Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-04-12, 05:05 PM   #2351
hatata
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDHatata
3DS Friend Code5370 1140 1595
PSN  IDiiihataiii
XBox Live GamertagHatata
近排拎返部PSV出O黎玩,一開機得返少少電,跟住拎去差電,點知差唔到。

跟住試下熄機再開機,又係差唔到。最終要送去代理度整。個代理一Check,野都唔駛講就出單俾我...睇怕都係做慣做熟。

買左機6-7個月就整左2次.....真係呢...

3DS (US) : 5370-1140-1595
hatata 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-12, 08:43 PM   #2352
JAM
Game Master

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code1332 9040 1961
想問下其實VITA可唔可以用非原裝線直插USB火牛黎叉電?
JAM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-12, 08:47 PM   #2353
izumo
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: JAM 查看文章
想問下其實VITA可唔可以用非原裝線直插USB火牛黎叉電?
問題唔係條線度 係個火牛度...
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-12, 08:53 PM   #2354
JAM
Game Master

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code1332 9040 1961
因為我出國用又唔想拎埋個牛所以問下一般USB火牛叉唔叉到
JAM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-12, 08:56 PM   #2355
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
叉到, 不過慢

舊 10-04-12, 10:37 PM   #2356
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
引用:

小分享
買個for vita 用的轉頭,20蚊左右。
另外,我在福仁夜冷店,買左隻htc 原裝牛($18)都差到,隻牛是水貨兩腳,出門旅行佳品。
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-12, 01:05 PM   #2357
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
psv 現在賣幾錢 ?

我同事psp 壞掉 想轉psv 了

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-12, 10:24 PM   #2358
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
Update左做 1.81 個問題仲大過未 Update...

唔通用 3G 黎DL Update 真係易出問題?
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-12, 10:27 PM   #2359
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: diabloex 查看文章
小分享
買個for vita 用的轉頭,20蚊左右。
另外,我在福仁夜冷店,買左隻htc 原裝牛($18)都差到,隻牛是水貨兩腳,出門旅行佳品。
淘竇品勝轉頭RMB3
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-12, 10:27 PM   #2360
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: pet3 查看文章
psv 現在賣幾錢 ?

我同事psp 壞掉 想轉psv 了
2100到2800
舊 10-06-12, 02:03 AM   #2361
jason 仔
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
2100到2800
邊有咁貴呀我8月中買都係1820(wifi)
jason 仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-12, 10:36 AM   #2362
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
我想問點分邊d ps one game可以放向psv玩?
定e+任何有寫對應psp就得?
可吾可以同時放向psp,psv兩部一齊共有?
thx

舊 10-06-12, 11:32 AM   #2363
Montague
遺伝子生物工学博士号

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2363 6017 4707
PSN  IDultcth
XBox Live GamertagMontagueC
引用:
作者: ist 查看文章
我想問點分邊d ps one game可以放向psv玩?
定e+任何有寫對應psp就得?
可吾可以同時放向psp,psv兩部一齊共有?
thx
可以同時共有

最簡單去確認邊d ps one可以玩就係正接入psvita個store入面既classic,果度上架的全部都可以玩

唔係psp對應psv就可以玩到(港版的話)

舊 10-06-12, 11:40 AM   #2364
TCS_disable
我有車車~

有無人近期玩 Treesure Park, 係Near 收到 Item, DL 埋但就係俾 Treesure Park 食左?
舊 10-06-12, 04:49 PM   #2365
yorkyork

註冊日期: May 2010
係咪唔同版本,
我見Treesure Park好似有分中文,英文,日文版
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-12, 05:11 PM   #2366
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: yorkyork 查看文章
係咪唔同版本,
我見Treesure Park好似有分中文,英文,日文版
我個Near未炒到深刻 Error之前,有圖食圖...
而家有圖都未必食...

我唔想由頭黎過(而家S左)
舊 10-06-12, 05:16 PM   #2367
yorkyork

註冊日期: May 2010
咁唔清楚喇,
冇玩過呢隻野....
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-12, 07:18 PM   #2368
fhdelibird
Insane Gamer
信使鳥/火雞

註冊日期: Jun 2011
Nintendo Switch ID1401-7745-0619
PSN  IDfhdelibird
引用:
作者: jason 仔 查看文章
黑色?
白色可以好貴
fhdelibird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-12, 07:23 PM   #2369
TCS_disable
我有車車~

最後的左部PSV去整
舊 10-08-12, 01:32 AM   #2370
Chitose1987
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
有無人試過呢個情況......

大慘事

課金毀一生,玩卡窮三代

不要失了你的錢了!你自己只覺得中了一張 SR,就『癩蝦蟆想喫起天鵝肉』來!
我聽見人說,就是中 SR 時,也不是你的運氣,還是 MOBAGE 看見你怒,不過意,捨與你的。如今癡心就想中起 SSR 來!這些中 SSR 的都是天上的『文曲星』!
==節錄《范進中舉》==
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-12, 02:32 AM   #2371
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: Chitose1987 查看文章
有無人試過呢個情況......
我...

試下咩都唔搞 Reboot 部機
好大機會係 卡Reader 未準備好
舊 10-08-12, 11:10 AM   #2372
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: jason 仔 查看文章
行貨黑色 ?
他行貨玩到就ok

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-12, 12:55 PM   #2373
Chitose1987
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
我...

試下咩都唔搞 Reboot 部機
好大機會係 卡Reader 未準備好
最後都係救唔番....

好彩只係玩左幾個鐘

而家一次 SAVE 4個檔,應該唔會再有事啦掛

課金毀一生,玩卡窮三代

不要失了你的錢了!你自己只覺得中了一張 SR,就『癩蝦蟆想喫起天鵝肉』來!
我聽見人說,就是中 SR 時,也不是你的運氣,還是 MOBAGE 看見你怒,不過意,捨與你的。如今癡心就想中起 SSR 來!這些中 SSR 的都是天上的『文曲星』!
==節錄《范進中舉》==
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-12, 01:30 PM   #2374
jason 仔
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: pet3 查看文章
行貨黑色 ?
他行貨玩到就ok
係呀,我係188出機的
jason 仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-12, 10:22 PM   #2375
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
PSVita『ニコニコ』アプリの生放送機能実演!ほとんど遅延なく放送できるらしいぞ!

終於來了

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Ps vita 曰版大約几時度會反貨呀?16/12前 可否反貨?? Allen TAKAMINA 手提遊戲機討論版 16 12-01-11 10:02 AM
[PSV] DJMAX Technika FOR PS Vita 月之民 ̄▽ ̄ 手提遊戲機討論版 10 09-11-11 11:31 PM

現在的時間是 10:50 AM

手機版 | APP版