Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-18-06, 08:35 PM   #51
noel8890
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDdjkaeru
引用:
作者: LKC 查看文章
update jor in p.1
resistance第一關邊度過唔到??
過左間屋(?)去到後面拎到妖怪d槍…再行前d有個位超多隻跑出黎…
打左幾次…過到都比轉角位個幾隻ko…囧
noel8890 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-06, 08:42 PM   #52
LKC
God of Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: noel8890 查看文章
過左間屋(?)去到後面拎到妖怪d槍…再行前d有個位超多隻跑出黎…
打左幾次…過到都比轉角位個幾隻ko…囧
去返RESISTANCE討論區先再傾
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=150865
LKC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-06, 01:24 AM   #53
傻地
Crazy Gamer
傻地=pochan

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDpochan
XBox Live Gamertagpochan00
傻地 -> pochan

舊 12-20-06, 03:10 PM   #54
noel8890

我想問下個remote play有咩作為…
又唔可以打機用…睇片上網我psp都得啦,做咩要接ps3喎XD
好低能呀~~

用多兩用重會hand機tim!XDDD

此篇文章於 12-20-06 03:17 PM 被 noel8890 編輯。 原因: remote到hand左機…
舊 12-20-06, 03:20 PM   #55
雪代緣
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDyukishi
引用:
又唔可以打機用…睇片上網我psp都得啦,做咩要接ps3喎XD
好低能呀~~

用wifi冷係潮

我都唔知點解自己用不到remote play (60GB + PSP 3.02 + 照官網set好哂所有野都唔得)
反正而家都是有條usb長插住, 唔remote play都可啦

AC4出了, 有冇朋友有興趣上網過兩招
雪代緣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-06, 03:29 PM   #56
noel8890

引用:
作者: 雪代緣 查看文章
用wifi冷係潮

我都唔知點解自己用不到remote play (60GB + PSP 3.02 + 照官網set好哂所有野都唔得)
反正而家都是有條usb長插住, 唔remote play都可啦

AC4出了, 有冇朋友有興趣上網過兩招
AC4出左啦…死囉…無錢買…囧

add add下fd都可以 hand機…今次無用remote play了…
詳細:add fd中…打完名可以打句野嘛…咪加句from GAF囉…佢右面有快速選字一移過去…hand左…

用usb插都可以玩到?
而家ps3真係…頂…一hand機boot完就自動入game…
psp都update左可以選唔直接一開機就入game啦…

此篇文章於 12-20-06 03:31 PM 被 noel8890 編輯。 原因: 加詳細少少…
舊 12-20-06, 03:40 PM   #57
雪代緣
Crazy Gamer

引用:
AC4出左啦…死囉…無錢買…囧

add add下fd都可以 hand機…今次無用remote play了…
詳細:add fd中…打完名可以打句野嘛…咪加句from GAF囉…佢右面有快速選字一移過去…hand左…

用usb插都可以玩到?
而家ps3真係…頂…一hand機boot完就自動入game…
我都算好彩, 部機用了咁耐都未試過hang機
(超過半數都是用來打seed destiny 但今晚開始會是AC4了 )

基本上REMOTE PLAY做倒的野, 插USB一樣得
(不然, 真係完全冇人會買20GB了)

其實在非玩game的情況下, 都唔應該留隻碟響部機入面. 這是保養的一環, 任何遊戲機都是的了
舊 12-20-06, 03:49 PM   #58
noel8890

引用:
我都算好彩, 部機用了咁耐都未試過hang機
(超過半數都是用來打seed destiny 但今晚開始會是AC4了 )

基本上REMOTE PLAY做倒的野, 插USB一樣得
(不然, 真係完全冇人會買20GB了)

其實在非玩game的情況下, 都唔應該留隻碟響部機入面. 這是保養的一環, 任何遊戲機都是的了
哦…原來係咁…死…我成日都留碟係機入面…

但係remote play好多野都無左喎,個game入唔到都唔知有咩用…
用黎睇片上網psp直接都得啦…

呀~對啦~剛剛add左你了~

此篇文章於 12-20-06 03:53 PM 被 noel8890 編輯。
舊 12-20-06, 06:46 PM   #59
LKC

引用:
好低能呀~~

(作用)出街操控屋企既PS3--music/movie...(有寬頻流動點先得)
希望遲可play game la
舊 12-20-06, 06:49 PM   #60
LKC

引用:
[技術討論]
唔入game入面既情況下,隻game係咪都係run緊??
隻game係PS3入面關機,會否很傷??
舊 12-20-06, 08:45 PM   #61
雪代緣
Crazy Gamer

引用:
[技術討論]
PS3我就沒留意, 因我全都是"確定要玩GAME"先入碟
(即係update, check msg, 入ps store都不會入碟)
如是前的PS, PS2(我部PS2都是到了而家末期先會咁懶)
的確是在load game以外的時間, 都"間唔中"會自己轉下
而"打機以外不入碟"的原因, 好似是說一開機果刻就要個頭on duty, 會傷頭
實際情況就不清楚
而且, "關機時不要留碟在機內", 是說明書都有提到的
(最少, PS2, PS3, Wii的說明書都有寫呢項)
想部機長命點就最好照跟
舊 12-20-06, 09:32 PM   #62
mihimaru GT
Ultimate Gamer

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDSEAMO
引用:
[技術討論]
我試過入碟->入game後->拎番隻碟->一樣可以玩到部份東西
唔會

多謝上天賜我一幅咁樣衰既面孔,我會好好利用佢影響市容
mihimaru GT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-06, 09:36 PM   #63
LKC

引用:
作者: mihimaru GT 查看文章
我試過入碟->入game後->拎番隻碟->一樣可以玩到部份東西
這個PS2/XB360...都可以

引用:
PS3我就沒留意, 因我全都是"確定要玩GAME"先入碟
(即係update, check msg, 入ps store都不會入碟)
如是前的PS, PS2(我部PS2都是到了而家末期先會咁懶)
的確是在load game以外的時間, 都"間唔中"會自己轉下
而"打機以外不入碟"的原因, 好似是說一開機果刻就要個頭on duty, 會傷頭
實際情況就不清楚
而且, "關機時不要留碟在機內", 是說明書都有提到的
(最少, PS2, PS3, Wii的說明書都有寫呢項)
想部機長命點就最好照跟
多謝分享
PS3的說明書[P?]有寫?我找不到~
舊 12-21-06, 02:41 AM   #64
noel8890

想問下其實add左fd之後會點?我個lsit上面好多灰色的XDD(因為亂add了)
比人add又會點的?
舊 12-21-06, 08:24 AM   #65
LKC

引用:
想問下其實add左fd之後會點?我個lsit上面好多灰色的XDD(因為亂add了)
比人add又會點的?
要等你add既人online再[接受你add]就唔會灰色了
舊 12-21-06, 12:32 PM   #66
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
引用:
錯啦
可以唔自動入game
未入game前狂禁下左右啦

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-06, 11:38 PM   #67
小毛明
Game Master
毛厘頭

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code0946 2182 4512
PSN  IDmomimg
XBox Live Gamertagmoming23
PS3 ID: moming

超懶 SB ID: 108,003,610...

Trophy card
小毛明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-06, 05:05 PM   #68
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
AshleyYan->AshleyYan

多多指教

舊 12-25-06, 02:41 AM   #69
chrischun
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
引用:
PS Network ID
歡迎留下ID~

1.LKC->LKC
2.瀨賀->JojONa
3.MR WONG->alvin
4.ZERO NEKO->zeroneko
5.colus->Colus
6.windart->windart
7.kowloon->kowloon
8.ryan0221->ryan0221
9.馬卡爾->gundam0153
10.cheung chi yan->mai_k11
11.啤梨王子->PrincePear
12.janicebb->AngusYK
13.小蒙->Eyesmuri
14.吉吉阿弟仔->ovball
15.qqchocolate1234->pichoco
16.wtmak->wtmak
17.雪代緣->yukishi
18.mihimaru GT->SEAMO
19. wongja0708->wongja
20.hippodome->Majestyk
21.Forever->Forever
22. MTse->MTse
23.團長->Lastexile
24.noel8890->djkaeru
25.傻地->pochan
26.dragonlung->RollingStone
27.小毛明->moming
28.AshleyYan->AshleyYan
請加上
29.chrischun->GAF-Chris

舊 12-26-06, 09:27 AM   #70
LKC

GAF個人介紹新增PS online ID,
多謝,網主Yui Narusawa

ps:日後我見有版友在其實topic的PS ID,亦會把其加入p.1 ID list~
ps:已update ID list~

此篇文章於 12-26-06 09:34 AM 被 LKC 編輯。
舊 12-30-06, 01:11 AM   #71
rainrain1997
Junior Member

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDtestahk889
id = rainrain1997
rainrain1997 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-07, 06:36 PM   #72
LKC

PS3機主綜合统計---(PS3機主作答限定)(所有資料會作為資料性參考)

1.共買左多幾多隻PS3 game?(包括PS store買的完全版game)及賣走左幾多隻game?
2.有無在PS store買PS game,如有共多少隻?
3.你的TV是HDTV or FUll HD TV or CRT?
4.你最期待的2隻PS3 game?(只限2隻)
5.買左既game既喜歡次序/[進度]如何?(可附加評價)~

---------------------------------
回答方式:
1.買左5隻,賣走左1隻(電車)
2.有,共買左4隻
3.有,26寸HDTV
4.MGS4及FF Versus XIII
5.[3>2>1>4>5]
-----------------
1-RR7-8X%
2-人類沒落-玩到一半(玩落唔錯,比想像中好)
3-源氏-己爆機(除外動作同視點部份要改善,其他方面比得上鬼武者)
4-Raifan-己爆機
5-鐵拳5
舊 01-17-07, 08:26 PM   #73
qqchocolate1234
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDpichoco
3DS Friend Code4339 2440 9008
PSN  IDpichoco
1.買左4隻
2.冇,因為冇信用卡,XD
3.37"HDTV
4.MGS4及FF Versus XIII
5.[1>2>3>4]
-----------------
1-RESISTANT,一個字,正,,係Online少人左d==
2-RR,,都係8X%
3-源氏-己爆機,同大家感覺一樣,,係個視點有問題
4-GUNDAM-其實隻GAME唔錯,不過一開始真係好難上手,,因為太慢了
qqchocolate1234 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-07, 04:32 AM   #74
terry bogard
Game Master

註冊日期: Mar 2006
1.買咗3隻
2.因為上網好慢,早輪D/L隻鐵拳都唔得,等到20號再嚟過
3.21吋CRT,新年後會買LCD
4.FF13及我們的GOLF 5
5.RR7>源氏>高達
terry bogard 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-07, 06:02 AM   #75
MR WONG
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code0774 4213 6312
PSN  IDalvin
XBox Live Gamertagalvinkk
1.買咗4隻
2.冇
3.42"LCD tv 720p
4.MGS4,dmc4
5.RESISTANT>RR7>源氏>高達

也請你緊握我的手 .陪我繼續走下去…
MR WONG 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] [360]Lost Planet Colonies ID收集、約戰及討論區 [PS3]Lost Planet ID收集、約戰及討論區 KUTAR# 攻略及心得交流區 334 04-13-10 01:19 AM
[動畫] BONES新作「亡念のザムド」PLAYSTATION Network独占配信 money 日本動漫畫討論版 85 02-15-09 01:38 AM
PlayStation Network games 綜合情報 LKC 電視遊戲討論版 4 07-16-08 09:24 AM
NIKE ID Minga 潮流版 0 11-21-05 04:14 PM
藝員 id card 紫色螢火蟲 Neo Entertainment TREND 23 10-28-03 09:43 PM

現在的時間是 12:26 PM

手機版 | APP版