Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-26-14, 07:32 PM   #976
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
ufotable今集又爆左幾多個肝

舊 10-26-14, 10:43 PM   #977
ta423
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: 利家 查看文章
好out問下
這套係咪同zero 同一監督同廠商?
打都好激(同zero)

唔同監督 但同一間動畫公司
ta423 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-14, 11:23 PM   #978
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: メソウサ 查看文章
ufotable今集又爆左幾多個肝
唔同FATE ZERO個時
今次製作時間好鬆動
配音今個月頭已經配到17話

凛ちゃんが士郎さん押さえつけるシーンは監督が痴漢撃退法のビデオ見ながらかいたそうな。
「あれは夫婦喧嘩です」 #03上映会

舊 10-26-14, 11:30 PM   #979
YALIU
God of Gamer
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
其實士郎最後點解嘔血的…?
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-14, 11:34 PM   #980
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: YALIU 查看文章
其實士郎最後點解嘔血的…?
震傷裡面,,吧

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-14, 11:54 PM   #981
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
睇完白箱再睇呢邊就會覺得製作組好強……

舊 10-27-14, 12:23 AM   #982
CMS
Game Master

註冊日期: Feb 2002
有一個畫面好似係佢老豆
或者係 綺禮 有關係
CMS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-14, 02:05 AM   #983
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
想問下 點解士郎會FEEL到A茶出寶具...?(佢兩個的關係性知道)

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-14, 02:06 AM   #984
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:
作者: GN00508771 查看文章
想問下 點解士郎會FEEL到A茶出寶具...?(佢兩個的關係性知道)
feel到有其他人做佢最熟識嘅投影?

舊 10-27-14, 02:21 AM   #985
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
原著好似都無特別解釋 淨係講佢忽然感覺到紅茶想出手連Saber都炸埋一份
我會理解成 同樣作為囉弓既人既直覺,加上紅茶同佢本身既關聯性都有D影響咁

之前既動畫版比較少提,所以睇動畫版既人應該少人知
但士郎係百發百中的弓道強者黎 會唔玩係因為慎二

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-14, 02:23 AM   #986
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 神龍 查看文章
feel到有其他人做佢最熟識嘅投影?
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
原著好似都無特別解釋 淨係講佢忽然感覺到紅茶想出手連Saber都炸埋一份
我會理解成 同樣作為囉弓既人既直覺,加上紅茶同佢本身既關聯性都有D影響咁

feel到前戈下投影
我仲以為係用來暗示佢兩個的關係性添-.-

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-14, 02:24 AM   #987
IntelligentGene
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2012
其實金髮青年..

個肉身同第四次個時有冇咩分別?
可唔可以靈體化?
仲有冇master同受唔受令咒控制?
IntelligentGene 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-14, 02:34 AM   #988
ヴィタさんさんKS☀
↘λ

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code1805 2967 4401
媽啊...睇完今話仲點有意慾開其他動畫來睇
太痴線了吧

抱いてあげたい

- くすくすくっすん さんくっすん祭り 2014/2015
feat.楠田 亞衣奈
ヴィタさんさんKS☀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-14, 03:13 AM   #989
someday
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2007
想問一下, 今集原創劇情中, Saber 殺死 B 叔果下係解放左 Excalibur ...? 定只係用風王鐵槌?

因為見佢無高呼 Excalibur. 同埋如果係 Ex, 應該一下就可以打到 B 叔消失 (較弱的 Caliburn 就咁篤一野都殺左佢七次).
但如果係風王鐵槌... 乜風王鐵槌有咁勁架咩, 可以炸左 B 叔一條命...?
someday 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-14, 03:26 AM   #990
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
今集好精彩
Saber殺B叔一次驚唔驚暴露左佢能力(雖然問題唔大)

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
麻婆咁多年對切嗣明明贏左都選擇放棄聖杯好唔訓氣。當知道士郎姓衛宮後、當然係盡情喺士郎面前暗寸切嗣發泄。
其實我問緊接觸到聖杯果個係麻婆會唔會接唔上Zero(動畫cut左)
唔知你有無玩過game,而凛最後果句其實係串緊麻婆
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
多咗原創劇情。確實,Saber同Berserker開片果陣,凜同伊莉雅齋企係度唔開埋一份講唔通。亦可以伊莉雅展露下身手。
你咁講一講又好似合理wor(但我覺得凛偷襲就唔多合佢性格)
另,有無人可以講下金髮青年同麻婆講乜?聽得唔係太清楚(我睇無字幕)
引用:
作者: 利家 查看文章
=skip=
紅a作為弓手一箭都未射過
所以不太好

有睇過ova 既UBw
紅a終於似弓手
但某羅的死法太嘔心
接受唔到
-skip-
紅A其實真係近戰為主
伊莉亞就整定架啦....

引用:
game入面係紅A對凜話離遠D,凜唔知乜事講左出聲,士郎聽到,feel到殺氣先知乜事

睇劇情發展會係行Good End路線?

此篇文章於 10-27-14 03:30 AM 被 the fool 編輯。
the fool 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-14, 02:36 PM   #991
money
◆.西野司命.◆

OP銷量

14 9319 綾野

舊 10-28-14, 02:52 PM   #992
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:

好似GAME到只有一次定2次提過他有主將實力

未有CCC前我都係覺得因為E點他先會係A而不是職業SABER

當然有CCC後紅A可以付合的職業變成SABER/ARC/ASS
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-14, 04:47 PM   #993
緋村 光
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: someday 查看文章
想問一下, 今集原創劇情中, Saber 殺死 B 叔果下係解放左 Excalibur ...? 定只係用風王鐵槌?

因為見佢無高呼 Excalibur. 同埋如果係 Ex, 應該一下就可以打到 B 叔消失 (較弱的 Caliburn 就咁篤一野都殺左佢七次).
但如果係風王鐵槌... 乜風王鐵槌有咁勁架咩, 可以炸左 B 叔一條命...?
一係風王鐵槌,一係魔力放出(固有技能),應該唔係EX咖哩棒,冇解放真名又冇發動動作。
睇落就係風王鐵槌。至於點解C既風王鐵槌可以打爆12試煉,即管睇下磨菇點吃書

個人blog:極地白犬(更新再開!!)
緋村 光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-14, 07:53 PM   #994
money
◆.西野司命.◆

舊 10-28-14, 11:05 PM   #995
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: 緋村 光 查看文章
一係風王鐵槌,一係魔力放出(固有技能),應該唔係EX咖哩棒,冇解放真名又冇發動動作。
睇落就係風王鐵槌。至於點解C既風王鐵槌可以打爆12試煉,即管睇下磨菇點吃書
個人理解係魔力解放,但開頭個幾刀就唔知...原本以為C級風王破唔到金身所以要出鞘黎吉B叔,但頭幾刀又冇解風王

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-14, 12:51 PM   #996
money
◆.西野司命.◆

此篇文章於 10-30-14 01:41 PM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-14, 10:05 PM   #997
money
◆.西野司命.◆

舊 11-01-14, 11:35 PM   #998
money
◆.西野司命.◆

舊 11-02-14, 02:26 AM   #999
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
Saber果然係女仔,一著返件裙就即刻多咗幾分女人味。同Zero時嘅西裝差好遠。

大河提議搬入嚟住,櫻開心到嚟唔切。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-14, 03:08 PM   #1000
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
都是魔伊影響兩位女僕變回比較冷漠有點不慣

果然有經歷了ZERO才理解SABER現在多幸福

RIDER姐下回出場了,不過應很快便當啦

此篇文章於 11-02-14 03:18 PM 被 鐵之侍 編輯。
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 GSC 1/7 遠坂凜 UNLIMITED BLADE WORKS PVC synyster3 買賣專區 3 11-19-14 05:59 PM
【ネタバレ開放】劇場版「Fate/stay night Unlimited Blade Works」Vol.2 izumo 日本動漫畫討論版 91 03-22-11 07:56 PM
[動畫] 【ネタ開放】劇場版「Fate/stay night Unlimited Blade Works」正式公開 鈴蘭 日本動漫畫討論版 1000 10-02-10 05:34 PM
[fate/stay night]fate ending問題 neocon H-GAMEの部屋 58 05-11-06 02:43 PM
Fate/stay night vol.2(劇情洩漏注意) - 第十四話『理想の果て』 Neloth 日本動漫畫討論版 1001 04-13-06 09:50 PM

現在的時間是 02:16 AM

手機版 | APP版