Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 07-24-17, 01:59 PM   #376
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章

水位唔升都一樣啦
我試過兩條蛇兩架車又塔又食人魚
總有辦法迫你埋死角
水位低可以多啲位走嘛

個場已經縮細咗仲要有啲位係鐵絲網
又補唔到油又潛唔到走

尋日差9exp升一級都打咗成粒幾鐘先升到
Wave3好在係响淺灘,大把位走
一見達標個個即時有咁遠走咁遠
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-17, 02:06 PM   #377
野良猫
肥倫

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
基本上兩支塔 兩隻炸彈你清唔到已經夠滅團:o)
由手機版發出
尋日啲支給武器又冇狙幫手打炸彈,仲要俾把死人掃
又要埋身潑威力又低,打條肥魚都要四五下先爆

炸彈我反而唔係太怕
我怕落雨再俾人追打
試過為咗避雨同塔靠邊站跟手俾隻肥魚推咗落海
舊 07-24-17, 02:08 PM   #378
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
垃圾筆會比細魚圍到無墨水然後死

anyone 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-17, 02:21 PM   #379
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: leungky1 查看文章
三文魚個觀察報告寫話有個同渠蓋有關嘅突發現象
有無人見過?
有,地圖好多渠蓋開關,
你要射爆佢,會噴魚仔或金身三文魚
噴魚仔=賭錯, 金身三文魚= 正確
試過好多都出金身三文魚, 十幾廿粒過ware
有一場又開6-7 個先開到第一個金身三文魚, 時間不足,0粒輸死

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-17, 02:28 PM   #380
野良猫
肥倫

引用:
作者: anyone 查看文章
垃圾筆會比細魚圍到無墨水然後死
今集啲油量覺得有啲唔公平
掃同中滾筒用油量都高咗咁,幾下就冇
你話大奶筒四飛乾塘就正常啫
舊 07-24-17, 03:02 PM   #381
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: 野良猫 查看文章

炸彈我反而唔係太怕
我怕落雨再俾人追打
昨日係輕機打炸彈最好!

三文魚把掃係咪同主game果把唔同??我見對戰d人把掃有時好op

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-17, 03:12 PM   #382
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:

炸彈我反而唔係太怕
我怕落雨再俾人追打
蝙蝠定到位可以快殺
塔可以處理既武器亦都多
唯獨是炸彈基本上如果唔係有高低差,可以處理既武器得格靈同狙,格靈只要拉人幫佢開路同護一護比佢瞄頭基本上可以一槍之內打死隻炸彈
而如果係淺灘條路出黎,通常後面會加多件飛彈或者塔
變左狙同格靈好難可以高速咁處理隻炸彈
當下就即刻變成Kuso game:o)

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-17, 03:48 PM   #383
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
我通常都係俾蛇圍死
滅團就通常有蛇塔車魚幅
見到蛇真係唔好亂兜,打左蛇餅就好難搵條尾

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-17, 03:57 PM   #384
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: 信長 查看文章
見到蛇真係唔好亂兜,打左蛇餅就好難搵條尾
得一條蛇還好
同時有大量魚同車塔甚至加埋落雨的話你想走都未必走到

*以上為一人前或達人級之體會

舊 07-24-17, 04:00 PM   #385
野良猫
肥倫

引用:
作者: 赤武神 查看文章
昨日係輕機打炸彈最好!

三文魚把掃係咪同主game果把唔同??我見對戰d人把掃有時好op
應該一樣吧

放棄滾筒後我都轉咗用掃玩塗地
用佢一定偷襲仲要近身,所以咁覺op吧

不過用佢玩搶地又係幾惡
企高位亂咁潑幫手擾亂敵人等隊友去補槍
尋日都靠佢由c+升咗上b+

此篇文章於 07-24-17 04:15 PM 被 野良猫 編輯。
舊 07-24-17, 04:08 PM   #386
野良猫
肥倫

引用:
蝙蝠定到位可以快殺
塔可以處理既武器亦都多
唯獨是炸彈基本上如果唔係有高低差,可以處理既武器得格靈同狙,格靈只要拉人幫佢開路同護一護比佢瞄頭基本上可以一槍之內打死隻炸彈
而如果係淺灘條路出黎,通常後面會加多件飛彈或者塔
變左狙同格靈好難可以高速咁處理隻炸彈
當下就即刻變成Kuso game:o)
所以明白點解要配合個語音app
冇溝通下想過哂佢簡直天荒夜譚

Ps
個app到200000p有壁紙送

此篇文章於 07-24-17 04:17 PM 被 野良猫 編輯。
舊 07-24-17, 04:51 PM   #387
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

唔打signal既有語音都無用啦
個個一急就淨係會講「喂呢度有蛇!」
下句就會有人答「妖即係邊度」
打番signal,唔講都知係邊

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 07-24-17, 04:52 PM   #388
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
應該一樣吧

放棄滾筒後我都轉咗用掃玩塗地
用佢一定偷襲仲要近身,所以咁覺op吧

不過用佢玩搶地又係幾惡
企高位亂咁潑幫手擾亂敵人等隊友去補槍
尋日都靠佢由c+升咗上b+
掃最好既地位就係可以企高位老味潑 埋到身其實又一樣秒到人
煩既只係......隻手好辛苦

ペルソナ5

隨時更新
舊 07-24-17, 04:55 PM   #389
芝麻糊
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2006
引用:
掃最好既地位就係可以企高位老味潑 埋到身其實又一樣秒到人
煩既只係......隻手好辛苦
咁其實會好過大奶筒?
我用奶筒殺人無用槍咁就手...通常都係油下地算

舊 07-24-17, 04:55 PM   #390
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
引用:
唔打signal既有語音都無用啦
個個一急就淨係會講「喂呢度有蛇!」
下句就會有人答「妖即係邊度」
打番signal,唔講都知係邊
我街場,但會好勤力打sign通知隊友支援
同時一見隊友出sign都會馬上合流

否則......獨力難支

舊 07-24-17, 05:03 PM   #391
芝麻糊

引用:
我街場,但會好勤力打sign通知隊友支援
同時一見隊友出sign都會馬上合流

否則......獨力難支
點打signal?
Regular battle 都得?

舊 07-24-17, 05:09 PM   #392
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
作者: 芝麻糊 查看文章
點打signal?
十字制上同下

舊 07-24-17, 05:09 PM   #393
任仔
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID3331-5879-8302
引用:
點打signal?
上下十字制
任仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-17, 05:20 PM   #394
芝麻糊

引用:
十字制上同下
謝謝
出左但都要禁X先見到?
但街場我好少見人打signal

舊 07-24-17, 05:29 PM   #395
芝麻糊

其實係咪最好係一件裝全部slot 都係同技能?
例如頭係速ink saver
身係速度快
腳係快速儲大絕

舊 07-24-17, 05:34 PM   #396
任仔
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID3331-5879-8302
引用:
謝謝
出左但都要禁X先見到?
其實教學有講, 會有黃色箭咀提示
三文 mode 冇地圖
任仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-17, 05:36 PM   #397
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
謝謝
出左但都要禁X先見到?
單按上或下就得
按左人地畫面會見到カモン/ヘルプ/ナイス之類字眼同有方向指示

(唔好問我英文出咩字)

打得多同熟果批會不時出sign聯絡隊友
遇着呢批玩家你會易會合隊友好多,死左人地都知道位置幫你復活
當然自己都要學睇sign幫手打怪救人
等你都習慣出sign就會易d升級

舊 07-24-17, 05:38 PM   #398
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

カモン即係Come On
ヘルプ即係Help
ナイス即係Nice

基本上Come On好重要

ペルソナ5

隨時更新
舊 07-24-17, 05:40 PM   #399
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
カモン即係Come On
ヘルプ即係Help
ナイス即係Nice

基本上Come On好重要
有時三文魚開波自己見唔到邊度出怪,都係靠隊友叫カモン先知去邊度打

舊 07-24-17, 05:41 PM   #400
芝麻糊

引用:
單按上或下就得
按左人地畫面會見到カモン/ヘルプ/ナイス之類字眼同有方向指示

(唔好問我英文出咩字)

打得多同熟果批會不時出sign聯絡隊友
遇着呢批玩家你會易會合隊友好多,死左人地都知道位置幫你復活
當然自己都要學睇sign幫手打怪救人
等你都習慣出sign就會易d升級
可以幫人復活架??
我新手真係唔知, 要點做?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM

現在的時間是 04:00 PM

手機版 | APP版