Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 08-20-16, 08:27 PM   #351
Shirley Sheila
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

註冊日期: Aug 2006
今日行街見到... 熱血公民都講永續... (默

Melty Blood
Ciel
214C236C2CjAAAD63214C
MHP2G
膽小×游擊×大劍
一擊脫離之術!? OAO!?
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=
Shirley Sheila 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-16, 10:01 PM   #352
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: Shirley Sheila 查看文章
好耐冇追政治新聞?
熱普城早一兩個月開始已經一致左口號

舊 08-20-16, 10:16 PM   #353
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: Shirley Sheila 查看文章
兩黃一陳先係最推永續既一群
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-16, 10:20 PM   #354
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
估唔到有人真係上當 個個跟哂風 邊個正貨邊個A 貨都唔知
社會人渣連線都講永續自治 番 屋 企啦 社人除左長毛有機會外其他全部拖後腿

舊 08-20-16, 10:58 PM   #355
Shirley Sheila
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

註冊日期: Aug 2006
因為好耐無行去嘛

點知佢地擺街站會擺到咁出

過去望望以為自己睇錯

不過點都好啦

總算係統一口徑,目標一致(?)

Melty Blood
Ciel
214C236C2CjAAAD63214C
MHP2G
膽小×游擊×大劍
一擊脫離之術!? OAO!?
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=
Shirley Sheila 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-16, 01:28 AM   #356
朝霧 海斗
Crazy Gamer

泛民正式加入國師陣營!
https://m.youtube.com/watch?feature=...&v=l5LhgPlkFlQ

舊 08-21-16, 03:28 PM   #357
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
話時話,永續基本法呢個口號好似改得唔係幾好...
睇左幾場論壇,好多人根本照字面解...有人直情講話即係要永續一套共產黨有份寫的憲法係唔正確。
我地呢d有留意有追一定知,一定係冇問題。但更多港豬係唔會知,連參選個班都係照字面去質問人地。
同埋過左禁多場,大家都未度好一個公式答案,亦係一個問題。
今日睇著游小姐俾人屈機,自己能力問題之外,連功課都唔做好。
要人含淚投你,你都要show俾人地睇你的理念係經得起別人的質詢,唔係重覆你的口號就ok。
001015 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-16, 08:50 PM   #358
sunnylau
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
港台九東選舉論壇...

全場最多時聽到就係個兩句...
反骨仔..反骨仔...反骨仔..

真係好鬼煩...
你唔同意,唔認同
批評係OK
但真的不要這樣好嗎?

反而關注組跟呂永基表現較理想..
(兩位好想回歸討論..可惜失敗)

我想建制派應該幾開心...
只是看鬼打鬼已經消磨不少時間

根本唔洗討論.....

~_~
sunnylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-16, 08:52 PM   #359
YHW
God of Gamer
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
永續基本法初初聽落的確有啲保守嘅感覺, 我當初都有呢種擔心, 但實情係呢個議題設定响而家呢個政治局面的確係最具體又最易入屋, 而事實證明一眾飯民政黨都要爭相仿效. 全民制憲聽落係GRAND啲, 但一般人莫講話唔知制憲係咩, 分分鐘連個憲字都唔識冩. 再者, 如果你要原敎旨地非要全部憲法推倒重來不可, 絕不妥協, 咁本質上其實就係搞港獨, 咁不如直接叫港獨好過.

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-16, 09:39 PM   #360
Garnet_Crow

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: sunnylau 查看文章
港台九東選舉論壇...

全場最多時聽到就係個兩句...
反骨仔..反骨仔...反骨仔..

真係好鬼煩...
你唔同意,唔認同
批評係OK
但真的不要這樣好嗎?

反而關注組跟呂永基表現較理想..
(兩位好想回歸討論..可惜失敗)

我想建制派應該幾開心...
只是看鬼打鬼已經消磨不少時間

根本唔洗討論.....

~_~
人力個位星屑醫生歐陽英傑於fb打咀砲話快必放核彈秒殺黃洋達,點知.....只係煙霧彈抹黑

舊 08-21-16, 09:39 PM   #361
朝霧 海斗
Crazy Gamer

今日睇到人話CK 其實陷入苦戀,嘈左咁耐吸引唔到教主注意好可憐。XD

舊 08-21-16, 09:40 PM   #362
朝霧 海斗
Crazy Gamer

引用:
作者: Garnet_Crow 查看文章
人力個位星屑醫生歐陽英傑於fb打咀砲話快必放核彈秒殺黃洋達,點知.....只係煙霧彈抹黑
人社等一齊滅黨

舊 08-22-16, 11:57 PM   #363
chitkan

註冊日期: Dec 2009
https://m.facebook.com/story.php?sto...36711099708756

自行分析
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-16, 03:18 PM   #364
david
The One

註冊日期: Mar 2002
左報指民主黨涉賄選 羅健熙斥亂屈:區議員選舉期要停工?‬

引用:

立法會選舉臨近,繼爆出有港區政協常委發信,要按「領導」要求動員重點投「愛國候選人」後,左報《大公報》今日亦發功打擊泛民候選人,指控民主黨涉嫌透過舉辦區議會活動賄選,向選民提供利益作選舉報酬。不過,涉事的民主黨在fb反撃,諷刺左報「亂屈」。
《大公報》港聞版以過千字篇幅,指控身兼民主黨副主席的南區區議員羅健熙的辦事處外,展示參選批發及零售界區諾軒的海報,和參選港島直選許智峯的選舉廣告。而廣告旁邊貼上的娛樂活動海報提到,市民可憑門票換取禮物。報道引述大律師指,這做法使人聯想到,候選人與娛樂活動有關,可能觸犯選舉條例。報道亦指,民建聯南區支部收到街坊投訴,現已向選舉事務處投訴,在徵詢法律意見後會到廉署舉報。

羅健熙今在社交網站facebook回應,表示對有關指控一笑置之。他澄清,舉辦活動期間完全沒有展示和提及任何參選人和與選舉相關事宜。他反問,若履行區議員職務也屬賄選,那麼有政黨背景的區議員豈不是要在立法會選舉期間停工。他解釋,因辦事處與區諾軒合租,貼有其海報很正常,反諷「辦事處招牌有區諾軒個名添不如屈埋佢‬」。
只准蛇齋餅糉

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-16, 04:46 PM   #365
Garnet_Crow

而家小麗彈起,神駒又來狙擊
左膠係冇無辜

舊 08-23-16, 05:00 PM   #366
朝霧 海斗
Crazy Gamer

舊 08-23-16, 05:01 PM   #367
朝霧 海斗
Crazy Gamer

狙擊佢咪等同佢宣傳

Gundam Ben 私煙級別垃圾

舊 08-23-16, 05:09 PM   #368
Garnet_Crow

引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
狙擊佢咪等同佢宣傳

Gundam Ben 私煙級別垃圾
正因為小麗民調上升,所以神駒今日已經有好幾個status狙擊佢
不過我覺得搞既唔係左膠候選人,而係左膠推崇者,HOCC。單係HOCC呢個名已經坤到好多港豬黃絲投票比呢d左膠,偽善,雙重標準,好似周豎峰比人社打事件,一句HA HA就聲名狼藉。佢同民主阿婆陳老太一樣,佢就幫白鴿告急,HOCC就幫左膠候選人告急

舊 08-23-16, 05:23 PM   #369
朝霧 海斗
Crazy Gamer

引用:
作者: Garnet_Crow 查看文章
正因為小麗民調上升,所以神駒今日已經有好幾個status狙擊佢
不過我覺得搞既唔係左膠候選人,而係左膠推崇者,HOCC。單係HOCC呢個名已經坤到好多港豬黃絲投票比呢d左膠,偽善,雙重標準,好似周豎峰比人社打事件,一句HA HA就聲名狼藉。佢同民主阿婆陳老太一樣,佢就幫白鴿告急,HOCC就幫左膠候選人告急
HOCC 班Follower留意政治架咩? 

HOCC只係一個借本土運動上位既歌星。除此之外咩都唔係。游主任比個痴線婆話佢萬能插SO 佢地班人唔知去哂邊。陳雲就比佢地班人搞到無左份工。
佢地FANS亦都唔理咁多野以為佢就係代表到香港精神 佢地從來唔會靠事實去判斷 佢地只會靠感覺判斷
聽佢演唱會張飛等同買完張贖完卷一樣,當出左力撐香港

老實講,得佢一個"有種"? 杜汶澤無種?杜汶澤唔見佢有當過大陸封殺佢做自己本錢去吸引佢既fans,佢從來都係食自己。HOCC同埋左膠FANS真係講足一日都唔會講得完有幾爛

一班離地9千米既左膠

班左膠唔該睇清楚自己支持果個人D言行先好無。

此篇文章於 08-23-16 05:30 PM 被 朝霧 海斗 編輯。
朝霧 海斗 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-16, 05:30 PM   #370
Garnet_Crow

引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
HOCC 班Follower留意政治架咩? 

HOCC只係一個借本土運動上位既歌星。除此之外咩都唔係。游主任比個痴線婆話佢萬能插SO 佢地班人唔知去哂邊。陳雲就比佢地班人搞到無左份工。
佢地FANS亦都唔理咁多野以為佢就係代表到香港精神 佢地從來唔會靠事實去判斷 佢地只會靠感覺判斷
聽佢演唱會張飛等同買完張贖完卷一樣,當出左力撐香港

老實講,得佢一個"有種"? 杜汶澤無種?

一班離地9千米既左膠
左膠入到議會就會支持傾斜新移民的福制政策,呢點已經死得,那種虛偽關懷、大愛先最可怕。HOCC個fb係咁力撐小麗、朱凱迪、羅37,班港豬fans真係會唔用腦唔睇政綱而盲目跟隨HOCC投票

舊 08-23-16, 05:47 PM   #371
朝霧 海斗
Crazy Gamer

左膠既痛恨程度比對投建制派果班人更黑人憎 起碼投建制果班人敵我分明先。

但班左膠佢地無知,仲要虛偽面目模糊。立場行先靠感覺行事。一齊拖香港落水 同路人都可以必要時講句對唔住就出賣你 唔同立場理就理都唔理你
跟住仲要走一個大愛歌星一個接一個影響製造更多港豬。
熱狗就算無實際做過野,但有無發過聲幫HOCC? HOCC又有無發過聲幫本土? (大家都知道實際兩邊都做唔到乜野)

溫水煮青娃,佢地仲未覺而家係熱水黎仲要講大愛講人道。
你對大陸人人道邊個對本地居民人道?
呢煲屎水佢地都有份自己煲都唔知。

道德問題:殺1000個唔識既人定係救100自己識得既人值得
佢地有諗過呢類問題既FINE, 無絕對答案。但無諗過呢個問題既人講學人講大愛就真係搞笑左D

此篇文章於 08-23-16 05:52 PM 被 朝霧 海斗 編輯。
舊 08-23-16, 09:32 PM   #372
sunnylau
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
低智

好頭痛...
為什麼智力那麼低的還可以參選...
根本不停噴墨水..
sunnylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-16, 09:43 PM   #373
Penny仔
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002

結盟?
不過咁行冇錯架喇,
長毛班人邊合作得過架
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-16, 09:57 PM   #374
朝霧 海斗
Crazy Gamer

套用某嬸嬸理論呢個應該係萬能插SO

舊 08-23-16, 10:02 PM   #375
朝霧 海斗
Crazy Gamer

長毛政制綱領:【地方分權,真實自治】
中長期目標:
港人民主制憲,重訂中港關係成立制憲委員會負責擬定改革香港政治經濟的憲章,經憲章討論大會修訂,徵求市民聯署,最後以議員辭職,變相公投的方式,讓港人表決通過憲章。
香港倣效聯邦制國家中央與地方的關係,實行地方分權,真實自治
▶ 取消人大釋法權,另設聯邦憲法法庭。
短期目標:
▶ 中共傀儡梁振英立即下台。
▶ 普選行政長官,提名機制必須包括公民提名。
▶ 全面直選立法會,廢除功能組別及分組點票的規定, 改變對議員提案權的限制。
▶ 取回移民審批權。

驚大家睇唔到,長毛都係痴線

還好意思叫自己做託派,你對得住你件杉果位革命家嗎?

此篇文章於 08-23-16 10:08 PM 被 朝霧 海斗 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 01:37 AM

手機版 | APP版