Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

主題工具 顯示模式
舊 12-01-02, 04:44 AM   #1
majicman
God of Gamer
~珠海護法~

註冊日期: Dec 2001
SONY幾等出新 NET MD?

如題.....
我吾知買部SHARP NET MD定等SONY出新 NET MD好.....
majicman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-02, 06:06 PM   #2
機神GBA
☆The End☆

註冊日期: Jan 2002
SHARP d 音質絕對殺晒SONY, 特別係部新機, 用左新技術:
http://vbb.yuihome.net/showthread.php?s=&threadid=30951
機神GBA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-02, 06:30 PM   #3
Kojiro Fuuma
Advance Moderator
15202ST

XBox Live GamertagKojiro Fuuma
SHARP~!

SONY呢隻野真係送比你先好用..買就真係貼錢買難受..

另外就係..NET MD我覺得係一種垃圾發明~
兩頭唔到岸..
因為我個人好憎個D將明明係兩樣野夾硬變做一樣野~
明明MD就係到加MP3落去..但聽MP3又唔係聲靚過人同長過人(都係個隻碟)..
經部腦落野又要加多個佢地自己O既PROGRAM(呢個我之憎! )..
咁你話啦..我想聽MP3或者MD係咪買部斎機好過~?

以上純為呃POST,可以不理~

01。03。11
Kojiro Fuuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-02, 06:32 PM   #4
Astaroth
Moderator
上善若水

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDAstaroth_Tsz
小次郎...我買SONY ga wor....
我成日係sony同sharp之間周旋,最後都揀sony...don't know why....

學海無涯,回頭是岸
Astaroth 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-02, 07:18 PM   #5
機神GBA
☆The End☆

註冊日期: Jan 2002
引用:
Originally posted by Astaroth :
小次郎...我買SONY ga wor....
我成日係sony同sharp之間周旋,最後都揀sony...don't know why....
我以前成日都係周旋係sony 同sharp 之間, 特別係幾年前discman o既全盛
時期, sony o既discman 正到飛起, d 音渾厚有力, 我個陣好鍾意買sony o既
產品, 係97年又買左一部sony md, 都係好正.
但係, 係今年買左一部sony至高階o既discman之後, 我就諗都諗唔到sony時至今日居然淨係得番個款, 音質已經面目前非, 尼部新機居然唔及我幾年前買o既個部 sony discman, 聲音分晰力奇低. 白白浪費左我千幾蚊.

自此之後, 我就轉左買sharp o既產品.
機神GBA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-02, 09:04 PM   #6
gamecube
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2002
引用:
Originally posted by 風魔小次郎 :
SHARP~!

SONY呢隻野真係送比你先好用..買就真係貼錢買難受..

另外就係..NET MD我覺得係一種垃圾發明~
兩頭唔到岸..
因為我個人好憎個D將明明係兩樣野夾硬變做一樣野~
明明MD就係到加MP3落去..但聽MP3又唔係聲靚過人同長過人(都係個隻碟)..
經部腦落野又要加多個佢地自己O既PROGRAM(呢個我之憎! )..
咁你話啦..我想聽MP3或者MD係咪買部斎機好過~?

以上純為呃POST,可以不理~
NET MD 係垃圾發明!?!?
我對呢點有所保留!
佢只係想"攻破"MP3機的缺點!!
MP3機缺點 - storage media 太貴(或甚至只得內置記憶, 無得擴充)!!!
試諗諗... 一隻MD 同 一張 memory card (CF/SM/SD/MS等......)
個價錢相差有幾遠?? 少於$10 VS 超過$100 (64MB)
仲有一點....
有部分牌子或者較舊款o既mp3 機
仲要另裝 driver/programme 過機 (pc < - > mp3機)...
(唔可以用 card reader!!!)
呢d牌子o既mp3機咪仲抵打?!?! 係唔係!?!?!

我的 Wii Friend Code, 歡迎加入!
6480 5160 7827 6567
gamecube 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-02, 09:27 PM   #7
JACKY
Moderator

XBox Live Gamertagkeijackyhk
其實net md 可以錄到幾首歌(80分鐘MD)
當然音質最少要有STEREO ??

舊 12-02-02, 01:21 AM   #8
majicman
~珠海護法~

16-20首4分鐘的歌
majicman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-02, 02:57 PM   #9
Kojiro Fuuma
Advance Moderator
15202ST

XBox Live GamertagKojiro Fuuma
128都多過你隻MD啵~
要換碟我不如聽番MD好過~

01。03。11
Kojiro Fuuma 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[求助] Sony Net MD MZ- N910~ 基路亞 影音館 2 01-27-04 05:43 PM
出mp3 or net md 問題 SherMan 影音館 11 10-07-03 11:18 PM
NET MD vernon 影音館 1 02-23-03 12:13 PM
Net MD 過歌係咪一定要用佢個software 架? 基路亞 影音館 7 01-28-03 10:16 AM
Panasonic NET MD 問題 YeeeSSS 影音館 6 12-17-02 12:46 AM

現在的時間是 01:37 PM

手機版 | APP版