Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-05-18, 11:29 AM   #76
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: nomezero 查看文章
gbo靠隊友就一直都要,但係4個有1個唔識玩個結果會明顯過6個有1個

突擊係抽水同單挑支援/陽動嚇支援縮返埋去+引對方汎用救機減輕前線負擔
單挑汎用既話,你諗下點樣走到好過
雖然用得好既g3好似冇呢個問題
由手機版發出

玩咗幾次都已經明
不過總遇到D人鐘意單抽w

玩支援玩上癮
見隊友圍人或俾人圍就幫手一炮好爽
始終都係鐘意snipper

此篇文章於 08-05-18 11:33 AM 被 aquarius 編輯。
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-18, 11:33 AM   #77
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
最近玩得400場多玩慣左BEAM
好用過炮好多
炮CD好鬼慢
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-18, 01:21 PM   #78
DanielDaniel
Senior Gamer

註冊日期: May 2004
引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
都係丫 有場條友低能一開始就人仔由自己飛去人地度=.=結果長期3打4輸
可惜我不是G3只是矛吉
見大把低能隊友,所以好難先升到c-
我估好快又會跌返D。
DanielDaniel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-18, 01:26 PM   #79
nomezero
Game Master

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDnome0818
引用:
作者: Kain 查看文章
最近玩得400場多玩慣左BEAM
好用過炮好多
炮CD好鬼慢
先勇定78?
巨人砲比上代cd長左難用左
上代78只有牙籤砲1000基礎傷,今集強化左
搞到78更好用
由手機版發出
nomezero 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-18, 01:34 PM   #80
Kain

引用:
先勇定78?
巨人砲比上代cd長左難用左
上代78只有牙籤砲1000基礎傷,今集強化左
搞到78更好用
由手機版發出
就係低攻果支都覺得慢
睇番上集4.7秒今集6.6秒
差好多播

此篇文章於 08-05-18 01:40 PM 被 Kain 編輯。
舊 08-05-18, 02:33 PM   #81
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
CD長正常現家個個都一炮斬/圍,Beam真係少用

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-18, 02:42 PM   #82

我基本上高達,大魔,g3同吉姆改都用大砲民工連
砲,後格,cancel後boost, 前boost,後格
非常安定
舊 08-05-18, 05:31 PM   #83
Hunter

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
都係丫 有場條友低能一開始就人仔由自己飛去人地度=.=結果長期3打4輸
可惜我不是G3只是矛吉
仲有D 傻人剩餘時間唔夠1分鐘都要去人地基地放炸彈

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-18, 06:07 PM   #84
aquarius
Game Master

引用:
作者: Hunter 查看文章
仲有D 傻人剩餘時間唔夠1分鐘都要去人地基地放炸彈

之前有講臨完場裝炸彈會高分D
舊 08-05-18, 07:00 PM   #85
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: aquarius 查看文章
之前有講臨完場裝炸彈會高分D
有多少分w?

舊 08-05-18, 07:21 PM   #86
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
2場贏左,同步失敗屈我脫離
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-18, 07:28 PM   #87
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: qwe 查看文章
2場贏左,同步失敗屈我脫離
我開始夠人之前睇住其他人接收能力
如果太多三條我會光速離場(因為三條好多都係wifi人,用wifi者唔會多過三條)

我從使用 Tapatalk 的 G8342 發送

舊 08-05-18, 07:29 PM   #88
aquarius
Game Master

引用:
作者: holsety 查看文章
有多少分w?

唔知啊
要追番前幾個post或都等其他ching解答w
舊 08-05-18, 07:31 PM   #89
Kain

爆就高分D,裝無分別
舊 08-05-18, 10:33 PM   #90

Ace戰本身贏緊,ace衝前去死,直接送分比對面。痴線
舊 08-05-18, 11:23 PM   #91
Kain

驗證完
炸機地得分=時間下面果個數字,即敵TEAM總COST
即係等於爆6部機
2分鐘以下炸再加+20%
舊 08-06-18, 09:26 AM   #92
nomezero
Game Master

引用:
作者: aquarius 查看文章
唔知啊
要追番前幾個post或都等其他ching解答w
爆就正如kain所講最後2分爆會高分d
但係爆係要裝完倒數一分鐘
咁唔夠一分鐘去裝炸彈會點
由手機版發出
舊 08-06-18, 11:17 AM   #93
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: DanielDaniel 查看文章
Ace戰本身贏緊,ace衝前去死,直接送分比對面。痴線
普通都係啦,明明贏緊分走去炸基地打少個仲要炸唔到
支援機企後面都俾人圍企無人幫手
贏緊少少分衝上去送人頭
支援機衝上去打但唔識搵cover
格機格緊泛機衝埋黎搶人頭已後硬直

最燥係用開支援機,咁同場有人用咪俾你用,我換機,但你成場淨係送人頭無作為想點

已經唔係戰術問題,係常識
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-18, 11:29 AM   #94
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
我諗其實對打法冇咩概念想hea ,都係玩泛用la ,學抽水/集抽/圍抽。
對面見你6個一齊。好少亂來心理上。

舊 08-06-18, 11:40 AM   #95
nomezero
Game Master

引用:
作者: holsety 查看文章
我諗其實對打法冇咩概念想hea ,都係玩泛用la ,學抽水/集抽/圍抽。
對面見你6個一齊。好少亂來心理上。
hea玩唔想死想要有輸出
上前混戰好鬼難,唔知做乜就死左
都係龜遠d趴係度狙擊算
嘩~做乜對面強襲衝過黎,冇人返黎幫我架

呢d心態更多
由手機版發出
舊 08-06-18, 11:41 AM   #96
aquarius
Game Master

今朝最爽
打三場win三場
遇到識唔識玩圍嘅players真係講運

據點支援地圖炮都會計埋擊破數同assist數
不坊多用
舊 08-06-18, 12:06 PM   #97

昨晚打D場全部都係夠12人就有人走,D人係咁出入。九成係見成班friend先開。咁都算,直情見D隊友爆左唔出擊,長期打少個大家都知咩事。我試過無論我選邊個出世位都係有五隻來圍我,個場明明有隊友。成件事清楚晒,長期唔出擊果個報晒位比對面。最後超大比數落敗。明明入場前全部都係ranking c,完全唔係果回事。
舊 08-06-18, 12:24 PM   #98

落返D rank反而D場正常好多
舊 08-06-18, 04:36 PM   #99
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: DanielDaniel 查看文章
昨晚打D場全部都係夠12人就有人走,D人係咁出入。九成係見成班friend先開。咁都算,直情見D隊友爆左唔出擊,長期打少個大家都知咩事。我試過無論我選邊個出世位都係有五隻來圍我,個場明明有隊友。成件事清楚曬,長期唔出擊果個報曬位比對面。最後超大比數落敗。明明入場前全部都係ranking c,完全唔係果回事。
仲有死賤人 攻擊自己人

狙擊手 站好位置攻擊

他就用後斬打倒狙擊手

之後用火箭射其他人身後

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-18, 07:49 PM   #100
Hunter

註冊日期: Jan 2002
凡用型最近愛上渣古2改
一粒榴彈射停, 再成排豆送出去好爽

引用:
爆就正如kain所講最後2分爆會高分d
但係爆係要裝完倒數一分鐘
咁唔夠一分鐘去裝炸彈會點
由手機版發出
多謝解說, 仲以為無人明我講乜

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] 「機動戦士ガンダム バトルオペレーション2」Mobile Suit Gundam: Battle Operation 2︱基本免費/攻略交流區 開放中 安安 電視遊戲討論版 144 08-02-18 07:53 PM
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 Vol.3 GN00508771 攻略及心得交流區 1522 04-30-17 02:00 PM
放 Gundam Battle Operation 賈圖專用勇士Code siuterry 買賣專區 0 01-25-15 02:58 PM
[PSV] 機動戰士 Gundam Battle Operation 配信決定! square-enix 手提遊戲機討論版 3 05-30-13 11:49 PM
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 7月27號 BUG修正, RX-78-2,格魯古古參戰 頭POST追加WIKI Vol.2 GN00508771 攻略及心得交流區 1007 08-14-12 07:02 PM

現在的時間是 01:20 PM

手機版 | APP版