Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 12-09-17, 11:06 PM   #251
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
失敗的man?
Spiderman
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-17, 01:00 AM   #252
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
迪迪尼買起狐狸就完全擁有Star Wars了@@

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-17, 11:11 AM   #253
HON HON
God of Gamer
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
都話架LA, 點會唔賣, 時間問題啫.

為大集合又行進一步LA.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-17, 01:10 AM   #254
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
多年嚟梅鐸呢條老狐狸都係以不斷收購世界各地報業嚟維持同擴大佢嘅傳媒帝國,所以今次居然會變賣家產實在有違梅鐸多年嘅作風。

最大原因乃同沙地阿拉伯手握實權嘅皇太子今年年中以肅貪為名清除異己有關。

狐狸董事局已經有好幾年開始不滿老梅鐸嘅獨斷獨行周圍得罪人嘅作風,而且早幾年有英國報紙嘅竊聽醜聞,董事局更加有意逼宮趕老梅鐸下台,以便解救呢場關公災難。不過由於有位沙地王子手持狐狸公司好多股權,而呢位王子又係老梅鐸嘅最大支持者,董事局多年嚟都係敢怒不敢言。

直到呢位王子喺幾個月前被沙地皇太子清算,被捕後被逼賣走狐狸公司嘅股權。狐狸董事局見到老梅鐸失去咗呢個龐大靠山,當機立斷將佢孤立,並立刻同意將電影公司賣咗比老鼠帝國,以便專心其他傳媒報業業務。

至於安排梅鐸個仔擔任老鼠帝國主席只係安撫下失勢中嘅梅鐸家族。至於小梅鐸會唔會甘於接受呢個虛銜就睇佢造化。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-17, 09:37 PM   #255
LTKS
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2011
The Walt Disney Company To Acquire Twenty-First Century Fox, Inc., After Spinoff Of Certain Businesses, For $52.4 Billion In Stock

https://thewaltdisneycompany.com/wal...billion-stock/

--Transaction to include 21st Century Fox’s film and television studios, cable entertainment networks and international TV businesses

--Popular entertainment properties including X-Men, Avatar, The Simpsons, FX Networks and National Geographic to join Disney’s portfolio

搞掂
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-17, 11:12 PM   #256
LTKS
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2011
https://hk.news.yahoo.com/%E7%BE%8E%...125400257.html
美國迪士尼斥4000億 收購霍士部份資產

【星島日報報道】美國華特迪士尼宣布,斥資524億美元 (約4087億港元),收購21世紀霍士部份資產。霍士旗下的漫威(Marvel)人物如《變種特攻》系列、《神奇4俠》、《死侍》及《狼人》等人物版權,將回到迪士尼手中;迪士尼並有權改動角色或重拍電影。

至於21世紀霍士則專注於發展新聞和體育業務,旗下業務,包括廣播網絡業務、霍士新聞、霍士財經網等,亦將會分拆。

根據迪士尼公司發布的公告,霍士的股東每股將獲得0.2745股的迪士尼股份,交易的資產包括其電影制片廠、英國天空廣播的39%股份、Star India以及一系列的付費電視頻道。

迪士尼公司稱,主席兼行政總裁舵手艾格,將繼續擔任該職位直至2021年。

根據迪士尼周三的收盤價格計算,今次交易價格對於霍士股東來說相當於每股29.54美元。
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-17, 11:53 PM   #257
david
The One

註冊日期: Mar 2002
狐狸將F4染色玩到爛Q曬,敵視你同MARVEL STUDIO短期內都應該唔會郁佢O地。

咁狐狸已經話佐會開拍O既叉男系列電影全數腰斬?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-17, 03:06 AM   #258
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
我諗睇埋Dark Phoenix收唔收得先決定cut唔cut

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-17, 08:23 AM   #259
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
總算這天終於來了,一直在漫畫不斷被醜化的x men和f4終於可以「平反」了

雖然x men的演員應很難找回全部原班人馬演(最少狼人和教授已說不會再演了)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-17, 12:41 PM   #260
Game Master

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
總算這天終於來了,一直在漫畫不斷被醜化的x men和f4終於可以「平反」了

雖然x men的演員應很難找回全部原班人馬演(最少狼人和教授已說不會再演了)
其他冇所謂,唯獨希望Ryan Reynolds可以繼續做Deadpool。

樓上講過,最唔會受版權易主影響嘅正正就係Deadpool呢類識得同觀眾玩捏他嘅角色,由Ryan Reynolds留任過渡入MCU可能會有更佳效果。

如果Deadpool見到Thanos,可能會話「點解你生得咁似Cable嘅?」

舊 12-15-17, 01:50 PM   #261
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: david 查看文章
狐狸將F4染色玩到爛Q曬,敵視你同MARVEL STUDIO短期內都應該唔會郁佢O地。

咁狐狸已經話佐會開拍O既叉男系列電影全數腰斬?
MARVEL要拍都會RE-CAST, 呢樣重來唔係問題吧, X-MEN毫算要JOIN就應該以TNM為主導會更加易加入MCU

舊 12-15-17, 11:42 PM   #262
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
迪迪尼話事,咁可能以後要看唔識講粗口的死侍,和以後唔會再有三級狼人這類電影了!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-17, 06:31 PM   #263
Game Master

話口未完,Deadpool即刻走去嘗試打劫新老闆,可惜失敗。XD

舊 12-17-17, 02:26 AM   #264
DevilElvis
The One
還我香港!!

《復仇者聯盟4》碧柏將重新披上戰甲

https://qooah.com/2017/12/16/avengers-3-pepper-potts/

許多人非常期待一部影片,它就是目前還未上映正在拍攝中的《復仇者聯盟3、4》,但 Marvel 電影宇宙(MCU)對該影片的內容非常保密。不過,演員 Gwyneth Paltrow 卻不慎曝光了一個十分關鍵的情節,她是影片中扮演 Iron Man 女友 碧柏。過去 碧柏 在 Marvel 電影裡一直充當花瓶角色,已有十年之久。 《美國隊長:英雄內戰》中碧柏跟鋼鐵俠分手,不過,轉眼間在《蜘蛛俠:強勢回歸》中她又回歸了。

不難推測出,這樣的劇情安排是為了接下來的《復仇者聯盟3》和《復仇者聯盟4》做鋪墊。

在碧柏曝光的圖片中,我們可以猜測到,Paltrow 穿的動作捕捉服很可能意味著她會在復聯3、4中穿上超級戰甲戰鬥。

事實上,網友有這樣的猜測是很正常的,因為在《鐵甲奇俠3》中,碧柏就曾穿男友 Tony Stark 的戰甲,並且 Marvel 的漫畫也早有關於碧柏化身女鋼鐵俠Rescue的信息。

據官方最新消息宣布,《復仇者聯盟3》計劃於2018年5月4日上映,《復仇者聯盟4》則是在間隔一年後的2019年5月3日上映。

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
舊 12-19-17, 11:18 PM   #265
Eking

廸廸利好似放口風DP唔會改兒童向, 同埋CEO公開左X-MEN 同 DP 是否入MCU由導演決定......Kevin Feige 真係深得老細心~

舊 12-28-17, 10:40 PM   #266
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK

比件紀念Tee劇透左新裝甲?

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-17, 01:37 AM   #267
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章

比件紀念Tee劇透左新裝甲?

太空推進器?

我從使用 Tapatalk 的 LG-K535 發送

舊 01-10-18, 05:31 PM   #268
Eking

當大家講緊A3/4之後幾多個英雄會死, 我比較想知, 配角英雄有幾多個會玩哂成個MCU ? BW已經出演過5套MCU電影 (I2/A1/CA2/CA3/A2), 會唔會搞笑到MCU完BW重係度?

舊 01-10-18, 05:35 PM   #269
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: Eking 查看文章
當大家講緊A3/4之後幾多個英雄會死, 我比較想知, 配角英雄有幾多個會玩哂成個MCU ? BW已經出演過5套MCU電影 (I2/A1/CA2/CA3/A2), 會唔會搞笑到MCU完BW重係度?
邊個係BW????

其實一路以來講過既野都已經唔駛信, 我相信TONY都有機會再做返IRONMAN落去, 睇個市場搞成點...

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-18, 05:37 PM   #270
Eking

引用:
作者: HON HON 查看文章
邊個係BW????

其實一路以來講過既野都已經唔駛信, 我相信TONY都有機會再做返IRONMAN落去, 睇個市場搞成點...
BW = black widow

舊 01-11-18, 09:28 AM   #271
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
一講BW...

http://variety.com/2018/film/news/ma...er-1202643908/

搵咗人寫 BW 單體電影, 未知邊個做 BW, 連拍唔拍得成都未知

舊 01-11-18, 11:26 AM   #272
王小虎

註冊日期: Apr 2002
BW單體電影係咪即係Salt同Red Sparrow(笑),好似當紅的女演員都要演一次類似角色。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-18, 12:00 PM   #273
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 王小虎 查看文章
BW單體電影係咪即係Salt同Red Sparrow(笑),好似當紅的女演員都要演一次類似角色。
好似漏咗 Atomic Blonde 噃老細

舊 01-16-18, 05:37 PM   #275
DevilElvis
The One
還我香港!!

LEGO又劇透

Spoiler

標籤
Avengers, Infinity War, Marvel

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
FS: 全新 Hottoys Hot Toys Avengers Ironman Mark VII 7 連會場 Bonus Part chanchan456 買賣專區 0 06-07-13 10:23 PM
[醫生與我] 私家病房的雙重人格患者Part 1留醫+Part 2食藥 DTS OR AC3 照相館 11 12-21-08 11:06 PM
[NDS] 機戰W -Part II [已售] 神祕人1號 手提遊戲機討論版 693 03-16-07 04:09 PM
請問邊度仲有HG超人情景扭蛋part 1&part 2賣?How much? kan666 收藏品討論版 1 10-05-03 12:47 AM
MS DCOM RPC Patch Part II Rabbidas 手機資訊/電腦軟硬討論 5 09-16-03 11:22 PM

現在的時間是 04:20 AM

手機版 | APP版