Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 07-27-17, 02:32 PM   #551
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: eatingking 查看文章
想問下, 其實regular個分大約係點計?
點解上網見d人輸都有成10xx-11XX分
我平時多數(輸)都係7xx-8xx分
最多都係9xx
我已經放油地為首, 殺人為次
好想知點樣可以再拎高d分
油白地/ 油對方的地

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-17, 02:36 PM   #552
任仔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch ID3331-5879-8302
引用:
作者: eatingking 查看文章
想問下, 其實regular個分大約係點計?
點解上網見d人輸都有成10xx-11XX分
我平時多數(輸)都係7xx-8xx分
最多都係9xx
我已經放油地為首, 殺人為次
好想知點樣可以再拎高d分
油地, 剎人 同 出大技都會加分
任仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-17, 02:52 PM   #553
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
隊友成日搶炮,又運唔遠

舊 07-27-17, 03:46 PM   #554
任仔
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID3331-5879-8302
引用:
作者: 信長 查看文章
隊友成日搶炮,又運唔遠
油地班豬隊友淨係識守住油門口真係好灰 ...
上集雖然少人玩, 但冇咁多雷 多數香港人 ID
舊 07-27-17, 04:10 PM   #555
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: 任仔 查看文章
油地班豬隊友淨係識守住油門口真係好灰 ...
上集雖然少人玩, 但冇咁多雷 多數香港人 ID
勁絕望,睇住佢地油極都係自己門口附近...

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-17, 04:13 PM   #556
任仔
Crazy Gamer

引用:
作者: fami~yan 查看文章
係, 連想借個人 super jump 既機會都冇
就算比我衝到出去都冇用 佢地吾會 follow 上

此篇文章於 07-27-17 04:16 PM 被 任仔 編輯。
舊 07-27-17, 04:18 PM   #557
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
佢哋好盡責,見自己屋企淨少少未油都會油番靚佢

尋日有場我已經殺哂對面啲人佢哋都唔推前戰線neet响屋企範圍得我响中場油,然後對面復活圍死咗我,然後戰線又變番中場到屋企附近
最後輸幾%,嬲到我呢
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-17, 04:25 PM   #558
任仔
Crazy Gamer

引用:
作者: 野良猫 查看文章

尋日有場我已經殺哂對面啲人佢哋都唔推前戰線neet响屋企範圍得我响中場油,然後對面復活圍死咗我,然後戰線又變番中場到屋企附近
最後輸幾%,嬲到我呢
I know your feel bro, 嬲到要出 room 再入, 咁都遇返就無計

此篇文章於 07-27-17 04:34 PM 被 任仔 編輯。
舊 07-27-17, 04:29 PM   #559
fami~yan
Game Master

Nintendo Switch ID302513154147
引用:
I know your feel bro, 嬲到要出 room 再入, 咁到遇返就無計
最慘係隻GAME排隊冇得走,明知豬隊友都要硬食

非洲人...
舊 07-27-17, 04:35 PM   #560
任仔
Crazy Gamer

有時 3 打 4 如果識打既真係好過 match 豬隊友
舊 07-27-17, 04:38 PM   #561
芝麻糊
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2006
好明白....就算我呢啲新手玩都識盡量向前油...

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 07-27-17, 04:39 PM   #562
fami~yan
Game Master

引用:
有時 3 打 4 如果識打既真係好過 match 豬隊友
咁又唔係既,守下門口都有D用既,比起死衝爛衝/AFK都可以既...

非洲人...
舊 07-27-17, 04:49 PM   #563
野良猫
肥倫

引用:
咁又唔係既,守下門口都有D用既,比起死衝爛衝/AFK都可以既...
唔係衝而係將戰線推前
人哋嚟到啪啪啪你就玩完人哋進攻拆埋你前花園

至少都要將戰線推過咗中場先守吧
Neet响屋企中場都唔去油搶有利位封住對面行動仲點贏
舊 07-27-17, 04:54 PM   #564
蒼之星雲
黑暗領域

註冊日期: Aug 2005
我都係油屋企既人,不過係邊行邊油
之後就可以高速儲技返戰場

引用:
可能葉問曾經講過油屋企都好重要

此篇文章於 07-27-17 04:57 PM 被 蒼之星雲 編輯。
蒼之星雲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-17, 04:56 PM   #565
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
要唔打人淨油地都贏除非隊友給力
但試過好幾場都係自己一個油到上敵陣後望番地圖
中間已經被佔領,屋企被強姦咗一半

尋日又遇到啲neet,唔推戰線死守家園,又輸
Neet次次都有架啦
最後20秒囉著支.52係最前線連殺三個 然後都可以發現中間全部都未油佢地仲發緊夢係自己屋企唔落去

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-17, 04:58 PM   #566
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 天野 查看文章
油定殺人好?好難講
有時手風順就殺多幾個人
有時唔順咪油下油
冇話一定要點做
呢個就係Splatoon既好玩之處
好多時最後三十秒係勝負關鍵
就係正正因為最後三十秒係勝負關鍵先更加要殺人
你估個個對手都係neet咩
你back door得幾勁都好,你隊友死晒佢地直衝你屋企去油已經一定唔會比你嬴
殺人既目的就係要令對面無時間油地丫嘛.......

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 07-27-17, 05:14 PM   #567
任仔
Crazy Gamer

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
就係正正因為最後三十秒係勝負關鍵先更加要殺人
你估個個對手都係neet咩
你back door得幾勁都好,你隊友死晒佢地直衝你屋企去油已經一定唔會比你嬴
殺人既目的就係要令對面無時間油地丫嘛.......
其實高手既話, 殺人先係王道
試過比人殺到出吾到門口你就明

此篇文章於 07-27-17 05:33 PM 被 任仔 編輯。
舊 07-27-17, 05:28 PM   #568
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
其實高手既話, 殺人先係王道
比人試過殺到出吾到門口你就明
其實個道理好簡單 唔殺人淨係係度油 佢又唔殺你跟著你尾油番D地
咪即係件事無進展過sosad

ペルソナ5

隨時更新
舊 07-27-17, 05:33 PM   #569
fami~yan
Game Master

引用:
唔係衝而係將戰線推前
人哋嚟到啪啪啪你就玩完人哋進攻拆埋你前花園

至少都要將戰線推過咗中場先守吧
Neet响屋企中場都唔去油搶有利位封住對面行動仲點贏
我知,但有D真係好明顯上前又冇點油過地就死左果D,完全推唔到條線上去,俾隊友JUMP都趕唔切..

非洲人...
舊 07-27-17, 05:34 PM   #570
芝麻糊

註冊日期: Oct 2006
想問有無得賣裝/武拎錢架?

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 07-27-17, 08:00 PM   #571
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
塔防不知不覺就打左上B-
啲重火力槍越嚟越啱用
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-17, 08:36 PM   #572
信長
The Flash

今日見有人用地雷當偵測器咁用, 唔係放去前線用
佢放左去自己半場某個高位, 如果有敵人去偷位,殺唔殺到都無所謂,一爆佢就知,之後佢立即回防

引用:
作者: 芝麻糊 查看文章
想問有無得賣裝/武拎錢架?
無...
來日方長,除左3星裝,其他唔急買

此篇文章於 07-27-17 08:43 PM 被 信長 編輯。
舊 07-27-17, 09:03 PM   #573
任仔
Crazy Gamer

其實地雷係點玩法? 永久有效?

我從使用 Tapatalk 的 Nexus 6P 發送
舊 07-27-17, 09:18 PM   #574
野良猫
肥倫

唔知係咪槍關係,今日啲三文友幾勁
舊 07-27-17, 09:36 PM   #575
信長
The Flash

引用:
其實地雷係點玩法? 永久有效?

我從使用 Tapatalk 的 Nexus 6P 發送
使用者死左仲在場, 不過比對方墨水射中個位會解左,
唔太易真係殺到人,可能用得唔好
我都係放去細範圍高位..走佬用..企位時放一兩個當護身
試過舞台我行去兩邊鐵絲網,好揚比人見到,
佢下面想射上黎,我一早計好晒位,下面有地雷,炸死左佢,好偷快

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM

現在的時間是 11:07 AM

手機版 | APP版