Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 11-19-02, 12:35 AM   #1
majicman
God of Gamer
~珠海護法~

註冊日期: Dec 2001
邊1種sport運動量大D?

籃球 or 跑步?
p.s.一樣時間(e.g.1hrs),我想睇o下邊種減肥方法有效D!
majicman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-02, 12:56 AM   #2
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
跑步一向有"運動之王"美譽!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-02, 01:09 AM   #3
majicman
~珠海護法~

引用:
Originally posted by KIM :
超高運動量?
majicman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-02, 01:53 PM   #4
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
籃球 or 跑步邊1種sport運動量大D?
緊係跑步啦,但除此之外,仲有一種更好,就係游水

舊 11-19-02, 04:47 PM   #5
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
大家都運動一個鐘,除非你打波唔走,又或者以快速跑一個鐘
如果照平常來計,我覺得打波0既運動量會高D
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-02, 04:55 PM   #6
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
游水永遠係最好, 全身平均運動

舊 11-19-02, 06:14 PM   #7
dondon
Game Master
XBOX360必玩

註冊日期: Aug 2002
XBox Live GamertagDONNOLO
引用:
Originally posted by KIM :
游水才是
dondon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-02, 09:37 PM   #8
小雨

註冊日期: Jul 2002
Re: 邊1種sport運動量大D?

引用:
Originally posted by majicman :
籃球 or 跑步?
p.s.一樣時間(e.g.1hrs),我想睇o下邊種減肥方法有效D!
跑步...其實每日跑 30mins 就夠..
最好有斜波...
再加 10mins 黎做下體操..
又可以練氣又可以減肥...

舊 11-20-02, 10:25 AM   #9
owen10
Game Master

Re: 邊1種sport運動量大D?

引用:
Originally posted by majicman :
籃球 or 跑步?
想減肥就梗係揀跑步la..
owen10 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-02, 04:11 PM   #10
燎原-火
Ultimate Gamer

呢類都係辛苦運動之一
其實足球都係極辛苦
相比藍球
足球幾乎冇得停, 場又大,上次踢一個鐘波
幾乎冇命...
已經跑唔到, 但打波我可以打幾個鐘
踢波真係需要好多氣...
冇乜運動既人唔係咁易應付

舊 11-24-02, 04:34 PM   #11
Wtak
永遠的西軍™

註冊日期: May 2002
唔識游水

It knows it must outrun the slowest gazelle or it will starve to death.
It doesn't matter whether you are a lion or a gazelle.
When the sun comes up,you better start running.
Wtak 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-02, 07:02 PM   #12
figo0083
Game Master

引用:
Originally posted by 燎原-火 :
呢類都係辛苦運動之一
其實足球都係極辛苦
相比藍球
幾乎冇命...
我有d唔認同,我覺得籃球先係全場走(當然係指打成個場喇),足球你會分你打咩位置架嘛,你做前鋒既,冇理由會被攻時回到後防,最多咪番到半場,做後衛既,唔通進攻你又上埋人地禁區!?最多咪上到半場...除非你真係追波踢果種喇...相反籃球進攻防守都全場走,所以我覺得籃球會比足球辛苦...
figo0083 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-02, 08:05 PM   #13
Magic Q
Crazy Gamer

引用:
呢類都係辛苦運動之一
其實足球都係極辛苦
相比藍球
幾乎冇命...
你踢邊類波先?如果踢十一人果類就梗係辛苦啦,但我平日完全唔運動,踢五人場幾個鐘不停跑都冇乜問題,我諗你可能係果類追波踢既人,唔係一小時冇乜可能唔夠氣
Magic Q 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-02, 12:11 AM   #14
阿高
完美女神林志玲

註冊日期: Jun 2002
Re: Re: 邊1種sport運動量大D?

引用:
Originally posted by 小雨 :

跑步...其實每日跑 30mins 就夠..
最好有斜波...
再加 10mins 黎做下體操..
又可以練氣又可以減肥...
跑步減肥好似唔係好冇效咋
阿高 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-02, 01:20 AM   #15
boy
Senior Gamer
bye~~

我覺得係游水,其次係打籃球。

舊 11-25-02, 01:29 AM   #16
Kessoon
Account Locked
機動戰士開發計劃

註冊日期: Aug 2002
我覺得一場劇烈既藍球比賽,,,,,,,
減得多過跑耐既跑步
Kessoon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-02, 12:01 AM   #17
燎原-火

睇下打咪啦
打波通常都係3人咁
所以唔使好多氣
而且又唔使極速跑步
但踢波我就踢7人囉
至少啦都
係個場跑黎跑去
有時真係唔到你唔追...
唔通得你一個人防守個陣唔追咪
一次極速跑已經好索氣了
我個次係book場連續踢所以極辛苦囉
基本上,係場度全場都係跑緊
都唔知跑左好多公里
又其一次極速就夠死了, 至於打籃球
有時就5人賽囉
都唔係跑得好多,好易應付既
而且當你跑番黎自己區個陣就有得停下架啦
除非快攻要你極速跑o者
都唔係大
所以真係打幾粒鐘都ok喎,
我地個d踢波邊有分咪位架, 個個都全場跑既
5分鐘已經冇氣....

舊 11-26-02, 12:05 AM   #18
燎原-火

引用:
Originally posted by figo0083 :

我有d唔認同,我覺得籃球先係全場走(當然係指打成個場喇),足球你會分你打咩位置架嘛,你做前鋒既,冇理由會被攻時回到後防,最多咪番到半場,做後衛既,唔通進攻你又上埋人地禁區!?最多咪上到半場...除非你真係追波踢果種喇...相反籃球進攻防守都全場走,所以我覺得籃球會比足球辛苦...
唔係架...
要求你防守個陣前鋒都要番最後架..
一接到個波仲要飛咁跑上前
之後人地又搶到個波個陣再跑番後個下囉命...
so.運動量好大, 不過都幾好玩呀
if有氣既話....

舊 11-26-02, 05:57 PM   #19
Magic Q
Crazy Gamer

引用:
我地個d踢波邊有分咪位架, 個個都全場跑既
5分鐘已經冇氣....
唔好話夠唔夠氣,咁樣踢既話隨時輸死你
Magic Q 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-02, 07:17 PM   #20
figo0083
Game Master

引用:

唔係架...
要求你防守個陣前鋒都要番最後架..
一接到個波仲要飛咁跑上前
之後人地又搶到個波個陣再跑番後個下囉命...
so.運動量好大, 不過都幾好玩呀
if有氣既話....
但係前鋒返到最後既話,唔係一件好事囉....
figo0083 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-02, 07:53 PM   #21
Game Master

註冊日期: May 2002
我覺得係籃球
不過記得要熱身
唔係好傷的

663 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-02, 06:13 PM   #22
owen10
Game Master

引用:
Originally posted by 663 :
我覺得係籃球
不過記得要熱身
唔係好傷的
你所指的熱身係做拉筋定還是係先打幾10分鐘波的熱身先??
我打波通常都唔會做拉筋,但我通常先會打10幾分鐘波後再鬥波..
owen10 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 04:48 PM

手機版 | APP版