Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-06-17, 05:48 PM   #3401
minazuki
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
真係等下好的
佢個交換所又冇乜野換,唔需要特效
如果佢繼續出日替
咁直頭唔急抽添
最怕佢第時次次都係出復刻活動+pool
minazuki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-17, 06:07 PM   #3402
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
睇個勢應該都會係復刻活動+POOL,繼承上次STEP,最近呢幾次復刻都係咁出

日替應該淨係會有白麗果期既人,之後果D技勁咁多應該都會搭活動復出啦

希望執得切石射多2個STEP夠十張飛換隻神位番黎用住先,已經唔望抽到,今次個POOL其實係咪黑改左﹖有冇人講今次特別難抽﹖

此篇文章於 12-06-17 06:12 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-17, 06:47 PM   #3403
minazuki

最近係得三姊妹
之前果的係新加LS我唔當係啦
睇埋呢三個禮拜佢出唔出就最穩陣

要換AF15張飛喎

不嬲都咁難中架啦
不過你連特效武都咁少就怪左的
但睇返我對上果次
其實又唔算差太多姐
最古Valkyrie第二次
STEP1
垃圾
STEP2
超特雷霆剣
STEP3
魔術師呪杖
廢霊弓
STEP4
華杖
戒剣
護廷剣
STEP5
冚包散
絕大單體2下神弓
STEP6
冚包散
垃圾榮劍,第1把技5呀
STEP7
冚包散,技5
崩弓
STEP8
戒剣
癒弓
STEP9
無形剣
防盾雷霆剣
大帝之剣
STEP10
妖艷
氷buff神剣
癒弓
甲剣
STEP11
妖艷
超特雷霆剣

11STEP得3把特效,0AF
好命水的其實其中一個STEP已經可以同時出2個AF,或2-3把特效 (5ch經常有呢類cap圖)

期期都仍然有同一堆FD特效技5+AF+專用ORB
所以機率應該冇乜點變
舊 12-06-17, 07:02 PM   #3404
ShinDou

之前ALICE冇復刻活動,淨係復刻POOL咩﹖唔係好記得

乜今次改左要15張飛先有AF咩﹖以前唔係不嬲十張咩﹖不過今次係咪都ALLIN架啦我係爭神位,諗住又係大劍又唔同屬性冇死啦,點知咁難中
舊 12-06-17, 07:16 PM   #3405
minazuki

10張係STEP黎,先用5張抽武,再10張AF
之前烙印AF都係15
所以要必中AF 15STEP無誤

復刻抽pool一向都有
Alice果期仲有出日替
日替亦都有新AF Lenneth F
呢隻聖屬有orb一樣超勁,用fd超絕大技1同我貞光超絕大技5連冰buff打出黎差唔多
只係而加日替隔左咁耐驚佢唔再出姐
通常攝位用,可能佢都覺最近的pool太密
因為最近日替都有玩送飛,其實都冇乜理由會cut
新AF都係等佢遲的解放落黎姐,好似白麗咁
都係先出左個復刻pool,之後先再放落日替

此篇文章於 12-06-17 07:18 PM 被 minazuki 編輯。
舊 12-06-17, 08:38 PM   #3406
ShinDou

STEP 9 1把妖豔 =.=
舊 12-06-17, 09:03 PM   #3407
minazuki

我之前最尾係抽到STEP12,不過冇貼
STEP12
冰buff神劍
癒杖 (得技1補得仲少過命杖技5)
垃圾榮劍 (技5完都仲出俾我)

BTW
你的石儲得咁快既,ALLIN完咁快就抽多3次
搞到我有的想重玩

此篇文章於 12-06-17 09:07 PM 被 minazuki 編輯。
舊 12-06-17, 09:20 PM   #3408
ShinDou

係真係好多石,仲未執晒,GATE果D都未打,人LV又仲係好低
舊 12-07-17, 09:27 AM   #3409
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
STORY石又執得八八九九,SIDE石執晒都係5K左右,LV全70唔夠書解…塔跑晒都搵唔到1K。
就係計黎計去聖誕前都冇15STEP石先搵刀仔插手唔抽住。
全白果都唔知D券換唔換好,唔換陣間話券唔會留真係開心死…

玩咗咁耐依家自家戰力都過唔到十萬,運氣太好堅唔敢博…
雖然硬係覺得好快忍唔住

此篇文章於 12-07-17 09:50 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-17, 10:29 AM   #3410
ShinDou

最近幾次都話繼承step喎,即係飛都繼承啦? 15張飛唔易有
舊 12-07-17, 10:33 AM   #3411
神人ではない!新人だ

引用:
作者: ShinDou 查看文章
最近幾次都話繼承step喎,即係飛都繼承啦? 15張飛唔易有
唔敢博,規矩佢定既,冇寫明既佢下次又改都吹佢唔漲。

舊 12-07-17, 10:39 AM   #3412
ShinDou

但唔夠15既話都係換得2把特效番黎,技5唔到都唔係特別勁,我會博了,費事到時有得留但換左又未有af同orb就dum春
舊 12-07-17, 10:44 AM   #3413
神人ではない!新人だ

引用:
作者: ShinDou 查看文章
但唔夠15既話都係換得2把特效番黎,技5唔到都唔係特別勁,我會博了,費事到時有得留但換左又未有af同orb就dum春
在下忍唔到手果時大概會同你有同樣取態。
依家未郁手,緊係全力嚇自己,博忍得住吧

把光大劍喺近期新劍中火力算低,雖然被動技能比阿格大俠既果把既殺龍有用…
『★6(大剣) 守護者の大剣』
属性 聖
最大HP 2421
最大攻撃力 2573
最大魔力 1289
最大防御力 1217
最大抗魔力 244
ガード率 物理 23%
アクションスキル 【グランツオール】
・敵全体に物理超絶大ダメージ
スキル属性:聖
スキル使用回数:3回
成長タイプ:標準成長
パッシブスキル 【プロテクトレイム】
・受ける闇、聖属性のダメージを7%減少する
発動率:100%

『★6(大剣) 倭国の大太刀』
属性 氷
最大HP 2560
最大攻撃力 2673
最大魔力 1281
最大防御力 1338
最大抗魔力 271
ガード率 物理 22%
アクションスキル 【フロストスラッシュ】
・敵全体に物理超絶大ダメージ
スキル属性:氷
スキル使用回数:3回
成長タイプ:標準成長
フリースロット 【空きスロット】×2

此篇文章於 12-07-17 10:55 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-17, 08:26 PM   #3414
神人ではない!新人だ

新防衛戰?

舊 12-07-17, 08:48 PM   #3415
minazuki

ラジオ新情報
・第0回ヴァルハラ制圧戦開催(防衛戦改修)
舊 12-08-17, 09:42 AM   #3416
神人ではない!新人だ

…有D光乙女3粒都裝晒剥離のオーブ,想點

舊 12-08-17, 10:06 AM   #3417
ShinDou

step 10 甲劍 絕冷刀 狂氣 =.= 大部分版既石都執晒了,淨番要升人lv同清gate

裝晒3個orb?即係抽凸左2個?已經6回攻擊?有冇咁易抽呀?
舊 12-08-17, 06:14 PM   #3418
minazuki

果粒應該係防石蠟呀
專用orb只可以換一粒

試左重玩
星期三晚load左幾次,大約頭4次首抽都有1把6星
之後差唔多次次都係零6星 (最少連續5-6次零6星)
未試過出多過1把6星
首抽只可以選normal pool,冇其他pool揀
一入game 3000石都冇
總共應該S/L左1x次
張AF確定券大約中左3次Rufus、1次Lucio、1次Aluze、1次Lezard、1次退魔、1次Albert、1次Meltina、1次Frey
最初首抽冇6星就直接S/L,所以AF確定次數較少
最後抽到謝拉特,咎券又竟然3把6星,其中1把仲係超絕大3下炎杖
開局算,反正我都係想試下可以儲到幾多石
打左成日而加先得萬5石
雖然係不斷有AP打,但極晒時間

而加諗諗下,好似應該賺夠3000石就即抽,中左光乙女先開局先岩
所以即刻射左先
STEP 1
垃圾
STEP 2
甲劍
AF
STEP 3
伯杖

要期望呢個AC勁過現AC好似有的難度
其實執晒的關石夠唔夠抽15個STEP
舊 12-08-17, 06:45 PM   #3419
ShinDou

我果次落印開局首抽有得抽落印仲有飛派,不過STEP唔繼承,我係首抽落印劍佬開局,好似仲送把廢6星唔記得係乜

之後好似抽多3定4個STEP中多個AF,然後淨番既射落印武器POOL,好似未夠15張飛已經大劍杖技5,不過好似有把係換番黎升,另外換多把大劍擺住先

之後我就停手唔執石淨係打活動刷野

如果你1心執石應該可以抽多幾次十連,我呢幾日咪就係執番由上次停手果陣開始D石

果次抽落印好似總共抽左5萬幾石度,如果計埋最近我執果D,應該有8萬石

重打起碼好大機會超絕技5到先

此篇文章於 12-08-17 06:48 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 12-08-17, 10:48 PM   #3420
神人ではない!新人だ

引用:
作者: minazuki 查看文章
果粒應該係防石蠟呀
專用orb只可以換一粒
冇錯,係防特殊異常果粒,不過防到咁本身就異常(真人)

舊 12-11-17, 05:13 PM   #3421
minazuki

新版防衛戰睇見個交換所都覺得煩
簡單復雜化
舊 12-11-17, 05:30 PM   #3422
神人ではない!新人だ

完全睇唔出有咩好玩咗既要素。

舊 12-11-17, 05:40 PM   #3423
ShinDou

由刷1個戰場變3個,迫你換下人,換d野咪又係果d,唔明改黎做乜? 陰人刷多左某個場刷凸左? 定係陰人唔記得換隊打第2個場?
舊 12-11-17, 06:05 PM   #3424
minazuki

唔知的任務會唔會加
如果唔會加
戰場變左3個,但派既石仲要少左
真係變魔術咁變

一開頭我仲以為會好似VP1咁,控Lenneth係個天飛去唔同戰場,再配返首天空の扉
舊 12-11-17, 06:50 PM   #3425
minazuki

第0回 ヴァルハラ制圧戦
遊撃/16AP/EXP100/章115
前線/25AP/EXP160/章290
防衛/36AP/EXP240/章508
激戦/49AP/EXP300/章835

※ 章派角+15、抽角(連A乙)+30

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] [PS4] Ys Origin 安安 手提遊戲機討論版 8 08-30-17 06:07 PM
徵求:漫畫gundam the origin 安西教練 買賣專區 0 10-31-13 01:46 PM
F.E.A.R. 2: Project Origin 神祕人1號 電視遊戲討論版 98 09-04-09 09:50 AM
Gundam the Origin一問... Metal Gear NT 日本動漫畫討論版 13 05-04-05 11:37 AM
gundam the origin問題 Thursday 日本動漫畫討論版 6 02-08-05 07:41 PM

現在的時間是 06:20 AM

手機版 | APP版