Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 05-30-12, 06:34 PM   #26
Rse9
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: PiroPiro 查看文章
The battle of black water 同小說既出入相當大… 利用 widefire 既方法太過簡單…
而 Stannis 居然要親自上前線…搞到佢好似係猛將咁…

Anyway 以電視來講,場面做得好好了
Stannis唔係根本就係一個猛將咩?

DUNGEONS & TAKAFUMIS
鷹文は100人いる!ヽ(∀゚ )人(゚∀゚)人( ゚∀)ノ
Rse9 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-12, 06:58 PM   #27
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagpirotase
引用:
作者: Rse9 查看文章
Stannis唔係根本就係一個猛將咩?
親自帶兵,我相信佢會, 但小說入面有寫明佢同 泰温一樣 鍾意坐震後方指揮軍隊…
但係 戲入面佢差唔多係第一個衝出去既人… 咁同我印像中既 stannis 既性格好唔同… 可能 hbo 想寫到佢同小說係唔同啦…

不過 battle of black water 真係簡化左好多…一集就打完……
PiroPiro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-12, 08:55 PM   #28
Rse9

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: PiroPiro 查看文章
親自帶兵,我相信佢會, 但小說入面有寫明佢同 泰温一樣 鍾意坐震後方指揮軍隊…
但係 戲入面佢差唔多係第一個衝出去既人… 咁同我印像中既 stannis 既性格好唔同… 可能 hbo 想寫到佢同小說係唔同啦…

不過 battle of black water 真係簡化左好多…一集就打完……
戲劇效果JE唔搵佢出去斬下就好悶

唔夠budget做足晒啦
好似拍魔戒咁拍戲而唔係拍劇既話就可能可以跟足D既

DUNGEONS & TAKAFUMIS
鷹文は100人いる!ヽ(∀゚ )人(゚∀゚)人( ゚∀)ノ
Rse9 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-12, 02:34 PM   #29
Bigwater
God of Gamer

唔知幾時到season 3

忍唔著睇左少少剷透,season 3會灰爆

舊 06-05-12, 03:53 PM   #30
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
引用:
作者: Bigwater 查看文章
唔知幾時到season 3

忍唔著睇左少少剷透,season 3會灰爆
咁唔爭在劇透埋
season 4 會灰過 season 3 囉
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-12, 11:34 PM   #31
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

XBox Live Gamertagpirotase
引用:
作者: ammms 查看文章
咁唔爭在劇透埋
season 4 會灰過 season 3 囉
成套作品最重要既主題就係... Valar Morghulis
凡人總要一死...

無論係平民百姓...定係國王同領主...
無論你幾武功高強..定係學識過人...

Valar Morghulis~
PiroPiro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-12, 02:27 PM   #32
遊戲人間
"oui"

XBox Live Gamertagark0811
Oh.....原來今季都係得10集...仲以為明天又有得睇...

有排先等到下年4月.....

舊 04-03-13, 10:21 AM   #33
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
S3E1,由於呢套劇本身已經七國咁亂,加上同S2隔咗都有一段時間先播。
再睇返的時候,有D人物已經唔多記得佢上季做過D乜…

同埋主線果幾班人究竟幾時先會"相遇"?
睇OP個地圖佢哋個活動地點都隔得幾遠下,
另外,果3條小火龍幾時先會長大呢?唔會到S4都係捉緊魚食吧…

舊 04-18-13, 09:58 PM   #34
IDGAF
The One

S3E3,最後的片尾曲…古裝片都咁ROCK

按佢哋的進度,今季要再開戰的機會都不大…

有時諗如果狼家的人有手提電話(烏鴉先啱)通訊就唔駛拖咁耐啦。

此篇文章於 04-18-13 10:01 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-13, 10:58 PM   #35
黑澤夜
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
今集肥仔用果把黑刀仔殺左隻 白鬼 , 之後都唔拎返 ............
明明係唯一殺到 白鬼 既武器
黑澤夜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-13, 02:21 AM   #36
IDGAF
The One

Game of Desks

Game of Desks - Late Night With Jimmy Fallon

In the newest Late Night Digital Original, Jimmy Fallon shows how the world of Late Night is not that different from "Game of Thrones."

舊 05-28-13, 05:37 AM   #37
IDGAF
The One

估唔到日本的Games of Thrones 會配埋日文成個感覺可以唔同晒。

Here, Have Some Games of Thrones in Japanese
http://kotaku.com/here-have-some-gam...nese-509983023

http://youtu.be/6CbDw3vou54

http://youtu.be/8w2oRokNU3s

此篇文章於 05-28-13 05:40 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-13, 11:24 PM   #38
黑澤夜
Crazy Gamer

嘩..........今集 , 好突然 .............
真係估佢唔到 ........
自第一季後 , 好耐未有過咁既感覺 !
舊 06-04-13, 12:37 AM   #39
遊戲人間
"oui"

XBox Live Gamertagark0811
無睇原著...估唔到會咁突然.

舊 06-05-13, 12:49 AM   #40
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

註冊日期: Feb 2003
ep 9 真係超灰...

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」
Cancer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-13, 05:13 AM   #41
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-13, 11:08 PM   #42
ammms
渣根懦夫

原來做到 Red Wedding
再灰都仲有囉

舊 06-06-13, 05:10 PM   #43
IDGAF
The One

引用:
作者: 黑澤夜 查看文章
嘩..........今集 , 好突然 .............
真係估佢唔到 ........
自第一季後 , 好耐未有過咁既感覺 !
引用:
作者: 遊戲人間 查看文章
無睇原著...估唔到會咁突然.
引用:
作者: Cancer 查看文章
ep 9 真係超灰...
我都無睇小說版,
S3E9真係好突然~!

所以信守承諾真係好重要~!

舊 06-06-13, 05:29 PM   #44
Eking

註冊日期: Feb 2006
....
依家係咪死剩私生子, 2個女, 同2個細仔 ? ... 連 亞媽都死埋....~
冇睇小說...不過第二細仔有d咁能力, 會唔會將來可以控制龍......

舊 06-06-13, 09:30 PM   #45
黑澤夜
Crazy Gamer

其實........

冇睇過原著
但其實我都唔知大仔有咩作為 , 由 season 2 開始成為 king of North , 但 成個 season 2 + 3 都係係個地圖行來行去 , 唔覺得佢真係有開戰 ( 可能 skip 左 )

行到 自己 d 人走晒 , 相反暴風之降生果邊愈來愈勁
依家 stark 家成年男丁應該得返 Jon Snow ?

舊 06-06-13, 10:53 PM   #46
ammms
渣根懦夫

唔想知劇情就咪多手
之後阿媽復活
細女盲左

舊 06-10-13, 12:02 PM   #47
IDGAF
The One

劇透圖?!

Game Of Thrones' [SPOILER] Wedding, Now In LEGO Form

http://kotaku.com/game-of-thrones-sp...form-512212768

舊 06-10-13, 12:20 PM   #48
Eking

註冊日期: Feb 2006
地下個條係腸定血.......

舊 06-12-13, 10:52 PM   #49
黑澤夜
Crazy Gamer

話咁快又完 , 又要等一年了
舊 07-04-13, 04:44 PM   #50
someday
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2007
(本人是小說黨)

其實個人覺得第四部比起之前三部黎講水準下降左, 同埋講南方啲諸侯們有點悶
啲主角嘅故事又有點唔知寫緊乜咁.. 尤其艾莉亞同珊莎嘅故事都唔係好知想點發展, 之前就話想復仇同埋同家人團聚, 不過第四部有點唔知想做乜咁..

反而開始對Jamie條線有興趣

Anyway, 希望第五部快點出中文版啦
someday 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Game of Thrones 王小虎 電視遊戲討論版 18 05-22-12 07:25 AM
[日劇] 火9「ライアーゲーム Season 2(LIAR GAME)」 第1話「壮絶な騙し合い、ゲーム再開」丨(映画2010年3月6日公開 戸田恵梨香 松田翔太主演) money Neo Entertainment TREND 195 02-16-12 08:11 PM
[美劇] 24 season 7 steve Neo Entertainment TREND 99 07-27-09 02:53 PM
Rise of Nations: Thrones & Patriots 討論區 usayarE PC電腦遊戲討論版 253 12-04-04 10:58 PM
舊Game密碼一問 (DC-White Season / 水夏-全年齡版) Azusa H-GAMEの部屋 4 03-10-04 02:05 PM

現在的時間是 03:00 AM

手機版 | APP版