Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-10-14, 09:11 AM   #351
mgsyfw
Insane Gamer

註冊日期: May 2010
PSN  IDmgsyfw
XBox Live Gamertagmgsyfw
引用:
作者: ammms 查看文章
其實要攪個大將唔難
我純粹想出大絕 ~~ 反枱!!

Modern Event Deck 實在好有可疑
最平o既 modern 係咪玩 infect?
可能賣副純黑 infect 俾大家?

不過會唔會同 FTV 一樣實炒得起就唔知
感覺上冇上次 Commander 2013 咁想入手
可能係純黑Inflect仲要冇IOK...
老威:送4張墨蛾地,長茅加黑charm俾你地仲唔多謝我?

又可能係Strom deck走Fetchland
mgsyfw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-14, 11:10 AM   #352
ammms
God of Gamer
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
大家呢排上 ebay 小心
好多大陸假咭
蝗虫而家印完假銀紙之後再印假咭
間廠O係廣州
大家小心

舊 01-10-14, 11:59 AM   #353
簡..
Game Master

註冊日期: Jan 2008
>Cancer
pm已收到

(碎碎念)
簡.. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-14, 12:19 PM   #354
mgsyfw

引用:
大家呢排上 ebay 小心
好多大陸假咭
蝗虫而家印完假銀紙之後再印假咭
間廠O係廣州
大家小心
d假卡有乜特徵???
舊 01-10-14, 03:13 PM   #355
ammms
渣根懦夫

俾條 link 大家留意下先
點分我都未知住

http://22v.en.alibaba.com/product/15...y_playing.html

真假他媽哥夫

http://tieba.baidu.com/p/2806195651

此篇文章於 01-10-14 03:18 PM 被 ammms 編輯。
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-14, 04:08 PM   #356
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

註冊日期: Feb 2003
引用:
其實再扼錢 d
老威可以開恩 unban second sunrise
然後人人都可以俾 6 舊有副蛋蛋 deck 用
到時仲要出埋大字報『aren't you thankful?』
死未
咁樣唔係最扼錢lol~
最扼錢應該係唔unban second sunrise
整副冇sunrise 的deck 比你...
(副deck 已經唔可以叫做second sunrise) lol

引用:
作者: 簡.. 查看文章
>Cancer
pm已收到
ok~
wait for your reply~

引用:
點分我都未知住

http://22v.en.alibaba.com/product/15...y_playing.html

真假他媽哥夫

http://tieba.baidu.com/p/2806195651
thx a大~
之前聽過有shop 幫人print 卡,
只睇一眼真係好難分...orz

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」
Cancer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-14, 04:24 PM   #357
mgsyfw

引用:
點分我都未知住

真假他媽哥夫

見youtube度有人post出黎
最煩係間野都有印舊卡,所以依家都係只揾出名少少既card store買卡算 lol
多得支那孽種唔少
舊 01-10-14, 06:08 PM   #358
ammms
渣根懦夫

引用:
作者: mgsyfw 查看文章
見youtube度有人post出黎
最煩係間野都有印舊卡,所以依家都係只揾出名少少既card store買卡算 lol
多得支那孽種唔少
正常
強國人有能力印一千唔通仲去印二十蚊咩
大師呢排都係小心 d
我驚你收 legacy 收到假咭

舊 01-11-14, 01:44 AM   #359
mgsyfw

引用:
正常
強國人有能力印一千唔通仲去印二十蚊咩
大師呢排都係小心 d
我驚你收 legacy 收到假咭
近期都停收某d卡啦,加上某d料升左值,暫時唔諗砌legacy
舊 01-12-14, 04:45 AM   #360
狂氣が唯一の友達さ

註冊日期: Jul 2011
PSN  IDm123654
引用:
點分我都未知住

真假他媽哥夫

話說條link間鋪已經比公安冚咗老威果然快手.

to.河馬 同 Winter Orb

cube排板已經ok,pm咗條download link比你地,影印同切割就麻煩你地

勝ち抜く者の涙よ
負け行く者の涙よ
想いは同じですか
26378669 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-14, 09:39 AM   #361
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
作者: 26378669 查看文章
話說條link間鋪已經比公安冚咗老威果然快手.

to.河馬 同 Winter Orb

cube排板已經ok,pm咗條download link比你地,影印同切割就麻煩你地
大膽!
大師叫做大師~~~
你居然叫大師做winter orb~~~~~~
太無禮了~~~~

thx, 下星期開始print 先

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」
舊 01-12-14, 11:49 AM   #362
ammms
渣根懦夫

要改口叫冬球大師

強國人可能心諗
我印一千好過印 P9 啦

舊 01-12-14, 10:46 PM   #363
ammms
渣根懦夫

有幾張 prerelease 新咭睇:

http://mtg-realm.blogspot.hk/2014/01...se-promos.html

我幾鐘意呢兩張:

Silent Sentinel, 5WW Creature - Archon, Rare
Flying
Whenever Silent Sentinel attacks, you may return target enchantment card from your graveyard to the battlefield.
4/6

Mediator of the Ideal
, 4UU Creature - Sphinx, Rare
Flying
Inspiration - Whenever Mediator of the Ideal untaps, reveal the top card of your library. If its an artifact, creature, or land card you may put it onto the battlefield with a manifestation counter on it. It is an enchantment in addition to its other types.
4/5

不過新能力 Inspiration 會唔會出事?
感覺上 non standard 要 untap 唔係難事 ......

舊 01-13-14, 01:06 AM   #364
mgsyfw

引用:
作者: Cancer 查看文章
大膽!
大師叫做大師~~~
你居然叫大師做winter orb~~~~~~
太無禮了~~~~

thx, 下星期開始print 先
我只係一個凡人(哭哭
諗起某新番女角一出場俾人叫 おっぱい...

真正既大師係要咁
http://www.youtube.com/watch?v=usXha02n2W8
"地!?呢d野冇大半場時間冇o係場我都贏到喎" ---by我簽名果位master
我就做唔到啦

此篇文章於 01-13-14 09:03 AM 被 mgsyfw 編輯。
舊 01-13-14, 03:53 PM   #365
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

新set card spoiled 左幾張卡

pain seer 想收幾張來用orz

舊 01-13-14, 04:05 PM   #366
ammms
渣根懦夫

引用:
新set card spoiled 左幾張卡

pain seer 想收幾張來用orz
仲勁過 Dark Con?

舊 01-13-14, 04:10 PM   #367
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
仲勁過 Dark Con?
bob 單體勁d

呢張有配合 可以1turn draw 幾張orz

但單體最快都要佢出左之後第二個turn 先有得draw...orz

舊 01-13-14, 04:14 PM   #368
ammms
渣根懦夫

引用:
bob 單體勁d

但單體最快都要佢出左之後第二個turn 先有得draw...orz
用 hidden strings 可以即刻 tap 低自己

再用多張 hidden strings untap 就可以快過 bob

舊 01-13-14, 04:38 PM   #369
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
用 hidden strings 可以即刻 tap 低自己
再用多張 hidden strings untap 就可以快過 bob

turn 4 後先有機會出哂d 野lol

此篇文章於 01-13-14 04:50 PM 被 Cancer 編輯。
舊 01-13-14, 05:21 PM   #370
mgsyfw

引用:
bob 單體勁d

60deck入面係弱d,可能未draw到已經被燒死orz
但EDH都算OK,起碼放入場後2TURN有得賺,有配合會好少少
睇下出左之後會唔會炒同MODERN會唔會有人用

BTW 最近個GP打MODERN,又係UWR贏左,META其實都幾悶,第2係SPLINTER TWIN MIDRANGE

此篇文章於 01-13-14 08:12 PM 被 mgsyfw 編輯。
舊 01-13-14, 08:09 PM   #371
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
60deck入面係弱d,可能未draw到已經被燒死orz
但EDH都算OK,起碼放入場後2TURN有得賺,有配合會好少少
睇下出左之後會唔會炒同MODERN會唔會有人用

BTW 最近個GP打MODERN,又係UWR贏左,META其實都幾悶,第2係SPLINTER TWINS MIDRANGE
如果隻野唔貴, 我會早早收齊一個playset 先orz

其實都唔係好悶je
起碼都有其他deck

可惜~你講個副掘墳 贏唔到

舊 01-13-14, 08:11 PM   #372
mgsyfw

引用:
如果隻野唔貴, 我會早早收齊一個playset 先orz

其實都唔係好悶je
起碼都有其他deck

可惜~你講個副掘墳 贏唔到
係top8都入唔到 lol
但佢造就左 http://magiccards.info/5dn/en/123.html
2-3turn Emerkal真係modern既傳說(但真係做到orz)
舊 01-13-14, 08:23 PM   #373
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
係top8都入唔到 lol
但佢造就左 http://magiccards.info/5dn/en/123.html
2-3turn Emerkal真係modern既傳說(但真係做到orz)
始終講運,
起碼個環境比人用其他deck打到佢個個成績

個幾張卡貴左好多...

舊 01-13-14, 11:22 PM   #374
ammms
渣根懦夫

其實我覺得 modern 真係玩 combo o既好地方
冇 Force of Will
可以砌 2nd turn kill deck 搏 top deck win

舊 01-14-14, 03:05 PM   #375
ammms
渣根懦夫

出兩隻就可以無限 untap
勁啊

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Magic: The Gathering 討論交流區 turn8 ~M14 發售中~ Cancer 收藏品討論版 1001 09-20-13 12:06 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn7 簡.. 收藏品討論版 1002 04-07-13 09:36 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn6 簡.. 收藏品討論版 1000 09-21-12 11:29 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn5 簡.. 收藏品討論版 1000 06-11-12 10:45 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn4 簡.. 收藏品討論版 1000 03-17-12 02:35 PM

現在的時間是 12:57 PM

手機版 | APP版