Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-08-17, 11:27 PM   #951
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
中途斷左兩個2v3
結果都可以贏成5%
證明例行公事都要做到盡,唔好當贏硬

有陣時3個人可能仲好過有淨係識衝出去死嘅第四把水筆

玩雨砲個人企正隔離都唔攞.....就咁輸左
由手機版發出

此篇文章於 08-09-17 12:01 AM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-17, 01:18 AM   #952
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
拆碎拆到剩幾萬銀...

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-17, 02:59 AM   #953
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
作者: leungky1 查看文章
中途斷左兩個2v3
結果都可以贏成5%
證明例行公事都要做到盡,唔好當贏硬

有陣時3個人可能仲好過有淨係識衝出去死嘅第四把水筆

玩雨砲個人企正隔離都唔攞.....就咁輸左
由手機版發出
試過3對4 KNOCK OUT RANK A TOWER CONTROL
應該好早期斷左,但我唔覺打少個
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-17, 09:43 PM   #954
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
今日三文魚d支給武器超易用
可惜我唔得閒打

舊 08-09-17, 10:39 PM   #955
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
今日三文魚d支給武器超易用
可惜我唔得閒打
我覺得麻麻
兩把長距離太耗油
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-17, 03:11 AM   #956
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
https://www.twitch.tv/pkfuzzy
如果對手頂唔到..
Fuzzy 成日一人speed run 式開局打RANK ... 好痴線
2000 team power 都比佢屠

此篇文章於 08-10-17 03:15 AM 被 信長 編輯。
舊 08-10-17, 08:36 AM   #957
任仔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch ID3331-5879-8302
三文魚噴泉同傘兵 mode 其實點打?

我從使用 Tapatalk 的 Nexus 6P 發送
任仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-17, 09:17 AM   #958
野良猫
肥倫

引用:
作者: 任仔 查看文章

噴泉唔好亂咁行,難破船嘅話最好企船頭
隊友通常都企中間位等射

把遮企佢發射位置正面可以反彈粒彈一擊殺咗佢
反唔到最好都打爆佢粒彈先
舊 08-10-17, 10:49 AM   #959
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
作者: 任仔 查看文章

噴泉有得推斷,打開後愈光代表愈近隻野

傘兵係佢落地打就會有蛋
隻熊會提你ufo幾時黎吸蛋

catho7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-17, 10:50 AM   #960
亞比斯
Insane Gamer
初心者

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDterrykly
引用:
作者: 野良猫 查看文章
噴泉唔好亂咁行,難破船嘅話最好企船頭
隊友通常都企中間位等射

把遮企佢發射位置正面可以反彈粒彈一擊殺咗佢
反唔到最好都打爆佢粒彈先
我諗佢講緊特別關

打水制搵金魚 (打完水制會變噴泉)
簡單黎講就係不停開水制,直至搵到金魚王,不停打金魚王會出金珠
眾合網上不同流言同經驗,個水制閃唔閃發唔發光,同個水制有冇金魚王,並無必然關係
一係靠運氣

天降雪櫃(傘兵)
要係保鮮箱著地前擊破,就有金珠
小心會被大雪櫃偷珠, 要打走佢

其他詳情請睇頭版Q&A 有三文魚跑攻略
由手機版發出
亞比斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-17, 11:09 AM   #961
怪人怪人
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik
水位高低有關係, 開到高水位再搵附近既水制,
開到低水位,去遠D 先再開

同埋全部人都追金魚/交珠, 但冇人守地下D 珠就好易死

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者
怪人怪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-17, 11:14 AM   #962
任仔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch ID3331-5879-8302
引用:
作者: 亞比斯 查看文章
我諗佢講緊特別關
...
由手機版發出
謝解答, 呢兩關仲有好多人吾識打 (包括我)
琴日第一次打, 全隊吾知做乜
任仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-17, 06:43 PM   #963
信長
The Flash

「イカリング 2」で利用できる、アネモのゲソタウンが、明日 8/11~8/16 までの 6 日間、「Summer Vacation Collection」と称して、夏から秋にかけてのコーディネートにピッタリなアイテムラインナップになるという。
この機会にぜひ覗いてみてはいかがだろうか。

估唔到老任咁潮,又APP獨佔,又出時令野

舊 08-10-17, 07:51 PM   #964
信長
The Flash

昇左上A+,
已經輸左一半
見到個銀噴隊友,成日去唔關事的位置油地..完全唔回防同搶攻
3VS 4 比人壓住打.. 攻勢都無就輸左

舊 08-10-17, 08:08 PM   #965
天空

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
武器熟練 有咩用?

我升到 十幾 ~~支野都紅哂~~唔覺有咩唔同

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-17, 08:10 PM   #966
信長
The Flash

引用:
作者: 天空 查看文章
武器熟練 有咩用?

我升到 十幾 ~~支野都紅哂~~唔覺有咩唔同
每次5的倍數有EXP...
每個武都獨立計

舊 08-10-17, 08:14 PM   #967
天空

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
引用:
作者: 信長 查看文章
每次5的倍數有EXP...
每個武都獨立計
thx

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-17, 09:10 PM   #968
野良猫
肥倫

啲人去哂打MH,等好耐先齊人
舊 08-10-17, 09:16 PM   #969
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
啲人去哂打MH,等好耐先齊人
唔關事,有時d房等好耐...轉一轉房又冇野
全世界應該好多人玩,係有時派人房會kick住等好耐都唔齊腳

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 08-10-17 09:24 PM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-17, 09:31 PM   #970
信長
The Flash

我油地mode單對單立回有時輸得好肉酸
反而打ranking,好多位走可連殺幾個
可能攻同守到有特定位置.預計到咩位有人

舊 08-10-17, 09:32 PM   #971
野良猫
肥倫

引用:
作者: 赤武神 查看文章
唔關事,有時d房等好耐...轉一轉房又冇野
全世界應該好多人玩,係有時派人房會kick住等好耐都唔齊腳
見你開XX玩再睇埋你哩句感覺好冇說服力
舊 08-10-17, 09:35 PM   #972
信長
The Flash

Wallpaper
https://www.nintendo.co.jp/wallpaper/Summer_2017/

舊 08-10-17, 09:38 PM   #973
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
見你開XX玩再睇埋你哩句感覺好冇說服力
因我個fd list 20人online 9成玩緊splatoon 2
我頭先玩MH XX冇退出到,依家玩splatoon 2了 XD

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-17, 10:39 PM   #974
信長
The Flash

舊 08-10-17, 10:42 PM   #975
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
小橋場雨砲連續四次都偷到左上角轉彎後直路快速完事
咁就推番上B-
似乎唔多人理解條暗路嘅重要性
由手機版發出

此篇文章於 08-10-17 10:44 PM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM

現在的時間是 02:24 PM

手機版 | APP版