Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 01-30-18, 07:39 PM   #676
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
好簡單,呢種玩法冇人會做唔到,以前幾代就係咁玩
今集我覺得機會係少左,亦廢事下下就位,求其算
仲有唔洗你講,盾斧出左幾多集就用左幾多集,我熟既唔會俾你少,唔洗下下叫人睇片

舊 01-30-18, 08:00 PM   #677
Nemesis09
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2009
引用:
作者: STRIFE 查看文章
好簡單,呢種玩法冇人會做唔到,以前幾代就係咁玩
今集我覺得機會係少左,亦廢事下下就位,求其算
仲有唔洗你講,盾斧出左幾多集就用左幾多集,我熟既唔會俾你少,唔洗下下叫人睇片
你喜歡,睇片只係最容易吸收&學習嘅途徑
又冇人逼你一定要咁打
Nemesis09 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-18, 09:33 PM   #678
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
肉之塊邊度搵到?THX
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-18, 10:27 PM   #679
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
引用:
作者: 野良猫 查看文章
肉之塊邊度搵到?THX
如果你指係五星任個個既話

要穿過啲藤
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-18, 12:24 AM   #680
steve

註冊日期: Aug 2002
想問下古代樹森林 17區營地點解封?
行好遠先打到火龍..
steve 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-18, 02:05 AM   #681
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
請問各位大大

蟲棍點先可以係正式任務裡做出空中三下立體攻擊(跳起 O > O > O > 三角 )

一樣裝備係鍛鍊區出到....

但係正式任務 跳起 O 後就沒有攻擊也沒有再按O 躍進前 就直接跌落地

求指點....
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-18, 08:17 AM   #682
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
引用:
作者: steve 查看文章
想問下古代樹森林 17區營地點解封?
行好遠先打到火龍..
去17區營原地空地時接待員會話個度適合建營地,
之後去調查資源管理所 ->達成交貨委託 交建營素材
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-18, 10:03 AM   #683
斯羅
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
虫虫今集好似有skill係會一定留屍?
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-18, 10:34 AM   #684
pureman
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDpureman
今集GUNLANCE有龍杭炮, 想問GUNLANCE用家, 平時係插多定射多? 定插之後射?唔肯定邊個打法效率高.
還是睇埋炮術LEVEL?
pureman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-18, 11:01 AM   #685
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: 斯羅 查看文章
虫虫今集好似有skill係會一定留屍?
標本
不過有調查任就報酬都夠齊料

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-18, 11:03 AM   #686
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: pureman 查看文章
今集GUNLANCE有龍杭炮, 想問GUNLANCE用家, 平時係插多定射多? 定插之後射?唔肯定邊個打法效率高.
無話效率 反而睇位中唔中仲好

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-18, 11:59 AM   #687
nomezero
Game Master

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDnome0818
引用:
可以定點輸出既話
我會上撈>叩擊>全彈>橫劈>速填>叩擊>loop……
硬直就完先會龍杭
龍擊就好少用

其實銃仲要睇砲擊類型

此篇文章於 01-31-18 12:02 PM 被 nomezero 編輯。
nomezero 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-18, 12:14 PM   #688
pureman
Crazy Gamer

引用:
作者: nomezero 查看文章
可以定點輸出既話
硬直就完先會龍杭
龍擊就好少用

其實銃仲要睇砲擊類型
THX, 唔同類型點唔同法?
舊 01-31-18, 12:26 PM   #689
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: nomezero 查看文章
可以定點輸出既話
硬直就完先會龍杭
龍擊就好少用

其實銃仲要睇砲擊類型
呢套都好用就完硬直就全彈龍杭
但我反而唔識斷尾好似都係上撈叩擊後step loop再唔係瞓地先係咁斬

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-18, 12:27 PM   #690
nomezero
Game Master

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDnome0818
引用:
THX, 唔同類型點唔同法?
通常型同以往一樣,全彈有加乘
放射同擴散就好似改左
放射儲砲傷害2倍,通常/擴散係1.5
擴散龍擊傷害1.5倍,全彈好似0.9定幾多?總之係少過普通砲擊合計

放射單發砲擊有效距離最長傷害比普通高
擴散單發砲擊範圍最大傷害最高

引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
呢套都好用就完硬直就全彈龍杭
但我反而唔識斷尾好似都係上撈叩擊後step loop再唔係瞓地先係咁斬
斷尾都係同一套,只係唔接全彈
滿彈都係可以速填接叩擊

舊 01-31-18, 03:54 PM   #691
tao08
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
熔山係咪冇下位裝,我有下位熔山素材都冇得整佢套裝

此篇文章於 01-31-18 04:01 PM 被 tao08 編輯。
tao08 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-18, 05:39 PM   #692
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: tao08 查看文章
熔山係咪冇下位裝,我有下位熔山素材都冇得整佢套裝
只有上位裝
打完第2次才會有裝做

舊 01-31-18, 06:41 PM   #693
STRIFE

XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
隻last boss會唔會太

舊 01-31-18, 11:43 PM   #694
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
搜索任時見到新怪[爆鱗龍]

一望到全部機就開始LAG機....全畫面慢動作...

之後被轟炸機攻擊....一下死....
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-18, 12:20 AM   #695
ゆり

註冊日期: Nov 2004
打屍套龍同隻BOSS感覺好似冇滅燼龍咁有威脅性

特別係屍套龍...慢到一個極點,除左識放氣扣血之外真係唔知有咩勁
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-18, 12:31 AM   #696
天空

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
笛 用咩屬性最好?

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-18, 07:35 AM   #697
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
笛唔係睇屬性,係睇音色
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-18, 11:18 AM   #698
STRIFE

引用:
作者: ゆり 查看文章
打屍套龍同隻BOSS感覺好似冇滅燼龍咁有威脅性

特別係屍套龍...慢到一個極點,除左識放氣扣血之外真係唔知有咩勁
屍套有威脅過boss, boss完全係肉塊

舊 02-01-18, 12:06 PM   #699
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-18, 01:36 PM   #700
pureman
Crazy Gamer

調查任d 報酬好過自由任好多
自由打4場蠻顎龍跌一隻牙
打兩次調查中兩隻牙仲有粒逆燐

標籤
Monster Hunter: World 攻略, 魔物獵人 世界

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Monster Hunter World | 已售︱攻略討論區已開 Hello MiMi 電視遊戲討論版 1024 12-30-17 08:16 PM
Monster Hunter X 狩技團集會所 野良猫 攻略及心得交流區 2213 02-22-17 09:04 PM
[賣] Monster Hunter 4G 爽神 買賣專區 1 01-10-16 01:25 AM
[放]Monster Hunter 4G 何金水 - 阿水 買賣專區 2 10-19-14 11:45 AM
Monster Hunter Frontier neo2046 PC電腦遊戲討論版 1051 01-05-10 06:19 PM

現在的時間是 10:09 AM

手機版 | APP版