Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > H-GAMEの部屋

主題工具 顯示模式
舊 11-26-02, 04:28 PM   #26
Joe Yeung
Crazy Gamer
LV99懶人

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagJoe Yeung
引用:
Originally posted by RPG之鬼 :
最想知道就是『18歲以上推獎』和『18禁』的分別......兩者好像是兩樣野來。就現在來說,雖然暗示了DC將會推出移植『H GAME』,但究竟有沒有『H』就很難說。再者這當組織佢就如同消委會一樣,只列出一個標準,是沒有法定能力(被列為18歲以上推獎,但店舖仍可出售給未滿18歲人仕‧至於定『18禁』的軟倫剛好相反,因為唔經過審查是不能出街,如同香港的電檢一樣)
睇今期gamenext可能會解答到你

此篇文章於 11-26-02 05:48 PM 被 Joe Yeung 編輯。
Joe Yeung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-02, 09:51 PM   #27
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
Originally posted by RPG之鬼 :
最想知道就是『18歲以上推獎』和『18禁』的分別......兩者好像是兩樣野來。就現在來說,雖然暗示了DC將會推出移植『H GAME』,但究竟有沒有『H』就很難說。再者這當組織佢就如同消委會一樣,只列出一個標準,是沒有法定能力(被列為18歲以上推獎,但店舖仍可出售給未滿18歲人仕‧至於定『18禁』的軟倫剛好相反,因為唔經過審查是不能出街,如同香港的電檢一樣)
在家用機的歷史中,18推絕對只是香港電檢的2A級(3點不露...),而18禁的也只是2B級而已(露兩點但冇"竹山"(速成碼))...
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-02, 09:53 PM   #28
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

引用:
Originally posted by 片桐彩子 :
...........做乜講講下由「18推」變o左「杉原推」o架??
呢個推唔到...有D勢力人士係度阻住...

不過SG裡面冇個鍾意...
舊 11-26-02, 10:18 PM   #29
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
Originally posted by 陸奧 貴志 :

呢個推唔到...有D勢力人士係度阻住...

不過SG裡面冇個鍾意...
你想推倒我?!
我老婆實打死你
--
18推係咪有scene無野睇?無玩過唔知...
暴力0既18推好似鬆好多...

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-02, 10:32 PM   #30
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

引用:
Originally posted by sugihara :

你想推倒我?!
我老婆實打死你
--
18推係咪有scene無野睇?無玩過唔知...
暴力0既18推好似鬆好多...
推你把Q... 要推o個個叫"杉原",唔係叫"SUGIHARA"...

18推D H-SENCE多數同原版有幾種唔同...

1.遠景變CLOSE UP...
2.加障礙物...
3.畫過張...(廢話...)
舊 11-26-02, 10:50 PM   #31
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

杉原同sugihara有乜唔同...讀法又咪一樣...
--
不過18推我反而想出d暴力0個面........我想睇d充滿鮮血同美感0既殺人場面

舊 11-26-02, 10:55 PM   #32
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

引用:
Originally posted by sugihara :
杉原同sugihara有乜唔同...讀法又咪一樣...
--
不過18推我反而想出d暴力0個面........我想睇d充滿鮮血同美感0既殺人場面
老友...剩係字數都唔同啦~~

暴力個D都唔會激過PC版...好似PC版"清洗肢體"(SILKY'S)個D家用版就未必出到...
舊 11-26-02, 11:18 PM   #33
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

中文名同英文名點會一樣呀老兄
--
頭先去search過...
頂!我唔係要呢d咩乜q獵奇系0既變態野呀...
我要美感呀...美感

舊 11-26-02, 11:22 PM   #34
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

引用:
中文名同英文名點會一樣呀老兄
--
頭先去search過...
頂!我唔係要呢d咩乜q獵奇系0既變態野呀...
我要美感呀...美感
所以咪係兩樣野囉~~
舊 11-26-02, 11:34 PM   #35
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

叫你英文名唔會變左第個人下
我知我帥哥,但係已經有老婆,又唔係萬能架
放過我啦,最多唔爆響口又點話

舊 11-26-02, 11:36 PM   #36
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

引用:
叫你英文名唔會變左第個人下
我知我帥哥,但係已經有老婆,又唔係萬能架
放過我啦,最多唔爆響口又點話
我仲好直...

唔要你老婆,要你個妹算數...
舊 11-26-02, 11:38 PM   #37
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

引用:

我仲好直...

唔要你老婆,要你個妹算數...
quote低先......
知唔知我個妹係邊個...

舊 11-26-02, 11:40 PM   #38
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

引用:

quote低先......
知唔知我個妹係邊個...
....有陰毛...唔係...有陰謀呀你...
舊 11-27-02, 12:12 AM   #39
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

有無去CF?
去CF開個topic問:"邊個係杉原個妹,我想推倒佢"試下

舊 11-27-02, 09:09 AM   #40
男
God of Gamer
わーい(^ωq)♪

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
>>1.遠景變CLOSE UP...
見過, 就好似d你地頭像咁...
>>2.加障礙物...
未見過, 樹葉!?

>>杉原推
推杉原?
>>妹
你幅圖0個個?

|・∀・)              \\∧∧ :・:∵
|⊂ノ彡シュッ  =====○ =====○)Д´>
| /   シュッ            .∨/つ つ
|             , ...,.. ~(,,(~),(~)...,...
男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-02, 10:40 AM   #41
彩子
Moderator
めんどくさいな。

PSN  IDForceAngel
>> 未見過, 樹葉!?
例如Pia3主角入錯朱美房間看到朱美更衣一幕
假設家用版是不考慮重新劃過呢一幅圖o既話大可以替朱美加上一個胸罩....
又或者是一些女角沖涼scene,
原本是很"清晰"o既一幅圖但到家用版可能會加強霧化效果....
全部都係一o的比較實用o既障礙物...

>> 推杉原?
講明先呀~!!
我係推杉原真柰美呀~~!!
唔係推呢度叫 sugihara o個條磨碌呀~~!!
彩子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-02, 04:53 PM   #42
男
わーい(^ωq)♪

XBox Live Gamertagotakuyoko jp
>>霧化效果
櫻大戰都有, 但不是18推...

|             , ...,.. ~(,,(~),(~)...,...
舊 11-27-02, 06:11 PM   #43
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

櫻戰都無hs......
--
一時又要推細妹,一時又要搞人妻,你話你地班變態丫...
信唔信我推你丫拿彩子姐姐 (嘔 }

舊 11-27-02, 10:08 PM   #44
男
わーい(^ωq)♪

但算是女角沖涼scene嘛

舊 11-28-02, 04:56 AM   #45
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

引用:
Originally posted by 男 :
但算是女角沖涼scene嘛
求其執套動畫都有啦...

舊 11-28-02, 07:30 AM   #46
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

引用:

求其執套動畫都有啦...
巨人之星好似冇...
舊 11-28-02, 09:32 AM   #47
男
わーい(^ωq)♪

>>求其執套動畫都有啦...
對, gamenext裡都係咁講
露內衣都算18推
話game既管制比較上大, 創作空間就小了

舊 11-28-02, 10:33 AM   #48
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagk0h4ku
引用:

巨人之星好似冇...
冒險少女娜汀亞有 =p
天地無用ova都有
(無線cut哂 睇vcd先知 =p)

//Blog
//Flickr
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-02, 10:54 AM   #49
Yakumo Fujii
Moderator
珍惜眼前人

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDYakumoFujii
引用:
Originally posted by Hayami :

冒險少女娜汀亞有 =p
天地無用ova都有
(無線cut哂 睇vcd先知 =p)
Cyber Formula 都有出浴鏡頭!!
Yakumo Fujii 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-02, 12:01 PM   #50
男
わーい(^ωq)♪

帝王萬能俠都有啦, 我想在日本這東西已是必然的了

論壇跳轉

現在的時間是 05:22 AM

手機版 | APP版