Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-04-17, 11:37 PM   #226
滅龍士
God of Gamer
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
作者: sunhikari 查看文章
提早開房自己掘石先

房間編號:66-8769-7614-8688
密碼:0904

除左升HR,另外會狂打上位天迴龍整裝

有與趣可一齊打哦

Sent from my iPhone using Gaforum
眼攰,今晚打到呢度先,下次見
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-17, 11:39 PM   #227
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
眼攰,今晚打到呢度先,下次見

好,下次見

Sent from my iPhone using Gaforum
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-17, 07:53 PM   #228
滅龍士
MHWs↓

Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331

非官方(?)live
舊 09-05-17, 10:51 PM   #229
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
頭先入個貓任場,見條友都係HR5所以冇理會
但入去打黃跳都可以死,都唔緊要
死完之後又唔繼續打,淨係周圍走等我打,咁我不如自己開任自己打啦,駛鬼ONLINE組隊
即時中途走人算
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-17, 11:35 PM   #230
jerry
Game Master

註冊日期: Nov 2003
最近買左 SWITCH 但唔識點set online 打集會所?!只係有一次同 friend 坐埋一齊玩左一陣升左上HR 3!但返到屋企想再入集會所打就出 error code 2124-3080
This function cannot be used with the current country/region setting of your Nintendo Account.
jerry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-17, 01:13 AM   #231
ZERO NEKO

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
請問有冇人用鎚 勇氣加鎚仔好嗎 可否分享一下技巧

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-17, 01:24 AM   #232
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: jerry 查看文章
最近買左 SWITCH 但唔識點set online 打集會所?!只係有一次同 friend 坐埋一齊玩左一陣升左上HR 3!但返到屋企想再入集會所打就出 error code 2124-3080
This function cannot be used with the current country/region setting of your Nintendo Account.
請轉AC 做日本.......

舊 09-06-17, 09:16 AM   #233
滅龍士
MHWs↓

引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
勇者bar一滿變紅後記住六個字:儲氣、儲氣、儲氣
舊 09-06-17, 11:51 AM   #234
nomezero
Game Master

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDnome0818
引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
勇氣鎚同以前既鎚運作上幾大分別
如果平時係大地一擊流會完全用唔慣
勇氣鎚儲力變成只有二段(平常三段)
進入勇氣mode,儲力攻擊變成可以最多三次(平常單一獨立)
我用鎚既次數唔多,講唔到咩技巧
睇人地既如何?
https://youtu.be/c-he-rI_OsQ

舊 09-06-17, 12:25 PM   #235
ZERO NEKO

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
thanks 我再學習一下 太冷門

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-17, 12:41 PM   #236
滅龍士
MHWs↓

引用:
作者: nomezero 查看文章
勇氣鎚同以前既鎚運作上幾大分別
如果平時係大地一擊流會完全用唔慣
勇氣鎚儲力變成只有二段(平常三段)
進入勇氣mode,儲力攻擊變成可以最多三次(平常單一獨立)
我用鎚既次數唔多,講唔到咩技巧
睇人地既如何?
https://youtu.be/c-he-rI_OsQ
我仲有兩個訓練所開唔到,今晚你得唔得閒幫幫手?
舊 09-06-17, 04:40 PM   #237
nomezero
Game Master

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDnome0818
引用:
我仲有兩個訓練所開唔到,今晚你得唔得閒幫幫手?
訓練差兩個多數都係冇打貓任
我最近帶緊新手亂黎團,未出團既話可以

舊 09-06-17, 05:32 PM   #238
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
勇氣槌基本上吃力不討好
同埋整個設計上都同呢個玩法太唔夾,勇氣槌其實要求你常時儲著黎行路,但你STEP又會reset儲氣階段
咁其實已經Fail晒

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-17, 07:42 PM   #239
滅龍士
MHWs↓

廣告雜誌+MHXXlive
舊 09-06-17, 09:05 PM   #240
sunhikari
Crazy Gamer

又黎打天迴龍+升HR時間了

房號:22-0632-8766-2378
密碼:0906

有興趣的可以加入一齊打哦

舊 09-06-17, 09:16 PM   #241
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
作者: jerry 查看文章

哦,我知點解
你個情況應該係開左一個香港的戶口
但要上網打機的話,就要用日本戶口先得

舊 09-06-17, 09:21 PM   #242
滅龍士
MHWs↓

引用:
又黎打天迴龍+升HR時間了
房號:22-0632-8766-2378
密碼:0906
有興趣的可以加入一齊打哦
22:00前入
舊 09-06-17, 09:49 PM   #243
滅龍士
MHWs↓

引用:
作者: nomezero 查看文章
訓練差兩個多數都係冇打貓任
我最近帶緊新手亂黎團,未出團既話可以
入o左sunhikari間房,歡迎你亂入/
舊 09-06-17, 10:15 PM   #244
jerry
Game Master

註冊日期: Nov 2003
引用:
哦,我知點解

但係我
Region 係入 japan 架
jerry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-17, 10:34 PM   #245
滅龍士
MHWs↓

引用:
哦,我知點解
介唔介意話我知你仲爭咩天迴料未齊?
舊 09-06-17, 11:03 PM   #246
滅龍士
MHWs↓

今晚要早上床。Bye,see you next time/
舊 09-06-17, 11:04 PM   #247
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
今晚要早上床。Bye,see you next time/

我都差不多了,see you next time

啱啱天迴龍裝所有料打齊,可以回歸升hr任了

舊 09-07-17, 11:03 AM   #248
olphyut
Senior Gamer
Lucky Man

註冊日期: May 2003
Hello, 我係由SWTICH先開始玩的新手,最近發現我有好多限時配信猫都無(特別想要以下的兩隻猫),有人可以幫到我嗎?

範馬ネコ次郎
サポート傾向:ファイト
固有スキル:地上最強の術

モジャヴ
サポート傾向:ファイト
固有スキル:遠隔攻撃強化の術
2015年11月28日~12月13日 ナンジャタウン
olphyut 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-17, 10:45 AM   #249
滅龍士
MHWs↓

引用:
我都差不多了,see you next time
啱啱天迴龍裝所有料打齊,可以回歸升hr任了
今晚預你21:00開房升HR?
舊 09-08-17, 06:34 PM   #250
eatingking
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2009
我自己都試過勇氣槌同武士道槌
以SOLO黎講, 勇槌有幾樣麻煩野
當未滿勇氣BAR, 佢出招真係好慢好慢
你好難先打得到對方,好耐先儲滿氣
入左勇氣MODE, 主要係用R黎打人
下出招同收招都好快, 幾機動,
但太機動反而我唔鍾意

我自己覺得用槌應該係等耐機會
睇準一野打落對方要害
所以我自己就覺得武士道較為順手

平時對方一攻擊就避
見到有位, 睇準就用R儲到第三段
佢第二下好高攻, 有時為中第二下
可以突登MISS第一下都無所謂
相反勇槌果招係快, 但無咁高攻(好似係)

不過, 如果多人打又可能有其他睇法
等其他CHING補充
eatingking 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Monster Hunter Double Cross(MHXX)攻略+網連+面聯約戰討論區:Vol.1 滅龍士 攻略及心得交流區 1002 08-12-17 12:53 PM
[PSP] Monster Hunter P2ndG Vol.4 [已售] 滅龍士 手提遊戲機討論版 688 06-10-14 07:57 PM
Monster Hunter 3 (tri) G 屠龍攻略篇 cknjoshua 攻略及心得交流區 1135 03-19-13 10:51 AM
[PSP] Monster Hunter Portable 3rd - Vol.6 ist 手提遊戲機討論版 1179 03-10-12 02:02 PM
青文官方攻略本 - MONSTER HUNTER KIM 電視遊戲討論版 16 08-20-04 02:43 PM

現在的時間是 12:07 PM

手機版 | APP版