Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 10-06-17, 11:49 AM   #301
Eking
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: Dick 查看文章
二名裝一問:

點解單件無數值? 例如黑炎頭, 唔見有真。黑炎王 +2 ? 定係要全套裝齊先可以用? 咁咪無得混裝囉
單件好似係有, 但係會有2個SKIKLL灰左, 我冇升二名裝, 所以唔知係要全套, 定係要升到G5先有

舊 10-06-17, 12:37 PM   #302
nomezero
Game Master

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDnome0818
引用:
二名裝一問:

點解單件無數值? 例如黑炎頭, 唔見有真。黑炎王 +2 ? 定係要全套裝齊先可以用? 咁咪無得混裝囉
舊二名裝lv6先會有魂技
真魂技要用完g4卷升先有
全部二名裝劍士用弓頭都可以4件出魂技
另外你可以用護石黎混,不過一般好少會咁做

舊 10-06-17, 12:38 PM   #303
Dick
Insane Gamer
最強的二打六

註冊日期: Apr 2005
Nintendo Switch IDSW-0587-5068-6015
3DS Friend Code4897 7389 7987
PSN  IDTwofightsix
引用:
作者: Eking 查看文章
單件好似係有, 但係會有2個SKIKLL灰左, 我冇升二名裝, 所以唔知係要全套, 定係要升到G5先有
升g5 ? 有g5咩? 唔係打完閣螳螂就無再升? HR107 now
Dick 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-17, 01:52 PM   #304
nomezero
Game Master

引用:
升g5 ? 有g5咩? 唔係打完閣螳螂就無再升? HR107 now
舊二名任1~10+g1~g5
新二名任g1~g5

唔係講緊集會所g1~g4任

舊 10-07-17, 11:41 AM   #305
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
升左個男角空戰劍斧去HR100
再升左個女角去G位

有無空戰蟲棍同勇猛鎚定點連技可以介紹下

舊 10-07-17, 03:34 PM   #306
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
作者: nomezero
skip
1:今晚預你幾點online開房幫我手清訓練所?

2:把DL火紋龍屬片除咗+30防同得個睇字同儲字之外,仲有咩用?其他九成龍屬片都好用過佢
引用:
作者: hap3afrien 查看文章
蟲棍吸紅油之後,X>X>A>X>無限loop
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-17, 04:57 PM   #307
nomezero
Game Master

引用:
作者: 滅龍士 查看文章
1:今晚預你幾點online開房幫我手清訓練所?

2:把DL火紋龍屬片除咗+30防同得個睇字同儲字之外,仲有咩用?其他九成龍屬片都好用過佢

蟲棍吸紅油之後,X>X>A>X>無限loop
1900後喇

好多武器都係得個儲字,你睇睇有幾多重弩真係會用既

引用:
作者: hap3afrien 查看文章
升左個男角空戰劍斧去HR100
再升左個女角去G位

蟲棍同勇氣鎚都有向前傾向,好難算得上定點喎
唔似得大劍/斬斧之類咁

此篇文章於 10-07-17 05:00 PM 被 nomezero 編輯。
nomezero 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-17, 07:31 PM   #308
滅龍士
MHWs↓

Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
引用:
作者: nomezero 查看文章
1900後喇
預我21:30後,麻煩你開鬼蛙同桃毛鬪技大會
舊 10-07-17, 09:30 PM   #309
滅龍士
MHWs↓

Del

此篇文章於 10-08-17 09:32 AM 被 滅龍士 編輯。
舊 10-07-17, 10:42 PM   #310
滅龍士
MHWs↓

我明清貓任係悶少少,我都有少少悶,阿鈴你off係好合理,下次online見/
舊 10-23-17, 11:14 PM   #311
憤怒火車頭
Junior Member

註冊日期: Jun 2012
請問有冇D網係可以睇到果D DLC任係砌到D咩裝出黎呀??
見到有人用metroid果套裝
但又唔知係打邊個DLC
會唔會係完左無得再打呀?
憤怒火車頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-17, 11:39 PM   #312
滅龍士
MHWs↓

引用:
作者: 憤怒火車頭 查看文章
請問有冇D網係可以睇到果D DLC任係砌到D咩裝出黎呀??
見到有人用metroid果套裝
但又唔知係打邊個DLC
會唔會係完左無得再打呀?
http://wiki.mhxg.org/data/2117.html
DL任專用item列表,click入去就知件item打咩任會派同埋有咩用。DL任係打完可以再打
舊 10-24-17, 12:37 PM   #313
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
有冇D容易方法可以得到G貓票, 帶貓去打G任剩係比D唔等洗野我
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-17, 12:41 PM   #314
滅龍士
MHWs↓

引用:
作者: 暗黑騎士 查看文章
有冇D容易方法可以得到G貓票, 帶貓去打G任剩係比D唔等洗野我
俾d耐性帶兩隻貓打多幾場G級任就有
舊 10-28-17, 07:51 PM   #315
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
求救,剛買switch mhxx
想將3ds mhx save transfer 去mhxx
係estoppel D/L 咗mhxx 過save 工具, 3ds mhx save 都upload 到
但係 係switch 入邊按"受信" 就乜都無,淨係叫我按"A"制
別外,送出 & 受信係咪要兩部主機同時進行?
一同時按,3ds 就會出error, 話電波xxxxxx
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-17, 07:57 PM   #316
滅龍士
MHWs↓

引用:
作者: Terry仔 查看文章
係estoppel D/L 咗mhxx 過save 工具, 3ds mhx save 都upload 到
但係 係switch 入邊按"受信" 就乜都無,淨係叫我按"A"制
而我嘅情況係俾部行貨MHXX限定機鎖區,唔止玩MHXX過唔到save,就連上e-shop同玩孖寶屙得屎check排名都冇得傾
舊 10-28-17, 07:59 PM   #317
Terry仔

引用:
而我嘅情況係俾部行貨MHXX限定機鎖區,唔止玩MHXX過唔到save,就連上e-shop同玩孖寶屙得屎check排名都冇得傾
即係點解?
要從頭打過?
舊 10-28-17, 08:13 PM   #318
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
你自己唔識Set,Set錯野咋掛?? 我有幾個朋友都係買依部特別版機玩緊喎
Nintendo講到明Switch係無Region Lock
何來鎖區???
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-17, 08:14 PM   #319
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
NS唔係冇鎖區咩?
應該係其他原因吧

SAVE就話可能因為水行關係過唔到

ESHOP都上唔到就一定係其他問題
一係網絡供應商IP
一係同NS有關嘅設定冇揀哂做日本向(包括時間、老任ACC)
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-17, 08:25 PM   #320
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
https://www.youtube.com/watch?v=__wG...A5%9E%E7%8E%8B
或者睇睇片啦
睇吓個步驟有冇出錯先??
希望你可以成功引繼到啦
舊 10-28-17, 08:45 PM   #321
Terry仔

引用:
作者: rinxlun 查看文章
https://www.youtube.com/watch?v=__wG...A5%9E%E7%8E%8B
或者睇睇片啦
睇吓個步驟有冇出錯先??
希望你可以成功引繼到啦
感激
我之前係睇文字,圖片教學
原來3DS save 都未upload 完就俾我按"start" cancel 咗
舊 10-28-17, 08:49 PM   #322
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
感激
我之前係睇文字,圖片教學
原來3DS save 都未upload 完就俾我按"start" cancel 咗
搞得掂就最好喇
唔駛由頭再打
唔係人人都有咁既心機重新出發既
至小我無
舊 11-01-17, 10:26 AM   #323
滅龍士
MHWs↓

我打完巨獸出天殼

此篇文章於 11-09-17 10:50 AM 被 滅龍士 編輯。
舊 11-23-17, 06:00 PM   #324
Terry仔

係咪勁少人打?
我search 二名,都係得兩間房
舊 11-23-17, 06:04 PM   #325
滅龍士
MHWs↓

引用:
係咪勁少人打?
我search 二名,都係得兩間房
我依家仲有打,出街面聯話我ok。你邊日同去邊度方便?我就你/

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Monster Hunter Double Cross(MHXX)攻略+網連+面聯約戰討論區:Vol.1 滅龍士 攻略及心得交流區 1002 08-12-17 12:53 PM
[PSP] Monster Hunter P2ndG Vol.4 [已售] 滅龍士 手提遊戲機討論版 688 06-10-14 07:57 PM
Monster Hunter 3 (tri) G 屠龍攻略篇 cknjoshua 攻略及心得交流區 1135 03-19-13 10:51 AM
[PSP] Monster Hunter Portable 3rd - Vol.6 ist 手提遊戲機討論版 1179 03-10-12 02:02 PM
青文官方攻略本 - MONSTER HUNTER KIM 電視遊戲討論版 16 08-20-04 02:43 PM

現在的時間是 07:04 PM

手機版 | APP版