Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 08-24-08, 10:18 PM   #501
3x3eye
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: ~Billy~ 查看文章
lulu媽講個句..要唔要救佢...係指邊個
應該是指魯魯
因為說那一句前
看到魯魯入洞
還有拉拉莉可能不用死
現在連本來死了的lulu媽都可以出場
3x3eye 目前離線  
舊 08-24-08, 10:18 PM   #502
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 真!DC 查看文章
c.c.走都要攞埋芝士君先走
CC原來真係扮失憶, 玩晒

其實係邊個令粉紅回復geass, 好似又唔係皇帝?抑或係閃光自己想回復就回復?

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線  
舊 08-24-08, 10:19 PM   #503
3x3eye

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: harakuma 查看文章

其實係邊個令粉紅回復geass, 好似又唔係皇帝?抑或係閃光自己想回復就回復?
那之前和CC講野的應該都是lulu媽
3x3eye 目前離線  
舊 08-24-08, 10:21 PM   #504
~Billy~

註冊日期: Feb 2007
PSN  IDtoro0524
XBox Live GamertagToroho
引用:
作者: phil077 查看文章
當然係去救仔啦
我睇唔似喎
死啦...我覺得lulu係神根島出埸個陣好型
~Billy~ 目前離線  
舊 08-24-08, 10:22 PM   #505
phil077
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:

今集睇LULU媽同C.C.的對話就知
LULU媽自己本身就是GEASS能力者

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線  
舊 08-24-08, 10:25 PM   #506
~Sau~
Game Master
WA2深度中毒者

註冊日期: Feb 2008
PSN  IDSauWong2015
本身仲以為今集個主題係講 皇帝認為二皇子冇資格做皇帝…
原來掉返轉頭 係二皇子話佢老豆冇資料做皇帝

柒雀正式黑化…竟然都講得出"最重要係 結果"

魯路修阿媽…結果真係粉紅蘿莉黎…
皇帝開始行動個時 佢都好似知道皇帝想做乜…

第一騎士知唔知就另一回事…
不過佢今集話『善良』先係強大/力量既動力
沒動機既強大/力量 = 暴力…唔知係咪又暗示咁D乜呢

C.C. 記憶回復…
臨走之前仲要拎埋個芝士君…

另外魯路修阿媽俾第一騎士打左野個時話應唔應該救佢
唔知係指 皇帝 定 魯路修呢

魯路修…擺明想同皇帝攬炒 玩 同歸於盡…

最後有一樣好想知既野…
魯路修阿媽之後會變返原來個樣 定 繼續維持返粉紅蘿莉呢個樣呢

此篇文章於 08-24-08 10:28 PM 被 ~Sau~ 編輯。
~Sau~ 目前離線  
舊 08-24-08, 10:31 PM   #507
Arcanist
Game Master

註冊日期: Apr 2004
真正七國咁亂

黑騎算吧啦, 神樂耶都好過扇o個邊成船人

閃光老母原來咁輕浮奸狡, 同C.C.好似...
之前個feel以為會係賢良淑德...
表面上好似唔係幾關心ruru咁
問C.C."仲係唔係站在我們這邊?"即係邊邊? 皇帝o個邊? 咁C.C.之前又一路避皇帝?
"救唔救佢好"應該係指ruru啦, 老母好似係老豆o個邊既

豬雀已經真真正正痴左線
殺埋自己友包括總督仲有得領功?

第一騎士幾時開眼

monica好路人

此篇文章於 08-24-08 10:50 PM 被 Arcanist 編輯。
Arcanist 目前離線  
舊 08-24-08, 10:33 PM   #508
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:

應該係皇帝準備玩弄G點開始
Kain 目前離線  
舊 08-24-08, 10:34 PM   #509
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: phil077 查看文章
今集睇LULU媽同C.C.的對話就知
LULU媽自己本身就是GEASS能力者
如果nanali無死的話一定又係因為geass能力者嘞, 日舜間移動能力

仲有就係, 閃光一d都唔擔心個女生死

希望nanali可以再出場, 仲要係自己企係度雙眼geass就正

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??

此篇文章於 08-24-08 10:37 PM 被 harakuma 編輯。
harakuma 目前離線  
舊 08-24-08, 10:49 PM   #510
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
MORIKA繼續路人

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線  
舊 08-24-08, 10:53 PM   #511
Nicklaus
Crazy Gamer
二クラス

註冊日期: Dec 2004
老馬今集好燃
果然對套野冇咩期望,睇得會開心d "
Nicklaus 目前離線  
舊 08-24-08, 11:07 PM   #512
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 大山椒魚 查看文章
MORIKA繼續路人
其中一個睇落去既價值居然得咁少戲份

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線  
舊 08-24-08, 11:08 PM   #513
ericlauks
Junior Member

註冊日期: Jul 2007
LULU係咪就黎開雙眼geass!?
ericlauks 目前離線  
舊 08-24-08, 11:08 PM   #514
Cowlex
Game Master
零距離ガンナー

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: ~Billy~ 查看文章
lulu媽講個句..要唔要救佢...係指邊個
我估係雀 a

舊 08-24-08, 11:09 PM   #515
Qe1
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: ericlauks 查看文章
LULU係咪就黎開雙眼geass!?
呢個表情係 >> (=.=+) << 咁解
Qe1 目前離線  
舊 08-24-08, 11:14 PM   #516
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
死雀的暴走都幾好笑

數完皇帝一輪……重點都係:你乜都知又唔救尤菲……
BRA武藏 目前離線  
舊 08-24-08, 11:26 PM   #517
leotam3

註冊日期: Oct 2003
隻死雀好似冇再怨老馬.....
復合flag?

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線  
舊 08-24-08, 11:27 PM   #518
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
搞唔明今集CC同アーニャ(閃光老媽) 想點.
有冇人可以解下話?
Avelcain 目前離線  
舊 08-24-08, 11:28 PM   #519
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
30秒預告

舊 08-24-08, 11:29 PM   #520
chunwai0091
雛見澤症候群L3患者

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: ~Sau~ 查看文章
本身仲以為今集個主題係講 皇帝認為二皇子冇資格做皇帝…
原來掉返轉頭 係二皇子話佢老豆冇資料做皇帝

雀正式黑化…竟然都講得出"最重要係 結果"

魯路修阿媽…結果真係粉紅蘿莉黎…
皇帝開始行動個時 佢都好似知道皇帝想做乜…

第一騎士知唔知就另一回事…
不過佢今集話『善良』先係強大/力量既動力
沒動機既強大/力量 = 暴力…唔知係咪又暗示咁D乜呢

C.C. 記憶回復…
臨走之前仲要拎埋個芝士君…

另外魯路修阿媽俾第一騎士打左野個時話應唔應該救佢
唔知係指 皇帝 定 魯路修呢

魯路修…擺明想同皇帝攬炒 玩 同歸於盡…

最後有一樣好想知既野…
魯路修阿媽之後會變返原來個樣 定 繼續維持返粉紅蘿莉呢個樣呢
小心被賓
剛剛講完就...

唔通lulu媽既geass係死咗會以蘿莉身再現 ?

引用:
作者: BRA武藏 查看文章
死雀的暴走都幾好笑

數完皇帝一輪……重點都係:你乜都知又唔救尤菲……
雀到尤菲死咗先知有geass

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線  
舊 08-24-08, 11:30 PM   #521
Qe1
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
no.1跪二王子 ?
原來佢先係反骨仔 !?
Qe1 目前離線  
舊 08-24-08, 11:31 PM   #522
leotam3

註冊日期: Oct 2003
死雀打唔贏No.1
No.1投靠二王子
flag: 死雀揸新機打爆No.1?

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線  
舊 08-24-08, 11:39 PM   #523
EricET

註冊日期: May 2003
PSN  IDEricet83
XBox Live GamertagEricet83
完全唔明魯路修阿媽個geass係乜!
EricET 目前離線  
舊 08-24-08, 11:43 PM   #524
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
戰國時代咁亂
黑騎,不列顛,lulu

紅雞>黑雞啦....佢所謂括出去
結果連geass都叫佢閃人
no.1左眼9成有geass吧
不過下集做左反骨仔(?)

神樂好野....第1次見2皇子
從對話 + 平時行動睇出zero未死
睇下扇等人點解釋

lulu同皇帝困左係入面
都係等C.C + 閃光媽救

C.C原來係扮失憶...吹漲
粉紅既深層意識係閃光媽
點解咁似NEW TYPE

LULU終於都黑化左...雖然先剛剛開始
唔知俾佢見到 / 知道閃光媽又會點呢
仲有回復記憶既C.C

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線  
舊 08-24-08, 11:46 PM   #525
Cowlex
Game Master
零距離ガンナー

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 埃及使者 查看文章
C.C原來係扮失憶...吹漲
粉紅既深層意識係閃光媽
點解咁似NEW TYPE
係自我封印

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] コードギアス 反逆のルルーシュ R2 TURN 19「裏切り」Vol.12 money 日本動漫畫討論版 1000 08-17-08 11:56 PM
[全機種] 秘技區,建設中......(歡迎大家提供秘投) 神祕人1號 攻略及心得交流區 263 07-20-08 12:54 AM
[動畫] コードギアス 反逆のルルーシュ R2 TURN 11「想い の 力」Vol.10丨(6/21 OP2 試聽開始) money 日本動漫畫討論版 1001 06-23-08 12:22 AM
[動畫] コードギアス 反逆のルルーシュ R2 TURN 7「棄てられた 仮面」Vol.9丨(壁子最新情況 感謝俺達の悟朗情報提供) money 日本動漫畫討論版 1001 05-19-08 12:44 AM
[動畫] コードギアス 反逆のルルーシュ R2 TURN 5「ナイト オブ ラウンズ」Vol.8 丨(ロロ雑巾) money 日本動漫畫討論版 1001 05-04-08 09:02 PM

現在的時間是 08:57 AM

手機版 | APP版