Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 04-27-18, 02:47 PM   #3051
ouki
God of Gamer
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
孫策 陸抗 EX呂蒙 SR小喬 呂範?
好似無咩機會開快進擊咁
見人就好似本日頂上那套禁
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-18, 03:08 PM   #3052
MR.CD-ROM
Game Master

註冊日期: Aug 2002
其實LE孫策個SPEC放嚮藍係咪離譜得滯
3代都話覺醒開場得8/5
而家開波就9/4/2仲要3綠

又唔見綠色紅色有番咁勁既弓同槍
MR.CD-ROM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-18, 04:31 PM   #3053
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: MR.CD-ROM 查看文章

不如你sreach下藍色有幾多9武先講啦

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-18, 05:01 PM   #3054
ouki
戸松控

引用:

SPEC就唔叫過強GE.....你睇下綠色都有超爺
舊 04-27-18, 07:51 PM   #3055
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
綠色等緊9武不屈忠伯, 紅色有9武勁槍啦, 曹彰都OK勁架

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-18, 07:53 PM   #3056
MR.CD-ROM
Game Master

引用:
作者: LR猫 查看文章
不如你sreach下藍色有幾多9武先講啦
講兵種BALANCE喎
綠色應該比番隻一樣SPEC既弓先岩數

引用:
作者: ouki 查看文章
SPEC就唔叫過強GE.....你睇下綠色都有超爺
講佢係藍色馬既問題
綠色係槍馬國有高SPEC槍馬好合理
舊 04-27-18, 07:58 PM   #3057
MR.CD-ROM
Game Master

引用:
作者: b_boy 查看文章
綠色等緊9武不屈忠伯, 紅色有9武勁槍啦, 曹彰都OK勁架
但係1征
而家變成曹彰比番2征先岩數
尤其同期LE馬超都係1征更顯得特登優待藍色
係咪呢排藍色勝率特低?
舊 04-27-18, 08:21 PM   #3058
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
講兵種BALANCE喎
綠色應該比番隻一樣SPEC既弓先岩數

講佢係藍色馬既問題
綠色係槍馬國有高SPEC槍馬好合理
佢一出嘅時候唯一一張唔係starter啲9spec嘅九武弓係魏個度
宜家先講兵種Balance?

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-18, 09:50 PM   #3059
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
Balance 呢D都睇化啦 岩打咪打多D 唔岩打少D
我都係有心咪去打幾鋪開心下所以仲慢慢起三下玩勇略四枚

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-18, 10:22 PM   #3060
番薯勤
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2011
係呢度都三國志大戰緊

舊 04-27-18, 11:39 PM   #3061
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
見到而家見到乜水計真係頂佢個肺_佢老母先
複數大馬走兩邊/壓場焗出去趕馬時,對面磨兩野就沖
對面知你城有知5以下或唔夠血既,泊車沖
同埋上去果時其實而家正常點L樣打
分開上既先鋒比大馬磨兩野,到你開號令時即沖
你唔開號令就大馬削到你隻野傷殘,等你開完號令埋城都無用
分開上既後面既上到去又散計
見你唔夠知既直頭磨都唔同你磨,即沖
點都比對面打散d腳

火計雷計都仲識避
水個19範圍真係無佢乎
下修完7知都沖過7成,ONL9
赤火7知6成多d咋

此篇文章於 04-27-18 11:46 PM 被 柚原このみ 編輯。
柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-18, 12:32 AM   #3062
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:

雖然我都覺得孫策低低地但你舉例都唔好舉最唔BALANCE 既紅色啦下化:0)

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-18, 12:39 PM   #3063
鳳熾魂
紅蓮の焔神

徐晃現家見好似4,5成血開係13度要3成先151成一樣有19

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
舊 04-28-18, 03:39 PM   #3064
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
見到而家見到乜水計真係頂佢個肺_佢老母先
複數大馬走兩邊/壓場焗出去趕馬時,對面磨兩野就沖
對面知你城有知5以下或唔夠血既,泊車沖
同埋上去果時其實而家正常點L樣打
分開上既先鋒比大馬磨兩野,到你開號令時即沖
你唔開號令就大馬削到你隻野傷殘,等你開完號令埋城都無用
分開上既後面既上到去又散計
見你唔夠知既直頭磨都唔同你磨,即沖
點都比對面打散d腳

火計雷計都仲識避
水個19範圍真係無佢乎
下修完7知都沖過7成,ONL9
赤火7知6成多d咋
水計前後走啦 善用下再起/知合增援總有一次機會推到上去既 之後比人連環埋咁解 SOSAD

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-18, 06:36 PM   #3065
3headmonkey
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2011
引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
徐晃現家見好似4,5成血開係13度要3成先151成一樣有19
19唔係大問題, 3倍速先過份!!
3headmonkey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-18, 09:47 PM   #3066
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
作者: 3headmonkey 查看文章
19唔係大問題, 3倍速先過份!!
咁叫做1成血有咁效果
最勁5成開已經好好突

舊 04-28-18, 09:59 PM   #3067
ouki
戸松控

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
雖然我都覺得孫策低低地但你舉例都唔好舉最唔BALANCE 既紅色啦下化:0)
老實世嘉真係奇才,永遠見人其他遊戲係大賽多人用,邊個有第1就出手搞他,但冇記錯成個大會有一半人用魏,第1,2都係魏的情況都唔見有咩特別下修
舊 04-28-18, 11:41 PM   #3068
番薯勤

引用:
老實世嘉真係奇才,永遠見人其他遊戲係大賽多人用,邊個有第1就出手搞他,但冇記錯成個大會有一半人用魏,第1,2都係魏的情況都唔見有咩特別下修
世嘉做野慢幾拍
個陣關羽大戰同漢嗚大戰都搞左幾個VER先肯下修

舊 04-29-18, 12:12 AM   #3069
ouki
戸松控

引用:
作者: 番薯勤 查看文章
世嘉做野慢幾拍
個陣關羽大戰同漢嗚大戰都搞左幾個VER先肯下修

關羽大戰就真係叫有做下野....但漢嗚大戰只係玩家找到對應方法姐...唔叫有做野啦
舊 04-29-18, 12:59 AM   #3070
番薯勤

引用:
關羽大戰就真係叫有做下野....但漢嗚大戰只係玩家找到對應方法姐...唔叫有做野啦
漢嗚大戰個陣中盤推唔爆基本上好大機會輸, 為左對應多左好多開幕乙

電鋸劉備, 王美人7知確殺, 2國力-6孔融, 4氣守到FULL COMBO嘅何毒后

全部都係SEGA 下修左先至叫做BALANCE啲
但已經唔知幾多個PATCH嘅事

舊 04-29-18, 10:17 AM   #3071
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
由最初孖九兄弟、武神馬姬
再唔知幾耐至執樣衰到特登去蜀大時間同戰器兵力量
真係到漢鳴出之前果期至做野
同埋同一時間全勢力號令弱化,讓條路出黎比漢
頂上特登搵漢大輸既deck,完全理解點到營運

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-18, 11:07 AM   #3072
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
營運其實好易明
用新卡可以廚win高自己技術1,2階嘅舊deck對手>
比錢衝新卡>
大半人受夠/免疫就下修>
loop

其實lee類game都係咁,but 近lee半年sega d 手段太差就激起民怨
長期放置play唔出新卡/做苺太明顯/無新花樣...
新卡廚合理,但次次太偏向某d deck就...
由手機版發出
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-18, 02:30 PM   #3073
鳳熾魂
紅蓮の焔神

所以現家好多快進 無哂徐晃

舊 04-29-18, 04:49 PM   #3074
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
我老早同大家講了,此遊戲太早power creepy。可惜

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 04-29-18, 11:57 PM   #3075
番薯勤

想登張霸哥玩下
兩分鐘前嘅post 城門兩黃都比人登左
需求仲有冇咁大

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVIII 6eo 街機心得交流討論區 1078 08-21-13 11:04 AM
三國志大戰討論區 Vol.LVII Stevesteve 街機心得交流討論區 1000 04-01-13 01:06 AM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM

現在的時間是 08:50 PM

手機版 | APP版