Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後
飲食版>非老麥漢堡包店討論
亍 ◣ 10:46 PM 03-19-08
開個呢d集中topic ..雖然好似反老麥咁 ...但呢d偏門d漢堡包店又唔值為佢特登開個topic

就好似呢間係荃灣千色旁邊的...未食過...見佢開左個幾兩個月....如果有人幫襯過有咩評語

仲有佢係唔係集團店??仲有冇其他分店??
Norm 10:50 PM 03-19-08
FRESHNESS BURGER皇室寶有....
Norm 10:52 PM 03-19-08
反老麥集團如下
KFC
burger king
triple O
Mos Burger
Freshness Burger
Shakem Buns
大家update下...
kin~kin 10:54 PM 03-19-08
freshness burger我在日本吃過, 香港只吃過尖咀分店那間...

都ok0既, 個人中意食佢多過mos
失業中年漢 11:00 PM 03-19-08
可唔可以講時新?
words728 03:39 PM 03-20-08
burger king
真係正~ 又大個wo 價就30~50到 唔算平又唔貴
不過得尖沙咀有/ _\
angelamail 04:44 PM 03-20-08
triple O勁好食~
我響沙田食過
佢地個炸雞柳都美味到不得了
布甸 06:16 PM 03-20-08

我食過餇鑼灣o個間,感覺普通,一 set 要 $50,價錢同 Triple O's 差唔多但個飽 size 只係 Mos 既 size,但 Mos set $35,變相貴左。

Busconcamp 07:00 PM 03-20-08
合和對面果間漢堡包店...
宣傳左近7個月...
都重未裝修開業...
usayarE 12:25 AM 03-21-08
今日食左銅鑼灣個間freshness burger
叫左個cheese burger
雖然未算難食,但係真係唔可以用好味形容
佢cheese係芝士醬,唔係一塊芝士,不過買個時sales有講畀我聽話第二隻先有一塊芝士,不過再貴D
個問題都唔係出係芝士醬到,係出係酸瓜個到
本身唔鍾意用酸酸甜甜野,所以平時食都係唔要醬
不過呢個芝士醬都OK(雖然無咩芝士味⋯),但係有酸瓜係到真係想嘔
唔似triple o's,D酸瓜放出面,佢係切醉晒放係入面,所以想拎都拎唔走...
D洋沖食完第一啖就無晒,菜都唔係好多⋯⋯蕃茄好似重少過M記新出個蕃茄脆辣雞包
d包軟林林,無咩咬口,買個時sales 都有話有一塊芝士個隻先係纖維包(即係有咬口個隻包我估⋯)
個包都偏細,同mos 差唔多size,不過大combo 26(包) + 26(combo)...所以係算貴
但係D薯格就好新鮮好脆,調味唔錯
食完晒都唔係好飽⋯
試左一啖女朋友個明治burger,都係唔好味,我女友都係咁講,話mos好味d

如果依好味同飽肚程度
Triple O's > Mos > Freshness burger
jlai 12:30 AM 03-21-08
我反而覺得freshness juicy0的, 好食過triple o's
clanyuen1 01:06 AM 03-21-08
freshness burger左長沙灣開了新(?)店,請問有冇人試過?就在黃克兢ive側的golf場...
今日試左$40果個雙層芝士堡,同麥記果d比真是好好多.....
usayarE 01:30 AM 03-21-08
岩岩睇返資料
原來freshness burger d包係用南瓜造的

唔怪得D色水唔同
不過食落又唔係好覺喎..
kin~kin 01:51 AM 03-21-08
作者: usayarE:
岩岩睇返資料
原來freshness burger d包係用南瓜造的

唔怪得D色水唔同
不過食落又唔係好覺喎..
其實除左d色之外, 真係食唔出佢係用南瓜做....

佢成個menu其實得2 - 3款我個人覺得好味, 同埋佢d熱狗都係唔掂的~
所以我去親都係食果幾款burger.

都係果句, 香港幾時開lotteria....
LonelyBlue 06:40 PM 03-21-08
作者: Busconcamp:
合和對面果間漢堡包店...
宣傳左近7個月...
都重未裝修開業...
FAT BURGER?
原來有咁耐ga la?
JEREMY 10:29 PM 03-22-08
作者: kin~kin:
其實除左d色之外, 真係食唔出佢係用南瓜做....

佢成個menu其實得2 - 3款我個人覺得好味, 同埋佢d熱狗都係唔掂的~
所以我去親都係食果幾款burger.

都係果句, 香港幾時開lotteria....
借問聲~
你覺得邊d款好味~?
我想搵日去試下~
Busconcamp 10:53 PM 03-22-08
作者: 斯羅少尉:
FAT BURGER?
原來有咁耐ga la?
係~
上年8月見宣傳圍板...
到今時今日都重係圍板...
座商厦都入左伙幾個月的說...
syncmaster 11:25 PM 03-22-08
作者: Busconcamp:
係~
上年8月見宣傳圍板...
到今時今日都重係圍板...
座商厦都入左伙幾個月的說...
慢工出細貨
Busconcamp 11:42 PM 03-22-08
作者: syncmaster:
慢工出細貨
對面合和d M記,Coffee Shop...
都裝修完/搬出搬入搞掂左喇...
隔離成條街全部舊樓都拆清...
佢都重未搞...
咁唔止慢工...直頭係罷工...
驚寂 12:09 AM 03-23-08
作者: Norm:
反老麥集團如下
KFC
burger king
triple O
Mos Burger
Shakem Buns
大家update下...
Shake'em Buns d野食重調味料同有d辣,芝士薯條同milkeshake都幾唔錯
Ruby Tuesday既Colussus超級正
siuj 01:14 AM 03-23-08
citywalk (荃新天地 ) 間 mos burger ...
d 漢堡包完全無特別....
Gundam MK-2 01:42 AM 03-23-08
請問邊個記得cwb citysuper果間叫咩名?
食就未食過,不過唔明點解間野係都唔肯整個中文menu出黎
唔通齋做鬼佬生意都夠做!?
基路亞 02:01 AM 03-23-08
作者: 驚寂:
Shake'em Buns d野食重調味料同有d辣,芝士薯條同milkeshake都幾唔錯
Ruby Tuesday既Colussus超級正
如果講到RUBY~ 咁HARD ROCK CAFE 的都好正!
usayarE 02:19 AM 03-23-08
作者: Gundam MK-2:
請問邊個記得cwb citysuper果間叫咩名?
食就未食過,不過唔明點解間野係都唔肯整個中文menu出黎
唔通齋做鬼佬生意都夠做!?
triple o's

美國d帝國主義係咁⋯
不過間野唔錯,大件新鮮足料
係貴左D遮
宮本俊 05:29 AM 03-23-08
作者: siuj:
citywalk (荃新天地 ) 間 mos burger ...
d 漢堡包完全無特別....
開左冇幾耐咋喎,仲諗住過兩日放假去試下添.....
1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後

返回主題版面