Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-24-18, 11:15 AM   #151
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: CCemi 查看文章
其實我都唔係好清楚, 不過我們有會員曾實地去到新加坡打過, 然後跟他們聯系過才跟我們香港這邊進行網戰, 我覺得新加坡既環境其實同香港有d相似, 唔會到處都有酒吧係度打, 但會有d小地區有一群人聚集

最大分別係新加坡冇住屋問題

舊 07-24-18, 11:46 AM   #152
CCemi

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: wing 查看文章
最大分別係新加坡冇住屋問題
而且佢地重有好足夠係空間係企攪打機活動, 唔洗出去搵場

我們會定期舉行會與比賽, 有興趣請看看我們的專頁吧
CCemi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-18, 08:15 PM   #153
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
https://www.resetera.com/threads/bas...w-patch.57464/
During today's stream it was mentioned that the game will receive a patch to address World Match mode and Training mode.

A balance patch was also mentioned, though I'm not sure whether they said it'd come with the new DLC characters, I guess it will.

Screenshots:

GOKU

VEGETA

BALANCE PATCH AND OTHER DETAILS

此篇文章於 07-24-18 08:33 PM 被 neo2046 編輯。
neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-18, 08:22 PM   #154
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

超迫力の対戦格闘ゲーム 新DLCキャラ►孫悟空►ベジータ PV公開
https://youtu.be/UwYgcCjqQn8
引用:
舊 07-24-18, 09:52 PM   #155
草薙さん
The One

換skin又兩個DLC

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-18, 10:14 PM   #156
T.K.
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
污穢的花火!

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-18, 11:48 PM   #157
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
你覺得係換skin咪唔好買囉

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-18, 11:53 PM   #158
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
其實睇你個要求係乜野, 只求打得順, 定係想打多D高手?
老實講, 香港打online格鬥game唔係真係好多人, 亦都未必隻隻game會晚晚有香港人的局, 而且香港人的水平始終同日韓甚至台灣都有段距離.... 以我所知, 有D香港一堆高手級(唔係講dbz, 講其他game)一樣會online打其他亞洲玩家, 包括日,韓,台灣甚至菲律賓.
連海外已經唔係高唔高手既問題啦......
你可以開隻GGXrd或者龍珠出黎去日本Lobby搵個粉紅色既打,你睇下人受唔受你玩先啦.......
然後當你一打,發現6F Delay,完全唔知打緊咩,技術野全部做唔到、睇到中段都無得企、讀到撻都無得解,咁究竟打個意義係邊度呢....

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 07-24-18 11:59 PM 被 鈴蘭 編輯。
舊 07-25-18, 09:45 AM   #159
wing
格鬥低手

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
連海外已經唔係高唔高手既問題啦......
你可以開隻GGXrd或者龍珠出黎去日本Lobby搵個粉紅色既打,你睇下人受唔受你玩先啦.......

GGXrd或者龍珠我唔知, 不過唔係隻隻game會好似你咁講囉.

唔駛講咩可唔可能, 事實上我呢D低手打鐵拳係有連到日本韓國, 多過遇到華人....通常日本仔韓國仔 rematch十幾廿場冇問題喎.

唔計我呢D低手, 你覺得pro級冇可能咩? 我識果D勁人係有出去打evo之類國際賽而且出到pool, 唔係一場玩完果種, 佢地係識得D日韓菲律賓高手的真人, 會約埋打online一晚打幾粒鐘果種呀.

至於lag, 其實依家好多game係用rollback式netcode, 而且香港連日本的ping值係60左右, "lag到6f+連普通野都做唔到" 唔應該係常態.

你自己個眼光同世界係咁, 唔一定代表每個人的情況都係咁. 如果你玩果D格鬥game全部都係咁....只能講, 深表遺憾.

此篇文章於 07-25-18 10:11 AM 被 wing 編輯。
wing 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-18, 10:33 AM   #160
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
咁當然唔係隻隻格GAME都咁嚴,係既DOA某高人應該餓死好耐
不過呢個TOPIC好似係講緊DBFZ…

舊 07-25-18, 10:35 AM   #161
wing
格鬥低手

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
咁當然唔係隻隻格GAME都咁嚴,係既DOA某高人應該餓死好耐
不過呢個TOPIC好似係講緊DBFZ…
你啱

舊 07-25-18, 06:26 PM   #162
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

1.) 龍珠100%係,賭幾大都得
2.) 你要珍惜鐵拳咁既情況下都打到機
你果句其實係調轉,你好彩玩到隻lag機係打到機既game…
當然可能真係我狭啦,UNI, BlazBlue, GGXrd, 龍珠,AH,NetroPlus 加埋咁多隻都係我唔好彩一連海外就唔知打緊咩唔知講咩好
爭在未試戀姬無雙
由手機版發出

此篇文章於 07-25-18 06:30 PM 被 鈴蘭 編輯。
舊 07-25-18, 07:20 PM   #163
wing
格鬥低手

引用:
1.) 龍珠100%係,賭幾大都得
2.) 你要珍惜鐵拳咁既情況下都打到機
你果句其實係調轉,你好彩玩到隻lag機係打到機既game…
當然可能真係我狭啦,UNI, BlazBlue, GGXrd, 龍珠,AH,NetroPlus 加埋咁多隻都係我唔好彩一連海外就唔知打緊咩唔知講咩好
爭在未試戀姬無雙
由手機版發出

咁你都幾不幸, 360到依家, 我打咁多代鐵拳(6,TTT2同7)同街霸(包埋30週年版即係zero, 2到5), 連日本韓國都玩到.

其實會唔會你間isp問題? 你ping下yahoo.co.jp睇下幾多ms.... 通常80以內.

舊 07-25-18, 11:03 PM   #164
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
咁你都幾不幸, 360到依家, 我打咁多代鐵拳(6,TTT2同7)同街霸(包埋30週年版即係zero, 2到5), 連日本韓國都玩到.

其實會唔會你間isp問題? 你ping下yahoo.co.jp睇下幾多ms.... 通常80以內.
咁如果你覺得Delay 4F都無咩野既 咁咪無咩野囉
利申 Delay 4F我街霸4唔會出得到Guy 2lk>2mp呢招目押先

唔爭在問下咁多位打上面幾堆格game既朋友去日本Lobby有無同一個人(Network colour粉紅)肯打多過三鋪

ペルソナ5

隨時更新
舊 07-27-18, 12:07 PM   #165
wing
格鬥低手

引用:
咁如果你覺得Delay 4F都無咩野既 咁咪無咩野囉
利申 Delay 4F我街霸4唔會出得到Guy 2lk>2mp呢招目押先

唔爭在問下咁多位打上面幾堆格game既朋友去日本Lobby有無同一個人(Network colour粉紅)肯打多過三鋪
打開果D話連韓國其實OK喎
你有冇入GG谷? 或者去PE同人打下?

舊 07-27-18, 12:21 PM   #166
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
…有冇上PE
不如問佢有邊個星期冇上好過…

舊 07-27-18, 12:28 PM   #167
wing
格鬥低手

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
…有冇上PE
不如問佢有邊個星期冇上好過…
因為有人叫我問

原來係老細....失覺哂.....................

此篇文章於 07-27-18 12:44 PM 被 wing 編輯。
wing 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-18, 04:56 PM   #168
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
咩係GG同PE?
由手機版發出
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-18, 04:58 PM   #169
CCemi

結果原來全部都係上去PE打開

舊 07-27-18, 05:05 PM   #170
CCemi

引用:
作者: mario0606 查看文章
咩係GG同PE?
由手機版發出
PE你都有去過一次架, 打格GAME最專業果班咪係哂果度囉

舊 07-27-18, 05:54 PM   #171
wing
格鬥低手

引用:
作者: CCemi 查看文章
結果原來全部都係上去PE打開
大家可以一齊唱 "世界真細小", 或者 "香港真細小", 或者 "香港game壇真細小"

舊 07-27-18, 05:57 PM   #172
wing
格鬥低手

引用:
作者: mario0606 查看文章
咩係GG同PE?
由手機版發出
GG...

解釋1: guilty gear
解釋2: good game簡寫, 打完online game講bye bye的常用語

舊 07-27-18, 06:07 PM   #173
CCemi

引用:
大家可以一齊唱 "世界真細小", 或者 "香港真細小", 或者 "香港game壇真細小"
因為香港Game壇真係好細小

舊 07-27-18, 11:03 PM   #174
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

舊 07-29-18, 02:34 AM   #175
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
我估最後個2個未公開既:
1.超西3悟空!
2.魔化版比達!!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 07-29-18 02:37 AM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 情報區 Vol.2 信長 電視遊戲討論版 324 03-15-19 11:24 AM
[多機種] ドラゴンボール ファイターズ《DRAGON BALL FighterZ》| 2.5D 格鬥/ASW︱Switch版發售預定 安安 電視遊戲討論版 998 06-13-18 11:11 AM
[PS4] [強國產] Hidden Dragon: Legend | 2.5D Action Platformer ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 2 07-11-17 11:07 AM
[XB1] Xbox One 情報區 Vol. 1 (請移玉步 Vol 2) ahleung 電視遊戲討論版 1187 07-02-13 09:31 AM
ドラゴンボール タップバトル Dragon Ball Tap Battle ShanTou 手機平板遊戲討論版 14 04-11-13 08:13 AM

現在的時間是 05:27 PM

手機版 | APP版