Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13  ... 最後
~清談館~>[支爆危機] 要不是香港畀你沽,你們A股一早完蛋了! l人仔貶值中 傳中共要求眨值10%
LR猫 01:02 PM 07-08-15
作者: Sar8:
剩係隔離都個個哀號緊唔見左幾多%,唔見左幾多個
有D唔見埋份首期
買樓(笑)?買個骨灰位都就來唔店
投資涉及風險

當行個街邊都聽到啲大嬸大叔講緊股票嘅時候
就知個市幾咁危險
vov430 01:19 PM 07-08-15
作者: kircheis:
果然俾老燒講中~
現在個中國股市回歸現實, 經濟向下行...往後的發展都好難預料, 大陸會唔會有暴動出現呢>?
老乜燒丫,全世界講左幾年啦,
我同屋企人都講左成年了

作者: 小草:
點解呢到啲post 似食花生多,明明應該係死啦,慘啦,輸晒身家,要上ifc 呢啲post
一早走晒啦,最好笑係我有個同事,年頭聽完我講賣左,
上個月身痕又入過,而家~~~

仲有就係e度d人都係課金多啦
買乜野股票丫
KENSNAKE 01:21 PM 07-08-15
作者: Rance:
樓點都唔會跌架啦,股升就多人有錢買多幾棟,股跌就多人轉買樓..
當賣完樓升左之後會走去搶返間樓話唔賣就知幾理性。
JMi 01:23 PM 07-08-15
作者: Rance:
樓點都唔會跌架啦,股升就多人有錢買多幾棟,股跌就多人轉買樓..
如果係爆就唔係錢過錢換投資
而係要拋售D樓救返股果邊
兩回事來的
Gundam MK-2 01:35 PM 07-08-15
作者: 小草:
點解呢到啲post 似食花生多,明明應該係死啦,慘啦,輸晒身家,要上ifc 呢啲post
其實個市對份MPF(老強)都有影響
不過我成份都無擺係中國/香港d基金,大部份放左美國
所以......可以同大家一齊食花生
vov430 01:39 PM 07-08-15
作者: Gundam MK-2:
其實個市對份MPF(老強)都有影響
不過我成份都無擺係中國/香港d基金,大部份放左美國
所以......可以同大家一齊食花生
老實講,我真係一早放棄左份老強
Gundam MK-2 01:42 PM 07-08-15
作者: vov430:
我果份假假地都叫賺多過通漲嘛
D.K. 02:15 PM 07-08-15
《國家隊進行曲》(A股之歌)

買貨!不願意輸光的人們!
把我們社保金,築成A股新的長城!
上證指數到了最危險的時候,
國務院被迫著發出最後的指令。
只買!不賣!停牌!
中央非常擔心,
冒著崩盤的風險,買進!
冒著亡國的風險,買進!
買進!買進!進!

抽到眼淚都乾晒
mikemike 02:20 PM 07-08-15
人總需要勇敢生存 我還是重新許願
例如學會 承受風險

明年今日 為我洒溪錢
恆指癡咗線 如果有幸會面
就在同日IFC上見 惶惑地等待你出現
明年今日 上證插一年
大媽都捐獻 還錢要六十年
但願能認出丁蟹的子女
臨別亦聽到 寶貝仔再見
Sar8 02:22 PM 07-08-15
作者: LR猫:
投資涉及風險

就知個市幾咁危險
你分唔清楚邊個係白領邊個係師奶
兇兆

凍檸茶 02:24 PM 07-08-15
作者: LR猫:
投資涉及風險

就知個市幾咁危險
子華是神
https://www.youtube.com/watch?v=ybzLkCq9jYE
由手機版發出
FREDDY@o@ 02:32 PM 07-08-15
作者: vov430:
都唔係既... 老強管理得好仍然可以賺少少的
陸奧 貴志 02:36 PM 07-08-15
幾時跌到得番150點
Rance 03:08 PM 07-08-15
趺到150點我地齊齊陪聖人neet 都得
>>>>>劉伯<<<<< 03:10 PM 07-08-15
1800+

花生.............
keijoey 03:12 PM 07-08-15
作者: FREDDY@o@:
都唔係既... 老強管理得好仍然可以賺少少的
老強技術好仍然可以有少少快感的
由手機版發出
歌絲˙暮斯 03:13 PM 07-08-15
作者: 鈴蘭:
我淨係知以我微弱既電子知識 一個大制入面得個電路版連電池都無粒好難具有爆炸既條件
test result?我買rap3都唔會睇,話時話大制可以有咩test result?
抄襲?q4做緊人地無既野wow 請順手界定下te3同rap3同q4之間既抄襲關係
由手機版發出
構成所有電路既基本 R, L, C, 三樣都燒得.

電阻比較難燒, CURRENT 要好高.

L 同 C 係 FULLY CHARGE 後, 唔好彩 SHORT 左, 接地, 去左 Vcc etc, 乜都有可能俾佢爆.

平時做 prototype , 10V 0.5A之下, 唔小心都成日爆 OP AMP 同基本既 LOGIC GATE (OR NOR AND NAND), 唔會大爆炸既, 啪一聲成粒野彈飛埋面度姐. 因生產成本, 多數一粒幾個 COMPONENT燒一齊, 即係 PHYSICALLY 一粒 OP-AMP 其實裡面有幾個 OP-AMP, 如一粒有四個, 而個 CIRCUIT 要用三個, 三個之中任何一個爆, 四個一齊玩完.

咁當然, 簡單電路野, 爆既機會細過你坐(支那)香港航空墜機.

就算佢電子同機械上無事, D 金屬/塑膠用料, 塗裝物料, 包裝etc. 全部都有機會用黑心原材.

就就就算, 化學/物理上人畜無害, 起個原本有 micro processor 既 device 上加多粒 chips 定時定候收集你 d 野, 有機會就 send 返去. 支那間諜風筒熨斗你唔知牙 ? 風筒熨斗得, 一個有處理 analgoue/digital signal 能力既手製根本無難度, 起個 rom 做野已經得.

一單又一單會爆炸, 會對人體有害, 你都願意承受呢 D 風險既, 咪買 LOR.

買時希望你諗起, 佢起帝國攞正牌搞生意, 佢要收買邊 D 人, 又壓搾左幾多人, 收買果 D 人會對香港做乜野. 過到自已既, 買 LOR.

作者: JMi:
你咁執著 其實用水貨電子產品 無機電工程處認可 都好唔正規架喎

你接受到你既事啦
EMSD 批你就信 ? 消委會報告話點點點好你又信 ?

衛生署可以降低農藥水平令更多支那菜可以進口. EMSD亦可以做同樣既野降低安全標準, 俾更多支那電器, 車, 甚至民航機起香港用.

消委會會做更多報告話支那野可靠.

只要你肯買.

你信?
作者: :
消委會測試市面15款窗口式冷氣機,大陸貨美的竟完勝日本名牌珍寶。售價第二貴的珍寶冷氣機實際製冷量及能源效益都比其聲稱低,耗電量比能源效益表現最佳的美的冷氣機多,估計用家每年只需多付344元電費

消委會委託本港獨立實驗室測試市面上15款1匹半窗口式冷氣機,售價由3,588元至6,130元不等。測試以室溫27℃及相對濕度48%作比較標準。結果顯示,以5星為最高,美的及惠而浦兩款冷氣機總評分達4.5星,得分最高。而富士電機及珍寶兩款冷氣機總評分只有3星,得分最低。

一年電費只差344元

在能源效益方面,現時能源標籤分1至5級,測試的15款冷氣機中,13款標示屬1級,兩款為2級。測試顯示大部份能源效益表現都符合標籤標示級數,但珍寶AMWA12FBT型號能源標籤為2級,測試只達3級水平,惟據能源效益標籤計劃及國際慣常做法,有關的數值差異仍在容許的公差範圍10%內。
以測試結果估算各款冷氣每年所需電費,假設每年使用冷氣機180天,每天12小時,並以每度電1.2元計算,美的MWH-12CM3N1耗電最低,每年電費約1,243元,珍寶AMWA12FBT耗電最多,每年需1,587元,美的只慳電21.7%達344元這麼少。

在製冷量方面,13款測試量得的製冷量都與其標籤數值很接近,但富士電機RMA12FPTN及珍寶AMWA12FBT測量得製冷量分別比其聲稱低5.7%及7.2%。

消委會又表示,機電署將於今年11月25日起,就冷氣機實施新能源效益標籤評級標準,如根據新標準,測試結果顯示只有其中4款冷氣機仍可保持1級水平,其餘11款冷氣機在新標準下評級都會下跌,2款現時標示屬2級的樣本,更會降至4級。

http://hk.apple.nextmedia.com/news/a...50515/19148374
1. 獨立實驗室無 source
2. 一年 344 蚊電費都俾唔起, 窮 Lunk 就唔好用冷氣啦
3. 測試用27度做標準, 正常應該 25.

作者: Dyhalt Rushifar:
在下又真係唔介意用國貨,只要確保到質素。
SO FAR,外國好多時都係抄黎抄去,特別係變極有個譜既產品…
其實你好難避開「抄襲」既
支那人狡辯唔知第幾式
抄襲又點 wor, 人地都有啦
魯迅臭蟲. 完
Dyhalt Rushifar 03:19 PM 07-08-15
SO FAR你指到佢邊PART去抄返黎?
而果D技術又係咪已經有申請專利?

真係咁擔心COATING出問題既去拎去化驗囉
GUSTAV 03:22 PM 07-08-15
我份老強丫
歌絲˙暮斯 03:24 PM 07-08-15
我指所有支那貨,唔係特指個 stick

無人買 Q4679 應唔影響支爆

少人買小米東風長城就唔同講法

淘少陣馬雲都頭痕啦
由手機版發出
JMi 03:26 PM 07-08-15
作者: 歌絲˙暮斯:

EMSD 批你就信 ? 消委會報告話點點點好你又信 ?

衛生署可以降低農藥水平令更多支那菜可以進口. EMSD亦可以做同樣既野降低安全標準, 俾更多支那電器, 車, 甚至民航機起香港用.

消委會會做更多報告話支那野可靠.

只要你肯買.

你信?

1. 獨立實驗室無 source
2. 一年 344 蚊電費都俾唔起, 窮 Lunk 就唔好用冷氣啦
3. 測試用27度做標準, 正常應該 25.

咁MIJ又有乜咁值得信?
日本都爆過實驗做數 玩到好大
講良心? 核電果單又點 出口好多核污染食品又點計

凡事要燒到咁大 咪只會天下烏鴉一樣黑
不分青紅皂白咁抵制 其實你都係以你自己個標準做人姐
無人可以話你錯 不過你踩人地果套唔代表自己果套就會岩晒囉

淘少陣馬雲都頭痕啦
由手機版發出
你想用鍵盤影響世界 天真嬌請加油
碧克 03:27 PM 07-08-15
放晒去醫藥保健基金的我表示安穩

2千1點,完全係斬孖展人踩人格局.
Dyhalt Rushifar 03:31 PM 07-08-15

淘少陣馬雲都頭痕啦
由手機版發出
呢個係大勢,你出錢出力都改唔到,何況你只係出POST…
作者: 碧克:

一切都係政改被否決既錯
JMi 03:31 PM 07-08-15
作者: 碧克:

2100? 跌剩2100就差唔多 lol

又出得期貨果日都預左係請外資返來咁玩啦
係加埋滬港通可以玩到咁大真係激動
yeah yeah 03:32 PM 07-08-15
幾時到樓市
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13  ... 最後

返回主題版面