Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-06-18, 10:24 PM   #101
DanielDaniel
Senior Gamer

註冊日期: May 2004
用狙我一般唔會去高位,但會住對方高位。我射對手一兩槍佢就唔敢上去。
DanielDaniel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-18, 10:48 PM   #102
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
四人場消失左?

我從使用 Tapatalk 的 G8342 發送

舊 08-07-18, 02:42 AM   #103
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
PSN maintain 係咁打到臨完場就彈出
甚麼分也沒有
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-18, 05:05 AM   #104
aquarius
Game Master

0083隻吉姆幾易用
舊 08-07-18, 01:07 PM   #105
傑少
Crazy Gamer

註冊日期: May 2002
而家愈黎愈多專賣隊友o既人,你同人打緊果陣佢就走到老遠,當你射倒人駁斬時佢就走過黎搶分用後斬斬埋你,搞到你訓低俾人秒/放血
傑少 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-18, 05:24 PM   #106

引用:
作者: 傑少 查看文章
而家愈黎愈多專賣隊友o既人,你同人打緊果陣佢就走到老遠,當你射倒人駁斬時佢就走過黎搶分用後斬斬埋你,搞到你訓低俾人秒/放血
我開頭都係咁ㄧ係斬底人,一係比隊友斬底。依家會用射擊去幫隊友,因為ㄧ個下斬佢訓低最多食多一下,然後佢起身有3秒無敵,絕對唔化算。用狙或大砲可以加長佢硬直,隊友更易連。

昨晚我隊兩狙一高達企埋,對面一隻高達單拖過來。中左ㄧ砲硬直之後就係比我地狙一人一槍硬直,到高達斬低佢我地CD完又可以射。然而我果槍未開佢已經爆左。
舊 08-07-18, 08:56 PM   #107
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
宇宙戰究竟點打架?成日打打下冇晒人又搵唔到人連自己係邊都唔知。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-18, 09:15 PM   #108
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
宇宙戰究竟點打架?成日打打下冇晒人又搵唔到人連自己係邊都唔知。
除雷達外要睇埋紅箭咀(上下)

舊 08-07-18, 10:03 PM   #109
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
除雷達外要睇埋紅箭咀(上下)

點樣可以向下飛?我見人地可以直落,我只可以斜落。
舊 08-07-18, 10:11 PM   #110
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
點樣可以向下飛?我見人地可以直落,我只可以斜落。
同時按BOOST+上升/下降
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-18, 11:33 PM   #111
Hunter

註冊日期: Jan 2002
今晚玩勁黑仔
有4場齊人但中BUG彈出房
有1場齊人但有條友過鐘都無按出擊
有1場BUG左, 打打下無SHOW隊友名, 搞到唔知邊個自己人

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-18, 11:41 PM   #112
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
打左場宇宙,一開始對方最少4-5部係支援,企埋一齊圍住我方打,想正面打過唔到死左2次,兜個大圈去後面打打,一個一埋去殺左4隻助攻2隻全隊打晒返base好爽

其實唔明點解對面好易避子彈,但自己成日中真係唔識走位
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-18, 03:05 AM   #113
aquarius
Game Master

避子彈都有左右之字形咁走
通常唔硬碰到見到左右兩邊有自己友至衝

反而埋身D timing成日捉唔到
人地就好爽咁埋身斬我
舊 08-08-18, 02:15 PM   #114

引用:
作者: aquarius 查看文章
避子彈都有左右之字形咁走
通常唔硬碰到見到左右兩邊有自己友至衝

反而埋身D timing成日捉唔到
人地就好爽咁埋身斬我
然而我埋身斬人,人地ㄧ個三角又比人反擊
舊 08-08-18, 03:16 PM   #115
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
作者: DanielDaniel 查看文章
然而我埋身斬人,人地ㄧ個三角又比人反擊
三角都唔係人人識用
識用都仲要睇timing,唔係咁易成功

舊 08-08-18, 03:54 PM   #116
傑少
Crazy Gamer

想問下部強襲吉好唔好用?但我見佢得9千血,300COST老虎反而12000血
舊 08-08-18, 04:20 PM   #117
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
三角都唔係人人識用
識用都仲要睇timing,唔係咁易成功

佢個撻真係未掌控到見到自己係斬中左都可以撻番轉頭

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-18, 04:33 PM   #118

引用:
想問下部強襲吉好唔好用?但我見佢得9千血,300COST老虎反而12000血
強襲吉姆支叉長好多,特別係個後格。
舊 08-08-18, 04:46 PM   #119

引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
佢個撻真係未掌控到見到自己係斬中左都可以撻番轉頭
我比人後斬訓低人地補刀之際,隊友响我後面用三角直頭吸走左個敵人。
舊 08-08-18, 05:18 PM   #120
aquarius
Game Master

引用:

我會推薦0083 lv2吉姆
250cost 好似都有12500血
真係好靈活,按兩下撗移又有緊急迴避
唔課金中上平民級好用

Sent from my iPhone using Gaforum
舊 08-08-18, 05:52 PM   #121
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

點解人地可以用 三角撞>格鬥 ,我自己又唔夠時間用三角反擊 用格鬥硬格又係對方快?

舊 08-08-18, 06:03 PM   #122
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
點解人地可以用 三角撞>格鬥 ,我自己又唔夠時間用三角反擊 用格鬥硬格又係對方快?

因為要先讀(認真)
其實係要預早好多禁定三角

舊 08-08-18, 10:52 PM   #123
傑少
Crazy Gamer

隻GAME好似有人已經有開發出卡BUG打人,連打4場都係得番2~3分鍾時你一死就會卡住o係個大地圖出唔到擊,睇住人地大模廝樣去爆基地......未死o既去到某d位置就會不停中隱形攻擊
舊 08-09-18, 03:49 AM   #124

引用:
隻GAME好似有人已經有開發出卡BUG打人,連打4場都係得番2~3分鍾時你一死就會卡住o係個大地圖出唔到擊,睇住人地大模廝樣去爆基地......未死o既去到某d位置就會不停中隱形攻擊
這是替身攻擊
舊 08-09-18, 04:01 AM   #125
aquarius
Game Master

有無人玩呢隻game嗰陣
部機會彈有過熱問題嘅message

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] 「機動戦士ガンダム バトルオペレーション2」Mobile Suit Gundam: Battle Operation 2︱基本免費/攻略交流區 開放中 安安 電視遊戲討論版 144 08-02-18 07:53 PM
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 Vol.3 GN00508771 攻略及心得交流區 1522 04-30-17 02:00 PM
放 Gundam Battle Operation 賈圖專用勇士Code siuterry 買賣專區 0 01-25-15 02:58 PM
[PSV] 機動戰士 Gundam Battle Operation 配信決定! square-enix 手提遊戲機討論版 3 05-30-13 11:49 PM
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 7月27號 BUG修正, RX-78-2,格魯古古參戰 頭POST追加WIKI Vol.2 GN00508771 攻略及心得交流區 1007 08-14-12 07:02 PM

現在的時間是 06:57 PM

手機版 | APP版