Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 01-28-13, 12:15 AM   #251
wir
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2011
引用:
作者: fmwp167 查看文章
今晚玩的時間不多
但也很高興能亂入和小權兄玩了一場
和boris兄又換了幾場
本來仲想和wir兄玩,不過你房滿人
最近bo2 打到有d 心灰, 成績每下愈況

而且呢排打機打到太廢寢忘餐啦

睇combat record 先發覺最近兩個月打bo2 既時間仲多過舊年成年打bo 既總時間

未來應該唔會打咁多機住, 有其他野要忙

遲d 有機會大家再一齊打機吧
wir 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-13, 12:56 AM   #252
Chris Redfield
God of Gamer
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
遲D再一齊打過啦~

Double exp緊真係升得好爽

把AN-94打中遠真係唔錯,Quick Draw+鏡可以殺唔少
依家Target Finder/Hybrid+Quick Draw,諗緊第三件配件用咩好 試緊FMJ 同 Sup
用左Sup個距離好似短左好多 一射遠d就冇乜力

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link

此篇文章於 01-28-13 07:26 AM 被 Chris Redfield 編輯。
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-13, 02:31 AM   #253
權愛真

註冊日期: Oct 2010
引用:
今晚玩的時間不多
但也很高興能亂入和小權兄玩了一場
和boris兄又換了幾場
本來仲想和wir兄玩,不過你房滿人

an94仲係升緊個attachment exp
感覺上枝槍有兩大問題

hip fire 好差,打近身hip fire 真係好蝕底
另外就係recoil好難控制
感覺上有些微隨機搖擺
如果頭兩三彈打不中,就很難救

枝槍時大力,時無力
hardcore都有hit marker
但有時又勁到可以core秒殺人
好一時時

select fire 感覺上會令槍的威力下降
在hardcore 下很好用
但在core感覺上要burst 3 4下先死
太慢了

奇怪地,當加了滅聲器之後
有一種射速加快了的感覺
但基於本身an 94 射速低 威力不是很高的情況之下
我會更偏向不用滅聲

an 94 是一把不錯的槍
如果能很好地掌握頭2彈900rpm 的射術
會令這枝槍更上一層樓
可惜對我,我未能有效掌握

而當之後更新不會有加強
相信scar 會係一枝更理想的槍

心水
近 type25
全面 scar
遠 swat556 smr
FM兄,剛才我都是玩了很短的時間…
因為最近真的失去動力去打機…所以都沒有邀您。
費時打一兩場,我就下線離去了。
我都是打了一半時間才知道您入了來。哈哈。
我都很開心這樣都撞到您。

我現在終於知道那把槍最適合我。
就是 Scar-H 和 SMR 。
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-13, 08:41 AM   #254
fmwp167

註冊日期: Nov 2008
PSN  IDfmwp167
引用:
作者: wir 查看文章
最近bo2 打到有d 心灰, 成績每下愈況

而且呢排打機打到太廢寢忘餐啦

睇combat record 先發覺最近兩個月打bo2 既時間仲多過舊年成年打bo 既總時間

未來應該唔會打咁多機住, 有其他野要忙

遲d 有機會大家再一齊打機吧
oh.....真係好唔捨得wir兄...
難忘同你一齊玩bo2的時間...

不過都係果句...打機只係娛樂...
如果有正經野做...當然係做正經野緊要d...

希望你將來得閒d的時候
有機會再同你一齊玩吧...

而且有時打到心灰...
休息一下...都係好的...

好似我之前打mw3咁...
打到自己壓力大...又灰....咁就無意思...

我今次玩bo2的時間...
應該係已經超過我玩 bo1 + mw3 的時間
不過神奇地方係....我仲未感到悶...
當所有AR升滿之後...可能會開始悶了
(因為我真係唔多想升其他槍...用得好差...)

引用:
作者: Chris Redfield 查看文章
遲D再一齊打過啦~

Double exp緊真係升得好爽

把AN-94打中遠真係唔錯,Quick Draw+鏡可以殺唔少
依家Target Finder/Hybrid+Quick Draw,諗緊第三件配件用咩好 試緊FMJ 同 Sup
用左Sup個距離好似短左好多 一射遠d就冇乜力
double exp 應該去到今晚仲有?
如果係的話....今晚會再玩多陣...
之前以為一出double exp weekend
我會玩好多...點知事實唔係...
比起上一次x2 exp玩得仲少時間...
可能一來難搵 3格場 (特別係早上)
二來自己身體又好似唔多舒服...
所以都唔係玩得好多...
之前話要升一個prestige...
似乎做唔到了...

AN94 silence 左之後係唔夠力...打唔到遠
但係rpm又唔係高...變相打近又唔係咁好...

引用:
作者: 權愛真 查看文章
FM兄,剛才我都是玩了很短的時間…
因為最近真的失去動力去打機…所以都沒有邀您。
費時打一兩場,我就下線離去了。
我都是打了一半時間才知道您入了來。哈哈。
我都很開心這樣都撞到您。

我現在終於知道那把槍最適合我。
就是 Scar-H 和 SMR 。
你的心態...我是完全明白的...
有時我只是打算是但玩一陣...
我也不會invite 隊友一起玩...
廢事玩兩rounds又走左去咁....

還有有時在升槍 (特別是150殺無attachments 無perks)
我都想自己一個人玩...因為多數玩得好差...
廢時連累隊友...

昨晚跟你玩真的很開心...我也是大約半場左右先加入...
印象中是第一次跟你對打...但沒有太多機會交你交鋒...
哈哈...

我個人是很喜歡用Scar H的...
不過近來也用得差了...
打遠時很不準...

SMR很久沒用了...
也許之後會再用吧...(還是嫌她的彈匣太小了)
fmwp167 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-13, 09:03 AM   #255
クリス.レッド

Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
引用:
double exp 應該去到今晚仲有?
如果係的話....今晚會再玩多陣...
之前以為一出double exp weekend
我會玩好多...點知事實唔係...
比起上一次x2 exp玩得仲少時間...
可能一來難搵 3格場 (特別係早上)
二來自己身體又好似唔多舒服...
所以都唔係玩得好多...
之前話要升一個prestige...
似乎做唔到了...

AN94 silence 左之後係唔夠力...打唔到遠
但係rpm又唔係高...變相打近又唔係咁好...
今晚仲有丫,今晚我都會繼續玩
打左依幾日,應該差唔多升左一個prestige

AN94應該會prestige埋繼續玩,玩落真係覺得仲有好多嘢未發掘到出黎
依支嘢真係幾有潛力,但唔易控制
暫時用依支中遠距離時會三四粒咁射,盡量減少反動

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link

此篇文章於 01-28-13 09:07 AM 被 Chris Redfield 編輯。
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-13, 10:03 AM   #256
rapperjohnny

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDRapperJohnny
引用:

AN94應該會prestige埋繼續玩,玩落真係覺得仲有好多嘢未發掘到出黎
今晚仲有咁好返到去食完飯即開game!
AN94我依家好似單發鎗咁用
rapperjohnny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-13, 10:05 AM   #257
クリス.レッド

引用:
作者: rapperjohnny 查看文章
今晚繼續一齊打啦

AN94頭兩飛又快又反動低到爆

睇番elite數據,自己好少headshot,通常一鋪殺十幾廿人先得一兩個
可能因為習慣性射身多
金槍離我很遠

艦娘老婆list

小弟打機直播link

此篇文章於 01-28-13 10:49 AM 被 Chris Redfield 編輯。
舊 01-28-13, 11:03 AM   #258
fmwp167

引用:

AN94 係所有AR入面最複雜的一枝
我一路用...心入面都係好多問號...
整體感覺...係一枝幾好用...我會評為中上的槍...
感覺上呢枝槍最重要係唔好miss...
因為只要唔miss...頭3 4彈係足夠死人...
但係一miss左...要放手....再射3 4 彈
對住d比較生疏的對手...都仲可以鬥下...
但係對住d比較有經驗的對手...
頭幾彈miss左的代價...係無機會再射之後果幾彈
呢個我自己的經驗之談...開槍中就贏...唔中就等死...

引用:
如果真係當單發用...
巴打可以考慮用SMR...威力大好多...
(不過當然...an94 近戰一定易用過smr...)

引用:
今晚繼續一齊打啦

AN94頭兩飛又快又反動低到爆

睇番elite數據,自己好少headshot,通常一鋪殺十幾廿人先得一兩個
可能因為習慣性射身多
金槍離我很遠
要解金槍...真係要不斷提醒自己要打頭...
要keep住有一個盡量打頭的信念...
有時我寧願打得唔好...輸game...但係換來幾個爆頭...(同理應用係long shot/blood thirsty之類)
an94 算係一枝易爆頭的槍...(x1.2 damage)
玩得好...一場爆 7 8 個頭係有可能的...
reflex 個點對住頭...狠狠地打吧...
舊 01-28-13, 11:25 AM   #259
クリス.レッド

依家試緊兩個setting:
Perk就Ghost,toughness,engineering
加個flash bag
FHJ射飛機用
AN-94
1.target finder+quick draw+grenade launcher
2.hybrid+quick draw+FMJ

Quick draw接近必需,hybrid就升完而且用落幾夾AN,因要睇遠同中距離目標,可以繼續試用
係第三個Attachment諗緊裝乜好…

習慣問題好少用手榴彈等輔助武器,所有通常都係裝三件attachment係支槍度

金槍要爆完頭後再玩麻煩事,我未必玩啦可能金埋MSAW RPG就鑽石左Launcher算

艦娘老婆list

小弟打機直播link

此篇文章於 01-28-13 11:27 AM 被 Chris Redfield 編輯。
舊 01-28-13, 11:48 AM   #260
fmwp167

引用:
依家試緊兩個setting:
Perk就Ghost,toughness,engineering
加個flash bag
FHJ射飛機用
AN-94
1.target finder+quick draw+grenade launcher
2.hybrid+quick draw+FMJ

Quick draw接近必需,hybrid就升完而且用落幾夾AN,因要睇遠同中距離目標,可以繼續試用
係第三個Attachment諗緊裝乜好…

習慣問題好少用手榴彈等輔助武器,所有通常都係裝三件attachment係支槍度

金槍要爆完頭後再玩麻煩事,我未必玩啦可能金埋MSAW RPG就鑽石左Launcher算
fmj 最好配target finder 打穿牆
Grenade launcher 玩hardcore 好屈機
可惜用埋scavenger 都無得補彈
而本身佢又好似得大約2-3彈...
要用 1/10 去裝一個得 2-3 彈的attachment又好似唔係好值...
我自己都搵唔到除左quick draw 同 reflex 之外
第三個適合用的attachment...所以我多數都係用兩個就算...

====================================

見到wir 巴打話打算玩少d
而權巴打又為生活而忙...

我忽然都有一種心灰的感覺...
好似自己都放得太多時間係cod 上面...
生活中有更多重要的事都好似忽略左
例如做下運動...練下英文...等等...

可能升埋prestige lv 7之後...
我都會慢慢玩少d啦...
唉....
舊 01-28-13, 01:08 PM   #261
wir

引用:
fmj 最好配target finder 打穿牆
Grenade launcher 玩hardcore 好屈機
可惜用埋scavenger 都無得補彈
而本身佢又好似得大約2-3彈...
要用 1/10 去裝一個得 2-3 彈的attachment又好似唔係好值...
我自己都搵唔到除左quick draw 同 reflex 之外
第三個適合用的attachment...所以我多數都係用兩個就算...

====================================

見到wir 巴打話打算玩少d
而權巴打又為生活而忙...

我忽然都有一種心灰的感覺...
好似自己都放得太多時間係cod 上面...
生活中有更多重要的事都好似忽略左
例如做下運動...練下英文...等等...

可能升埋prestige lv 7之後...
我都會慢慢玩少d啦...
唉....
呢排打得太顛了...差唔多一有時間開機就係打bo2

本來對呢幾日的double xp 好期待的, 但係玩玩下就有種好頹的感覺

好似唔係我玩緊隻game 而係隻game 玩緊我咁

都係停低休息下先

遲d 其他game 再一齊打過
舊 01-28-13, 01:45 PM   #262
fmwp167

引用:

本來對呢幾日的double xp 好期待的, 但係玩玩下就有種好頹的感覺

都係停低休息下先

好...有機會再一齊玩吧...
舊 01-28-13, 07:58 PM   #263
Echo01
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
打機求開心...我有時都會玩到出負面情緒..尤其COD~

不過E排都無咩動力玩, 開始覺得悶

遲D等MGR, KH, BIOSHOCK出佐, 應該會將COD放低好一陣子.
Echo01 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-13, 09:00 PM   #264
クリス.レッド

打機求開心~
如其強迫自己打,不如休息下~

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 01-28-13, 09:55 PM   #265
wir

引用:
作者: Echo01 查看文章

遲D等MGR, KH, BIOSHOCK出佐, 應該會將COD放低好一陣子.
here

買左隻機戰到而家都未打過, 爆埋佢先回歸
舊 01-28-13, 11:56 PM   #266
クリス.レッド

一鋪出兩次Orbital VSAT真係好爽
AN-94+EDOC真係唔錯,遠好準

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 01-29-13, 09:45 AM   #267
fmwp167

引用:

都係停低休息下先

休息一下吧

引用:
作者: Echo01 查看文章

始終cod係一種競技類的遊戲...

玩到出負面情緒真係唔出奇

引用:
一鋪出兩次Orbital VSAT真係好爽
AN-94+EDOC真係唔錯,遠好準
KYOMAN兄真係好勁!
殺5x人~

=============================================

首先同kyoman 兄同 johnny兄道歉先...
昨晚我成日打打下又走左去...無咩點同兩位一齊玩...
因為我本身好想係雙倍經驗的時間入面衝上一個prestige level
所以有時可能係因為connection唔好...玩得唔好...對面隊太勁等...
我都會走人...因為勉強玩...都不會玩得高分...

終於...昨晚都升了上prestige level 7
而an94 亦都順利max 左exp...
全線AR系列已經升滿晒了...

感覺係鬆一口氣
但係另一個感覺係...我唔開心...
因為呢個雙倍經驗weekend...我好多時都係迫自己玩...
只係想住要快d升...快d升...唉...
玩到後來已經覺得好無意思...
或者是時候玩少一點吧?
舊 01-29-13, 10:05 AM   #268
クリス.レッド

琴晚個場overflow,見係point A,所以換把LSAT+target finder+FMJ狂掃
而且同隊隊友做到嘢,壓制到左右兩條卷,令我可以放心掃射由正面黎想搶B既人
對面Sniper又冇,所以射得好爽

開始搵到個方向點用同點改把AN94,EDOC+quick draw+fast mag或其他例如grenade launcher
依家要睇用咩perk配合

係得LMG未決定好用邊支,QBB LSW rpm太快唔鐘意
其他分別好似唔大…

停陣或玩少d餓自己一陣啦

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 01-29-13, 10:54 AM   #269
rapperjohnny

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDRapperJohnny
我尋晚唯一一次少少負面情緒就係趕唔切打爆部DragonFire
尋晚自己都打得差

此篇文章於 01-29-13 10:57 AM 被 rapperjohnny 編輯。
rapperjohnny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-13, 11:44 AM   #270
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
新map pack今日出喇喎, 期待

引用:
XBOX 有更新,相信ps3會在之後跟住

我主要集中講武器 (資料來自官網forum)
[*]SMR: slight increase to damage so that 2 hit kills can still happen with minor penetration, headshot multiplier increased at long distance.[*]smr 稍為增加威力令在輕微穿透的情況下,仍有兩彈死的能力,於長距離的headshot獎勵(殺傷)會增加[*]FAL OSW + Select Fire: increased recoil.[*]FAL OSW: increased hip spread.[*]fal 加select fire 會增加recoil,沒有select fire之下hip fire 散佈擴大[/LIST][/LIST]
唔怪得尋晚喺Raid我用SMR, 一開波衝去kitchen射過去patio幅牆可以殺5件啦 效率好過用sniper射穿牆好多

但單發FAL咁搞即係打法要更加保守架姐

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-13, 11:58 AM   #271
fmwp167

引用:
琴晚個場overflow,見係point A,所以換把LSAT+target finder+FMJ狂掃
而且同隊隊友做到嘢,壓制到左右兩條卷,令我可以放心掃射由正面黎想搶B既人
對面Sniper又冇,所以射得好爽

開始搵到個方向點用同點改把AN94,EDOC+quick draw+fast mag或其他例如grenade launcher
依家要睇用咩perk配合

係得LMG未決定好用邊支,QBB LSW rpm太快唔鐘意
其他分別好似唔大…

停陣或玩少d餓自己一陣啦
玩就應該會KEEP住玩...
不過會玩少D...
同埋會開始玩下其他野...(CROSSBOW 之類)

lmg試過被人用QBB 屈死...

昨晚我玩AN94 又用返滅聲打...
之後當係smg咁衝住用

引用:
我尋晚唯一一次少少負面情緒就係趕唔切打爆部DragonFire
尋晚自己都打得差
玩玩下就會好的了...不要太介意...
我尋晚最開心係枝fhj終於考遇到agr...仲打爆埋...

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
新map pack今日出喇喎, 期待

唔怪得尋晚喺Raid我用SMR, 一開波衝去kitchen射過去patio幅牆可以殺5件啦 效率好過用sniper射穿牆好多

但單發FAL咁搞即係打法要更加保守架姐
可惜我係PS3...有排都未有UPDATE 同MAP PACK

==========================================
http://www.youtube.com/watch?v=6zdlr2Q7O8A

Update Detail

此篇文章於 01-29-13 12:03 PM 被 fmwp167 編輯。
舊 01-29-13, 12:23 PM   #272
クリス.レッド

引用:
玩就應該會KEEP住玩...
不過會玩少D...
同埋會開始玩下其他野...(CROSSBOW 之類)

lmg試過被人用QBB 屈死...

昨晚我玩AN94 又用返滅聲打...
之後當係smg咁衝住用
玩盾啦,見人用金盾好型好閃亮
背金盾玩刀仔

LMG係好玩不過會有d悶
我都係守陣地先用

AN94真係越玩越多嘢發掘

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 01-29-13, 10:19 PM   #273
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
新map pack已d/l
雪地場稍大, 有得玩下sniper. 其他都算係中型場
喪B新map幾有趣. 喺大廈內一路向下, 應該最後有得搭lift上番頂. 喪B新對戰mode都算有趣, 似係打緊halo感染果個mode, 可惜只得四人

另外LMG改後真係好用好多, 可以半衝住咁打都得

相薄

此篇文章於 01-29-13 10:28 PM 被 大覺屋師真 編輯。
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-13, 12:43 AM   #274
wir

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
新map pack已d/l
雪地場稍大, 有得玩下sniper. 其他都算係中型場
喪B新map幾有趣. 喺大廈內一路向下, 應該最後有得搭lift上番頂. 喪B新對戰mode都算有趣, 似係打緊halo感染果個mode, 可惜只得四人

另外LMG改後真係好用好多, 可以半衝住咁打都得
想問下新map 係咪好似nuketown 咁分開search?
舊 01-30-13, 09:03 AM   #275
クリス.レッド

http://m.youtube.com/watch?feature=m...&v=9f84jUN27vc
中距離用SMG

艦娘老婆list

小弟打機直播link

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Call of Duty Black Ops 2 (已售) ahleung 電視遊戲討論版 882 09-21-13 01:17 PM
[多機種] [PS3/XB360] Call of Duty: Black Ops 討論區 LKC 攻略及心得交流區 372 06-29-11 01:56 PM
[多機種] Call of Duty 5 imgahou 電視遊戲討論版 394 01-12-11 11:16 PM
call of duty 2 α+β PC電腦遊戲討論版 1 10-31-05 10:16 PM
Call of Duty 神祕人1號 PC電腦遊戲討論版 55 10-09-04 11:58 AM

現在的時間是 10:33 PM

手機版 | APP版