Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-06-09, 01:19 AM   #301
chunwai0091
God of Gamer
雛見澤症候群L3患者

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 森原里美 查看文章
睇咗OVA第1話

OP中,女角們的胸部都變成布丁了...
而係動畫中唔能夠表現出唻既係OVA一次過做齊了...
美柑都冇
個ed有百合味

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-09, 01:26 AM   #302
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
為左睇梨子, 淨係睇過頭幾期漫都揾左ova睇
點解女體化都仲用男聲調配?

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-09, 01:30 AM   #303
phil077
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 真!DC 查看文章
為左睇梨子, 淨係睇過頭幾期漫都揾左ova睇
點解女體化都仲用男聲調配?
有呀, 在梨子學校忘想, 是用女聲調的

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-09, 01:35 AM   #304
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: phil077 查看文章
有呀, 在梨子學校忘想, 是用女聲調的
平時對話唔係麻
浴場果度仲要好似專登"扮"女聲咁

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-09, 09:01 PM   #305
地場衛
燒肉配白飯!美味!!

註冊日期: Jul 2002
OVA版既人物Q左好多......

都係小靜把聲好聽夠親切 b

\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/來!!大家一齊高呼蘿莉同乙女都係真真正正的王道!!!\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/

快制作向陽素描第五期&向陽版廢怯少女!!!
地場衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-09, 10:31 PM   #306
ty1106
Game Master
おれいも

註冊日期: Mar 2009
引用:
作者: 地場衛 查看文章
OVA版既人物Q左好多......

都係小靜把聲好聽夠親切 b
無辦法啦 「能登」嘛

梨斗只係外形變左女仔 內裡仍然係男仔
所以咪要「扮女聲」囉
ty1106 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-09, 01:09 PM   #307
比卡SP
Game Master
祭...

註冊日期: Sep 2003
推一推
係度講漫畫算唔算離題? (搵唔到有冇漫畫版既topic

因為見到黑貓現身, 忍唔住出句聲
雖然都幾掛住呢個角色, 但呢套到底係tolove ru定係black cat ?
(有d期待沙耶可以係呢套野度返生

此篇文章於 05-24-09 01:11 PM 被 比卡SP 編輯。
比卡SP 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-09, 05:16 PM   #308
zurg
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 比卡SP 查看文章
推一推

雖然都幾掛住呢個角色, 但呢套到底係tolove ru定係black cat ?
出一話見到隻黑貓都估係唔係會有托雷
點知真係有
zurg 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-09, 06:04 PM   #309
小直
Crazy Gamer
神之味噌

註冊日期: Jul 2004
引用:
推一推

其實係BLACK CAT借屍還魂版(爆)

沙耶我諗都好快出現(再爆)

舊 05-24-09, 06:05 PM   #310
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 小直 查看文章
其實係BLACK CAT借屍還魂版(爆)

沙耶我諗都好快出現(再爆)
其實就算成套BC的人 借屍還魂 我都唔覺得出奇的

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-09, 10:16 PM   #311
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: GN00508771 查看文章
其實就算成套BC的人 借屍還魂 我都唔覺得出奇的
其實係咪同一個作者?(沒太留意過bc=0=)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-09, 10:28 PM   #312
小直
Crazy Gamer
神之味噌

引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
其實係咪同一個作者?(沒太留意過bc=0=)
沒錯,漫畫都是矢吹健太朗
但茶煲構想故事的是長谷見沙貴

舊 05-25-09, 09:21 AM   #313
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: 小直 查看文章
沒錯,漫畫都是矢吹健太朗
但茶煲構想故事的是長谷見沙貴
那...他不是想說小闍同bc個金髲蘿莉(忘記名字)是同一人吧= =

之前看過bc少少,便已覺得2者相似度有9成
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-09, 09:46 AM   #314
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
越睇越悶......

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-09, 10:35 AM   #315
比卡SP
Game Master
祭...

引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
那...他不是想說小闍同bc個金髲蘿莉(忘記名字)是同一人吧= =

之前看過bc少少,便已覺得2者相似度有9成
設定上根本上係同一個人, 能力設定完全一樣, 樣都係一樣,
動畫化既聲優都係一樣
但又唔算完全係同一個人黎, 你可以當佢係平行世界, 明顯本人既記憶同black cat果個有少少唔同
最少佢係呢套野入面係唔識得托雷

舊 05-28-09, 10:53 AM   #316
小直
Crazy Gamer
神之味噌

引用:
設定上根本上係同一個人, 能力設定完全一樣, 樣都係一樣,
動畫化既聲優都係一樣
但又唔算完全係同一個人黎, 你可以當佢係平行世界, 明顯本人既記憶同black cat果個有少少唔同
最少佢係呢套野入面係唔識得托雷
黑暗是認識"阿黑"(托雷),只是關係有所不同.

舊 06-13-09, 09:34 AM   #317
地場衛
燒肉配白飯!美味!!

中文版第13期,有售

\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/來!!大家一齊高呼蘿莉同乙女都係真真正正的王道!!!\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/

舊 06-29-09, 12:35 AM   #318
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
連真正的恭子都出埋..........
唔知幾時到No.1大姐同琳絲(無聲無氣)

舊 06-29-09, 12:42 AM   #319
爽神

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: Asurada 查看文章
連真正的恭子都出埋..........
唔知幾時到No.1大姐同琳絲(無聲無氣)
佢出左好耐架啦....

我睇係遲早既事,前排重溫返black cat單行本...
發覺佢起最後一期最尾講過有機會會比故事中既角色起下個作品以客串形式出場,真係實現了...

不過夏娃都係black cat果個正...

此篇文章於 06-29-09 12:44 AM 被 爽神 編輯。
爽神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-09, 12:45 AM   #320
ty1106
Game Master
おれいも

註冊日期: Mar 2009
BC主角往後排緊隊出場啦 (點睇都)

今集OVA 美柑0既戲份仍然唔重
但係露出度就非常誇張 尤其大小姐&跟班...
(小闇仲係咁鍾意露底...)

其實0係動畫初出0個時 有雜誌同福圓美里做過訪問
當時福圓指出「雖然同伊芙(BC)非常相似 但無直接採用伊芙0既聲音」
而確實聽出0黎0既聲調係有分別0既
ty1106 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-09, 10:23 AM   #321
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
唔睇呢道都唔記得, 恭子都係來自BC
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-09, 10:35 AM   #322
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: 爽神 查看文章
佢出左好耐架啦....

我睇係遲早既事,前排重溫返black cat單行本...
發覺佢起最後一期最尾講過有機會會比故事中既角色起下個作品以客串形式出場,真係實現了...

不過夏娃都係black cat果個正...
早前一係就電視畫面串場,一係就偽物大魔王.......
今次係正式出場.......有排玩了

舊 06-29-09, 11:14 AM   #323
細路翔
The One

引用:
作者: mikemike 查看文章
越睇越悶......
當插圖睇一d都唔悶

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-09, 10:46 AM   #324
地場衛
燒肉配白飯!美味!!

中文版第14期,有售

舊 08-02-09, 10:47 PM   #325
chunwai0091
雛見澤症候群L3患者

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 地場衛 查看文章
中文版第14期,有售
係動漫節買有海報送
海報

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
6/7 angela Live Tour 2015 in 香港 開催決定 money 日本動漫畫討論版 160 06-08-15 09:38 PM
[PSV] ToLOVEる ダークネス バトルエクスタシー | 昇天必至の「3Dアクション」発売日は2014年5月22日が予定 ( ゚ω゚)? 手提遊戲機討論版 11 05-21-14 12:59 PM
CLAMP「GATE7」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 15 04-01-13 02:54 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM

現在的時間是 11:53 AM

手機版 | APP版