Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-20-14, 02:43 PM   #676
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
我要大量生產的吉姆你俾部高達我做乜?即係咁?

舊 05-20-14, 03:26 PM   #677
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 尼路 查看文章
我要大量生產的吉姆你俾部高達我做乜?即係咁?
X高達
O伊迪安
而理由係伊迪安用唔到泛用光束槍,所以伊迪安係垃圾

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-14, 04:19 PM   #678
CMS
Game Master

註冊日期: Feb 2002
引用:
作者: casio 查看文章
問題係在於四葉視佢不合格嘅理由只係因為「佢用唔到D普通嘅魔法」
如果四葉只係普通魔法師家族就算
係作者嘅設定上,四葉係最忠於魔法師=兵器原則,
而上帝不論改造前後,都已經有足夠嘅對人戰能力,甚至於有核彈威力,
簡單嚟講,你覺得一個軍火商會覺得一架裝唔到手槍,但可以裝備核彈嘅亞伯奇直昇機係垃圾嗎

基本上……
四葉怕上帝不可控係因為心知肚明依家嘅上帝好不爽四葉對佢所做嘅改造,所以呢個唔係佢地覺得上帝不及格嘅因
達也檢測,用唔到普通魔法,一早己判左死刑
CMS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-14, 04:29 PM   #679
casio

引用:
作者: CMS 查看文章
達也檢測,用唔到普通魔法,一早己判左死刑
但今集已經證明咗佢只靠自己先天所有嘅能力,隔牆分解人地D槍同CAD,作為「兵器」已經夠玩有突
事實證明四葉真係低能,成件事先滿矛盾

此篇文章於 05-20-14 04:37 PM 被 casio 編輯。
舊 05-20-14, 04:38 PM   #680
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
但今集已經證明咗佢只靠自己先天所有嘅能力已經夠玩有突
改佢腦到只變成妹控先係重點
能有一般魔法只是附屬品

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-14, 04:49 PM   #681
ouki
God of Gamer
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
但今集已經證明咗佢只靠自己先天所有嘅能力,隔牆分解人地D槍同CAD,作為「兵器」已經夠玩有突
其實光詠先係他最BUG的地方....先天能力只有分係可以用高性能CAD解決....但再生係因為有光詠先有這樣的高性能
以回憶章來講....其實4葉內部是幾怕上帝.....

佐島食書都不是奇事....=.=
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-14, 04:54 PM   #682
casio

引用:
作者: pet3 查看文章
改佢腦到只變成妹控先係重點
能有一般魔法只是附屬品
好死唔死中村兩個妹都好乞我憎
嘛,唔通實情四葉都係咁諗,驚正常嘅上帝有朝一日二話不說就將個妹分解

引用:
作者: ouki 查看文章
其實光詠先係他最BUG的地方....先天能力只有分係可以用高性能CAD解決....但再生係因為有光詠先有這樣的高性能
以回憶章來講....其實4葉內部是幾怕上帝.....

佐島食書都不是奇事....=.=
一般分解佢唔使用CAD,光詠只有一般魔法……佢老母都有講,只要同嗰兩種概念有關,上帝都可以自由運用
補充:照作者嘅設定嚟講
上帝嘅分解同再成其實就係天生光詠,就攞今集講,佢用術式解散破邪眼就無用CAD,而後嚟橫濱個妹都有講分解同再成喺係上帝腦中常時待機先用唔到普通魔法,即分解同再成其實光詠係同一原理,所以再成唔係因為有光詠先高性能,而係再成本身就係先天光詠,即作者在小說中提過嘅先天特異能力者

此篇文章於 05-20-14 06:22 PM 被 casio 編輯。
舊 05-20-14, 07:37 PM   #683
pet3
The One

引用:
嘛,唔通實情四葉都係咁諗,驚正常嘅上帝有朝一日二話不說就將個妹分解

妹妹第1次死之前的態度
4葉本家平時的態度
阿爸阿媽的態度

唔一早洗走佢的強烈感情
佢正常都殺你全家滅你族啦

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 05-20-14 08:25 PM 被 pet3 編輯。
舊 05-20-14, 08:18 PM   #684
casio

引用:
作者: pet3 查看文章
妹妹第1次死之前的態度
4葉本家本時的態度
阿爸阿媽的態度

唔一早洗走佢的強烈感情
佢正常都殺你全家滅你族啦
一早唔當佢失敗品咪無事囉

舊 05-20-14, 08:40 PM   #685
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
我開頭都講呢D父母係咪低能
個仔無能力就連培養佢都唔做
仲要用工人態度黎對佢
學咩人做父母
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-14, 10:38 PM   #686
森原里美
Game Master
閃の軌跡3

註冊日期: Apr 2002
第7話

對付班所謂既恐怖份子,達也只係同佢地"玩吓"而已...
然後,終於到九校戰編了...

森原里美 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-14, 12:24 AM   #687
ouki
戸松控

引用:

一般分解佢唔使用CAD,光詠只有一般魔法……佢老母都有講,只要同嗰兩種概念有關,上帝都可以自由運用
補充:照作者嘅設定嚟講
上帝嘅分解同再成其實就係天生光詠,就攞今集講,佢用術式解散破邪眼就無用CAD,而後嚟橫濱個妹都有講分解同再成喺係上帝腦中常時待機先用唔到普通魔法,即分解同再成其實光詠係同一原理,所以再成唔係因為有光詠先高性能,而係再成本身就係先天光詠,即作者在小說中提過嘅先天特異能力者
作者嘅設定不對應上帝是必現的
光詠包括自我再生。。。9校時醫生就話上帝只係用左光詠。。。
腦中常時待機係因為上帝個腦根本就係CAD
舊 05-21-14, 01:00 AM   #688
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: 小嘉 查看文章
我開頭都講呢D父母係咪低能
個仔無能力就連培養佢都唔做
仲要用工人態度黎對佢
學咩人做父母
後天?有做架
結果咪副作用變佐性格成為天生妹腔

舊 05-21-14, 01:42 AM   #689
casio

引用:
作者: ouki 查看文章
作者嘅設定不對應上帝是必現的
光詠包括自我再生。。。9校時醫生就話上帝只係用左光詠。。。
腦中常時待機係因為上帝個腦根本就係CAD
九校戰的時候醫生同藤林係將自我修復同光詠分開講,所以應該係兩種唔同系統發動
證據是藤林很介意公然說自我修復,但卻完全不介意說光詠的事

此篇文章於 05-21-14 01:59 AM 被 casio 編輯。
舊 05-21-14, 02:41 AM   #690
Asurada
機動六課的一等空尉

四叶:我們要真實係機人,呢隻野係無里頭唔合理的超級系超機神當然係缺陷機啦

舊 05-21-14, 11:13 AM   #691
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
用龍珠比喻就係覺得飲茶哥先係正統戰力

所以生左個布羅利出黎就係魔改+報廢預備

然後遺傳學黎講,支那人口多日本十幾倍反而無生出一個能打的,仲比四葉家幾十人滅幾千人,打到科技倒退幾十年(?)

單睇上面你就知作者無論讀書時定依家既人文/地理/政治/經濟/軍事常識都係無限接近0

即係一樣用YY小說黎比較

家傳戶曉既木瓜之城場腦補最終戰主角方都要死一半人,魔劣我覺得就算耶和華降臨出隕石術主角方都可以無傷打贏(?

英國說大家抱團死

此篇文章於 05-21-14 11:27 AM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-14, 11:38 AM   #692
Asurada
機動六課的一等空尉

引用:
作者: 細路翔 查看文章

然後遺傳學黎講,支那人口多日本十幾倍反而無生出一個能打的,仲比四葉家幾十人滅幾千人,打到科技倒退幾十年(?)

單睇上面你就知作者無論讀書時定依家既人文/地理/政治/經濟/軍事常識都係無限接近0

家傳戶曉既木瓜之城場腦補最終戰主角方都要死一半人,魔劣我覺得就算耶和華降臨出隕石術主角方都可以無傷打贏(?
以龍珠做比喻龜仙人先係正統戰力

有只要上帝唔死邊有可能有我方損傷?
所以我期待個妹死佐上帝一個打友方全体

舊 05-21-14, 11:50 AM   #693
細路翔
The One

剩係達神炸左老美個艦隊,老美無即刻核平日本已經係笑位

英國說大家抱團死
舊 05-21-14, 12:00 PM   #694
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
引用:
剩係達神炸左老美個艦隊,老美無即刻核平日本已經係笑位
個艦隊唔係老美嫁媧

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-14, 12:12 PM   #695
細路翔
The One

引用:
作者: ikari28 查看文章
個艦隊唔係老美嫁媧
我錯

不過反正邊個大國既艦隊比人炸都同直接宣戰無分別

對別國艦隊開火=對別國本土開火

英國說大家抱團死
舊 05-21-14, 01:35 PM   #696
pet3
The One

引用:
作者: Asurada 查看文章
以龍珠做比喻龜仙人先係正統戰力

有只要上帝唔死邊有可能有我方損傷?
所以我期待個妹死佐上帝一個打友方全體
等睇深雪被姦殺
達也要滅世吧

小動物和女僕這時候也跟著達也走

FGO 目標預算
舊 05-21-14, 01:51 PM   #697
ouki
戸松控

引用:
我錯

不過反正邊個大國既艦隊比人炸都同直接宣戰無分別

對別國艦隊開火=對別國本土開火
=.=中國不是一直同日本打緊GA 咩
舊 05-21-14, 02:11 PM   #698
casio

引用:

「 」

呢段SPOILER會唔會好D
不過講開就講埋另一個更可笑嘅設定
當年四葉為咗幫真夜報仇令大漢滅亡,同人講實驗品/兵器都有尊嚴,自己都有關心家人嘅感情,但轉頭就成家族就唔將上帝係自己人,因為只係佢「唔及格」

舊 05-21-14, 02:37 PM   #699
pet3
The One

引用:
呢段SPOILER會唔會好D
不過講開就講埋另一個更可笑嘅設定
當年四葉為咗幫真夜報仇令大漢滅亡,同人講實驗品/兵器都有尊嚴,自己都有關心家人嘅感情,但轉頭就成家族就唔將上帝係自己人,因為只係佢「唔及格」
萌蘿莉和一個異常的正太
正常人都知點選啦

FGO 目標預算
舊 05-21-14, 04:53 PM   #700
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
成套D設定只有自HIGH用
無合理性可言
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「.hack//」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 157 11-18-22 07:04 PM
[PSV] 魔法科高校の劣等生 Out of Order 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 30 12-16-14 08:22 PM
出售日文輕小說(魔法科高校の劣等生/変態王子と笑わない猫),同人誌 sam55699 買賣專區 3 08-27-14 05:55 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
[動畫] Lass「11eyes」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 239 12-20-12 11:23 PM

現在的時間是 08:42 PM

手機版 | APP版