Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 06-06-18, 02:12 PM   #3276
kuraki1028
Junior Member

註冊日期: Feb 2005
無玩一排,見到漢6又興返起有D想玩返
同未有儲士氣前最大唔同應該係以前要一個號令壓埋城,最多最後爆劉備
而家真心屈...首先曹操號令迫人地都開一個號令,然後漢鳴號令加攻又回血...
如果時間控制好D,最後應該仲可以開多個4士氣技?
不過頂上D人玩得咁勁係佢地控兵好,低武都守到或者輸得唔多城
出面D人咁用都真係咁勁?
kuraki1028 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-18, 02:34 PM   #3277
柚原このみ
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: maxwaver 查看文章
張孫寒華要打,142柵魅仲要唔廢計

幾時先脫離到二品升降機
馬周幾好玩但好多時都要夾硬黎先有得贏
夠扺大半個號令,圈OK大兩個技真心唔差

而家訓係度打都上到去,加油啦

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-18, 03:02 PM   #3278
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: 柚原このみ 查看文章

疊住行咪冇事 之後比人燒之嘛XDDD

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-18, 03:06 PM   #3279
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: kuraki1028 查看文章
無玩一排,見到漢6又興返起有D想玩返
同未有儲士氣前最大唔同應該係以前要一個號令壓埋城,最多最後爆劉備
而家真心屈...首先曹操號令迫人地都開一個號令,然後漢鳴號令加攻又回血...
如果時間控制好D,最後應該仲可以開多個4士氣技?
不過頂上D人玩得咁勁係佢地控兵好,低武都守到或者輸得唔多城
出面D人咁用都真係咁勁?
首先唔係副副都打得多城 打得少個D贏相性

不過呢副係算難用 唔會多到好似霸爺咁

舊 06-06-18, 03:37 PM   #3280
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
疊住行咪冇事 之後比人燒之嘛XDDD

春眠+赤火 就係逼人難走位
赤火+快進擊 又係逼對面散啲好突啲
3代對得多啦

引用:

我仲瞓係3上
復仇號令個範圍終於似返個號令

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-18, 04:56 PM   #3281
GUSTAV
The One
poor

同離間比 春眠小野啦

舊 06-06-18, 11:22 PM   #3282
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
つ 春眠赤火快進擊

副美姬馬周ok呀其實,87552好好推,+7直接硬撞武神都頂得住
健威 馬周 美姬 朱然 張昭
但對住d單體超絕/細計wara就好辛苦,又唔識控馬隻馬周成日發夢一場得四五突
希望之後落隻春眠可以針番些少輕鬆d

btw二品同三品個差距我覺得幾大,失誤率少好多無得偷雞
而我就最常發生既就係贏左大半局唔集中輸番d白痴野

此篇文章於 06-06-18 11:27 PM 被 maxwaver 編輯。
maxwaver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-18, 12:41 AM   #3283
柚原このみ

贏緊做_事既揮手ノシ

舊 06-08-18, 09:24 AM   #3284
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: maxwaver 查看文章
つ 春眠赤火快進擊

副美姬馬周ok呀其實,87552好好推,+7直接硬撞武神都頂得住
健威 馬周 美姬 朱然 張昭
但對住d單體超絕/細計wara就好辛苦,又唔識控馬隻馬周成日發夢一場得四五突
希望之後落隻春眠可以針番些少輕鬆d

btw二品同三品個差距我覺得幾大,失誤率少好多無得偷雞
而我就最常發生既就係贏左大半局唔集中輸番d白痴野
周瑜COMBO 甘寧啦 2-3品應該完全唔識守

舊 06-08-18, 10:12 AM   #3285
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
周瑜COMBO 甘寧啦 2-3品應該完全唔識守
礎漢意好似易用d
用少粒, cost上又易夾d, 仲唔怕生殺
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-18, 01:06 PM   #3286
番薯勤
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
礎漢意好似易用d
用少粒, cost上又易夾d, 仲唔怕生殺
甘寧同漢意邊張知力依存高啲
漢意好似1知1c

舊 06-08-18, 02:15 PM   #3287
GUSTAV
The One
poor

甘寧好似1知有差唔多2C

舊 06-08-18, 03:51 PM   #3288
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
漢意個知力依存下修咗啦, NOW好似得1知1秒

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-18, 04:32 PM   #3289
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: b_boy 查看文章
漢意個知力依存下修咗啦, NOW好似得1知1秒

琴日係觀廣見你用漢6
點解唔用馬倫
btw呢場好似好lag機咁

鏟手遊保平安
舊 06-08-18, 04:32 PM   #3290
柚原このみ

漢意之前下修加基礎時間減知力依存
由3秒(1.25c) → 2秒(0.83c)

等埋下星期8粒終於打夠3張飛
呢兩個ver場數直線下降
成個月都唔夠舊時一星期打既數

舊 06-08-18, 04:38 PM   #3291
柚原このみ

引用:
作者: LR猫 查看文章
琴日係觀廣見你用漢6
點解唔用馬倫
打風天係咁,mk都係
當火計咁瞄住見曬數字
拍計時有出完cut-in有d數字消失左
剛剛2場同一事態,唯有認我手殘okb

此篇文章於 06-08-18 04:43 PM 被 柚原このみ 編輯。
舊 06-08-18, 06:01 PM   #3292
b_boy
↘呆~

引用:
琴日係觀廣見你用漢6
點解唔用馬倫
果副難用D, 同埋我無馬倫同神醫
果個位應該開皇甫, 開操自_

淯底可保一世平安
舊 06-08-18, 06:22 PM   #3293
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
漢意之前下修加基礎時間減知力依存
由3秒(1.25c) → 2秒(0.83c)

等埋下星期8粒終於打夠3張飛
呢兩個ver場數直線下降
成個月都唔夠舊時一星期打既數
<-- 5月尾到依家未打過
原來有玉都唔知
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-18, 07:20 PM   #3294
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: iamleoluk 查看文章
<-- 5月尾到依家未打過
原來有玉都唔知
春眠喎
上個月就話3條仔啫
宜家佬囡囡,點都要打啦

引用:
作者: b_boy 查看文章
果副難用D, 同埋我無馬倫同神醫
果個位應該開皇甫, 開操自_
馬倫得啦唔一定要神醫
開幕殘血開劉備輪開完就死都有啲怪

鏟手遊保平安
舊 06-08-18, 07:27 PM   #3295
b_boy
↘呆~

引用:
春眠喎
上個月就話3條仔啫
宜家佬囡囡,點都要打啦

馬倫得啦唔一定要神醫
開幕殘血開劉備輪開完就死都有啲怪
唔用神醫其實馬倫無乜必要, 30 C已經有大COMBO咁濟
我屎技術用馬倫前面好易出事

淯底可保一世平安
舊 06-09-18, 09:59 AM   #3296
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

大甘有一智2c咁勁咩
用左成百場都無發現,通常守城先會拍大甘

舊 06-09-18, 11:56 AM   #3297
柚原このみ

無咁誇張,甘寧而家1知1.3c
本身齋拍都成9C,加埋知真係好很長

舊 06-11-18, 12:53 AM   #3298
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

馬周天衣大甘雙9又幾好推,終於脫離升降機入到二品中
開馬周16武質埋去再拍是但一隻硬撞真心爽

舊 06-11-18, 12:54 AM   #3299
GUSTAV
The One
poor

你個人渣

舊 06-11-18, 02:21 AM   #3300
柚原このみ

甘寧真係好很硬

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVIII 6eo 街機心得交流討論區 1078 08-21-13 11:04 AM
三國志大戰討論區 Vol.LVII Stevesteve 街機心得交流討論區 1000 04-01-13 01:06 AM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM

現在的時間是 07:08 PM

手機版 | APP版