Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-28-09, 01:14 PM   #151
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:
作者: skyED 查看文章
新手一問

元祖高達有招NN>BR
意思係按掣 B B A or B B ND A ???
因我聽聞此招在hp100以下可做出經典場面
但我始終出唔到~
地格先派到

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-09, 01:20 PM   #152
skyED
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: mario0606 查看文章
地格先派到
Thanks
但輸入方法係邊種? 要 nd or not?
平時想普通連技N>N>派生BR都出唔到.....

舊 12-28-09, 01:22 PM   #153
jingying
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDytss001
引用:
作者: *戀水蝶* 查看文章
唔好咁啦...仲有招秘密武器
地橫2HIT>空橫打晒架
系差呢招唔晓、ND之後点样按空橫架
jingying 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-09, 01:42 PM   #154
水皮的人
Junior Member

註冊日期: May 2007
PSN  IDcy_yau
引用:
新手一問

元祖高達有招NN>BR
意思係按掣 B B A or B B ND A ???
因我聽聞此招在hp100以下可做出經典場面
但我始終出唔到~
要地n
水皮的人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-09, 02:00 PM   #155
God of Gamer

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDKauri-K
引用:
Thanks
HP 100以下
地對地格鬥槍派生(打上天)→槍
派生技不用ND

此篇文章於 12-28-09 02:02 PM 被 江 編輯。
江 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-09, 02:03 PM   #156
yKS
Banned
PIMP

註冊日期: Feb 2002
PSN  IDAngelus01
XBox Live GamertagAngeluz01
GVGN點出月光牒同係咪只係打倒背後既敵人

唔該晒
yKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-09, 03:55 PM   #157
skyED

註冊日期: Jan 2004
另外我想問卡碧尼後格(霸體)?有咩用
睇返之前嘅post話可防彈防格,但我用過好似...

舊 12-28-09, 03:58 PM   #158
zzzdx
↘三一龍娘之超極衝擊

註冊日期: Sep 2008
3DS Friend Code0088 0093 0096
PSN  IDMamiTomoeDX
XBox Live GamertagDouble Zeta Gundam
引用:
另外我想問卡碧尼後格(霸體)?有咩用
睇返之前嘅post話可防彈防格,但我用過好似...
就中招先出就好(唔好無咩boost先出)

2500:FA-ZZ、イクス-エクリプス、イクス-アイオス
2000:試作1号機、ガナーザク、デュナメス、ゴールド天
2000:スローネドライ、ギャン、ガイア、ブルー2L
1000:アレックス、ガンイージ、∞ジャスティス(ラクス搭乗)
zzzdx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-09, 04:14 PM   #159
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDchownett
引用:
作者: 水皮的人 查看文章
你地而家幾多%
我拎極都拎唔到第1個金章
同街機打差好遠
電腦難度較返6同dam8比紅勇斬3下秒左一部2000 cost orz
街機A路第6關隻陸高就算同psp一樣一set豆300都好,
都唔會喪追你部機黎豆.... [同時間你隻partner都係係咁爆既@@]

舊 12-28-09, 04:30 PM   #160
jingying
Crazy Gamer

ACG Nu gun champion 、不过竟然无freedom入四强
舊 12-28-09, 08:22 PM   #161
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
引用:
Thanks
唔洗nd的,係派生,斬緊個陣按鎗就可以的了~~~~
問題係好睇唔好用

舊 12-28-09, 10:48 PM   #162
leotam3

註冊日期: Oct 2003
艾比安
前→Nサブ>Nサブ→後→特
成日後之後果下特接唔到.....

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-09, 11:18 PM   #163
sai00872003

註冊日期: Oct 2009
PSN  IDsai00872003
引用:
作者: leotam3 查看文章
艾比安
前→Nサブ>Nサブ→後→特
成日後之後果下特接唔到.....
你禁左後之後即禁特就得...
隻手快小小就ok
sai00872003 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-09, 01:33 AM   #164
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
NEXT-PLUSモード攻略
MAP7:Over the Limit(1ミッション)
多數你們用什MS

好難下

差這個可以完美NEXT-PLUSモード
武藤遊戲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-09, 01:52 AM   #165
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
引用:
作者: 武藤遊戲 查看文章
NEXT-PLUSモード攻略
MAP7:Over the Limit(1ミッション)
多數你們用什MS

好難下

差這個可以完美NEXT-PLUSモード
unicorn+可能性之獸
唔好比自己死太快

屈回血
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-09, 10:12 AM   #166
阿魚

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDL_MajoR
引用:
作者: jingying 查看文章
ACG Nu gun champion 、不过竟然无freedom入四强
freedom未係最上級大機
無人用係正常
阿魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-09, 01:52 PM   #167
jingying
Crazy Gamer

引用:
作者: 阿魚 查看文章
freedom未係最上級大機
無人用係正常
但四强战见到V仔张五飞同百式
舊 12-29-09, 02:10 PM   #168
kiburedo
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDsonictk369
我都幾失望無人用freedom
個比賽竟然係單挑-.-

pixiv:pixiv
kiburedo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-09, 03:49 PM   #169
nakakula

註冊日期: Apr 2003
Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
我想問下strikeF 點樣勁普通F ?除左有雙槍之外 ?

同埋sailor moon有乜野連技 ? 我wiki搵唔到有 a

nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-09, 04:41 PM   #170
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
艾比安真係好難用,D初段4、5次果D真係禁到亂哂
不過對住D唔係好識打既同學真係求其出2 set基本既已經好爽

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-09, 04:47 PM   #171
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: nakakula 查看文章
我想問下strikeF 點樣勁普通F ?除左有雙槍之外 ?

同埋sailor moon有乜野連技 ? 我wiki搵唔到有 a
http://www20.atwiki.jp/gundam-nextplus/pages/122.html
係咪呢部?

舊 12-29-09, 05:00 PM   #172
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
引用:
不過對住D唔係好識打既同學真係求其出2 set基本既已經好爽
NNACNNACNNABC
PSP安穩入力combo
L=AC
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-09, 07:06 PM   #173
阿魚

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDL_MajoR
引用:
作者: jingying 查看文章
但四强战见到V仔张五飞同百式
用五飛好正常
又大力又強力
至於百式同V仔
個人喜好吧

但因為freedom cost 3000
over cost就大鑊
阿魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-09, 10:17 PM   #174
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
引用:
我都係
永遠都唔知自己初段搏左幾多下,見斬左四五刀就開始nn>前/橫/後派生特格~~
打出黎數值唔算好高,但感覺好爽

另想問一下,我上面個套收尾用 前/橫/後 邊種會好d??自己好鐘意後派,但對人戰應該未斬哂就俾人救左

引用:
作者: 阿魚 查看文章
用五飛好正常
又大力又強力
至於百式同V仔
個人喜好吧

但因為freedom cost 3000
over cost就大鑊
五飛我覺得好搵笨,隔兩條街格過黎都中

舊 12-29-09, 10:31 PM   #175
leotam3

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: sai00872003 查看文章
你禁左後之後即禁特就得...
隻手快小小就ok
成日特果下對面已經係下面打唔中

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] [XBOX360,PS3]STAR OCEAN 4 星海攻略討論Vol.2 (International 版発売決定) fantasy俊仔 攻略及心得交流區 128 06-12-10 12:42 AM

現在的時間是 05:36 AM

手機版 | APP版