Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-03-17, 03:05 PM   #751
八仙果
God of Gamer
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: 貓太部 查看文章
水桶係咪新嘢?
上集無?
應該要修改吓喇,
淨係移動速度慢個缺點唔夠,
返而俾返正常移速佢,
減佢攻速同少少容量就正常,
哩d咁嘅招點可能攻速咁鬼快,中一嘢已經重傷,
仲要一秒可以潑2、3嘢,當嗰個玩家唔太活躍移動,
淨係守住一個高位,你啲手槍已經唔駛點行過去附近........
就算潑中少少再俾人補槍就可以死得......
上集都有。

今集覺得用遠距武器係非常有利。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-17, 03:08 PM   #752
八仙果
youtube 頻道

Nintendo Switch ID3414-6520-7624
wink

引用:
銀噴同水桶根本係過咗火嘅嘢,
但習慣用手槍要求命中高開嘅,
用水桶反而唔慣,不過水桶好似難取得高分,
就算殺8-9個人,好多時都係排第三第四.......

銀噴又係攪笑,噚晚試過一局,對面4個全銀槍,
全局入面不停見對方有人死,一直下風,但最後俾佢地贏咗,
原因係最後佢地放棄對決,不斷走路,我先發現,銀槍塗地走路好快,
我塗得地又追唔到,又冇理由我唔塗地就直接去追.......
最後我地四人平均每人殺6-8人,佢地只殺1-2人,但大比數被塗贏......
係,所以銀色噴槍玩油地一流,
係我嘅最愛。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
舊 08-03-17, 03:16 PM   #753
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
初心疑問

聽日個fes,玩完後攞到d海螺要lv30先用得嗎?
還是未夠lv30會直頭無海螺送?

舊 08-03-17, 03:16 PM   #754
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
作者: MrStark 查看文章
想問下salmon run, 我係部屋檢索場,但係成日都話冇場,點樣先玩到?

我剛剛10lv
我係揀第一個,
正常好快有人玩。

舊 08-03-17, 03:20 PM   #755
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
作者: anyone 查看文章
regular填色重要過殺人啦
咁多香港人鐘意呂布上身去衝唔填色loop3分鐘
你地慢慢殺啦
早排見啲人一開波油地,
好多都衝晒去對面,
如果勁嘅就有用,殺到人又可油地。

近來多返啲人油返自己嗰邊嘅地,
尤其是重新的周圍,
有時差 0.1% 就响呢度。

舊 08-03-17, 03:32 PM   #756
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
初心疑問

聽日個fes,玩完後攞到d海螺要lv30先用得嗎?
還是未夠lv30會直頭無海螺送?
兩個都是入手方法,LV30 不是使用海螺限制, 你LV1 完左fest 用都可用海螺
FEST LV 總EXP 只是184... WIN 1 場有5-7 點,好快滿

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-17, 04:10 PM   #757
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: Nicklaus 查看文章
regular 噴槍根本就OP,主武油地優勢令集氣太快,之後大技對戰局個影響力唔洗解釋

綠水桶應該係現時綜合最強武器啦,上面唔少版友都有講到
但面對狙擊既不利同其他武器都差無幾,對面神狙你攞咩都一樣係焗走第二條路

ink armor個效果改做自身範圍內(有狙咁遠都OK)隊友已經好合理

至少我自己都成日開場搵D少人位儲氣,上左甲先去打》無甲又儲氣》LOOP
狙殺人勁係應該,因為缺點都好多,
同埋用得勁都係有技巧、操控快速準確嘅人,
所以覺得冇問題,但水桶同銀噴要求抵好多~
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-17, 04:18 PM   #758
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
狙殺人勁係應該,因為缺點都好多,
同埋用得勁都係有技巧、操控快速準確嘅人,
所以覺得冇問題,但水桶同銀噴要求抵好多~
勁狙勁在COVER 到全場.... 人少會縮打回防.. 比隊友飛過黎, 攻守兼備
RANKING 如果見狙都會上車,都知佢勁到自信一個點, 車上狙殺晒你對面高位防衛.. 殺人地狙都仲得.. 個3個隊友free 晒,可遊走瓦解防線

舊 08-03-17, 04:37 PM   #759
信長
The Flash

要贏銀噴軍團唔難,殺到出唔到村就最好,
或者將地圖斬一半... 後半油晒... 一定要有一兩個守中間 .. 其他人搵人殺,殺到咁上下..
再收窄佢地範圍,殺得多就自然無SP
佢地有鋪隱走去D 窿罅/人地色去油儲必..

要有默契就真,自己隊唔好太亂走,守好D 大位佢地就偷唔到
殺得太前,有時走甩一兩個比佢地偷地就可能會GG

試過好多次板場, 隊友亂走,人地噴.你又去補而唔係搵佢殺, 只計噴一定輸.跟左人地節奏
你守好D伏佢, 佢地一定撲去你D 色意為無人,好好殺
我死守中間我攞晒又顧左顧右,隊友又亂走唔守... 最後殺得多,依然輸...

此篇文章於 08-03-17 04:54 PM 被 信長 編輯。
舊 08-03-17, 04:49 PM   #760
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 信長 查看文章
要贏銀噴軍團唔難,殺到出唔到村就最好,
或者將地圖斬一半... 後半油晒... 一定要有一兩個守中間 .. 其他人搵人殺,殺到咁上下..
再收窄佢地範圍,殺得多就自然無SP
佢地有鋪隱走去D 窿罅/人地色去油儲必..

要有默契就真,自己隊唔好太亂走,守好D 大位佢地就偷唔到
殺得太前,有時走甩一兩個比佢地偷地就可能會GG
我習慣殺到人地老家
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-17, 05:58 PM   #761
信長
The Flash

舊 08-03-17, 06:47 PM   #762
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 八仙果 查看文章
早排見啲人一開波油地,
好多都衝晒去對面,
如果勁嘅就有用,殺到人又可油地。

近來多返啲人油返自己嗰邊嘅地,
尤其是重新的周圍,
有時差 0.1% 就响呢度。
上集試過係一開波四條友衝前滅哂對面,然後佢哋就出唔番嚟直到完場
我哋只係油咗2X%
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-17, 08:28 PM   #763
信長
The Flash

原來三文魚鐵傘... 正常打佢都開兩次先死....
計晒角度打正佢射的雨雲彈,會反彈中番佢.. 咁佢就直接死

舊 08-03-17, 10:21 PM   #764
空調
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2004
潮漲點打 又冇路 又多怪

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 08-03-17, 10:35 PM   #765
張飛後代
Ultimate Gamer
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
http://sp.nicovideo.jp/watch/sm31683817

又係イカ大喜利時間。

舊 08-03-17, 11:01 PM   #766
信長
The Flash

引用:
作者: 空調 查看文章
潮漲點打 又冇路 又多怪

Sent from my iPhone using Gaforum
用大技.唔好貪回收.. 打多D 怪

舊 08-03-17, 11:31 PM   #767
SilverShadow
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2012
引用:
原來三文魚鐵傘... 正常打佢都開兩次先死....
計晒角度打正佢射的雨雲彈,會反彈中番佢.. 咁佢就直接死
點為知計晒角度?
準備射炮前就正前方射定支炮?
SilverShadow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-17, 11:38 PM   #768
信長
The Flash

引用:
作者: SilverShadow 查看文章
點為知計晒角度?
準備射炮前就正前方射定支炮?
佢支飛彈射前有方向

舊 08-04-17, 12:06 AM   #769
信長
The Flash

見佢3人上車
一個炸彈殺3個

另外.魚炮舞台好似中路多左塊勁高的板.. 重生都唔方便

此篇文章於 08-04-17 12:22 AM 被 信長 編輯。
舊 08-04-17, 01:32 AM   #770
信長
The Flash

停車場天台

偷到上黎尼個位,殺完人後,再伏佢
那個位殺完人,佢都係想報復去番被殺現場...用D 角度就睇到上面有個人跳落黎

立即扇個炸彈過去... 又殺多次

舊 08-04-17, 07:26 AM   #771
信長
The Flash

https://www.twitch.tv/videos/164167581
前半似SPEED RUN後半私人房實力比較接近

人地咁打....
殺晒潛在威脅,開晒路先去馬..
玩埋天線進攻玩空戰
見佢行高半格邊位可能都易跳有位走

此篇文章於 08-04-17 07:34 AM 被 信長 編輯。
舊 08-04-17, 09:35 AM   #772
野良猫
肥倫

發覺自己用紅雙槍比銀噴拎得仲高分
舊 08-04-17, 09:53 AM   #773
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: 野良猫 查看文章
發覺自己用紅雙槍比銀噴拎得仲高分
高手同凡人嘅分別
我點都無法用得順過銀噴

尋晚再打一輪,用銀噴除非俾人不停追殺,否則可以keep到900~1xxx一場
但打rank睇黎真係要先再儲下gear先,鯉魚之外完全唔夠打

舊 08-04-17, 10:01 AM   #774
野良猫
肥倫

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
高手同凡人嘅分別
我點都無法用得順過銀噴

尋晚再打一輪,用銀噴除非俾人不停追殺,否則可以keep到900~1xxx一場
但打rank睇黎真係要先再儲下gear先,鯉魚之外完全唔夠打
鐘意紅雙槍高機動,打起上嚟爽啲吧
油地的話分數係好高,但對人戰真係新手級
始終槍系瞄人太差,耍帥碌完後都係被人殺到,一場都係殺到5個左右,仲要對面唔係勁

而且見過有啲人真係唔會打個收發站
我成支放响敵陣入面都冇人理,耍帥被殺後我都即時跳番去敵陣再油過然後放sp

而且嗰把武器用得熟自然勁
你叫我用狙嘅話肯定被人咒罵死
用靈格我都唔掂

此篇文章於 08-04-17 10:15 AM 被 野良猫 編輯。
舊 08-04-17, 10:10 AM   #775
SilverShadow
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2012
引用:
佢支飛彈射前有方向
對呀
較正返去正面瞄住飛彈射前方向
但駛唔駛佢發射之前就不斷對住佢開火?
定係佢一發射先再射粒炮

之前試過發射前不停開火殺過佢一兩次 (當時唔太知咩事佢就死左)
不過有D武器又好似唔得咁
SilverShadow 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM

現在的時間是 03:51 PM

手機版 | APP版