Survivor) 獎盃有冇心得?

我試過不過打 chapter 1 都唔得
唔知係我未殺夠 50 個就放棄定真係要一氣呵成?

thanks all
唔死殺50個?要一氣呵成
比較易係後期打變種生物個度
有個位只要唔去閂門就會不停出敵
Kit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-09, 10:45 AM   #266
哎呀!

引用:
作者: Kit 查看文章
唔死殺50個?要一氣呵成
比較易係後期打變種生物個度
有個位只要唔去閂門就會不停出敵
Thank you so much
舊 09-30-09, 11:48 PM   #267
snakelsh
Crazy Gamer
三字頭...

註冊日期: Apr 2003
請問圖書館四個石像點過?謝謝!!

舊 09-30-09, 11:49 PM   #268
KUTAR#

睇番書仔,四尊石像分別係四位聖人的名稱
將四尊石像所面向的方面match番本書仔入面所記載的名稱就ok
舊 12-20-09, 01:56 PM   #269
snakelsh
Crazy Gamer
三字頭...

大家幫忙,我玩到第十五章,在一個保疊內要跳一條籬笆,好多次都跳唔到,有甚麼做錯?被困了好耐!!

此篇文章於 12-20-09 02:35 PM 被 snakelsh 編輯。
snakelsh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-09, 04:17 PM   #270
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
全憑記憶
上樓梯轉左....搵位跳上牆爬牆
希望幫到你

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-09, 04:36 PM   #271
HIM

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
引用:
作者: snakelsh 查看文章
大家幫忙,我玩到第十五章,在一個保疊內要跳一條籬笆,好多次都跳唔到,有甚麼做錯?被困了好耐!!

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-09, 04:47 PM   #272
snakelsh
Crazy Gamer
三字頭...

引用:
作者: HIM 查看文章
多謝你!!!我會試下!!!!

舊 12-20-09, 05:44 PM   #273
snakelsh
Crazy Gamer
三字頭...

引用:
作者: 啤梨王子 查看文章
全憑記憶
上樓梯轉左....搵位跳上牆爬牆
希望幫到你
謝謝提供!!

舊 12-23-09, 11:39 AM   #274
rider
Ultimate Gamer
MR.X

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDgafrider
又差一隻"手榴彈炸5人"就白金,有無邊個位易炸d?
rider 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-09, 11:51 AM   #275
colus
Game Master
子龍

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDColus
XBox Live GamertagColusM
引用:
作者: rider 查看文章
又差一隻"手榴彈炸5人"就白金,有無邊個位易炸d?
冇記錯的話...
當年我係跳瀑布前有間爛屋仔,
之後拎住個手榴彈衝入去自爆,好運既話就會解到

Falling down, rain flows into my heart
In the pain I'm waiting for you
colus 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Uncharted: Drake's Fortune(前稱Naughty Dog) [已售] 神祕人1號 電視遊戲討論版 474 08-02-11 12:00 PM

現在的時間是 02:23 PM

手機版 | APP版