Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-23-11, 07:36 PM   #576
Fean
Game Master

註冊日期: Jul 2002
我覺得陳某筆下嘅楊修欠左啲才氣,雖然係奸角同(應該)刻人憎,但而家畫到佢好似路人或者食唔飽甚至係吸毒嘅阿叔,有啲浪費。
Fean 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-11, 09:07 AM   #577
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
反而覺楊雞肋呢挻deep sleeper agent要內斂先得, 太外露反而易招眼紅唔襟玩(尤其佢咁接近高層); 大師兄咁高能都畀佢算倒, 唔易咖 -- 唔知點解會聯想到某隻人肉錄音機添~

正史楊雞肋係因為佢唱曹操反調, 屬曹植派同埋成日偷model answer過畀曹植而惹禍 -- 呢尐好明顯係任噏 -- 在下估楊雞肋因為幫曹植威脅到曹丕, 而令二公子做嘢攪掂佢。

舊 10-27-11, 08:02 PM   #578
hidelemon
Insane Gamer
緣份是甚麼

註冊日期: Dec 2010
火鳳出現在日本動漫畫討論版

(⊙ Θ ⊙)つ││

三國志大戰3代卡盒春華周姬文姬王異50@1
hidelemon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-11, 09:13 PM   #579
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
反而覺楊雞肋呢挻deep sleeper agent要內斂先得, 太外露反而易招眼紅唔襟玩(尤其佢咁接近高層); 大師兄咁高能都畀佢算倒, 唔易咖 -- 唔知點解會聯想到某隻人肉錄音機添~

正史楊雞肋係因為佢唱曹操反調, 屬曹植派同埋成日偷model answer過畀曹植而惹禍 -- 呢尐好明顯係任噏 -- 在下估楊雞肋因為幫曹植威脅到曹丕, 而令二公子做嘢攪掂佢。
錯在佢幫曹植幫到出面唔似三奇幫曹丕係暗地幫

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-11, 02:25 AM   #580
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
陳某充分咁掌握到雞肋先生果種叻唔切, 睇通一切的性格!!!

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-11, 05:53 PM   #581
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
作者: 加洛瑪.神 查看文章
睇到果頁我笑左出o尼楊生果然只係一個傻仔

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
舊 11-06-11, 09:34 PM   #582
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
叻唔切既人
睇來二公子做低佢機會好大

舊 11-07-11, 12:44 AM   #583
加瑪
奧脫福的一條小草

引用:
作者: Sar8 查看文章
叻唔切既人
睇來二公子做低佢機會好大
應該唔使二公子出手tim啦.....
阿瞞好快會睇佢唔順眼
可能真係雞肋佢算

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
舊 11-07-11, 09:32 AM   #584
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 加洛瑪.神 查看文章
第三五三話

1. 田豐一現真身就領當, 真係~

2. 楊雞肋係嗰種表面能夠忍辱負重, 但係一舉成功就好自以為是, 將多年積壓落嚟尐怨氣爆出嚟嘅人; 做佢老細下屬都幾難頂吓, 就算邊個唔妥佢, 唔洗咁著力攪, 凈係輕輕推一下老細隻手就得, 更何況阿瞞絕對係手起刀落嘅老細~

3. 下期返到去阿瞞嗰邊。

舊 11-07-11, 05:26 PM   #585
hidelemon
緣份是甚麼

引用:
第三五三話

1. 田豐一現真身就領當, 真係~

2. 楊雞肋係嗰種表面能夠忍辱負重, 但係一舉成功就好自以為是, 將多年積壓落嚟尐怨氣爆出嚟嘅人; 做佢老細下屬都幾難頂吓, 就算邊個唔妥佢, 唔洗咁著力攪, 凈係輕輕推一下老細隻手就得, 更何況阿瞞絕對係手起刀落嘅老細~

3. 下期返到去阿瞞嗰邊。
十分認同

(⊙ Θ ⊙)つ││

舊 11-17-11, 05:31 PM   #586
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
三奇送一奇,再見了,大師兄

舊 11-17-11, 10:17 PM   #587
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
今回最後真係幾型...
有識英雄重英雄感覺

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-11, 10:37 PM   #588
Fean
Game Master

註冊日期: Jul 2002
大師兄:「今夕吾軀歸故土…」
Fean 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-11, 11:02 PM   #589
hidelemon
緣份是甚麼

大師兄:下面見啦

(⊙ Θ ⊙)つ││

舊 11-17-11, 11:08 PM   #590
Masato
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDcoolplus
如果其餘果幾奇都黎埋就好喇,大家就算有唔同立場係呢個時間都擺埋一邊,一齊放火,咁先型到震

Masato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-11, 11:15 PM   #591
hidelemon
緣份是甚麼

引用:
作者: Masato 查看文章
如果其餘果幾奇都黎埋就好喇,大家就算有唔同立場係呢個時間都擺埋一邊,一齊放火,咁先型到震
一齊燒死佢

(⊙ Θ ⊙)つ││

舊 11-18-11, 01:00 AM   #592
加瑪
奧脫福的一條小草

講下一個會係邊個果時....
郭嘉個樣係已經認哂命

舊 11-18-11, 07:51 AM   #593
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: Masato 查看文章
咁早俾你知八奇係邊個咩............話說七奇都仲未開全樣

舊 11-18-11, 09:51 AM   #594
yeah yeah

引用:
作者: Asurada 查看文章
咁早俾你知八奇係邊個咩............話說七奇都仲未開全樣
同卡卡西一樣..

NTR.......
舊 11-18-11, 02:25 PM   #595
肉羊哩咖
griffin611

成話有兩把火:

1. 官渡講完

2. 曹操學劉秀燒通敵信, 除咗佢係非一般對手, 陳某再用佢嘅計中計中: 一來明白係對手設嘅局要佢自削手足; 二來有好多唔係真心通敵, 係為勢所迫; 有尐係好似曹真咁係反間嚟; 再且, 有尐係阿暪佢自己玩嘢 -- 真兄弟都有信投降? 故然無人信, 連消帶打, 無人會有籍口敢亂告法之餘, 一把火燒咗尐信, 想告都無憑據, 亦表示上面唔再追究;

3. 曹營入面仲有咩袁氏奸細, 留番第日有用, 一來佢地唔敢亂嚟住, 二嚟袁氏勢力仲好大, 消滅仲要佢地出力~

4. 唔信大師兄就咁真係領咗當~

5. 咁二公子個仇, 點報?

6. 三位奇人講接咗水鏡嗰位女婿, 好似唔係第八奇, 但係鷄肋又好似無娶過曹家女子噃~

7. 四奇似有感跟住輪到佢~

8. 下期, 好耐未見影嘅火哥出場! (誤)

舊 12-01-11, 07:13 PM   #596
冬雨
Game Master
closing

註冊日期: Oct 2002
12月15日出火鳳44 (封面袁方)
12月22日出小說版上下(袁方)
兩個都係星期4(音死)
真係袁方死,漫畫仲要係"死死" orz
都唔知係巧合定計好了!

火哥同臥龍終於再出場,開始劉備的下一步!
楊生又出來同二公子表明來意,可能就係因為咁,先俾人送上路!
袁紹憂死!

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".

此篇文章於 12-01-11 07:17 PM 被 冬雨 編輯。
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-11, 07:21 PM   #597
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
6. 三位奇人講接咗水鏡嗰位女婿, 好似唔係第八奇, 但係鷄肋又好似無娶過曹家女子噃~
你唔見係[女婿]咩代表唔係真

舊 12-09-11, 09:45 PM   #598
加瑪
奧脫福的一條小草

沉到落第三版

女婿大人咁快表明心跡.............
陳某呢幾話好完美咁解釋緊"鋒芒太露"呢個詞語
仲勁過成語動畫廊

舊 12-10-11, 08:08 AM   #599
yeah yeah

楊修真係衰多口....
講出左二公子心聲....
下埸只有一個....死...

NTR.......
舊 12-10-11, 08:09 AM   #600
yeah yeah

引用:
作者: mark20hk 查看文章
12月15日出火鳳44 (封面袁方)
12月22日出小說版上下(袁方)
兩個都係星期4(音死)
真係袁方死,漫畫仲要係"死死" orz
都唔知係巧合定計好了!

火哥同臥龍終於再出場,開始劉備的下一步!
楊生又出來同二公子表明來意,可能就係因為咁,先俾人送上路!
袁紹憂死!
小說版上下.....
咪好多...有排睇..

NTR.......

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 10:24 AM

手機版 | APP版