Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 09-10-14, 02:01 PM   #1
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
[因父之名] X 得太快 ?

是咁的

引用:
作者:
以前起澳州曾經自己租一間屋, 再分租出去. 有一次朋友搭下搭下租左俾兩個女仔, 剛 U GRA 去 WORKING HOLIDAY既香港人.

其中有一位, 佢同我都叫大家有好感, 但因為當時我未有車, 而且工課壓力都幾大, 係無可能好好照顧佢, 而佢本身有唔同地方想去, 大家都知無乜可能會長久. 又有 D 誤會(原本同我一齊租屋既另一個 HOUSEMATE 中意我, 佢以為我地有路), 有坐低傾大家都中意對方咁, 但都係無野發生到, 佢住左兩個月就出發去下一個 CITY.

過左幾個月, 先知原來佢地有因為我而對罵過. 我打電話同佢 SAY SORRY + 解釋返, 係自己處理唔好. 佢都原諒我, 不過人都走左, 所以都無乜太多野講.

一年之後佢行完原先既行程, 返香港做野, 巧合之下佢有我 watsapp, 咁就又聯絡返.

佢都有表示想再見我, 我當時又未走得, 只係話我都想見佢 (當然仲有其他 ).

直至兩年前有屋企既事要返香港, 出發前一段時間我都一直同佢有聯絡, 佢係排名第 3 左右 .

但因為上一位女友先, 所以返來之後就冷落左佢.

雖然話冷落, 其實都有見過幾次面, 當然無亂來, 不過都知其實佢對我既感覺其實幾好.

咁好啦, 幾個月前上個女友 game over. 就搵返佢, 又見左兩次面, 我好直接咁問不如拍拖囉, 佢又話好, 咁就拍.

SORRY , 好長, 呢度先係正題

佢係比較被動, 保守, 文靜, 怕羞既人. 佢同我講野, 都唔係成日會望住我.

而一直都唔係 RANKING 上排第一考慮, 係因為佢有幾大既基督教影響, 食飯前祈禱, 沖涼時會唱詩, 教會活動查經都有唔少咁. 而我地之間, 由認識開始到拍拖, 都無傾過呢件事, 我盡力唔去提, 佢食飯前祈禱我跟住做. 我亦唔肯定佢本身有幾重視呢件事.

為左表示誠意, 我買左條唔平既頸鏈俾佢, 佢好中意, 但係嫌短左 D.

知佢係保守, 所以我亦唔會好亂來, 拖手, 俾佢挨過來, 繞手行街, KISS 額頭, KISS 面.

佢亦都開始講多 d 佢既野, 佢屋企既野, 唔會隨便同外人講既野. 大家會 plan 去旅行, 如果當時搶到 fanfare 我地已經去左.

最近先真係 KISS 佢, and then 抱佢, 兩隻手係[無]亂來的 , FRENCH KISS 都無. 當晚佢戴住條鏈見我, 叫我拿返去做 REFENCE, 揀條長 D 既.

之但係, 最近最近, 佢突然間話未準備好, 想自己冷靜下, 我嘗試 watsapp 佢, 打過一兩次, 都係唔得, 咁我都知唔好迫得太緊, 俾佢冷靜下.

之但係又擔心, 自爆話自己公司 pw 改左佢名同生日

就係果日佢 fb block 左我. 但 watsapp 又無 block, 我留左個 voice message 話會寫封信俾你, 希望你會聽我講幾句.

想問,
1) 基督教既影響到底有幾大 ?
2) 對於保守既女人, 以上做既野都係一個月內發生, 係咪太快 ?
3) KISS 佢亦唔係唔中意, 吊佢癮佢會咀返過來. 我本人唔係特別好 FRENCH KISS, 當時只係問佢想唔想. 咁會唔會太過份 ?
4) 抱佢時我手無亂來, 但佢應該 FEEL 到我扯左囉 , 對於保守既女人, 仲要有強烈基督教影響既女人, 會唔會構成好差既感覺 ? 覺得我只係好恨同佢 ?

此篇文章於 09-10-14 03:47 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-14, 02:14 PM   #2
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
唱番首小肥 - 寵物先啦

P.S.男人無慾望,做條鹹魚算啦……

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-14, 02:53 PM   #3
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
唱番首小肥 - 寵物先啦

P.S.男人無慾望,做條鹹魚算啦……
唔用得 youtube 住, 唔明
舊 09-10-14, 04:06 PM   #4
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
唔用得 youtube 住, 唔明
講番你E家個景況姐……

其中一段
引用:
夜了 要是妳寒冷 新的攬枕攬不慣 仍不想見我 共相差距離無關
就背向我不用麻煩 是你早拋低一千多晚 叫我忍痛放棄 實太困難
被你抱住那時間 真的擔心有今晚 明知生厭以後 火花會沖淡
沒法與你 細說夢幻 只有靜靜 遙望天慨嘆
最愛偷看妳發夢 除去你孤單

淪為行過寵物 貓狗了解我的悽慘 失寵後不往後退 妳挑選了誰跟妳 一起玩
前來迎接災難 慾望無限福氣有限 曾陪伴妳 闖過人生險關
於畢業禮 共妳興奮合照 不過也始終 不夠時間
Block FB咁屈…………我諗三口六面講清楚好…

話晒聖女可遇不可求

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
舊 09-10-14, 04:25 PM   #5
Norm
God of Gamer
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
宇宙兄可以話係情版唯一留低既話題製做者....佢而家世界排名第幾?

舊 09-10-14, 04:30 PM   #6
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:

Block FB咁屈…………我諗三口六面講清楚好…

話晒聖女可遇不可求
我都以為係 lor, 之前同佢其他 fd 私下傾, 都講笑話佢唔知係咪處 (當時 24 歲). 可想而知佢形象係幾咁怕羞, 清純型 .

拍拖後先傾, 以前有三次拍拖經驗, 不過性經驗如何, 我真係唔敢問/講 , 佢既基督教影響有幾大, 係一個 unknown.

當晚係 kiss 幾十次, 佢突然間除左條鏈, 話俾我揸住去再揀過. 佢之前已經話過太短, 不如連埋個成package 送俾我阿媽, 而我再去揀過. 佢都知我同阿媽關係唔好.

so 咁推斷, 佢當時應該真係想我去買過條, 而唔係想塞返條鏈俾我, 分手/斷絕來往咁. (如果真係, 應該連埋個 package)

我係諗, 佢會唔會 kiss 完, 同 d 教友傾, 問意見, 聽埋晒 d 信與不信根本就唔配 etc. 先咁大轉變.

anyway, 我已經 consider as lost.

此篇文章於 09-10-14 05:11 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 09-10-14, 04:44 PM   #7
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
成個宇宙咁多女,冇必要找個基督女.....信仰唔同好煩...

舊 09-10-14, 06:09 PM   #8
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

e+ ...... 排 2 啦 , 第一個果個做會計做到 half life, 無 contact 乜滯

引用:
作者: Norm 查看文章
成個宇宙咁多女,冇必要找個基督女.....信仰唔同好煩...
所以我話呢個因素真係一個 unknown.

而且憑近來既 fb 情報, 同平時傾計, 教會參與度已經低左好多下. (如果無刻意隱瞞到既話)

佢屋企多人, 無乜自己空間. 我提議, 一齊搬去我屋企另一個單位, 咪當交租俾屋企囉, 再租間房出去, 好似以前咁.

我又無想過結婚前搬出去住 wor.....

咁我地年半後結婚 lor ?

順其自然啦~

講真, 一個月貨仔, 床都未上過, 就已經講結婚, 我都覺得有 D 痴線

其實我真係唔知佢對呢方面睇法係點...

so 我相信佢突然間咁大轉變應該係同 kiss 有關

此篇文章於 09-10-14 10:14 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 09-10-14, 06:20 PM   #9
DevilElvis
The One
還我香港!!

雖則雄性動物想上床係可以理解,但一定要上咗床先可以談婚論嫁又會唔會過咗少少………

舊 09-10-14, 06:48 PM   #10
DevilElvis
The One
還我香港!!

咁你應該同佢解釋番啦,kiss佢係建基於之前識咗咁耐而咁做……

舊 09-10-14, 07:00 PM   #11
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
雖則雄性動物想上床係可以理解,但一定要上咗床先可以談婚論嫁又會唔會過咗少少………
不,我意思係有結婚為目標既話,年半兩年我忍下應該唔係問題。

佢 get 到乜意思,就唔知啦

起碼我地講野係完全無提起過呢回事
由手機版發出
舊 09-10-14, 09:02 PM   #12
fiendray
未来は僕らの手の中

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch ID8526-5981-1889
3DS Friend Code0860 3263 4537
引用:
e+ ...... 排 2 啦 , 第一個果個做會計做到 half life, 無 contact 乜滯

所以我話呢個因素真係一個 unknown.

而且憑近來既 fb 情報, 同平時傾計, 教會參與度已經低左好多下. (如果無刻意隱瞞到既話)

佢屋企多人, 無乜自己空間. 我提議, 一齊搬去我屋企另一個單位, 咪當交租俾屋企囉, 再租間房出去, 好似以為咁.

我又無想過結婚前搬出去住 wor.....

咁我地年半後結婚 lor ?

順其自然啦~

講真, 一個月貨仔, 床都未上過, 就已經講結婚, 我都覺得有 D 痴線

其實我真係唔知佢對呢方面睇法係點...

so 我相信佢突然間咁大轉變應該係同 kiss 有關
我估佢覺得發展得太快,而佢又感打算過,所以最後變成感

你都知佢之前拍過3次拖,感你有無問佢之前點解散?

聖女唔係唔好,但你無相信宗教背景,日後好有可能都會有影響
fiendray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-14, 10:46 PM   #13
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

註冊日期: Jan 2004
全食

結論, 一個月就講同居, 似乎真係太快...........

公式

超絕可愛+賣萌+天然呆+冒失娘+短髮=本田翼
紅字為重點

本王決定中日開戰之時會去做漢奸
犬夜叉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-14, 11:02 PM   #14
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
怕散?
你上面講到幾年唔見, 約一次半次又可以熟番拍拖咁. 又怕咩佢今次BLOCK FB呢?

所有野對個女仔可能太快, 尤其係搬出黎住果下
佢同屋企人關係應該好好, 你出現已經令到關係轉變左
未必係佢保守, 或者叫因為太快而多左戒心啦.

你唸下有咩方法令佢慢慢放低戒心好過啦

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-14, 11:52 PM   #15
亞瑪迪拉
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2002
有冇諗過佢有第2件?有時真係人不可貌相.
話說我有個朋友,之前有女仔去佢屋企幾日,佢都wtsapp俾條女話想冷靜幾日,然後佢就熱辣辣過左幾日.
亞瑪迪拉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-14, 11:57 PM   #16
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: fiendray 查看文章
我估佢覺得發展得太快,而佢又感打算過,所以最後變成感

你都知佢之前拍過3次拖,感你有無問佢之前點解散?

聖女唔係唔好,但你無相信宗教背景,日後好有可能都會有影響

引用:
作者: D.K. 查看文章
怕散?
你上面講到幾年唔見, 約一次半次又可以熟番拍拖咁. 又怕咩佢今次BLOCK FB呢?

所有野對個女仔可能太快, 尤其係搬出黎住果下
佢同屋企人關係應該好好, 你出現已經令到關係轉變左
未必係佢保守, 或者叫因為太快而多左戒心啦.

你唸下有咩方法令佢慢慢放低戒心好過啦
幾年無見, 見返一次半次就拖得手. 可能因為早在外國初相識時已經 ok 中意(外在方面, 深層價值觀當然唔知), 大家都知, 所以上個月先咁淡定直接問不如拍拖

拖手前曾經問過佢感情生活如何, 佢係求奇話唔記得 lu, 即係唔想講.
拖手後, 我主動解封晒之前既事, 即係一返到來就有上一個女友 (當然又有 d 唔講得 )既事, 佢就講返對上一個係約兩年前無左, 但其他 detail 我無追問.

佢同家人關係其實都唔係話超級好, 聽完我講我家既煩野, 成日都會話, 其實我都無資格教你, 不過點都好, 子欲養而親不在嘛

仲有乜方法 ? watsapp 唔回但有睇, 無左 fb, 唔知仲會唔會聽電話, 打緊信, 亦唔知會唔會睇

其實我都唔係好明, 明明 kiss 得幾投入架, 我又無再進一步落去, 係條蕉控制唔到姐
goodbye kiss 時都無乜野, 女人係咪會諗下諗下又覺得唔妥咁 ?

此篇文章於 09-11-14 12:11 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 09-11-14, 12:22 AM   #17
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

引用:
幾年無見, 見返一次半次就拖得手. 可能因為早在外國初相識時已經 ok 中意(外在方面, 深層價值觀當然唔知), 大家都知, 所以上個月先咁淡定直接問不如拍拖

拖手前曾經問過佢感情生活如何, 佢係求奇話唔記得 lu, 即係唔想講.
拖手後, 我主動解封晒之前既事, 即係一返到來就有上一個女友 (當然又有 d 唔講得 )既事, 佢就講返對上一個係約兩年前無左, 但其他 detail 我無追問.

佢同家人關係其實都唔係話超級好, 聽完我講我家既煩野, 成日都會話, 其實我都無資格教你, 不過點都好, 子欲養而親不在嘛

仲有乜方法 ? watsapp 唔回但有睇, 無左 fb, 唔知仲會唔會聽電話, 打緊信, 亦唔知會唔會睇

其實我都唔係好明, 明明 kiss 得幾投入架, 我又無再進一步落去, 係條蕉控制唔到姐
goodbye kiss 時都無乜野, 女人係咪會諗下諗下又覺得唔妥咁 ?
單係呢度已經令我開始懷疑"聖女"呢個條件係咪真係成立
至於生果嘛.....你都係搵條CU得緊D既底褲吧啦

公式

紅字為重點

舊 09-11-14, 01:18 AM   #18
fiendray
未来は僕らの手の中

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch ID8526-5981-1889
3DS Friend Code0860 3263 4537
引用:

引用:
作者: 犬夜叉 查看文章
單係呢度已經令我開始懷疑"聖女"呢個條件係咪真係成立
至於生果嘛.....你都係搵條CU得緊D既底褲吧啦
的確係...一句唔記得左同唔想講,其實即係發生左好多野,但係唔講得出口,佢明顯對你有保留,連個故仔都唔作過出來
而女仔同你講順其自然,我覺得佢意思多數係七成係拒絕你,但係有三成還對你抱有期待
會睇MSG但一直唔回係個大問題,我見議你唔好打電話,直接寫封情(分手)信寄去佢屋企...
內容重點我大約會寫,我好想繼續同你發展落去,但係溝通只係一味單向都唔係辦法,要分手就直接出聲,當然係X月X日前你都依然保持沈默,這段情就正式結束吧.
fiendray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-14, 02:40 AM   #19
DevilElvis
The One
還我香港!!

睇個勢,唔係聖女....似性女

舊 09-11-14, 10:01 AM   #20
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

咁呢一件事又未真係 critical 到咁下化....

佢亦都問我上一個點識, 因為佢實在係比較乖果類人, 我真係唔敢講係打機識 , 都係一樣話唔太記得

我有話過一 game over 後唔係即刻搵佢, 係唔想佢覺得我呢頭散完果頭搵過, 佢話時間其實唔重要, 中意就中意 ga la.

至於性經驗, 有拍過三次拖亦正常不過, 無則可以假設係基督教因素居多(?)

性同基督教, 我真係唔敢同佢提起, even 代號曳曳/搞野/畢業 etc 我都無講起過

有無人可以指教下, KISS 之後佢既轉變, 基督教既影響有幾大呢 ?
舊 09-11-14, 11:10 AM   #21
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

引用:
咁呢一件事又未真係 critical 到咁下化....

佢亦都問我上一個點識, 因為佢實在係比較乖果類人, 我真係唔敢講係打機識 , 都係一樣話唔太記得

我有話過一 game over 後唔係即刻搵佢, 係唔想佢覺得我呢頭散完果頭搵過, 佢話時間其實唔重要, 中意就中意 ga la.

至於性經驗, 有拍過三次拖亦正常不過, 無則可以假設係基督教因素居多(?)

性同基督教, 我真係唔敢同佢提起, even 代號曳曳/搞野/畢業 etc 我都無講起過

有無人可以指教下, KISS 之後佢既轉變, 基督教既影響有幾大呢 ?
不敢評論,因為宗教嘅嘢可大可小

公式

紅字為重點

舊 09-11-14, 12:20 PM   #22
Nicklaus
Crazy Gamer
二クラス

註冊日期: Dec 2004
人地想冷靜下既時候就應該好有誠意咁寫返個msg扮下野嘛,係咁chur人無好結果.....

個人覺得放低耶穌去諗點哄返條女就得
單純因信仰唔夾而哄唔返

咁俾你今次成功哄到,日後咪一樣出POST話唔夾

戴返個頭盔先,純粹個人見解,自己決定點做啦.....
Nicklaus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-14, 02:06 PM   #23
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: Nicklaus 查看文章
人地想冷靜下既時候就應該好有誠意咁寫返個msg扮下野嘛,係咁chur人無好結果.....

個人覺得放低耶穌去諗點哄返條女就得
單純因信仰唔夾而哄唔返

咁俾你今次成功哄到,日後咪一樣出POST話唔夾

戴返個頭盔先,純粹個人見解,自己決定點做啦.....
係, 基本上都係咁做, so 過左幾日後我 watsapp 都無再 chur 佢.

問題係, 耶穌既野真係可大可小 , 我好難唔去考慮呢個因素

我掌握唔到, 應唔應該提呢回事

此篇文章於 09-11-14 02:11 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 09-11-14, 03:57 PM   #24
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

引用:
係, 基本上都係咁做, so 過左幾日後我 watsapp 都無再 chur 佢.

問題係, 耶穌既野真係可大可小 , 我好難唔去考慮呢個因素

我掌握唔到, 應唔應該提呢回事
如果你有心同佢發展,日子耐左你都可能會受洗信埋教
到時諗法都可能有所改變

公式

紅字為重點

舊 09-11-14, 08:57 PM   #25
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: 犬夜叉 查看文章
如果你有心同佢發展,日子耐左你都可能會受洗信埋教
到時諗法都可能有所改變
我好難 wor
有諗過, 如果佢開口想我返教會, 我會去幾次之後講自己唔適合咁做, 尊重但唔明白咁囉

前提係, 佢對基督教既貫徹, 去到呢個程度未 (要 partner 都係)

其實都一早預左, 呢個好可能係大問題.... 當時去馬問佢拍唔拍拖, 都係試下心態, 兼且都知佢對我好感道幾高 , 只係無諗過會一口話好.

佢食飯前祈禱, 沖涼時會唱詩, 但又會嘗試接納非教內既我, 我真係唔知係咩程度

咁既然繞手, kiss 面, 行行下挨過來我度都得, 我咪諗住直接 kiss 都得 lor

此篇文章於 09-11-14 09:06 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:05 PM

手機版 | APP版