Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... 最後
手提遊戲機討論版>Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售
破戒僧 05:38 PM 01-30-12
『シアトリズム ファイナルファンタジー』の体験版第2弾が2012年2月1日より配信
http://www.famitsu.com/news/201201/30009174.html

『ファイナルファンタジーVIII』のバトル曲『The Man with the Machine Gun』
『ファイナルファンタジーXIII』のフィールド曲『サンレス水郷』

サンレス水郷...ok喎
mrk 12:37 PM 02-01-12
第2彈體驗版出左啦!!!下載中...
Suda 02:37 PM 02-01-12
行地圖玩法正過戰鬥好多
mrk 05:54 PM 02-01-12
作者: Suda:
行地圖玩法正過戰鬥好多
我都覺得「行地圖打拍子」玩法,都幾有創意,
好過戰鬥時o的玩法,跟本係抄同類型game + FFo的名曲、名BGM方法,
不過最想玩都係「睇CG打拍子」,可惜體驗版2冇得試玩個拍啦,
結果SE都係留係完全版先比人玩。

P.S.:隻GAME係信和熱線已訂左啦!!!重有15日就出啦!!!
frankylui 10:40 PM 02-01-12
The man with the machine gun
minekaoru 12:14 AM 02-03-12
試左
個feel幾好呀
不過揹住FF個名唔知會唔會被炒....
野良猫 12:19 AM 02-03-12
作者: minekaoru:
試左
個feel幾好呀
不過揹住FF個名唔知會唔會被炒....
就算唔抄都已經高價位
W!LL 12:29 AM 02-03-12
FF都仲有得炒, 無可能啦
天涯笑笑生 01:07 AM 02-03-12
550蚊以上, 應該無走雞
Nichiki 01:27 AM 02-03-12
個系統係我玩過最難既音game
應援團咁只係touch已經唔易
佢仲要掃方向,好多時支筆掃完要回中係掃唔切第二下
minekaoru 02:45 AM 02-03-12
作者: Nichiki:
個系統係我玩過最難既音game
應援團咁只係touch已經唔易
佢仲要掃方向,好多時支筆掃完要回中係掃唔切第二下
掃掃下去左個mon邊
minekaoru 02:46 AM 02-03-12
作者: W!LL:
FF都仲有得炒, 無可能啦
你唔可以用gaf玩家角度去諗
nobu-k 08:42 AM 02-03-12
好玩到爆!我竟然係為呢隻買3DS
minekaoru 09:09 AM 02-03-12
玩爆哂demo果兩首(証實係冇其他新歌)
呢隻都幾肯定入手了
但我覺得有個問題 就係綠色note好容易會拉拉下唔覺意拉左去個touch mon邊
我試過玩到出左界 之後果d bad左
搞到成日要留意住支筆既位置
shodanng2 11:15 AM 02-03-12
作者: nobu-k:
唔係嘛
同類game黎講
節奏怪盜R都有誠意過呢隻game
唔同類game咁計
Bio,MH3G個D遊戲性都好過呢隻好多

如果你呢隻game都咁滿足
3DS好多game你都要買啦
shodanng2 11:19 AM 02-03-12
作者: minekaoru:
你唔可以用gaf玩家角度去諗
FF13個時日本值崩
香港都係照hit

前幾日仲聽到有人買舊個隻FF13
話驚唔識打要睇攻略
個game鋪老細教佢話唔駛攻略
因為路線好直線好易打(之前已經有好多game評彈路線太直線)

其實真係好多人唔知每代FF既評價、優點同缺點
純粹係為FF個名而買game
tathin 11:44 AM 02-03-12
作者: shodanng2:
唔係嘛
同類game黎講
唔同類game咁計

請問音樂GAME同其他GAME可以點比?
mrk 12:03 PM 02-03-12
作者: tathin:
我諗除左比連Hit數之外,冇其他啦!!!

p.s.:不過SE今次好似係第一次攞FF系列o的主題曲、BGM做嘅音樂GAME。
neo 10:56 AM 02-06-12

shodanng2 12:38 PM 02-06-12
作者: tathin:
我咪有提節奏怪盜R好過呢隻囉
Y.Bird 02:59 PM 02-06-12
睇下有什麼歌先入,
得demo 1 首戰鬥曲岩聽。
nobu-k 10:37 PM 02-06-12
作者: shodanng2:
唔係嘛
同類game黎講
唔同類game咁計

主要係因為我超鍾意FF系列BGM,之前有好多集都買左OST

BIO一定會買,因為都係系列FANS,但因為仲有其他機D GAME玩緊所以未買住,我係超級火紋FANS所以原本打算最遲四月3DS隻火紋出都一定會買,仲有孖寶都一定買,芒亨我就一向都唔玩既,不過其實數下數下都夠晒GAME要我買機了
holsety 11:11 PM 02-06-12
作者: nobu-k:
我都係~~ 淨係得FF6 BGM 都已經必買
初代1~6BGM太經典,宜家可以咁出1-13 音樂主題COLLECTION 一定支持
實說 呢類要touch的 music game 重難玩過DJMAX....

ps: 跟住就係FE, 希望有famicom war la.....
fantasy俊仔 11:30 PM 02-06-12
有植松的樂曲是買硬

只是難度改一改再親切一點就好了
兩個DEMO 的hard 難度我真是過不到, normal 還算ok....
始終不是像其他音game 只是按鍵, 這隻要觸控拖拉
minekaoru 11:44 PM 02-06-12
作者: fantasy俊仔:
有植松的樂曲是買硬

只是難度改一改再親切一點就好了
兩個DEMO 的hard 難度我真是過不到, normal 還算ok....
始終不是像其他音game 只是按鍵, 這隻要觸控拖拉
我個人就鐘意難d
我仲記得應援團果時玩到掟機 但係最後都玩哂

今次仲要係ff d歌
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... 最後

返回主題版面