Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 07-31-17, 04:03 PM   #676
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
其實水桶係咪做錯咗....
攻擊力高,又遠又散,攻速快,仲潑到上高位嗰下抵死....
容量都唔少,
塗地都唔算差,仲好過好多重火槍......
見到水桶都好煩,有咩弱點?
次次見都係殺人最多.......正面經常可以一個打二個......
仲唔駛點走位......
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-17, 04:49 PM   #677
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
用炸彈嚇佢... 鬥走位.玩地形炸佢
射程好過佢會有利少少

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-17, 05:09 PM   #678
任仔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch ID3331-5879-8302
水筒見人用就好勁, 自己用就好廢
高低差用落無油掃咁好
任仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-17, 05:14 PM   #679
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
雷神步唔跳算唔算係雷神步?? 我見D 人 :魷魚>人.射地>魷魚>人.射地..
今日用豆槍咁樣step玩RANK ,狂兜去人後面拍拍拍

舊 07-31-17, 05:34 PM   #680
信長
The Flash

舊 07-31-17, 05:42 PM   #681
信長
The Flash

https://www.youtube.com/playlist?lis...xwCDU0DHXwc9c2
注意:splatoon 1 的..
武器,技能有唔同,不過大致好多野都用得番

舊 07-31-17, 05:59 PM   #682
信長
The Flash

フェスについて新たな情報が判明したぞ!
通常のナワバリバトルで選ばれる2ステージに加え、フェスの時だけ「ミステリーゾーン」という特殊なステージが選ばれることがあるぞ。
なんとこのミステリーゾーン、フェスが開催されるたびに違った形になるということだ。

舊 07-31-17, 08:13 PM   #683
jimmysinn91
Junior Member

註冊日期: Mar 2014
Nintendo Switch IDSW-3994-0070-2428
PSN  IDjimmyltsinn
尋日同個 fd 兩個油桶打 regular (rank 19 / ~16, 兩個都係今集第一次玩) …
基本上初上手都好都可以輕鬆殺人, 好幾場都係兩個各自殺 1x (仲要係同一邊 … 壓到對面好慘
求其潑都中到人, 一次對面死唔去就掉多粒彈過去 … 對面完全冇得還擊
之後實會再 nerf 多次啦
jimmysinn91 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-17, 08:21 PM   #684
信長
The Flash

咁多粉腸輸一半時就斷走左... RANKING 都係咁,
睇名係HK ACC..

此篇文章於 07-31-17 08:30 PM 被 信長 編輯。
舊 07-31-17, 09:05 PM   #685
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 信長 查看文章
https://docs.google.com/document/d/1...KhzGloadc/edit
Salmon Run 攻略. BY 矢作萌花巴打
連登睇到的
大抵上認同 但要一提
Jet其實係可以打死飛彈怪
覺得太多boss要處理既 唔好諗即刻開jet去殺

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-17, 09:36 PM   #686
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
作者: jimmysinn91 查看文章
尋日同個 fd 兩個油桶打 regular (rank 19 / ~16, 兩個都係今集第一次玩) …
基本上初上手都好都可以輕鬆殺人, 好幾場都係兩個各自殺 1x (仲要係同一邊 … 壓到對面好慘
求其潑都中到人, 一次對面死唔去就掉多粒彈過去 … 對面完全冇得還擊
之後實會再 nerf 多次啦
地位似上集輕滾,無咩技術都殺到人

catho7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-17, 10:51 PM   #687
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
同人打咗場超合拍三文
3WAVE加埋拎咗成74粒魚子,仲要順利到SP都唔記得用
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-17, 11:33 PM   #688
信長
The Flash

上集最盡都A
推塔上左A-.. 搶炮連輸7場...
三mode獨立,要諗計打上去 >.<

舊 07-31-17, 11:34 PM   #689
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:

1.日版 8月4日(五) 2:00PM-8月5日(六)2:00PM
2.歐版 8月5日(六)1:00AM- 8月6日(日)1:00AM
3.美版 8月5日(六)正午12:00PM- 8月6日(日) 正午12:00PM
Q1:請問2美版同3歐版時間有冇修正埋香港地區架???

Q2:我唔小心手快選錯左陣型,請問有冇得改架??

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-17, 11:40 PM   #690
信長
The Flash

引用:
作者: mrk 查看文章
Q1:請問2美版同3歐版時間有冇修正埋香港地區架???

Q2:我唔小心手快選錯左陣型,請問有冇得改架??
我POST的是香港時間,你跟番得啦, 我都怕計錯
https://splatoonwiki.org/wiki/Splatfest

選錯..無得搞,可能錯有錯著最後贏呢

此篇文章於 07-31-17 11:51 PM 被 信長 編輯。
舊 07-31-17, 11:42 PM   #691
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
依家搶塔C係好多人唔識防守
前線用個水桶或雙槍都夠殺上B-
不過B又係另一個世界......

話說個App 幾時肯加埋三文魚嘅戰果分析(員工通訊)?
幾想睇到一張記住一路以嚟交到功課嘅工卡......
由手機版發出

此篇文章於 07-31-17 11:51 PM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-17, 11:19 AM   #692
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: 貓太部 查看文章
其實水桶係咪做錯咗....
攻擊力高,又遠又散,攻速快,仲潑到上高位嗰下抵死....
容量都唔少,
塗地都唔算差,仲好過好多重火槍......
見到水桶都好煩,有咩弱點?
次次見都係殺人最多.......正面經常可以一個打二個......
仲唔駛點走位......
好多時水桶都唔會走位,
佢嘅弱點係走位慢,
要走位反擊。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-17, 11:23 AM   #693
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
雷神步唔跳算唔算係雷神步?? 我見D 人 :魷魚>人.射地>魷魚>人.射地..
今日用豆槍咁樣step玩RANK ,狂兜去人後面拍拍拍
唔跳有唔跳嘅好,
冇咁易畀人跟到,
一跳起,實見到你。

我係習慣長按墨魚掣,
墨魚 > 人,左右各射地 > 墨魚 > 人,左右各射地

左右各射地的意思是,
不要只向單一方向,
好處是面積較大,可以游的地方較多,
有時畀人填返,好多時對家係單一方向射,
你就係靠嗰一個身位走或埋身攻擊及反擊。

另一個好處是,
逃走都多啲選擇,等人跟你唔到。

而且射墨、吸墨、射墨、吸墨,
唔會咁快冇墨。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]

此篇文章於 08-01-17 11:32 AM 被 八仙果 編輯。
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-17, 11:34 AM   #694
信長
The Flash

舊 08-01-17, 12:12 PM   #695
信長
The Flash

引用:
作者: 八仙果 查看文章
唔跳有唔跳嘅好,
冇咁易畀人跟到,
一跳起,實見到你。

我係習慣長按墨魚掣,
墨魚 > 人,左右各射地 > 墨魚 > 人,左右各射地

左右各射地的意思是,
不要只向單一方向,
好處是面積較大,可以游的地方較多,
有時畀人填返,好多時對家係單一方向射,
你就係靠嗰一個身位走或埋身攻擊及反擊。

另一個好處是,
逃走都多啲選擇,等人跟你唔到。

而且射墨、吸墨、射墨、吸墨,
唔會咁快冇墨。
我噴多D 墨先.. 掛住周圍搵目標
成日比D射程遠射唔中個身.不過隻腳無位行,之後比佢殺左

舊 08-01-17, 12:37 PM   #696
信長
The Flash

舊 08-01-17, 02:06 PM   #697
信長
The Flash

運魚真係輸死我, 我搶炮打反擊,永遠係無人支援.. 打防守,佢地又一齊死...
隊友運魚,又走條遠路, 我都拉遠少少截對方,
3個運魚都係一齊企一齊死, 佢地炸彈都唔多用.. 點掩護,
太多因素控制唔到, 都未計對面有一兩識玩
反正都係GG, 用防罩+spawn punisher 殺對面算數

此篇文章於 08-01-17 04:01 PM 被 信長 編輯。
舊 08-01-17, 02:13 PM   #698
空調
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2004
祭典得一日咁快打完?
星期5晚冇乜時間打

舊 08-01-17, 02:43 PM   #699
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
我唔明點解3個隊友見到彼此響終點
就覺得第4個剛剛復活跳番嚟嘅人係攞住個雨砲,可以原地等KO囉
結果個砲重置中央,輸推進分,爆左墨管,爆埋我條血管......
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-17, 03:24 PM   #700
信長
The Flash

立即訂完再ADD FD... 希望接受ADD...
最少2個swin 先收貨.. 唔得就再入佢場,再訂

此篇文章於 08-01-17 03:26 PM 被 信長 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM

現在的時間是 04:18 PM

手機版 | APP版