Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 06-16-07, 02:01 PM   #1
a2963571
Banned

註冊日期: Jun 2007
Thumbs up 周杰倫首度自導自演新片,暑假秘密武器「不能說的秘密」

中文片名:不能說的秘密
英文片名:Secret
香港上映日期:2007/07/27
台灣上映日期:2007/07/27
國別:香港
類型:愛情、劇情
導演:周杰倫
編劇:周杰倫
演員:周杰倫(頭文字D滿城盡帶黃金甲)、桂綸美(藍色大門)、黃秋生(頭文字D)
發行公司:博偉
製片預算 / 全美票房:不明 / 尚未
中文官方網站:尚未
一區DVD:尚未
三區DVD:尚未
劇情簡介:本片為周杰倫首部自編自導自演的大銀幕作品。電影劇情描述高中生葉湘倫(周杰倫)出身單親家庭,並且在父親(黃秋生)任教的學校就讀。而在父親的耳濡目染下,他熱愛音樂並且琴藝過人。某日,班上來了一位同樣喜愛彈琴的新同學路小雨(桂綸美),投緣的兩人形影不離,情感也日漸加溫,然而小雨總是相當神祕,還常彈奏一首未曾問世,但優美動聽的曲子。而每當小倫想多了解小雨一些,她常欲言又止,只都推說是秘密。但有一天,在一場誤會發生後,小雨再也沒來上過課,思念小雨又一頭霧水的小倫決心要找出這個不能說的秘密
影評:尚未
預告片:尚未

輸入您的搜尋字詞 提交搜尋表單 Web www.truemovie.com
geovisit();
a2963571 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-07, 02:12 PM   #2
大情大性武大帝
God of Gamer
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
陰公…都近三十歲,仲要做學生…

睇真D,D女仔先陰公…條頸紮到咁行,

此篇文章於 06-16-07 02:44 PM 被 大情大性武大帝 編輯。
大情大性武大帝 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-07, 02:15 PM   #3
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
Lightbulb

引用:
作者: A HoManTin Work 查看文章
陰公…都近三十歲,仲要做學生…
留班多年

舊 06-16-07, 03:27 PM   #4
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
係周董耍帥用既電影

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-07, 09:37 PM   #5
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: W!LL 查看文章
係周董耍帥用既電影
最弊佢一d都唔帥呢

佢扮學生幾難頂下
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-07, 09:50 PM   #6
URA
盡皆過火 盡是癲狂

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDyungandrew
由佢自己拍果d MV己經比以前人地同佢拍果d差
重要拍戲?佢唔係咁無自知之名呀?

舊 06-16-07, 09:50 PM   #7
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
扮成日發呆o既學生,我相信一定無問題
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-07, 10:14 PM   #8
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: URA 查看文章
由佢自己拍果d MV己經比以前人地同佢拍果d差
重要拍戲?佢唔係咁無自知之名呀?
依然范特西隻DVD我都買唔落手
我覺得Jay開始有d走火入魔
想要返BMG時期既Jay

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-07, 01:03 AM   #9
天星碼頭高達
Insane Gamer
簡稱:天碼高達

註冊日期: Nov 2006
XBox Live GamertagEdinburghPier
Thumbs up

不能說的秘密 = 百搭句

例:
「周董,可否介紹一下你新片,是講什麼的?」
「是有關『不能說的秘密』。」
「那... 周董,你覺得自己的演技怎樣?」
「這是『不能說的秘密』。」

「那... 周董,你對新專輯銷量不如以往有何感想?」
「這是『不能說的秘密』。」

「小周,我的那套蕾絲內衣褲你丟到那裡去了?」
「這是『不能說的秘密』。」(因為正穿著)

如此類推。
天星碼頭高達 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-07, 10:26 AM   #10
Ringo
Game Master
港 女 唔 易 做

周杰倫乜識做導演架?
不過算把啦,自從吳彥祖都可以做導演之後,我覺得真係乜野人都可以走去做導演
Ringo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-07, 10:36 AM   #11
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
除o左不斷俾機會自己耍帥呢樣有點over
佢o的MV都ok o既

不過呢間乜野學校...咁華麗o既...

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-07, 11:21 AM   #12
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
d日劇都係咁架啦,見怪不怪 /

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-07, 01:27 PM   #13
metal snake
Game Master

註冊日期: Nov 2004
重扮高中生?佢唔係重以為自已個樣真係年年18呀
佢個樣做呀sir就差唔多

http://www.gamerankings.com/

DLC=DISK LOCKED CONTENT
metal snake 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-07, 01:31 PM   #14
黃昏之魔彈
Ultimate Gamer
閃光的王牌駕駛員

註冊日期: May 2002
XBox Live Gamertagjohnnywmh
D校服好正

永遠都不可能真正的再次擁有過去
黃昏之魔彈 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-07, 01:41 PM   #15
yukke
Game Master

註冊日期: Apr 2004
一看到套校服就想起...

yukke 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-07, 01:50 PM   #16
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:
作者: Terry仔 查看文章
扮成日發呆o既學生,我相信一定無問題
呢層我都係咁認同~

但到佢彈琴就係耍帥的時候了~
好似識變身咁~

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-07, 04:48 PM   #17
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
佢自從拍寫真, 著盔甲果時, 我已經覺得佢走火入魔

佢d歌係好聽, 不過多人中意唔代表佢靚仔
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-07, 12:45 AM   #18
單眼皮男孩
Game Master

註冊日期: Oct 2003
我覺得jay唔靚仔 不過真係好型wow !
單眼皮男孩 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-07, 05:27 PM   #19
機動盜賊首領-電

註冊日期: May 2002
PSN  IDgutscharm
校園愛情片咪有好多學生妹囉 過黎俾叔叔抱抱

機動盜賊首領-電 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-07, 06:00 PM   #20
House
里村★紅葉