Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-02-17, 06:00 PM   #726
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
水桶係咪新嘢?
上集無?
應該要修改吓喇,
淨係移動速度慢個缺點唔夠,
返而俾返正常移速佢,
減佢攻速同少少容量就正常,
哩d咁嘅招點可能攻速咁鬼快,中一嘢已經重傷,
仲要一秒可以潑2、3嘢,當嗰個玩家唔太活躍移動,
淨係守住一個高位,你啲手槍已經唔駛點行過去附近........
就算潑中少少再俾人補槍就可以死得......
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-17, 06:10 PM   #727
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
完全講到銀噴最常出現嘅戰果
始終油地先係regular match嘅重點,呢支槍交突晒功課
殺人只能阻礙人地油地,但唔會有佔地加乘

當然換成打rank時,銀槍會因為規則唔同左而無咁大功效
某d武器有某程度優勢好正常,
但死到咁都仲發揮到咁程度就離哂罩~
如果最後30秒我地被滅團就話輸得心服,個個都生偶偶喺度.....
最後睇住四隻馬騮仔散開周圍走,無晒辦法......
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-17, 06:30 PM   #728
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
我好少上到1000
平均7XX~9XX
都叫有心油地
尋日幾場用銀槍嘅都得5XX-6XX
仲要幾次開地圖都只見佢Neet 響高位唔跟人突圍......
不過換過角度諗,可能都只能靠銀槍先做到呢個成績
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-17, 06:43 PM   #729
MrStark
Junior Member

註冊日期: Aug 2017
想問下salmon run, 我係部屋檢索場,但係成日都話冇場,點樣先玩到?

我剛剛10lv
MrStark 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-17, 07:07 PM   #730
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
ヒッセン上集好似都有
只係無而家果個咁快同D技能組咁配
而家個桶根本sub又勁、SP又勁,無死角

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-17, 07:08 PM   #731
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: MrStark 查看文章
想問下salmon run, 我係部屋檢索場,但係成日都話冇場,點樣先玩到?

我剛剛10lv
唔係機鋪... 那個LOCAL 用..
你地圖左面上去就有... OR X最底魚ICON .換獎品就隔離櫃台
入左鋪頭,第一個Online 打.不過要過左單人教學MODE 先

此篇文章於 08-02-17 07:11 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-17, 07:09 PM   #732
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: leungky1 查看文章
都叫有心油地
尋日幾場用銀槍嘅都得5XX-6XX
仲要幾次開地圖都只見佢Neet 響高位唔跟人突圍......
不過換過角度諗,可能都只能靠銀槍先做到呢個成績
由手機版發出
900左右都仲可以接受 可能死多左一兩次比人圍
但得700都無果D就代表佢成場咩都無做過

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 08-02-17 07:29 PM 被 鈴蘭 編輯。
舊 08-02-17, 07:17 PM   #733
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
咁綠水桶係幾屈
有水彈都可做COMBO... R.ZR .對手就死
個SP 就甲,仲回滿油, 打得勁,可以連殺對手

舊 08-02-17, 07:21 PM   #734
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
[廢話]
想有高分好簡單,保持長期都响個場度油地
簡單講即係要少啲重生
[/廢話]

用銀噴槍場場800以上真係正常,冇嘅話唔一定代表冇做嘢,而係死得太多浪費哂啲時間
就算避開哂啲敵人淨油地+冇乜點重生都一定過千
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-17, 07:28 PM   #735
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 信長 查看文章
咁綠水桶係幾屈
有水彈都可做COMBO... R.ZR .對手就死
個SP 就甲,仲回滿油, 打得勁,可以連殺對手
水袋本身已經OP,唔係上集點會係咁鬧輕滾筒
佢嘅作用應該只係用嚟開路或者嚇退敵人,依家傷害太高搞到變咗玩COMBO

今集食正冇試扣幾多,上集一發食正已經扣6X,捕多槍乜都冇
上集水槍+水袋都好多人用

尋晚都遇到個雙水神人,又係先一記水袋困住你然後補槍
想埋身?佢用超級著地
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-17, 07:31 PM   #736
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
regular填色重要過殺人啦
咁多香港人鐘意呂布上身去衝唔填色loop3分鐘
你地慢慢殺啦

此篇文章於 08-02-17 07:44 PM 被 anyone 編輯。
anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-17, 07:45 PM   #737
信長
The Flash

引用:
作者: 野良猫 查看文章
水袋本身已經OP,唔係上集點會係咁鬧輕滾筒
佢嘅作用應該只係用嚟開路或者嚇退敵人,依家傷害太高搞到變咗玩COMBO

今集食正冇試扣幾多,上集一發食正已經扣6X,捕多槍乜都冇
上集水槍+水袋都好多人用

尋晚都遇到個雙水神人,又係先一記水袋困住你然後補槍
想埋身?佢用超級著地
我就係食唔少 尼個COMBO,拍拍兩聲就死. 尤其佢地高位用,對手都未見過就死左...
今集我嘗試咁用... 昇到30 lv都殺唔少新手.. 打RANK就唔係夠力打上去...
不過D 勁人就係唔同境界

此篇文章於 08-02-17 07:49 PM 被 信長 編輯。
舊 08-02-17, 08:15 PM   #738
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

スシコラ由上集勁到而家啦,唔係新聞

ペルソナ5

隨時更新
舊 08-02-17, 08:40 PM   #739
張飛後代
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
而家先至發現今集試射場冇左有加防Gear效果既標靶⋯即係家陣要計算對加防敵人既傷害需要用計數機?

舊 08-02-17, 10:38 PM   #740
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 張飛後代 查看文章
而家先至發現今集試射場冇左有加防Gear效果既標靶⋯即係家陣要計算對加防敵人既傷害需要用計數機?
根本都無左加防Gear

ペルソナ5

隨時更新
舊 08-03-17, 12:05 AM   #741
任仔
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID3331-5879-8302
咁防爆風點計?

我從使用 Tapatalk 的 Nexus 6P 發送
任仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-17, 03:06 AM   #742
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
作者: 貓太部 查看文章
水桶係咪新嘢?
上集無?
應該要修改吓喇,
淨係移動速度慢個缺點唔夠,
返而俾返正常移速佢,
減佢攻速同少少容量就正常,
哩d咁嘅招點可能攻速咁鬼快,中一嘢已經重傷,
仲要一秒可以潑2、3嘢,當嗰個玩家唔太活躍移動,
淨係守住一個高位,你啲手槍已經唔駛點行過去附近........
就算潑中少少再俾人補槍就可以死得......
其實勁在慳油同配搭好
2下死我覺得算係油桶本身既特色
仲有其他武都係1/2下死

要改我覺得要改件甲唔好全場有效

catho7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-17, 09:26 AM   #743
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: anyone 查看文章
regular填色重要過殺人啦
咁多香港人鐘意呂布上身去衝唔填色loop3分鐘
你地慢慢殺啦
其實對面個勢差一定殺人先
但調轉的話,一定係油地先,而且有幾遠油幾遠,反正硬碰唔到,同埋有機會拉散對方黎打

splatoon好玩在時間少場細但好多玩法
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-17, 09:46 AM   #744
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
唔殺人點keep住對方D人聯合唔到

一開頭兩三個人衝上去殺,留一個油D邊位
respawn個陣又可以油下
太早偷雞上去油人地撻地冇用
都係中場不斷殺人keep係自己優勢
基本上係最後一分鐘個下邊邊制到個場,用30秒油左大半個場都好難俾人反cup

相反成日一開波衝出去打,俾人2-3圍1
我死左望住個地圖,自己隊友3人油地油到好似填色比賽咁,連D角都油到靚一靚你仲火滾

舊 08-03-17, 10:56 AM   #745
anyone
The One
↘嫁

PSN  IDRitsuZui
引用:
作者: qwe 查看文章
其實對面個勢差一定殺人先
但調轉的話,一定係油地先,而且有幾遠油幾遠,反正硬碰唔到,同埋有機會拉散對方黎打

splatoon好玩在時間少場細但好多玩法
問題係衝埋去係咁死丫嘛
唔夠打都行埋去咁勇猛點玩

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-17, 12:11 PM   #746
張飛後代
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
根本都無左加防Gear
開始玩冇耐唔知道呢樣野,嘻嘻!
(不過又突然想出現加左墨水裝甲既標靶⋯不過實戰有邊個會同墨水裝甲過意唔去

舊 08-03-17, 12:48 PM   #747
信長
The Flash

原來APP 顯示P 數的一頁, 有Wallpaper 送...
個app 好多位都未完善. 可以按下去的位應該加D 白邊
好多位你都跟本唔知你按左會唔會有反應, 仲有你按左佢又唔反白,反灰 ..

舊 08-03-17, 01:14 PM   #748
Nicklaus
Crazy Gamer
二クラス

註冊日期: Dec 2004
regular 噴槍根本就OP,主武油地優勢令集氣太快,之後大技對戰局個影響力唔洗解釋

綠水桶應該係現時綜合最強武器啦,上面唔少版友都有講到
但面對狙擊既不利同其他武器都差無幾,對面神狙你攞咩都一樣係焗走第二條路

引用:
作者: catho7 查看文章
要改我覺得要改件甲唔好全場有效

ink armor個效果改做自身範圍內(有狙咁遠都OK)隊友已經好合理

至少我自己都成日開場搵D少人位儲氣,上左甲先去打》無甲又儲氣》LOOP
Nicklaus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-17, 01:17 PM   #749
信長
The Flash

https://clips.twitch.tv/DoubtfulKits...eOptimizePrime

https://clips.twitch.tv/LazyViscousDonkeyPupper

我都好鍾意專登搞D 狙, 可能比佢打死幾次, 不過搞住佢對戰況有幫助,殺到一次就勁開心

舊 08-03-17, 02:31 PM   #750
信長
The Flash

有個日本仔邀我, 我唔識日文,唔應佢機
個名個 叫3/4 ** 隊,明顯3 缺1

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM

現在的時間是 05:17 PM

手機版 | APP版