Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後
手機資訊/電腦軟硬討論>Apple iPhone/iPad/iPod + iTunes 討論區 XI
Metal Gear NT 08:47 PM 11-16-12
第十一回~

Anson225 10:25 PM 11-16-12
wow dropped my iphone 5 lol, the whole left bezel became silver
一小英口 11:51 PM 11-16-12
拮部新機落電腦, 禁一下回復就將4S 啲野抄晒落去, very good
Number Two 01:51 AM 11-17-12
作者: 一小英口:
拮部新機落電腦, 禁一下回復就將4S 啲野抄晒落去, very good
itunes既好處唔係個個知
Anson225 10:04 AM 11-17-12
any good bumpers recommendation? i want a simple one
Shinjyo 11:25 AM 11-17-12
作者: Number Two:
itunes既好處唔係個個知
我覺得好好用(可能十年前用iPod到依家)
我老婆覺得好難用(但佢又會好鍾意執File Name入歌,我就覺得好煩啦!)

最後我申請iTunes Match, 我幫佢攪埋,全家iDevice雲端化...

P.S 新iTunes 11會唔會又delay...11月都就快過埋...
12號四分衛 11:46 AM 11-17-12
作者: Shinjyo:
我老婆覺得好難用(但佢又會好鍾意執File Name入歌,我就覺得好煩啦!)
.
就係呢個問題.. Meta data vs File System manangment
initial 01:27 PM 11-17-12
pls help, 點解我係 JP store dl 左既apps 入唔到部ipad? Hold 住係 waiting for sync.

由手機版發出
-----------------------------------------------------------

最後用iTools 裝了
一小英口 09:56 PM 11-18-12
作者: Shinjyo:
我覺得好好用(可能十年前用iPod到依家)

最後我申請iTunes Match, 我幫佢攪埋,全家iDevice雲端化...

P.S 新iTunes 11會唔會又delay...11月都就快過埋...
iTunes match

我由32gb iPhone 4S 轉左去16GB iPhone 5, 而家諗緊用唔用埋iTunes match, 每個月俾15蚊解決放歌煩惱

但我想問佢用shuffle 播果陣會down定幾首歌落黎先定點樣?同埋搭地鐵3G streaming 會唔會播播下窒? thanks
Metal Gear NT 12:00 AM 11-19-12
作者: 一小英口:
iTunes match

我由32gb iPhone 4S 轉左去16GB iPhone 5, 而家諗緊用唔用埋iTunes match, 每個月俾15蚊解決放歌煩惱

但我想問佢用shuffle 播果陣會down定幾首歌落黎先定點樣?同埋搭地鐵3G streaming 會唔會播播下窒? thanks
Shuffle時應該有預早buffer
我試過全隻碟都喺cloud
按shuffle到第一首歌play到普遍未試過等多過十秒
之後每首歌之間感覺上幾乎冇停低等待時間
以上係網絡良好情況下經驗(唔係爆格,三格signal左右啦)

iOS 6.1似乎會加入返可以獨立㨂download邊首歌
而唔係依家咁要全碟、playlist dowanload
不過delete就仲唔見有返......
Squaresoft 05:25 PM 11-19-12
作者: Number Two:
正常, CSL最近賣左d線比人
願聞其詳....
騎蘿蘿 09:34 PM 11-19-12
作者: Squaresoft:
願聞其詳....
冇賣線 只係租線姐..

人仔台同新世界既3G 線就係租左CSL 條線來用
Squaresoft 10:03 AM 11-20-12
作者: 騎蘿蘿:
冇賣線 只係租線姐..

人仔台同新世界既3G 線就係租左CSL 條線來用
icic. 這不是最近的事吧...
DC 97 02:51 PM 11-22-12
老細部3gs 舊電漲到銀邊離位、mon凸左出黎
仲有冇得醫
無賴男 03:11 PM 11-22-12
作者: DC 97:
老細部3gs 舊電漲到銀邊離位、mon凸左出黎
仲有冇得醫
老細換5 LA 老細
DC 97 03:21 PM 11-22-12
作者: 無賴男:
老細換5 LA 老細
用緊gs3 la~
不過佢想整返做士啤
Metal Gear NT 05:54 PM 11-22-12
九把刀呢頭上Apple HK嘈
轉頭Apple就做野將老翻app下架
再轉頭就有個Official刀大app上架
刀大全部作品...免費(暫時未齊,不過會繼續update)

真係佩服有作家肯將全數作品免費俾人睇
ZlWS 06:18 PM 11-22-12
作者: Metal Gear NT:

果日都講左啦

九把刀最近所寫的app被盜用,日前他特別來到香港蘋果總部,要求蘋果將未獲他授權的盜版app下架,九把刀透露經商談過後獲得甚佳的進展,不少盜版app已即時下架,而他所寫的正版app也獲通過申請,準備發表出來。  九把刀強調自己所創作的app是送予大家不收取任何費用,他作出抗議都是不想盜版商謀取利潤,維護 創作者的權益。九把刀表示已經向蘋果索取盜版商的聯繫,問會否有進一步行動,例如訴諸法律?他指這會看事情的發展,要是有律師肯收少點錢也考慮去試,但最 終仍不希望會作出起訴,最佳處理方法是大家和氣收場。
Dangerous-boy 09:50 PM 11-22-12

作者: B|WINS:
果日都講左啦

九把刀最近所寫的app被盜用,日前他特別來到香港蘋果總部,要求蘋果將未獲他授權的盜版app下架,九把刀透露經商談過後獲得甚佳的進展,不少盜版app已即時下架,而他所寫的正版app也獲通過申請,準備發表出來。  九把刀強調自己所創作的app是送予大家不收取任何費用,他作出抗議都是不想盜版商謀取利潤,維護 創作者的權益。九把刀表示已經向蘋果索取盜版商的聯繫,問會否有進一步行動,例如訴諸法律?他指這會看事情的發展,要是有律師肯收少點錢也考慮去試,但最 終仍不希望會作出起訴,最佳處理方法是大家和氣收場。
刀大
Janus 10:13 AM 11-27-12
有兩個例子

佐藤秀峰
不滿出版社講談社,在2012年10月於漫画onWeb免費公開「ブラック・ジャックによろしく」全卷

宇多田HIKARU
不滿唱片公司EMI在自己宣佈活動休止時擅自推出精選大碟,在2010年10月尾於個人網站免費公開自己的MTV
布甸 02:22 PM 11-28-12
終於抽到... 拎機時見有好多人買 4/4S...
nefrezx 02:56 PM 11-30-12
iTunes 11 原來出左, 下載中
Anson225 07:44 PM 11-30-12
best itunes ever...
半人馬-RigiL- 08:21 PM 11-30-12
暫時用落幾好~~
GimGim 09:08 PM 11-30-12
iphone5 still need to 抽??
1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後

返回主題版面