Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-18-18, 07:37 PM   #2676
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 信長 查看文章
今次個場好玩,不過去唔到對方地油,真係中間決勝負
去到,但要油制開閘
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-18, 08:22 PM   #2677
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
今次個場好玩,不過去唔到對方地油,真係中間決勝負

呢個場同之前定時落玻璃罩的fest 場都好好玩
中間偏右有個掣要油下
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-18, 09:44 PM   #2678
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
今次應該兩邊都差唔多人, 只試過一次同組對戰

最後20XX
最高2166.9
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-18, 10:30 PM   #2679
leungky1

竹荀隊
手癢試幾盤又唔太差咁
可能個浴缸真係太勁......
由手機版發出
舊 08-19-18, 08:26 AM   #2680
迪安大叔
Crazy Gamer

註冊日期: May 2004
竹荀隊.... 成日都對到同隊wor...
而且隊友成日油靚個地唔壓前,打到中段係咁輸,最後 6場連贏先拉得番高個分 sosad
最高1950 最後1840
迪安大叔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-18, 01:04 AM   #2681
衰仔包
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2006
3DS Friend Code4167 4468 6601

スプラトゥーン2カーリングボムクリーナー
掃地機械人
不過功能好弱
衰仔包 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-18, 07:48 PM   #2682
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
用親jet. 多一支狙一定輸..
雙後排真係咩都推唔到

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-18, 01:41 AM   #2683
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226

舊 08-26-18, 01:17 AM   #2684
信長
The Flash

Long Island Summer Splat
https://www.twitch.tv/gengame

舊 08-26-18, 11:02 PM   #2685
信長
The Flash

引用:
Long Island Summer Splat
https://www.twitch.tv/gengame
依家8強!!!

舊 08-30-18, 05:01 PM   #2686
leungky1

9月主要內容更新會延誤
音樂堂會改版擴大起始範圍,暫停推出到另行通知
由手機版發出
舊 09-01-18, 08:45 AM   #2687
leungky1

引用:
作者: 天空 查看文章
好灰 ~1 星 99 級~~ 岩岩升左 ~~諗住會變 2 星

點知變番做 1 星 LV 1

有冇攪錯
App有紀錄
由手機版發出
舊 09-01-18, 05:08 PM   #2688
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
有D野想問吓

打三文魚果時,人人都著住套一樣既打工衫既
咁其實能力上係咪都係人人一樣架??
定係會跟返我ONLINE用緊果套裝既能力??

問到1999,希望有人睇得明啦

同埋D飲品劵,係咪只係響三文魚打工依度先拎到架?
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-18, 05:28 PM   #2689
AKIRA桑
Senior Gamer
Splatoon中

註冊日期: Mar 2018
Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
引用:
作者: rinxlun 查看文章
有D野想問吓

打三文魚果時,人人都著住套一樣既打工衫既
咁其實能力上係咪都係人人一樣架??
定係會跟返我ONLINE用緊果套裝既能力??

問到1999,希望有人睇得明啦

同埋D飲品劵,係咪只係響三文魚打工依度先拎到架?
1. 能力一樣,同你平時著既裝備無關係;
2. 係,是唯一途徑,但個buff唔好抱太大期望

我從使用 Tapatalk 的 TA-1052 發送
AKIRA桑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-18, 05:31 PM   #2690
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: AKIRA桑 查看文章
1. 能力一樣,同你平時著既裝備無關係;
2. 係,是唯一途徑,但個buff唔好抱太大期望

你解答左我一直以來巴疑問!!

咁如果想整1.3既裝
其實最建議既方法係點架??
上網睇過好多好多好多網,其實都係同一篇文
都係響度計個機率

最快既會唔會係打到主技同兩個副技都一樣,之後再用碎片插上去
舊 09-01-18, 05:44 PM   #2691
AKIRA桑
Senior Gamer
Splatoon中

註冊日期: Mar 2018
Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
引用:

咁如果想整1.3既裝
都係響度計個機率

正確,但其實整1.3既意義不大,因為技能係加數整合,兩大六小既“游水”分起兩件裝備同分起三件裝備,出來既效果係一樣,所以拆開會更易儲,例如你有三個能力想用,整三件1.1來著係最簡單,因為其他能力用十個碎片就換到。當然,你想個能力完全偏向一或兩個技能,例如想做到3.9 Special buff,咁你真係要慢慢儲。

此篇文章於 09-01-18 05:47 PM 被 AKIRA桑 編輯。
AKIRA桑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-18, 05:45 PM   #2692
leungky1

引用:

咁如果想整1.3既裝
都係響度計個機率

1.3係1主技+1副技相同
你所講嘅情況係1.6插碎片上去變2

插副技碎件係第一格10塊,第二格20塊,第三格30塊
最快攞碎片都係玩三文魚
4V4幾場先抽一次,拆落嚟亦只計1塊
由手機版發出
舊 09-01-18, 06:15 PM   #2693
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: AKIRA桑 查看文章
正確,但其實整1.3既意義不大,因為技能係加數整合,兩大六小既“游水”分起兩件裝備同分起三件裝備,出來既效果係一樣,所以拆開會更易儲,例如你有三個能力想用,整三件1.1來著係最簡單,因為其他能力用十個碎片就換到。當然,你想個能力完全偏向一或兩個技能,例如想做到3.9 Special buff,咁你真係要慢慢儲。

因為我響廣場度見到好多人都係用D 1.3既裝,仲以前主技同副技一樣會有好處添

其實我依家玩都係用Roller同筆多
諗住都係砌人加速、潛加速、同減主武器墨用量

如果咁計真係分散會易達成D
但一打散套裝,好多野都要再夾過咁
我都係打吓碎片再睇定D先喇

引用:
作者: leungky1 查看文章
1.3係1主技+1副技相同
你所講嘅情況係1.6插碎片上去變2

插副技碎件係第一格10塊,第二格20塊,第三格30塊
最快攞碎片都係玩三文魚
4V4幾場先抽一次,拆落嚟亦只計1塊
由手機版發出
打三文魚…成日都未去到WAVE3就滅團…

其實有冇話邊一種技係比較汎用架??
如果無咩方向,我都係整左潛速同人速先

同埋想問吓打RANK我上左B-,好似開多左個Mode
如果我之後跌返去C+
果個Mode會唔會入唔到架?

此篇文章於 09-01-18 06:19 PM 被 lunn 編輯。
舊 09-01-18, 06:39 PM   #2694
leungky1

引用:
因為我響廣場度見到好多人都係用D 1.3既裝,仲以前主技同副技一樣會有好處添

其實我依家玩都係用Roller同筆多
諗住都係砌人加速、潛加速、同減主武器墨用量

如果咁計真係分散會易達成D
但一打散套裝,好多野都要再夾過咁
我都係打吓碎片再睇定D先喇

打三文魚…成日都未去到WAVE3就滅團…

其實有冇話邊一種技係比較汎用架??
如果無咩方向,我都係整左潛速同人速先

同埋想問吓打RANK我上左B-,好似開多左個Mode
如果我之後跌返去C+
果個Mode會唔會入唔到架?
通常未慣潛游就最好裝主/副武慳油
不過識裝速度即係你應該都慣左射同潛個節奏
而到你掌握哂成個場嘅攻守位置,就可以試下裝忍者同透示眼

Rank跌返落去唔影響已開嘅Mode
由手機版發出
舊 09-01-18, 06:50 PM   #2695
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
通常未慣潛游就最好裝主/副武慳油
不過識裝速度即係你應該都慣左射同潛個節奏
而到你掌握哂成個場嘅攻守位置,就可以試下裝忍者同透示眼

Rank跌返落去唔影響已開嘅Mode
由手機版發出
應該叫做習慣左既
依家覺得自己最大既問題係好小用副武器

忍者同透示眼??
大約係有咩功用架??
舊 09-01-18, 07:51 PM   #2696
leungky1

引用:
應該叫做習慣左既
依家覺得自己最大既問題係好小用副武器

忍者同透示眼??
大約係有咩功用架??
如果之後特別練副武,就不妨裝慳油
個節奏可能要再習慣過

忍者
Ninja Squid - 平面潛游不見踪跡,游速略減
透示眼
Thermal ink - 主武攻擊後對手暴露遮擋後位置12秒
Haunt - 死後重生睇到兇手遮擋後位置26秒,反擊成功罰對手遲復活
由手機版發出

此篇文章於 09-01-18 08:00 PM 被 leungky1 編輯。
舊 09-01-18, 08:44 PM   #2697
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
如果之後特別練副武,就不妨裝慳油
個節奏可能要再習慣過

忍者
Ninja Squid - 平面潛游不見踪跡,游速略減
透示眼
Thermal ink - 主武攻擊後對手暴露遮擋後位置12秒
Haunt - 死後重生睇到兇手遮擋後位置26秒,反擊成功罰對手遲復活
由手機版發出
依D都係好有用既資訊
我都係玩返唔係好耐,依家都仲係響摸索既階段
但似乎加速同慳油既技好似都唔錯咁

特別係慳油,好多時用完副武之後,真係差不多乾晒,有D情況形同自殺咁
所以依家既打法好多時都係好小用副武,但見到其他人打或者上YOUTUBE睇片
見到大家都係會用副武同埋用得都幾狗吓,D位好多時都幾陰濕,玩到咁都真係幾正
舊 09-02-18, 12:08 AM   #2698
迪安大叔
Crazy Gamer

註冊日期: May 2004
執著需要1.3既話
就要勤力D每日去廣場搵人傾偈,見合用既2,3星心水裝備就注文
之後去海膽仔到睇運氣, 見到出2個副技 就買,再打30個碎片插埋入去咁就得左
迪安大叔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-18, 09:11 AM   #2699
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: 迪安大叔 查看文章
執著需要1.3既話
就要勤力D每日去廣場搵人傾偈,見合用既2,3星心水裝備就注文
之後去海膽仔到睇運氣, 見到出2個副技 就買,再打30個碎片插埋入去咁就得左
依個方法我都有試
但手上有兩套都係D Code換返黎既裝
果D就真係要靠自己努力先整到喇…
舊 09-02-18, 02:25 PM   #2700
信長
The Flash

打足fest 同昇lv (lv 30後)有超過300 螺
多D 用app 睇牌子訂裝, 用螺抽(裝已滿3技,選項2)
好易出2個心水牌子技, 唔要1.3 的話,求其加10碎就一件完成 (游速,QR,QSJ 都係幾萬用)
3個要運

此篇文章於 09-02-18 02:32 PM 被 信長 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM

現在的時間是 03:44 PM

手機版 | APP版