Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-19-06, 03:21 PM   #301
Einhander
God of Gamer
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
引用:
作者: 黑咪 破壞大王
0079, Z, ZZ(掛名, 詳細自己去壞腦找答案), 馬反, F91, V.
交叉骨, 閃光之敗家仔, 壇A.
異步5(RX93設定監修, 自己找HJ睇, 唔該).
仲有一堆G字頭的廣播劇CD.

我記鬼得就有咁多~~~~

關F91同V咩事???
咩唔係高達咩?
係富野系就有免疫???
奇.
富野想踢zz入黑歷史係因為佢跟本就唔想搞套野出黎
係你上面up一大堆作品裡面得0079(電影), z(電影), 馬反, f91, v, 敗家仔同逆a係幾乎跟足佢意思去做
就連叉骨都有好一部份嘅理論係長谷川作出黎
至於其他如果同個timeline & 啲富野元祖角色冇撞佢理鬼你搞到七彩
>係富野系就有免疫???

只要係差唔多跟足佢原案佢都唔會踢自己啲作品入黑歷史咁白痴

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare

此篇文章於 05-19-06 03:28 PM 被 Einhander 編輯。
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-06, 07:50 PM   #302
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
總之Z駁唔到ZZ已經係不變o既事實

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-06, 07:56 PM   #303
ryoba
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2003
電影版個ending真係做比加美尤d fans睇
ryoba 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-06, 08:06 PM   #304
jason_kasim
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
今日睇左zIII

劇情算係流暢
不過冇睇過tv版的話一定死緊
泰坦斯,新自護同奧干三個勢力的變化用個半鐘頭來講真係非常勉強
戰鬥畫面不差,唔駛多講
莎娜依舊好搶
以cutting來講佢同嘉美尤的感情描寫仲多過阿傑
愛瑪依舊畫得好靚
不過非常不滿的地方係mkII同雅典娜亙插時用舊畫面
美莉巴個新配音真係極之難頂
最後因為斯洛哥講少句野,搞到嘉美尤唔駛痴線
仲俾嘉美尤向花抽水tim
不過佢地的動作真係幾不雅

d細路睇戲時好嘈

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-06, 08:14 PM   #305
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: jason_kasim
今日睇左zIII

劇情算係流暢
不過冇睇過tv版的話一定死緊
泰坦斯,新自護同奧干三個勢力的變化用個半鐘頭來講真係非常勉強
戰鬥畫面不差,唔駛多講
莎娜依舊好搶
以cutting來講佢同嘉美尤的感情描寫仲多過阿傑
愛瑪依舊畫得好靚
不過非常不滿的地方係mkII同雅典娜亙插時用舊畫面
美莉巴個新配音真係極之難頂
最後因為斯洛哥講少句野,搞到嘉美尤唔駛痴線
仲俾嘉美尤向花抽水tim
不過佢地的動作真係幾不雅

d細路睇戲時好嘈
我今日下午3:50去UA朗豪坊睇
十個人都冇 好靜

舊 05-19-06, 08:16 PM   #306
jason_kasim
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
引用:
作者: money
我今日下午3:50去UA朗豪坊睇
十個人都冇 好靜
我今日4點係幾近你的地方...旺角新都會睇
十個人之中有成8-9個都係正太

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-06, 08:50 PM   #307
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

註冊日期: Mar 2003
Arrow

引用:
作者: 光之颱風
0080、0083、08MS小隊呢d外傳性質的故事不會有影響
GS嘛,只不過是由ZZ>CCA變為Z>CCA,反而大有作為
不要忘記GS在解說FA-ZZ的一段有談及捷度這個名字...
老實說,
如果GS同ZZ因富野光頭的說話踢去黑歷史中我也十分不爽.
因為除了0079之外我最喜歡的就是GS.
但如果沒有ZZ的話那麼GS就會完全給架空這也是事實.

如果說大有作為的話ZZ也是一樣,
因為有很多MS是未出HGUC同MG.

也因此我之前才會說富野光頭所講的最好都係只當係笑話就算, 唔好當真.
最起碼是BANDAI同SUNRISE的舉動就是當野光頭冇到.
黑咪 破壞大王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-06, 09:11 PM   #308
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

Arrow

引用:
作者: 計劃犯罪者
富野想踢zz入黑歷史係因為佢跟本就唔想搞套野出黎
係你上面up一大堆作品裡面得0079(電影), z(電影), 馬反, f91, v, 敗家仔同逆a係幾乎跟足佢意思去做
就連叉骨都有好一部份嘅理論係長谷川作出黎
至於其他如果同個timeline & 啲富野元祖角色冇撞佢理鬼你搞到七彩
照你咁講新UC三部曲係0079(電影), Z(電影), 馬反咁就完全冇意義啦

引用:
只要係差唔多跟足佢原案佢都唔會踢自己啲作品入黑歷史咁白痴
嘿....
如你所說的話咁你同F-91同V默哀定都得啦....

F-91在製作期間已經把F-90抽起了,
而且後來成個方程式計劃抽起,
由頭到尾F-91只係開咗個頭冇咗個尾更加唔可以講係差唔多跟足富野光頭的原案.

而V更加係個局在出LD版的時候給成個改掉,
由V2的光之翼暴走改成現在的樣子.
所以也不可稱作跟足富野光頭的原案...

依你的準則,
即係真係可以踢F-91同V入黑歷史啦?
舊 05-19-06, 09:23 PM   #309
Einhander
能登かわいいよ能登

引用:
照你咁講新UC三部曲係0079(電影), Z(電影), 馬反咁就完全冇意義啦
你覺得冇意義關富野咩事?a

引用:
嘿....
如你所說的話咁你同F-91同V默哀定都得啦....

F-91在製作期間已經把F-90抽起了,
而且後來成個方程式計劃抽起,
由頭到尾F-91只係開咗個頭冇咗個尾更加唔可以講係差唔多跟足富野光頭的原案.

而V更加係個局在出LD版的時候給成個改掉,
由V2的光之翼暴走改成現在的樣子.
所以也不可稱作跟足富野光頭的原案...

依你的準則,
即係真係可以踢F-91同V入黑歷史啦?
f-91至少佢有扔到比長谷川去搞
雖則長谷川擺明唔妥佢
但係至少個電影係冇話走得太離譜
至於v
直頭係富野反抗笨大第一戰
裡面啲理論完全係富野派
雖則唔好睇
但富野都唔會踢呢套佢比左咁大心力嘅作品去黑歷史
果然套野唔係你整就以為係咪都扔得
你估整套動畫出黎咁簡單呀
又唔係福田屎d嗰啲垃圾

夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

iDontCare
舊 05-19-06, 09:33 PM   #310
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

Arrow

引用:
作者: 計劃犯罪者
你覺得冇意義關富野咩事?a

f-91至少佢有扔到比長谷川去搞
雖則長谷川擺明唔妥佢
但係至少個電影係冇話走得太離譜
至於v
直頭係富野反抗笨大第一戰
裡面啲理論完全係富野派
雖則唔好睇
但富野都唔會踢呢套佢比左咁大心力嘅作品去黑歷史
果然套野唔係你整就以為係咪都扔得
你估整套動畫出黎咁簡單呀
又唔係福田屎d嗰啲垃圾
觀點與角度啦~~~
至低限度UC在馬反完才是最理想的,
而富野光頭都說過討厭V的(自己爬舊POST啦吓)
V的話理由都已經很足夠啦~~~
舊 05-19-06, 09:36 PM   #311
Einhander
能登かわいいよ能登

引用:
觀點與角度啦~~~
至低限度UC在馬反完才是最理想的,
而富野光頭都說過討厭V的(自己爬舊POST啦吓)
V的話理由都已經很足夠啦~~~
佢話討厭係因為拍得唔好
都未去到要踢黑歷史嘅地步
套zz就唔同啦
擺明掛佢個名重要整臭埋
唔踢就假啦

夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

iDontCare
舊 05-20-06, 03:31 AM   #312
N3-
Crazy Gamer
爆音人生

註冊日期: Mar 2006
啱啱睇左
我同我朋友睇到到尾段都打左個突
想請問尾段哈曼係唔係撤離地球圈?我驚我睇錯
如果係富野真係完全要抹殺ZZ....同露莎美

其實ZZ個故事主綫係可以的...只係動畫刻意低能化做衰左,變左高不成低不就
ZZ好多可以深入講o既人同事都死得好無謂/略略帶過就萛...

我覺得尾段三方混戰急得滯,變左好多角色好似趕著去死咁
如果多五至十分鐘表達應該會好好多

愛瑪.....富野放佢-一條生路la...
要Z直上馬反點解唔比奶油斬殺逸札 .....咁就可以報埋仇la

係格拉普斯老馬1抽2段新畫好靚

奶油果然係有最多背後靈o既人

______\__-|
________Altair
N3- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-06, 03:52 AM   #313
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: N3-
啱啱睇左
我同我朋友睇到到尾段都打左個突
想請問尾段哈曼係唔係撤離地球圈?我驚我睇錯
如果係富野真係完全要抹殺ZZ....同露莎美

其實ZZ個故事主綫係可以的...只係動畫刻意低能化做衰左,變左高不成低不就
ZZ好多可以深入講o既人同事都死得好無謂/略略帶過就萛...

我覺得尾段三方混戰急得滯,變左好多角色好似趕著去死咁
如果多五至十分鐘表達應該會好好多

愛瑪.....富野放佢-一條生路la...
要Z直上馬反點解唔比奶油斬殺逸札 .....咁就可以報埋仇la

係格拉普斯老馬1抽2段新畫好靚

奶油果然係有最多背後靈o既人
TV版要死的
點可能在電影裡唔死

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-06, 03:55 AM   #314
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
作者: 呂鳳仙
總之Z駁唔到ZZ已經係不變o既事實
在Bandai的眼中
永遠將無可能變成有可能
你估佢出完出罷Z D模型
到出ZZ果時唔同你玩野咩

我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

舊 05-20-06, 09:08 AM   #315
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
想駁ZZ之嘛
睇人地MACROSS點處理啦\

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-06, 10:32 AM   #316
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
引用:
作者: 強化人間ですの~★
想駁ZZ之嘛
原來呢套都系紀錄片

寺田: "原來天才系唔會老架"

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-06, 04:35 PM   #317
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

Arrow

引用:
作者: mikemike
在Bandai的眼中
永遠將無可能變成有可能
你估佢出完出罷Z D模型
到出ZZ果時唔同你玩野咩
唔使等Z出晒啦,
而家都玩緊嘢啦.
睇下綠色果隻係咩???

根本上BANDAI就當係冇件事.
吹得佢漲???
舊 05-20-06, 04:39 PM   #318
黃昏之魔彈
Ultimate Gamer
閃光的王牌駕駛員

註冊日期: May 2002
XBox Live Gamertagjohnnywmh
引用:
唔使等Z出晒啦,
而家都玩緊嘢啦.
睇下綠色果隻係咩???

吹得佢漲???
唔明,有咩關係

永遠都不可能真正的再次擁有過去
黃昏之魔彈 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-06, 04:41 PM   #319
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
唔使等Z出晒啦,
而家都玩緊嘢啦.
睇下綠色果隻係咩???

吹得佢漲???
引用:
作者: 黃昏之魔彈
唔明,有咩關係
我都只是見到F90的4個ver
關綠色果隻咩事?

舊 05-20-06, 04:51 PM   #320
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

Arrow

引用:
我都只是見到F90的4個ver
關綠色果隻咩事?

sorry,貼錯LINK

http://www.gaforum.org/showpost.php?...&postcount=304
舊 05-20-06, 04:59 PM   #321
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
算把啦M仔
世界上錢是無敵的

舊 05-20-06, 05:03 PM   #322
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

Arrow

引用:
算把啦M仔
世界上錢是無敵的
所以當富野光頭講笑算啦.
話過幾多次唔好在這裡叫我做M仔.....
ZZ接唔接到都係咁話~
舊 05-20-06, 06:42 PM   #323
Dev
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
XBox Live GamertagPhonix Dev
引用:
作者: ☆星野琉璃☆
Zeta幾時配備左海蛇架 a:
好似TV版都有喎.

唔夠招劍槍散彈Combo頂癮.

引用:
作者: 強化人間ですの~★
想駁ZZ之嘛
UC 01XX年拍o既克利普斯戰爭全錄?

舊 05-20-06, 07:26 PM   #324
黃昏之魔彈
Ultimate Gamer
閃光的王牌駕駛員

註冊日期: May 2002
XBox Live Gamertagjohnnywmh
引用:
你是說EX 1:1700 拉比安蘿絲

永遠都不可能真正的再次擁有過去
黃昏之魔彈 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-06, 07:44 PM   #325
Lenneth
Senior Gamer
Valkyrie

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: 黃昏之魔彈
你是說EX 1:1700 拉比安蘿絲
京密煞??

Lenneth 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三浦建太郎 劇場版「ベルセルク(烙印戰士) 黄金時代篇Ⅲ 降臨」 2013年正月公開決定 Vol.2 elmond 日本動漫畫討論版 505 10-03-23 05:01 PM
[動畫] 「魔法少女まどか★マギカ」総合THREAD丨虚淵玄:「今、必死にシャフトと一緒に続きを考えている最中。」 Vol.3 money 日本動漫畫討論版 1142 12-14-21 09:57 AM
[動畫] P.A.Works10周年記念作品「劇場版 花咲くいろは HOME SWEET HOME」BD&DVD 発売中 vol.2 supermanlady 日本動漫畫討論版 694 05-14-21 10:26 PM
[動畫] 「Fate/stay night [Unlimited Blade Works]」第22話「冬の日、遠い家路」丨ufotable制作 Vol.3 money 日本動漫畫討論版 2017 05-25-18 12:17 AM
收 魔法少女小圓 劇場版 淨戲飛 一張 YALIU 買賣專區 2 11-03-13 10:56 AM

現在的時間是 09:49 PM

手機版 | APP版